dimecres, 30 de novembre del 2016

Rescat perillós (X)

Anterior



CAPÍTOL 10

Respirant amb prou feines, Obi-Wan es va acostar per observar la resta de la nau. Va intentar preparar-se per la visió del cos sense vida de l’Astri, però com pots preparar-te per una cosa així?
L’aerotaxi estava buit, a excepció del pilot.
-Què fem, Obi-Wan? -va preguntar la Siri en veu baixa. Mirava d'un costat a un altre, ansiosa-. Creus que va ser Ona Nobis la qui va matar al pilot?
-No tinc cap dubte.
- Què creus que li va passar a l’Astri? Creus que...?
-No ho sé -va dir Obi-Wan, incòmode.
-Potser s'hagi amagat. Se t'ocorre algun lloc en el qual mirar?
-Sí -va dir Obi-Wan. Va intentar ignorar el pressentiment que va començar a sentir al seu interior-. Hi ha un lloc. Quan l’Astri i jo vam venir aquí, la tribu local ens va portar fins l'amagatall de la caça-recompenses.
Va conduir a la Siri per la irregular paret de pedra que envoltava al canó. Quan va arribar a una abrupta cantonada, es va aturar.
-Posa't la caputxa -li avisà -. El vent bufa amb molta força en girar aquesta cantonada. Passi el que passi, no em perdis de vista.
La Siri va assentir, posant-se la caputxa sobre el cap. Ell va fer el mateix.
En girar la cantonada es van enfrontar a un fort vent udolant. Els grans de sorra els ferien a les parts exposades de la pell. Obi-Wan va recolzar una mà a la paret per no perdre’s. Tot just veia a un o dos metres per davant.
Es va posar de genolls, indicant a la Siri que el seguís. Va passar els dits per la roca, buscant l'obertura que conduïa a l'amagatall de la caça-recompenses.
Va ser un alleujament accedir per fi a l'estreta entrada. No podia posar-se dret, però la fresca sorra sota els seus dits era un alleujament. Es va treure la túnica i es va sacsejar la sorra de la cara i del pèl.
-La cova s'eixampla més endavant. Podrem posar-nos dempeus -va murmurar a la Siri. Estava bastant segur que l’Ona Nobis no hi era, però estava preparat per enfrontar-s'hi si estigués. Aquesta vegada tenia la Siri per ajudar-lo.
Va gatejar per la freda i humida sorra, obrint-se pas gairebé per instint. Va veure l'estreta obertura més endavant i es va colar per ella. L'aire va canviar de cop i volta, i va saber que estava en un espai obert més gran. La foscor es va aclarir. Esperà un instant i va encendre la llanterna.
Astri estava asseguda, recolzada contra la paret, al costat de Cholly, Weez i Tup. Estaven lligats els uns als altres per canells i turmells. Tenien mordasses a la boca. Astri va obrir els ulls de bat a bat.
-No us preocupeu, sóc jo -va dir Obi-Wan, per si no podien veure’l.
- Mmmmfff! -Astri lluitava per treure’s la mordassa. Cholly va donar puntades de peu al sòl de la cova.
-D'acord, d'acord, ja vaig –va dir Obi-Wan, apropant-se ells ràpidament. Va treure la mordassa a l’Astri, i ella va parlar ràpidament.
- Trampa! –exhalà l’Astri quan Obi-Wan li retirà la mordassa.
- Què...? - La pregunta d'Obi-Wan va ser interrompuda per un fort i precipitat soroll a la seva esquena. Ell es va girar i va córrer cap a l'obertura, passant per davant de la Siri. Es va estirar i va intentar avançar, però ja era massa tard. La sorra i les roques queien des del sostre de la cova apilant-se a l'entrada de la gruta. No podia fer res. Van començar a caure roques més grans que es van encaixar amb les anteriors. En pocs moments, l'entrada de la caverna va quedar segellada, i ells estaven enterrats vius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada