dimarts, 8 de novembre del 2016

Caça Letal (V)

Anterior



CAPÍTOL 5

Després d'obtenir una minuciosa descripció d'en Fligh, l'informador d'en Didi, Qui-Gon i Obi-Wan van tornar al Senat.
-Pregunteu per allà -els havia dit Didi-. Tothom coneix a Fligh.
Es van obrir pas per l'entrada principal del Senat circular. La gran quantitat d'éssers que ho abarrotaven contrastava amb la tranquil·litat de l'entorn, creant una sensació de caos controlat. Obi-Wan va patir les empentes i les sacsejades dels funcionaris i els treballadors de diverses races. Les càmeres flotants brunzien sobre els seus caps, dirigint-se a l'enorme amfiteatre interior per gravar les sessions. Els guàrdies vestits d'uniforme blau marí marxaven d'un costat a un altre amb aplom.
Hi havia petites cafeteries en els buits de la façana exterior, algunes més plenes que altres. Qui-Gon es va aturar a preguntar diverses, i després tots dos van seguir avançant.
-Didi té raó -va dir a Obi-Wan-. Tothom coneix a Fligh. El que passa és que no saben on és.
Van acabar trobant-lo en una de les petites cafeteries. Estava deserta. Ja havia passat l'hora de dinar i havia començat la sessió del Senat.
Fligh estava assegut en una taula petita, agafat a un got de suc de muja. Era una criatura llargaruda, de rostre allargat, orelles de pàmpol i un ull verd artificial.
Qui-Gon i Obi-Wan es van asseure a la mateixa taula.
-Ens envia Didi -va dir en Qui-Gon.
Fligh semblava sorprès. Es va xuclar els llavis.
-No sabia que els Jedi trafiquessin amb informació. Compreu, veneu o intercanvieu?
-No hem vingut a fer un tracte -va dir en Qui-Gon-. Necessitem que ens diguis com vas esbrinar les dues peces d'informació que li vas vendre a Didi fa poc.
Fligh va embolicar el got amb els seus llargs i ossuts dits i els va mirar amb expressió astuta.
- I per què us ho havia de dir? Què guanyo jo a canvi?
-Estaries ajudant a Didi -va dir en Qui-Gon-. Està en perill. I si decidissis no ajudar-lo, jo no estaria content -Qui-Gon va mirar fixament als ulls d'en Fligh.
L'informador es va ennuegar amb el suc de muja i es va posar a riure nerviós.
- Ets amic d'en Didi! Jo sóc amic d'en Didi! Tots som amics! És clar que sí! Per descomptat que vull que estiguis content. Et diré tot el que vulguis saber. Puc afegir que sóc molt servicial i discret? I generós. Us vénen de gust uns sucs de muja? Per desgràcia, actualment no tinc crèdits, però podria demanar-los per vosaltres.
Qui-Gon va negar amb el cap.
-Només explica'ns el que volem saber, Fligh. Com vas saber allò dels Tecnosaquejadors?
Fligh va arronsar les espatlles.
-És fàcil. Si prestes atenció, es poden sentir coses. Això és tot.
- Així que simplement ho vas sentir per aquí? -va preguntar Qui-Gon.
-Ja veig que ets meticulós amb els detalls -va dir en Fligh, recolzant-se en el respatller i deixant anar una rialleta-. D'acord, d'acord. L'hi vaig sentir dir al seu representant de Coruscant. Helb és qui comercia amb l'equip tècnic robat. Se li pot trobar a la Taverna Esplendor, ell porta els tractes. Solia estar al Caf de Didi, però la bonica Astri es va ocupar d'ell. Una pena... Didi sempre em convidava a sucs -Fligh va sospirar.
- I la informació sobre la senadora S'orn? -va preguntar Qui-Gon.
-He de protegir les meves fonts, saps? -va exclamar Fligh.
Qui-Gon el va mirar amb duresa. No havia de fer res més. El covard d'en Fligh va recular immediatament.
-D'acord, D'acord. Ja veig que aneu a fer-me parlar. Va arribar al meu poder un informe confidencial redactat per S'orn en persona en el qual anunciava la seva dimissió. No es farà públic fins a la setmana que ve. Evidentment, no podia desaprofitar semblant troballa.
- I com vas aconseguir aquest informe? -va preguntar Qui-Gon.
- Com s'assabenta un de les coses? Les coses passen. Una làmina reciclable cau a la paperera, algú la recull, la passa per aquí... -Fligh va arronsar les espatlles-. És la forma que té un de treballar. Una mica aquí, una mica allà. Un favor per aquí, un intercanvi per allà, i ja està -es va tornar cap a Obi-Wan-. T'agrada el meu ull?
La sobtada pregunta va agafar per sorpresa a Obi-Wan.
- Quin? -va preguntar educadament.
- El verd, quin serà! -va dir Fligh assenyalant-lo-. Vaig perdre el meu en un petit altercat amb uns hutts. A què és una preciositat?
-És molt bonic -va dir l'Obi-Wan.
-No està malament -va dir en Qui-Gon quan Fligh es va tornar per mirar-lo.
- Ho veieu? Aquí està. Un intercanvi. Una mica d'informació per aquí, una altra poca per allà i aconsegueixo un ull. Com, si no, anava un a sobreviure en Coruscant?
-Per exemple, aconseguint una ocupació -va assenyalar Qui-Gon.
-Podria, si fos diferent -va admetre en Fligh-, però no ho és -va tornar a encongir-se d'espatlles-. Jo ho faig el millor que puc. Porto sol des que era petit i vaig aprendre a sobreviure. Didi és el meu amic. Ha fet molt per mi. També li tinc molt afecte a l'Astri. Lamento que tingui problemes. Intentaré ajudar, Jedi. Ho prometo.
-Crec que és millor que et quedis al marge -va dir en Qui-Gon amb amabilitat. El to d'en Fligh sonava sincer-. No sabem en el que ens estem ficant.
-Llavors truqueu-me quan em necessiteu. Faré el que estigui a la meva mà, que, com podreu endevinar, no és molt -Fligh va deixar anar una rialleta-. Però aquí està.
Qui-Gon es va aixecar.
-Potser haguem de tornar a preguntar-te més coses.
-Sempre estic aquí -va dir en Fligh. Després va assenyalar la cafeteria deserta i el suc de muja-. On, si no, trobaria tanta diversió?

Atès que es trobaven a l'edifici del Senat, Qui-Gon va decidir que la següent parada havia de ser el despatx de la senadora Uta S'orn.
L'avantcambra era buida, de manera que Qui-Gon va trucar a la porta interior.
- Telissa? -la porta es va obrir de sobte. Va aparèixer una belascana amb les mans als malucs i amb el tradicional tocat de joies belascanià. Tenia una expressió irritada-. Ai, perdó. Creia que era la meva ajudant -els va mirar de dalt a baix amb els brillants ulls i el seu gest va canviar-. Ah, Jedi. Disculpin la meva brusquedat.
- Podríem tenir una conversa amb vostè? -va preguntar Qui-Gon.
-Estic molt ocupada..., però d'acord. Passin -la senadora S'orn es va donar la volta i va entrar al seu despatx. Els va indicar que prenguessin seient en dues butaques davant del seu escriptori.
Qui-Gon es va asseure i va començar a parlar.
-Pensa dimitir la setmana que ve, senadora S'orn.
Ella es va quedar bocabadada.
-Però com ho saben?
-El rumor està al carrer -va dir en Qui-Gon-. Ja està a la venda. No sé si ja ha estat comprat, però segur que algú ho farà aviat. Això no podem impedir-ho.
La senadora S'orn es va posar les mans al cap.
-El meu datapad. Me'l van robar a la comissaria del Senat. Tenia l'anunci de la meva dimissió.
Obi-Wan va mirar a Qui-Gon. Era obvi que Fligh els havia mentit en explicar com havia obtingut la informació.
Ella va alçar el cap.
-Quin desastre. Vaig a fer una proposta de llei d'aquí a dos dies. Si això se sap abans d'hora, no tindré cap suport.
- Va veure a algú que pogués haver-li-ho robat? -va preguntar Qui-Gon.
Ella va negar amb el cap.
-La gent que està sempre al Senat -entrellaçà els dits i va ajupir el cap pensativa. Després va alçar la mirada i va col·locar les mans sobre la taula-. Decidit. Anunciaré la meva dimissió immediatament. Després atrauré als meus seguidors dient-los que han d'ajudar-me amb el meu llegat. Així m'aprofitaré de les seves simpaties -tamborinejà amb els dits a la taula mentre calculava la seva estratègia. La seva ment semblava estar en una altra part. Va comentar absent-: Gràcies per explicar-m'ho.
Qui-Gon es va aixecar.
-Gràcies pel seu temps.
Ella no es va acomiadar ni els va prestar més atenció. La seva ment estava centrada en la resolució del seu problema. Obi-Wan va seguir a Qui-Gon fins a la porta.
- Per què no li has preguntat per Didi? -va preguntar a Qui-Gon.
-Perquè no m'hauria portat enlloc. Encara que hi hagués posat preu al cap d'en Didi, mai ho admetria -va dir en Qui-Gon-. I no sé com hauria pogut seguir el rastre del seu datapad fins a Didi. Tu sí?
-Només en cas que hi hagi mentit -va dir l'Obi-Wan al cap d'un segon-. Si va veure a Fligh robant-lo, seria fàcil seguir-lo fins a Didi. Però per què anava a anar a per Didi en lloc d'anar a per Fligh?
Obi-Wan va pensar una mica més. Es va sentir en desavantatge. Qui-Gon semblava tenir un coneixement dels cors i les ments de les persones que Obi-Wan no posseïa.
-Tot i així, la preocupació de la senadora S'orn m'ha semblat sincera -va dir lentament-. No ha estat molt educada, ni tan sols amable, però no és dolenta. És només que està molt ocupada.
-La típica senadora -va dir en Qui-Gon amb un mig somriure.
-Va semblar sorprendre's que la informació se sabés -va dir l'Obi-Wan.
-Sí, així és -va murmurar en Qui-Gon-. Sinó, és molt bona actriu. Però la veritat és que semblava realment afectada.
- Per què ens va explicar Fligh que un ajudant havia agafat l'informe de dimissió de les escombraries? -va dir l'Obi-Wan-. És obvi que mentia.
-No va dir això exactament, Padawan -va dir en Qui-Gon-. Només va comentar que aquesta era una possible forma d'obtenir aquesta informació. No, Fligh va robar el datapad, però mai ho admetria davant nostre.
-Això és com un carreró sense sortida -va dir l'Obi-Wan per concloure-. La senadora S'orn no té pinta d'assassina.
Hi havia entusiasme a la mirada d'en Qui-Gon.
-Digues, Padawan. Quina pinta té un assassí?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada