divendres, 4 de novembre del 2016

La Guerra de l’Eixam (XIX)

Anterior



19

Les cel·les d'interrogació eren iguals per tota la galàxia: fosques, estretes i austeres i normalment massa càlides o massa fredes. L'interrogador normalment tenia un problema respiratori, algun so asmàtic o una veu rasposa o fins i tot un respirador artificial que suggeria que ell mateix havia estat emmanillat a una cadira un cop o dos. Aquest interrogador, un txiss de pell blava amb l'uniforme negre d'un comandant de la Flota de Defensa, va parlar amb un esbufec ​​humit. Probablement estava causat per la vella ferida per sobre del pegat negre de l'ull, una osca de la mida d'un polze, prou profunda per haver-li ensorrat la cavitat nasal.
Mentre l'oficial s'aproximava, el nas de la Leia es va omplir amb la pudor aspre dels vapors de xàrric, probablement el que passava per desodorant a bord d'un destructor estel·lar txiss. Ell es va aturar a metre i mig de la seva cadira, recorrent amb el seu ull bo com si contemplés quin aspecte tenia una dona Jedi sota les seves vestidures. La Leia va pretendre no adonar-se'n. El «nu» era un vell truc d'interrogador, dissenyat per fer que una presonera se sentís més impotent del que realment ho estava. La Leia havia suportat tals escrutinis més vegades de les que volia recordar. I això s'aplicava especialment a la vegada en què l'interrogador havia estat Darth Vader.
Finalment, l'interrogador va creuar la mirada amb ella.
-Estàs desperta -va dir-. Bé.
-M'alegro que un de nosaltres cregui que això és bo -va dir la Leia-. Francament, hauria preferit dormir fins que deixés de fer-me mal el cap.
L'ull vermell de l'interrogador va brillar quan ell va guardar aquest petit trosset d'informació per a un ús futur. De nou, la Leia va pretendre no adonar-se'n. Pretenia deixar un rastre de petits trossets d'informació per a ell... un rastre que portaria directament a la identitat de la persona que havia traït la seva missió.
-Sí... El gas adormidor. -L'impediment de l'interrogador va fer que pronunciés gas com khas-. Després dels problemes que vam tenir per prendre al Jedi Lowbacca sota custòdia, vam sentir que calia ser prudents amb tu i amb la Mestra Sebatyne.
-Podríeu haver-ho demanat educadament.
L'interrogador li va oferir un somriure fi.
-Ho vam fer. I vau destruir dos dels nostres Punyents.
La Leia va arronsar les espatlles.
-Hi va haver un petit malentès.
-És així com ho dieu? -La seva veu romania tranquil·la, però hi havia una fúria ardent a ella-. Llavors potser hauríem d'assegurar-nos que no hi ha més malentesos.
Ell va fer un pas enrere i va fer un gest cap a una pantalla gran penjada a la cantonada. En el moment just, va aparèixer una imatge, mostrant al Han emmanillat a una cadira similar a la de la Leia. Un altre oficial txiss, més jove que el de la cel·la de la Leia però amb una cara blava més dura, estava al costat d'en Han. En una taula propera s'alineaven una fila de sondes nervioses, escalpels làser i clips elèctrics, un autèntic popurri de tortura.
La Leia va panteixar, amb el seu cor martellejant sobtadament amb força. Es va tornar cap al seu interrogador, lluitant per recuperar la seva compostura.
-El capità Fel va prometre que no hi hauria tortura.
-Si us rendíeu. -Un rugit humit va sonar de la part de darrere del coll de l'interrogador quan inhalà-. En el seu lloc, vau continuar els vostres intents d'escapar fins que us vam atrapar contra la Lluna Trencada.
-Un txiss s'amagarà darrere d'un tecnicisme?
La Leia sabia que el desdeny en la seva veu només li confirmava a l'interrogador que havia trobat el seu avantatge, però no va poder contenir-se. Després de descobrir que el cúmul de la lluna era plena de kílliks, havia estat ella la que havia estat en contra d'arrencar a córrer cap al planeta. Amb un sistema de control que fallava i l'Esquadró Zark i dos destructors estel·lars a punt per convertir el Falcó en pols espacial, havia semblat més intel·ligent rendir-se i escapar més tard. Ara no estava tan segura. Per estar disposats a trencar les promeses i a amenaçar-los amb la tortura, els txiss havien d'estar en circumstàncies desesperades. I un enemic desesperat era de la classe més perillosa.
L'interrogador va romandre en silenci, donant-li a les emocions de la Leia temps per créixer, intentant moure-la de la por a la fúria i a la indefensió tan ràpidament com fos possible.
Però la Leia ja havia recuperat el control dels seus sentiments i va ocultar la seva por darrere d'una veu freda.
-Veig que hauré de revisar la meva opinió sobre l'Ascendència.
L'interrogador va separar les seves mans en un gest d'indefensió.
-Això depèn enterament de tu... igual que el destí del teu marit.
A la pantalla, el jove oficial va agafar un escalpel làser i va activar la fulla. Han va respondre amb burla, però la Leia va poder veure la por sota la seva demostració de desdeny. L'oficial va portar la fulla prop de l'ull d'en Han, després va fer un tall de serpentina molt precís galta avall d'en Han, només per demostrar que no hi havia regles per a aquest interrogatori. La lletra S va aparèixer en un carmesí feble i la sang va començar a fluir lentament per cara d'en Han.
Han va mantenir el seu desdeny, sense ni tan sols reguitnar.
-Només puc tornar-me més guapo.
Si us plau, Han, no li provoquis, li va urgir la Leia silenciosament.
-Només és una esgarrapada -va dir l'interrogador-. Mentre col·laboris, això és el pitjor que el teu marit patirà. Però si et negues, això requerirà que el meu protegit demostri les seves habilitats.
Una onada d'odi es va elevar dins de la Leia i ella va tenir la urgència sobtada de demostrar-li a aquest home petit qui estava realment al comandament aquí, d'obrir-se a la Força i estrènyer la seva gola fins a tancar-la. En el seu lloc, es va empassar la seva fúria i es va conformar amb estrènyer els seus ulls.
-Això pot sorprendre't, però estic disposada a dir-te qualsevol cosa que vulguis saber. -Es va girar cap a la càmera de vídeo oculta que va sentir a un costat de la pantalla-. Ja sou conscients de la missió del Falcó i els Jedi no tenim res més que amagar.
L'interrogador va seguir la seva mirada i va somriure.
-Impressionant. Altres podrien endevinar que hi havia una càmera, però no la seva posició precisa. Estic segur que tens molts talents, Jedi Solo. -El seu somriure es va esvair abruptament i es va inclinar més a prop, respirant un aire fètid a la cara d'ella-. Però he d'advertir-te que no facis servir aquests talents per escapar. Independentment de si tens èxit o no, el teu marit no estarà en condicions de reunir-se amb tu.
Ell va tornar a mirar a la pantalla. Quan la Leia va mirar, la càmera va mostrar una vista panoràmica. Darrere d'en Han hi havia dos guàrdies txiss, amb les seves pistoles xàrric apuntant-li al cap. La Leia va acceptar això, amb el seu odi per l'interrogador creixent ara per incloure als seus superiors i a tots els altres que ella sabia que estaven mirant i va expandir la seva consciència de la Força al seu voltant.
Com esperava, va sentir a dos guàrdies txiss també darrere d'ells. Però també va sentir un parell de presències més familiars arrossegant-se per sobre i per darrere dels guàrdies, aproximadament on podria estar un conducte de ventilació. Cakhmaim i Meewalh havien escapat de la custòdia. O, més probablement, mai havien estat capturats en primer lloc.
La Leia va tornar la seva atenció a l'interrogador.
-No aprecio les teves amenaces -Va dir ella. Era una frase en codi que alertaria als noghri del fet que estava a punt de donar una ordre-. Però de vegades les amenaces són efectives. Mentre que la Mestra Sebatyne i jo podem cuidar-nos soles, estaria molt descontenta que algun mal li succeís al Han o algun altre membre de la nostra tripulació.
L'interrogador va arrufar les celles, confós pel que semblava només una resposta indirecta a la seva advertència.
-Si estàs demanant una garantia de la seva seguretat...
-No estic demanant res, comandant... -La Leia va fer una pausa, esperant que el nom de l'interrogador s'elevés més en els seus pensaments-... Baltke. T'estic dient que sigui el que sigui el que li passi al Han i als altres, jo vaig a fer-te el mateix a tu. -Ella es va tornar cap a la càmera de vídeo oculta-. I a vosaltres.
La tibantor dels llavis d'en Baltke tot just va ser perceptible, però la Leia va saber que els seus superiors li apuntarien després a ell que aquest era el moment en què havia perdut el control de l'interrogatori. Per ara, però, ell semblava creure que encara estava al comandament. Va passar un moment intentant mirar a la Leia des de dalt, bleixant amb cada respiració, i ella va sentir retirar-se als noghri per complir les seves instruccions.
Finalment, Baltke es va col·locar al costat de la Leia i va estendre una mà cap a un dels guàrdies darrere seu. La mà va tornar sostenint un hipoinjector.
-No tinguis por, princesa. -Baltke li va aixecar la màniga de la túnica i va baixar la mà per pressionar la hipodèrmica contra el seu avantbraç-. Això és només una cosa per ajudar-te a relaxar-te... i per assegurar-nos que les respostes que rebem de tu són certes.
-Oh, no tinc por, comandant.
La Leia va crear un fort cop sec amb la Força a la cantonada darrere seu i després va utilitzar la Força per redirigir la hipodèrmica cap a la cuixa d'en Baltke i pressionar l'injector. Ell va donar un crit sobresaltat i va apartar la hipodèrmica tan ràpidament que fins i tot la Leia tot just va veure què havia passat. Atès que la imatge de la càmera de vídeo havia estat parcialment enfosquida per l'esquena del comandant, ella tenia l'esperança que els monitors de la sala de control no ho haguessin vist.
-Comandant? -va preguntar un dels guàrdies darrere seu-. Va tot bé?
-Tot va bé -va dir tranquil·litzadorament la Leia. Normalment, només podia influenciar les ments febles amb la Força, però la droga estava dissenyada per tornar les ments febles. Només esperava que fos ràpidament. Em vaig sobresaltar i el comandant Baltke gairebé se la va injectar a si mateix en comptes de fer-m'ho a mi.
Baltke va arrufar les celles i va mirar la hipodèrmica a la seva mà.
-Comandant? -va preguntar el segon guàrdia.
-Ella es va sobresaltar. -Li va tornar la hipodèrmica al guàrdia-. Gairebé me la vaig injectar a mi mateix.
La Leia va deixar escapar un llarg sospir.
-La droga deu estar funcionant, comandant. Ja em sento més relaxada.
-Bé. Igual que jo. -La mala pronunciació d'en Baltke tot just va ser perceptible, però hi era. Ell va fer un pas enrere davant de la Leia, trontollant lleugerament-. Crec que estem preparats per començar.
-No hi ha necessitat d'estar dempeus, comandant -li va suggerir la Leia-. Segui i posi's còmode. Em trobarà molt cooperadora.
-Ella va a cooperar. -En Baltke va mirar a un dels guàrdies-. Portin-me una cadira.
La Leia va sentir una creixent onada de preocupació dels dos guàrdies i no va sentir moure's a cap d'ells per obeir.
-Perdona'm per endrometre'm. -La Leia va pronunciar malament les seves paraules per reforçar la impressió que no estava totalment sota control-. Però aisho no era una ordre?
-Això no et correspondre dir-ho a tu, presonera -va replicar el guàrdia.
-No éhs culpa meva -va replicar la Leia-. No shóc jo la que em va injectar un shèrum de la veritat.
-Això era en realitat una ordre. -Baltke li va arrufar les celles als guàrdies-. He de dir-t'ho per ràdio?
-No, senyord
La porta grinyolà en obrir-se i un moment després un guàrdia uniformat de negre va col·locar una cadira darrere d'en Baltke.
-Gràcies.
Baltke es va asseure i va estudiar la Leia, esbufegant dèbilment, arrufant les celles com si estigués tenint problemes per recordar què volia preguntar-li. Ella anava a haver de treballar ràpidament. No passaria molt abans que els superiors d'ell comprenguessin que alguna cosa anava malament i li rellevessin.
-M'imagino que vols saber quins són els plans dels Jedi -li va incitar la Leia.
Baltke negà amb el cap.
-Ja els coneixem.
La Leia va arrufar les celles.
-Shí?
-Aaaafirmatiu. -Ell va assentir amb èmfasi-. Volem saber per què.
-Per què què?
-Perquè estan els Jedi forçant a l'Aliança Galàctica a alinear-se amb la Colònia contra nosaltres.
-No ho estem fent -va dir la Leia.
Baltke va esbufegar tristament i després es va tornar per aixecar la mirada cap a la pantalla del racó. Va connectar la unitat de comunicació de la seva solapa.
-Està mentint. Talla-li alguna cosa aquesta vegada.
L'oficial en la imatge de vídeo va somriure. Llavors va activar el seu escalpel làser i va pressionar la punta contra la base de l'orella d'en Han.
-No estic mentint. -La Leia va posar la Força en les seves paraules-. És la veritat.
-La veritat? -Baltke semblava confús i la Leia va comprendre que la creença amb la que estava lluitant estava profundament arrelada-. Però els kílliks ens van emboscar amb un destructor estel·lar nou de l'Aliança a Snevu!
-Sí, ho sé -va dir la Leia-. Era l'Almirall Ackbar. Els kílliks el van capturar a l'Estrangulament Morgo. Això va ser poc abans que l'almirall Bwua'tu evités que la flota de batalla de la Colònia deixés la Nebulosa Utegetu.
-Els kílliks? Capturant un destructor estel·lar de l'Aliança? -Clarament Baltke estava tenint problemes per creure això, fins i tot sota la influència de la droga afeblidora de ments-. Això no sembla molt probable, princesa.
L'oficial a la pantalla va començar a tallar la pell al voltant de l'orella d'en Han, fent que en Han premés les dents i es tibés contra els seus lligams. El seu cap, sàviament, va romandre quiet.
-So estúpid rodder! -va cridar la Leia. Va requerir tota la seva força de voluntat evitar ofegar amb la Força a Baltke fins matar-lo, però es va contenir. Els noghri encara no havien arribat fins a Han o el que estava veient no estaria passant-. Ho vaig veure amb els meus propis ulls. Vaig estar allà!
-Vas estar allà? -Baltke va continuar mirant la pantalla, amb la seva cara en blanc i desinteressada, com si veiés com li arrencaven l'orella a algú a càmera lenta tots els dies-. Estic segur que això és pel que la captura va semblar tan convincent en el metratge de les holonotícies.
La Leia va grunyir.
-Mira, no et convenceré mai que no va ser una representació. -No podia apartar els ulls de la cara angoixada d'en Han-. Així que, per què no deixeu de tallar i li pregunteu a la vostra font?
-La nostra font?
-La persona que us va parlar de la missió del Falcó! -va dir la Leia. Qui vulgui que aquest fos, ell, o ella, també anava a pagar pel que en Han estava patint ara, assumint que la Leia pogués enganyar a Baltke perquè revelés la identitat del traïdor-. Clarament teniu bones raons per confiar en la vostra font.
-Un suggeriment excel·lent. -Baltke va assentir una mica massa entusiastament-. La hi passaré al comandant Fel.
-Potser hauríeu de deixar de torturar al Han fins que pugueu confirmar la meva resposta. -La Leia va utilitzar de nou la Força, intentant fer que Baltke pensés que era una bona idea-. Estic dient la veritat.
Baltke es va posar dret i va pressionar el seu comunicador.
-Espera.
El torturador d'en Han mirà per sobre de la seva espatlla i després es va aturar, amb l'escalpel làser encara sostingut contra l'orella d'en Han.
La Leia va exhalar amb alleujament.
-Gràcies -va dir-. Per quan rebéssiu un missatge de Coruscant, no hauria quedat prou d'ell per...
-Coruscant? -va preguntar en Baltke, amb semblant confós.
-És aquí on està la vostra font, no? -La Leia va concentrar tota la seva atenció en Baltke, alerta a qualsevol rastre d'engany... a la cara o en la Força-. O està amb la flota?
-Hauràs de preguntar-li al capità Fel. -El to d'en Baltke era servicial, com si realment cregués que en Jagged podria dir-l'hi-. Ell és l'únic que sap qui és la font.
Baltke inclinà el cap i va arrufar les celles, sens dubte escoltant instruccions en un auricular ocult i la Leia va intentar no ofegar-se amb el nus creixent de decepció en la seva gola. Fins i tot si Baltke estava d'alguna manera derrotant al seu propi sèrum de la veritat, no hi havia ni rastre d'engany ni en la seva cara ni en la Força. Fins on ell sabia, Jagged Fel era l'única persona que coneixia la identitat del traïdor de la missió.
La cara d'en Baltke es va tornar d'un to blau més clar.
-Ets molt llesta, princesa. Però la intel·ligència té un preu. -Va pressionar de nou el seu comunicador-. Acaba.
L'oficial va tornar a tallar, llevant-li l'orella al Han, i després va fer un pas enrere amb l'apèndix subjectat entre el seu polze i el seu índex. La boca d'en Han es va obrir en un rugit i ell va sacsejar el cap, esquitxant una línia de sang al llarg de la cara blava de l'home. La Leia es va enfadar tant i es va posar tan malalta en el seu interior que va haver de lluitar per evitar les nàusees.
-Espero que recordis la meva advertència, comandant! -Va grunyir la Leia-. Perquè amb certesa jo ho faig.
-És clar -va replicar agradablement en Baltke-. I espero que tu recordis el que passarà si intentes una cosa tan ximple. -De nou la pantalla va mostrar als dos guàrdies apuntant les seves pistoles xàrric a la part posterior del cap d'en Han-. Ara potser hauríem de discutir les activitats de la teva filla.
-No té sentit. Saps més que jo -va dir la Leia. Encara estava en estat de xoc pel que acabava de veure. Els txiss eren soldats durs i astuts, però no hi havia cregut que realment torturessin a un presoner, especialment no quan un dels seus oficials al comandament havia promès una altra cosa. Per descomptat, el fet que en Jagged hagués sentit que calia fer tal promesa suggeria que la Leia estava sent una mica innocent-. Però estic segura que tampoc creuràs això.
Baltke semblava confús.
-Vull creure't, princesa. Només digues que està liderant ella l'eixam kíllik de terra.
-Com vaig a saber-ho? -li va etzibar la Leia-. Perquè és una Unida.
Baltke va esbufegar en alt i va inclinar el cap i la Leia va començar a recuperar el control de si mateixa, a comprendre que no anava a ajudar al Han o als Jedi en permetre que la seva por i la seva frustració la controlessin. Es va tornar cap a la càmera de vídeo oculta.
-I fins i tot si la Jaina no fos una Unida -va dir lentament la Leia-, els Jedi no podem condonar l'especiecidi. Estem totalment en contra del que esteu fent aquí. Qualsevol ajuda que li estiguem donant als kílliks, aquesta és la raó. -Va mirar cap a la pantalla i quan l'oficial va romandre al costat de la figura sagnant d'en Han, ella va afegir-: Tot el que els Jedi estem intentant fer és acabar amb la guerra.
-Derrotant-nos a nosaltres -va replicar en Baltke.
La Leia va negar amb el cap.
-No. En destruir la Colònia i restaurar als kílliks al seu estat anterior de nius desorganitzats.
Baltke es va burlar.
-Potser el capità Solo i tu no us porteu tan bé aquests dies. -Va mirar cap a la imatge sagnant d'en Han-. Potser això és pel que segueixes mentint.
La Leia va utilitzar de nou la Força.
-No... Estic... mentint.
-No estàs mentint? -Fins i tot sota el poder de la influència mental, Baltke va sonar poc convençut-. Llavors els Jedi són ximples. El que suggereixes no es pot fer.
-Nosaltres creiem que sí. -La Leia es va tornar de nou cap a la videocàmera-. Vau preguntar per què els Jedi ens oposàvem a vosaltres. Deixeu-me que ho expliqui.
El sòl i la cadira d'interrogatori van començar a estremir-se amb la tremolor de l'acceleració sobtada. Baltke va arrufar el seu nas malmès i va esbufegar suaument cada vegada que va inhalar. La Força es va carregar amb anticipació... i amb fatalisme estrany i estoic.
La Leia va esperar fins que va tornar l'atenció d'en Baltke.
-Alguna cosa va malament? -va preguntar llavors.
-Gens ni mica -va dir ell amb aire satisfet-. Tot va força bé, de fet.
La Leia no va sentir engany en la seva resposta.
-Llavors com és que esteu tan preparats per morir?
L'ull d'en Baltke es va obrir molt per la sorpresa, però va parlar.
-Perquè -va dir- sóc un soldat, princesa Leia. -Va tornar al seu seient i va fer un gest perquè ella continués-. Però si us plau no malgastis el nostre temps amb més mentides. La nostra sessió serà interrompuda aviat.
-Molt bé -va dir la Leia-. La nau va continuar tremolant, suggerint que estaven accelerant cap a la batalla-. Ja sabeu quina era la missió del Falcó.
-Sí. La vostra tasca era reunir-vos amb la vostra filla i el seu company de ment. -Baltke estava parlant una mica ràpid ara, amb el sèrum de la veritat i l'excitació de la batalla servint per agitar-lo-. Llavors anàveu a entrar en espai txiss i intentar infiltrar-vos en els nostres centres de comandament i control amb equips de comandos kílliks.
-No és així -va dir la Leia-. En realitat, el pla era atacar només un centre, utilitzant una variació de la mateixa tàctica que els kílliks van utilitzar per capturar a l'Almirall Ackbar.
Baltke va arquejar la cella per sobre del seu ull vermell.
-De veritat? -va preguntar després amb veu interessada.
-La idea era fer que capturéssiu el Falcó -va explicar la Leia-. Mentre que ens estàveu interrogant, un eixam de comandos kílliks (són més o menys de la mida del teu polze) sortirien dels compartiments de contraban del Falcó per infestar la vostra instal·lació i fer-se amb el control en el moment oportú.
Mentre la Leia explicava això, Baltke va arrufar les celles i va pressionar un dit contra el seu auricular sense semblar adonar-se que ho estava fent.
-No us preocupeu. La vostra nau està fora de perill -va dir la Leia-. Aquesta part del nostre pla depenia d'aconseguir la cooperació de la Jaina. Atès que no ens hem reunit amb ella, encara no hem recollit a cap kíllik.
-Comprendràs que vulguem comprovar-ho per nosaltres mateixos.
-Endavant -va dir la Leia-. Si em dónes un comunicador, ensenyaré a C-3PO perquè us mostri com obrir els compartiments.
Baltke va començar a allargar la mà cap al seu comunicador, després va semblar contenir-se i va somriure.
-Bonic intent, princesa. -Va mirar a un dels guàrdies darrere seu-. Porti un codificador de veu. Farem que gravi el missatge.
El guàrdia va rebre l'ordre i la porta grinyolà en obrir-se darrere de la Leia. Un moment després la nau va començar a trontollar i a estremir-se més perceptiblement.
-Estem entrant en l'atmosfera!
-Això sembla -va replicar calmadament Baltke-. Encara estem confusos sobre aquest pla vostre. Com esperàveu que capturant un dels nostres centres de control i comandament ajudés a destruir la Colònia?
-No és així -va dir la Leia-. Això era només per aconseguir la vostra atenció. Luke està destruint la Colònia per si mateix.
-Ara sé que sou uns tanoques -va dir ell-. Com podria fer això un Jedi?
-Destruint el Niu Fosc i la seva Reina Invisible -va dir la Leia-. Això hauria d'estar completat a hores d'ara.
-Vau intentar això a Qoribu -va apuntar en Baltke-. Vau fallar miserablement.
-Aquesta vegada, estem millor preparats -va dir la Leia-. Els nostres científics han desenvolupat unes quantes armes per pertorbar la ment col·lectiva dels kílliks. I tenim a una flota d'atac de l'Aliança per recolzar-nos.
La veu d'en Baltke es va tornar burleta.
-I una vegada que el Niu Fosc desaparegui, creieu que els kílliks tornaran a ser «cuques bones»?
-Gens ni mica -va dir la Leia-. Aquesta és només la primera part del pla d'en Luke. Ell hauria d'estar arribant aquí molt aviat per completar la segona.
-Quina és?
-Destruir a Unu i eliminar a Raynar Thul en el seu paper com a líder de la Colònia -va dir la Leia-. Pot portar una mica més de temps, però els nostres científics estan segurs que una vegada que Raynar ja no sigui capaç de controlar els nius en exercir la seva Voluntat a través de la Força, la Colònia es tornarà desorganitzada i entrarà de nou en un cicle autoregulador. Llavors ja no serà una amenaça per a ningú.
-Una teoria interessant -va dir en Baltke. Van començar a trontollar fins i tot amb més força que mai i la cel·la va començar a escalfar-se, una indicació que estaven descendint tan de pressa que la nau estava tenint problemes per dissipar la calor de la fricció atmosfèrica-. Què vols dir exactament amb «eliminar» a Raynar Thul?
-El que calgui -va dir la Leia-. Al Luke mai li ha agradat la idea d'un Jedi liderant un govern i aquest és un bon exemple de per què.
-Així que aneu a assassinar-lo? -va preguntar en Baltke.
-Aquesta és una possibilitat, però no sé què ha decidit en Luke -va dir la Leia-. Encara puc prometre això: Raynar Thul és un problema Jedi i farem el que calgui per arreglar-ho.
Baltke va considerar tot això durant un moment.
-Sona plausible -va dir llavors. Es va posar dempeus, negant amb el cap i es va tornar cap a la pantalla-. Però puc veure que anem a haver de tallar alguna cosa més al teu marit.
-Què?
La pantalla va mostrar a un metge txiss embenant-li l'orella al Han. I, per la pinta que tenia, suportant el pitjor enfilall de malediccions de la seva vida.
-La teva història no se sosté -va dir en Baltke a la Leia-. Atacar un dels nostres centres de comandament no contribueix en res en aquest pla.
-Això és perquè els Jedi no veiem els txiss com a un enemic -va dir la Leia-. En Luke mai va voler causar cap mal a l'Aliança, només deixar les coses clares.
-Això és així? -va preguntar Baltke-. Em temo que no ho veiem.
Els llums van parpellejar quan la nau va començar a disparar les seves armes pesades. La Leia va comprovar la pantalla de nou, preguntant-se per què en Han estava encara allà. Els noghri haurien d'haver-lo alliberat a hores d'ara.
Ella va tornar la seva atenció a Baltke.
-La qüestió era mostrar que els kílliks són capaços d'infiltrar-se fins i tot en les vostres instal·lacions més segures. L'Aliança va aprendre això de la manera difícil amb l'Ackbar. Els kílliks el van robar davant dels nassos del nostre millor almirall de la flota.
-Bwua'tu pot ser el vostre millor almirall -va dir en Baltke-. Però puc assegurar-te que cap almirall txiss cometria tal error. Si, realment, va ser un error.
-No crec que estiguis molt segur d'això -va dir la Leia. A la pantalla, el metge es va apartar i va fer alguna mena de broma que va provocar que el turmentador d'en Han es rigués-. Si ho estiguessis, no hauries estat tan curiós quan vaig descriure la missió del Falcó.
-Merament estava sent prudent -li va respondre Baltke-. Una abundància de precaució no és mai un malbaratament.
-Si realment creus en la precaució, llavors pensaràs sobre el que t'estic dient -va dir la Leia-. Els kílliks poden colar-se en qualsevol lloc. Són insectes. Tot el que han de fer és posar ous en uns quants soldats ferits i deixar que els porteu a casa a bord d'una fragata mèdica i tota una base estarà infiltrada. O podrien ocultar-se en un vaixell de càrrega de subministraments que torna i després infestar un planeta sencer. Abans que ho sapigueu, tota la vostra societat estarà plena de kílliks... i no he de dir-te què significa això. Us convertireu en un imperi d'Units.
-I els Jedi creuen que estaríem millor deixant que la Colònia amassin nius en la nostra frontera fins que estiguin llestos per atacar?
-Creiem que els txiss estarien millor acabant amb la guerra a la nostra manera -va dir la Leia-. Mai guanyareu la guerra a la vostra manera. No és possible exterminar els kílliks. Ells estaven construint ciutats nius a Alderaan vint mil anys abans que l'Imperi Txiss nasqués i estaran construint ciutats niu a les vostres fronteres vint mil anys després que desaparegueu.
Una confiat somriure burleta centellejà a la cara d'en Baltke i la Leia va sentir alguna cosa pertorbadora en la Força: una cosa freda i amenaçadora i final. Decidint abandonar això dels noghri, la Leia es va obrir a la Saba, concentrant-se en la imatge sagnant d'en Han a la pantalla, permetent que la seva alarma inundés els seus pensaments.
Les emocions de la Saba eren estranyament tranquil·litzadores, almenys per a una barabel, i la Leia va rebre la impressió distintiva que en Han estava fora de perill. Desafortunadament, la Leia no sentia confiança.
Baltke va inclinar de nou el cap i es va tornar breument cap a la càmera de vídeo oculta i després va mirar de front a la Leia.
-Els hi passaré la teva advertència als meus superiors. -Es va dirigir cap a la porta-. Però ara em temo que he d'anar al meu lloc. Esperem tenir baixes aviat.
-Ets un metge?
La Leia no va poder amagar la seva sorpresa.
-Un cirurgià de batalla, per ser precisos. -Baltke es va treure el pegat de l'ull, revelant un òrgan perfectament sa sota i es va dirigir cap a la porta-. Els interrogatoris són un deure secundari.
-Espera! -li va ordenar la Leia.
Baltke es va aturar, clarament a pesar de si mateix. La va mirar enfadat.
-Quan et vaig dir que els kílliks durarien i sobreviurien a l'Ascendència, vas somriure burletament - va dir la Leia-. Digues-me per què.
-Què estàs fent? Fer servir un truc mental Jedi? -demanà en Baltke-. Serà culpa teva si haig de tornar a fer-li mal al capità Solo.
La Leia va mirar a la pantalla i va veure al metge que encara estava dret al costat d'en Han, rient amb el torturador. Alguna cosa no tenia sentit. La Saba clarament havia pretès tranquil·litzar-la sobre en Han i no obstant això la Leia podia veure que ell no havia estat rescatat encara. De fet, que ni tan sols semblava prop de ser rescatat.
El guàrdia que quedava va començar a caminar cap endavant darrere seu. Ella el va agafar amb la Força i després el va llançar contra el racó de la càmera de vídeo. Ell va xocar de cap amb un fort Thunk, després va caure a terra i no es va moure.
La Leia va tornar a mirar a Baltke i va posar el poder de la Força en la seva veu.
-Per què creus que els kílliks no poden guanyar?
La cara d'en Baltke es va retorçar en una màscara de resistència, però el sèrum de la veritat va fer impossible que mentís.
-Perquè nosaltres hem desenvolupat la nostra pròpia solució al problema kíllik -va dir-. I el nostre pla funcionarà.
Va intentar anar-se'n cap a la porta de nou, però la Leia el va empènyer amb la Força contra la paret.
-Quina classe de solució?
-Una p-permanent. -Baltke va llançar una mirada ansiosa a la pantalla i després va dir-: És massa tard per salvar al teu marit. Només deixa'm anar.
-Han estarà bé. -La Leia va utilitzar la Força per començar a treballar en els panys de les manilles que la mantenien en la cadira-. Tu, d'altra banda, tens problemes. O has oblidat el que vaig dir sobre qualsevol cosa que li passés al Han?
-Ho recordo.
-Bé. -La primera manilla es va obrir-. Podries voler ser una mica més informatiu sobre aquesta «situació permanent».
Baltke va negar amb el cap, però no va poder resistir-se al poder de la seva pròpia droga.
-P-P-paràsits.
-Paràsits? -va preguntar la Leia. La segona manilla es va obrir també-. Aneu a infectar-los amb paràsits?
Baltke va assentir.
-En qualsevol moment -va dir-. Després que els kílliks activin el seu parany.
-Parany?
-Ja saps -va dir ell-. No és això pel que us vau tornar de la Lluna Trencada?
La boca de la Leia es va obrir.
-Sabeu que els kílliks s'amaguen allà?
-Ho sospitàvem. -Baltke semblava gairebé orgullós-. Estem comptant que ens embosquen.
-No ho entenc. -La Leia va allargar la mà cap al guàrdia inconscient i va atreure la seva pistola xàrric fins a la seva mà-. Comptant amb què us embosquen per a què?
-Perquè ens lliurin una ressonant derrota -va dir en Baltke.
La Leia va comprendre la resta del pla txiss.
-I demà, tots els nius tindran un gran ball de la victòria.
-Exacte -va dir en Baltke-. Els kílliks no són els únics que poden jugar al joc de la infestació.
-Quant de temps? -va preguntar la Leia. Quan Baltke no va respondre, ella va tornar a preguntar, aquesta vegada utilitzant la Força-. Quant de temps?
-Haurem de seguir lluitant durant un temps -va respondre en Baltke-. El paràsit no serà fatal durant un any.
-I per llavors, s'haurà dispersat per tota la Colònia.
Baltke va somriure.
-Veus? Podem guanyar la guerra a la nostra manera.
-Estàs boig? -va cridar la Leia-. Això és un especiecidi!
Ella va utilitzar la Força per obrir els lligams dels seus turmells. Llavors va sentir grinyolar la porta de la cel·la en obrir-se darrere seu. Pensant que l'altre guàrdia havia tornat amb el codificador de veu que en Baltke havia demanat, o que els oficials vigilant des de la sala de control havien enviat reforços, es va llançar fora de la cadira i va rodar per terra, després es va girar, va aixecar la seva pistola xàrric capturada... i es va trobar apuntant a la bonica cara del seu pocavergonya favorit.
-Han?
-Guau. Tranquil·litza't, princesa! -Han va aixecar les mans-. Sé que arribo tard, vam haver d'encarregar-nos primer de la sala de control.
-No m'importa! -va cridar Leia, recuperant-se de la seva sorpresa. Es va llançar als braços d'en Han, donant-se compte a penes que Cakhmaim i Meewalh lliscaven més enllà per fer-se amb el control d'en Baltke i del guàrdia inconscient. Llavors va allargar la mà i va tocar les orelles d'ell-. Totes dues són aquí!
-Amor, estàs bé? -Han la va apartar d'ell i la va estudiar amb una mirada preocupada, fins que es va adonar de la pantalla del racó, que continuava mostrant al metge i al torturador dempeus al costat del cap sagnant d'en Han-. Ei! Aquest pobre rodder s'assembla a mi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada