dimecres, 2 de novembre del 2016

La Guerra de l’Eixam (XIII)

Anterior



13

En les profunditats sota el nou complex de la Força de Defensa a Coruscant, conegut ja entre el personal militar com «l'Estrella Negra», hi havia una dotzena d'instal·lacions de planificació tan secretes que en Luke mai havia estat informat oficialment de la seva existència. En aquest moment, estava a SPiA Cinc, on SPiA era l'acrònim de la «Sala de Planificació i Anàlisi». Que Cal Omàs realment hagués demanat per ell, i la Mara i en Jacen, a una de les sales secretes, s'ho va prendre com un bon senyal. Potser el Cap d'Estat estava preparat per deixar enrere els problemes entre els Jedi i el govern.
El seu escorta els va portar al llarg d'una passarel·la feblement il·luminada més enllà d'un fossat de projecció mostrant un holograma de tres metres del planeta Thyferra. Al voltant de les vores de la fossa estaven col·locats diversos bancs de llocs on dotzenes d'oficials de comunicacions, analistes d'intel·ligència i operadors de sistemes treballaven per mantenir actualitzada al minut la informació mostrada en l'holograma. Pel que Luke podia veure, la situació no era bona. Les franges verdes de les jungles continentals estaven puntejades amb rètols acolorits que mostraven les disposicions de diversos pobles, forces i instal·lacions. La ciutat més gran del planeta Zalxuc, i la majoria dels seus pobles ja s'havien tornat vermelles, indicant que se sabia que estaven sota control enemic.
Al final de la passarel·la, els Skywalker i Jacen van ser admesos a una plataforma de comandament segura on el Cap Omàs estudiava absort les holodades amb l'almirall Pellaeon. Han i Leia ja estaven també allà, estudiant un segon banc d'holopantalles juntament amb un vràtix, un dels insectes amb forma de pregadéu que habitaven Thyferra. Quan els guàrdies van anunciar la seva arribada, Omàs va pretendre estar absort en les holodades de la selva de Thyferra, deixant a un sorprès Pellaeon perquè els fes senyals perquè s'acostessin a l'holobanc.
-Mestres Skywalker, Jedi Solo, si us plau, uneixin-se a nosaltres. -Malgrat la seva cara envellida i el seu poblat bigoti blanc, Pellaeon, un almirall ex-Imperial, continuava semblant només una part de l'oficial al comandament que era. Va fer un gest cap a l'insecte al seu costat-. Coneixen al senador Zalk't de Thyferra?
-Només per la seva reputació. -Luke va inclinar el cap cap al vràtix-. Sento que els Jedi no fóssim capaços d'evitar el cop d'estat a Thyferra, senador Zalk't.
Zalk't es va moure ràpidament i va saludar al Luke fregant un enorme avantbraç contra les seves espatlles.
-La culpa no va ser seva, Mestre Skywalker. -El seu discurs estava ple de xiulets i espetecs-. Thyferra els agraeix als Jedi seus esforços en el nostre bé.
-Igual que tota l'Aliança Galàctica -va afegir en Pellaeon-. De no haver respost tan ràpidament els Jedi, hauríem perdut molt més que el sistema thyferrà. -Llançà una mirada significativa en direcció a Omàs-. No és cert, Cap Omàs?
Omàs finalment va apartar la seva atenció de l'holo i va creuar la mirada amb Luke. Semblava fins i tot tenir més problemes del normal, amb la pell cendrosa i les bosses sota els seus ulls tan profundes com les dels yuuzhan vong.
-Sí, va ser un alleujament trobar als Jedi servint a l'Aliança Galàctica per variar -va dir Omàs.
-Els Jedi sempre hem servit a l'Aliança Galàctica, Cap Omàs. -Mentre Luke parlava, estava abocant bona voluntat en la Força. Podia sentir la fúria que el comentari de l'Omàs havia elevat en Han i la Leia i fins i tot en Jacen i no podia permetre que aquesta reunió degenerés en una competició de crits-. Però les coses no sempre han estat clares i de vegades estem prenent la imatge més gran sense parlar amb vostè. Em disculpo pels nostres errors.
La boca d'Omàs es va obrir, com les d'en Han, Leia i Jacen. Només Pellaeon i Mara no van semblar sorpresos, Pellaeon perquè l'Aliança Galàctica i l'Orde Jedi clarament es necessitaven l'una a l'altra per tractar amb els kílliks i Mara perquè era ella la que li havia suggerit que era el deure de l'Orde Jedi donar suport a l'Aliança Galàctica. Malgrat com d'imperfecta que era, l'Aliança Galàctica seguia sent la millor esperança de la galàxia per assolir una pau duradora.
Omàs finalment es va recuperar de la seva sorpresa.
-Gràcies, Mestre Skywalker. -Hi havia més sospita en les seves paraules que alleujament i ràpidament va tornar al banc d'holodades-. Confio que els Jedi no trobin les coses molt confuses avui.
Gairebé totes les holodades mostraven una petita esquadra de comandaments kílliks liderant uns quants vràtix «cap de brea» (insectes addictes a la membrosia negra) en una vila de torres gràcils i amb molts balcons. Els caps de brea entraven en una o dues de les torres, després tornaven amb uns quants vràtix i els presentaven als kílliks, que ni tan sols es molestaven a alinear als presoners abans de ruixar-los amb boles d'armes trencadores. A vegades durant el procés, l'holo normalment mostrava a un kíllik aproximant-se a l'holocàmera i el senyal es convertia en estàtica.
-Els traidorsss estan traient als anirs del poble -va explicar Zalk't en el seu bàsic xiulador-. Però el cop d'estat realment va començar a Zalxuc. Abans que ens adonéssim del que estava passant, traïdors cap de brea havien matat als nostres alts canirs i els seus ajudants i els kílliksss estaven perseguint cada no insecte a la ciutat.
-Talla el cap de manera que no pugui controlar el cos -va dir la Leia-. Estratègia estàndard de cop d'estat.
-Sí, però aquest té un gir -va dir en Han-. La membrosia negra correrà pels carrers. La meitat de la població serà addicta. I les cuques seran els seus subministradors.
-Es posa pitjor -va apuntar la Leia-. Si els kílliks mantenen Thyferra durant el temps suficient, els vràtix es convertiran en Units.
Luke va assentir.
-Si els kílliks ho mantenen prou temps. -Es va girar cap a Jacen-. Quant els portaria als vràtix començar a convertir-se en Units?
-Això no importa -va dir en Jacen, negant amb el cap-. Els kílliks estan intentant...
-Això no és el que et vaig preguntar -li va dir en Luke. Podia sentir en la Força que Omàs seguia sospitant massa dels Jedi per acceptar el consell d'en Jacen-. Només respon a la meva pregunta.
Jacen va arrufar les celles davant la reprimenda.
-Cilghal tindria més idea que jo -va dir-. Normalment, un foraster ha de passar diversos mesos en un niu per esdevenir un Unit complet, però podria ser més ràpid per a les espècies d'insectes.
-Mentrestant, el nostre subministrament de bacta està suspès -va dir Omàs-. I si llancem una contra, el dany podria ser fins i tot pitjor.
-La lluita s'expandirà i la collita de xoorzi patirà -va dir Zalk't.
-La collita de xoorzi? -va preguntar en Han-. Vaig creure que el bacta es feia d'un parell de classes de bacteris.
-I així és -va replicar Zalk't-. El fong xoorzi és el mitjà en el qual creix el bacteri alazhi. Només passa en llibertat, en les ombres més profundes del sòl del bosc. La pertorbació més lleugera farà que alliberi les seves espores i es marceixi.
-Com poden veure, una batalla convencional seria devastadora -va dir en Pellaeon-. Esperàvem que els Jedi fossin capaços de manejar la situació una mica més delicadament. -Es va girar cap a Omàs, amb la seva expressió portant una demanda sense pronunciar-. Oi?
Omàs va empassar amb força.
-Sí -va dir llavors-. L'Aliança Galàctica estaria molt agraïda per l'ajuda Jedi.
Luke va mantenir una expressió ombrívola, però en el seu interior estava somrient. La ràpida resposta Jedi als intents de cop d'estat els havia retornat una mica de respecte del Cap Omàs i ara ell estava demanant l'ajuda Jedi... encara que reticentment.
-Per descomptat. -Luke va sentir una descàrrega d'alarma disparada a través de la Força quan a Han, Jacen i fins i tot a la Leia els hi va preocupar que ell estigués permetent que les preocupacions polítiques minessin el seu judici-. Els Jedi estaríem encantats d'ajudar.
-Si vostè i l'almirall Pellaeon creuen que això és el millor -va afegir la Mara, sentint òbviament les mateixes objeccions dels seus companys.
Omàs va arrufar les celles en direcció a ella.
-Ho creiem.
-Llavors això és el que farem. -Luke es va adonar que els ulls castanys d'en Pellaeon estaven estudiant la Mara amb la seva sagacitat habitual. Va estimular l'almirall a través de la Força, alimentant el dubte d'en Pellaeon i urgint-li a qüestionar-se la situació. Cap a fora, simplement va inclinar el cap davant del Cap Omàs-. Si em disculpen, llavors, començaré a cridar de tornada als nostres Cavallers Jedi...
-Encara no -va dir en Pellaeon. La seva mirada es va moure ràpidament entre Luke i Mara i Luke va saber que l'almirall s'havia imaginat que estaven jugant amb ell. Això no va evitar que fes la pregunta correctament-. No creu que enviar als Jedi a Thyferra sigui una bona idea, oi, Mestre Skywalker?
Luke va mantenir la seva mirada fixa en Omàs.
-Els Jedi estem disposats a anar a qualsevol lloc en el qual el Cap Omàs senti que se'ns necessita.
-Maleïda sigui, Luke! -va bordar en Pellaeon-. Això no és el que li vaig preguntar. Si sap alguna cosa que nosaltres no sabem...
-No és res que sapiguem -el va interrompre la Leia-. És només experiència.
-Quina experiència? -Omàs semblava sospitar, però clarament estava poc disposat a negar-li al seu Comandant Suprem la llibertat de seguir la seva pròpia línia d'interrogatori-. Amb els kílliks?
-Precisament -va dir la Leia-. Estic segura que no ho sembla així des de la seva posició de Cap d'Estat, però els Jedi estem convençuts que gran part de l'agressió de la Colònia des Qoribu ha estat dirigida realment cap a l'Orde Jedi.
-Això no em sorprendria a mi gens ni mica -va dir fredament Omàs-. Com estic segur que recorden, jo no volia que els Jedi s'involucressin amb la Colònia en primer lloc.
-No veig com això té alguna rellevància en la situació actual -va dir tallantment Pellaeon-. I senten que aquests cops d'estat estan dirigits contra els Jedi com?
-No contra nosaltres -va dir en Luke-. Són diversions, per mantenir-nos a la defensiva en comptes de destruir la força de la Colònia en un moment crucial.
-Els kílliks estan llançant alguna cosa gran -va dir la Leia. Quan les celles d'Omàs es van elevar, ella va aixecar una mà per evitar la seva pregunta-. Puc sentir-ho a través de la Jaina. Hi ha una gran batalla en marxa, una que es veu confiada a guanyar.
Això era nou per al Luke, que no havia estat capaç d'aconseguir una lectura de la Força clara de la seva neboda des que es va convertir en Unida, però Pellaeon va assentir en acord.
-Bwua'tu sent que estan preparant un altre intent per escapar de l'Utegetu -va dir l'almirall-. I amb certesa no voldrien que els Jedi interferissin en això. No després del paper que van jugar vostès arruïnant el primer intent.
Omàs va mirar a Pellaeon amb la boca oberta.
-Vostè els creu?
-Sí. La Colònia no pot lluitar contra l'Aliança i els txiss al mateix temps. Mai vaig creure que els cops d'estat fossin res més que una diversió. I amb certesa estic disposat a considerar la possibilitat que no fos l'exèrcit al qual estaven intentant distreure. -Pellaeon es va girar cap al Luke-. Poden destruir realment els Jedi la força de la Colònia?
Luke va assentir, utilitzant la Força per projectar més confiança de la que sentia.
-Podem.
-Em perdonarà si vull saber com -va dir Omàs.
-És simple. -Va ser en Jacen qui va dir això-. Eliminarem a Raynar Thul.
Pellaeon i Omàs van intercanviar mirades incòmodes.
-Amb «Eliminar» -va preguntar llavors Omàs-, volen dir...?
-Volem dir fer qualsevol cosa que sigui necessari per treure'l del poder -Va dir en Luke. Encara no estava llest per comprometre's a matar a un dels seus propis Cavallers Jedi, almenys no públicament-. Però per destruir la Colònia, no podem aturar-nos aquí. Hauré de trobar i matar la Lomi Plo.
Els ulls d'en Pellaeon es van estrènyer.
-I pot vostè fer això? Vaig creure que ella era invisible.
-No serà invisible aquesta vegada -va dir en Luke-. I tenim un pla per servei.
-Sí? -va preguntar en Han, aixecant les celles.
Luke va assentir.
-Una cosa que la Cilghal va desenvolupar mentre la Leia i tu estàveu de reconeixement a Lizil.
Luke va evitar qualsevol referència al fet que la missió no havia estat autoritzada. Malgrat els recels de la Leia cap a què ell assumís el lideratge en solitari dels Jedi, òbviament encara estava dedicada a l'Aliança i a l'Orde. Hi havia demostrat això quan Han i ella van tornar per fer sonar l'alarma sobre els cops d'estat en comptes de continuar darrere de la Jaina i en Zekk.
Quan Luke no va dir més, Pellaeon es va tornar impacient.
-Mestre Skywalker, òbviament té vostè un pla per acabar amb tota aquesta crisi. Deixaria si us plau de malgastar el temps del Cap i ens ho explicaria?
Luke va somriure.
-Per descomptat.
Va presentar la part bàsica del pla que la Mara i ell havien estat desenvolupant des de feia algun temps, descrivint què necessitarien de les Forces de Defensa, com l'utilitzarien els Jedi de l'Aliança i què necessitarien del Cap Omàs. Per quan va acabar, hi havia hagut un clar canvi d'humor a la plataforma de comandament.
-Només per estar segur que ho comprenc -va dir l'Omàs-. Això destruirà la Colònia, però no als kílliks?
-Exacte -va dir en Luke-. I fins i tot si la Colònia d'alguna manera torna a formar-se de nou, no serà capaç d'expandir-se.
Omàs va assentir, després va creuar la mirada amb Luke i la hi va sostenir.
-I realment ha dit «els Jedi de l'Aliança»?
Luke va riure, intentant mantenir oculta la sensació de pèrdua que sentia al seu interior.
-Sí -va dir-. Els Jedi servim a la Força. Però no podem servir-la en un buit. Necessitem a l'Aliança Galàctica tant com ella ens necessita a nosaltres.
-Bé, llavors! -La cara de l'Omàs es va il·luminar i es va girar cap a Pellaeon-. Què pensa del pla del nostre Jedi?
Pellaeon es va tornar pensatiu, retorçant absentment les puntes del seu bigoti i llavors va arrufar les celles amb aprovació.
-És astut -va dir-. M'agrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada