divendres, 4 de novembre del 2016

La Guerra de l’Eixam (XVII)

Anterior



17

La taca de color mareperla de l'hiperespai tot just parpellejà en tornar al vellut puntuat d'estrelles de l'espai normal abans que les alarmes de proximitat del Falcó comencessin a xiular. En Han va prémer el reinici de manera que pogués pensar i les alarmes van xisclar de nou.
-Què dimonis? -digué en Han. No hi havia res davant excepte el disc giratori d'un planeta embolicat en núvols que va assumir que era Tenupe i encara no era més gran que el seu puny. Massa distant per haver disparat la primera alarma de proximitat, de bon tros una repetició-. Què hi ha allà fora?
-Hi estic treballant! -Les mans de la Leia estaven volant sobre el tauler de control, ajustant els filtres d'estàtica i els potenciadors de senyal-. Aquests sensors no es calibren sols.
-D'acord, pren-t'ho amb calma -va dir en Han-. No pretenia dir res.
Va tornar a prémer el reinici i de nou les alarmes es van reactivar soles. Les repeticions podien significar que més amenaces estaven apareixent o que l'amenaça original s'estava acostant ràpidament. No veient res entre ells i el planeta, va començar a accelerar. Tenupe va créixer ràpidament fins a la mida del cap d'un bith i els punts blaus de centenars de mars interiors lliures de núvols van començar a puntejar el seu disc color crema.
-És intel·ligent accelerar mentre tenim els sensors encegats? -va preguntar Juun des del lloc de navegant. Davant la petició d'en Luke, Pellaeon havia arreglat que ell i Tarfang servissin com a guies per als Solo a Tenupe-. Encara no sabem on...
-Veus alguna cosa davant de nosaltres? -el va interrompre en Han.
-Només Tenupe.
-El mateix aquí. -Han va reiniciar les alarmes i després va maleir quan es van reactivar instantàniament-. Així que sigui el que sigui que segueix disparant aquestes alarmes ve cap a nosaltres.
-I eztem corrent? -La Saba sonava incrèdula-. Ni tan zolz zabem de què!
-Pensa en això com treure't del mig -va replicar en Han. Activà l'intercomunicador de manera que pogués parlar amb els noghri-. Aneu a les torretes dels canons i feu-m'ho saber si veieu alguna cosa sospitosa.
Tenupe havia crescut ara fins a la mida d'un cap de bantha. Penjant a un costat del planeta, en Han va poder veure un embalum clapejat d'ombres que podria ser una petita lluna roja. En la banda oposada, un cúmul de puntets petits amb forma de falca estava circulant per sobre de les llunes.
-Això no té bon aspecte -va dir en Han-. Leia, com van aquests sensors...?
La pregunta d'en Han va ser interrompuda quan Meewalh i Cakhmaim van anunciar que hi havia cues d'ions acostant-se a la popa del Falcó des de totes les direccions.
-Txizz? -va preguntar la Saba.
Tarfang xerrà quelcom sarcàstic.
-Tarfang així ho creu -traduí servicialment C-3PO-. Apunta que els caces kílliks encara utilitzen propulsió a coet.
-Quina sort! -es va queixar en Han-. Els txiss ja són aquí. I entrem en el sistema en meitat d'una patrulla!
Un trio de trets carmesins van centellejar en passar a tot just una dotzena de metres per sobre de la coberta llavors una aspra veu txiss va arribar pel canal de salutació.
-Falcó Mil·lenari, aquí Zark Dos. -El bàsic de la dona era espès i estrany-. La Flota de Defensa Expansionista Txiss demanda que aturin immediatament la seva nau. Prepareu-vos per a l'abordatge.
En Han va activar el micròfon del seu comunicador.
-Uh, només un segon. -Va mirar la Leia, després va apuntar al tauler de control i aixecar les celles. Quan ella li va dirigir un gest de polzes aixecats i va començar a connectar els sensors, ell va continuar-: Ho sento. Haurà de dir-ho de nou. El seu bàsic és una mica...
Una altra andanada de rajos d'energia centellejà en passar al costat de la cabina, aquesta vegada tan a prop que van deixar puntets en els ulls d'en Han.
-Està això prou clar, Falcó? -va preguntar Zark Dos-. Aquesta és una zona de guerra. Si desobeeixen, dispararem per ser efectius.
La pantalla tàctica d'en Han es va connectar i ell va veure que el Falcó tenia un esquadró sencer de Punyents en la seva cua. Els caces estaven escortats per dos pesades canoneres i una llançadora d'assalt: un grup estàndard per a una companyia d'abordatge.
Però era el que en Han va veure prop del planeta va ser el que realment li va alarmar. Com havien sospitat, els punts amb forma de falca circulant sobre els núvols eren una enorme flota de batalla txiss, agrupada al costat d'una petita àrea del planeta.
-Leia, mira si pots...
-Estic treballant en això -va dir la Leia.
Un moment després, la imatge de l'escaneig d'un sensor penetrador de núvols va aparèixer a la pantalla d'en Han. La major part de la terra de la superfície del planeta semblava estar coberta per jungles pantanoses o selves de muntanya, però l'àrea directament sota la flota txiss era una taca marró. Un enorme riu corria a través d'una vora de la taca i una petita àrea al llarg d'una riba brillava vermella per l'energia termal.
Les alarmes de fixació van començar a sonar incessantment, anunciant que el Falcó estava sent fixat com a objectiu pels seus perseguidors.
-Falcó Mil·lenari, aquesta és la seva advertència final -va dir pel comunicador Zark Dos-. Aturin la seva nau.
En Han va empènyer els impulsors de gom a gom de sobrecàrrega i es va deixar caure en una espiral evasiva. Els trets làser van començar immediatament a passar per tot arreu i els llums de la cabina van centellejar quan els escuts del Falcó van començar a rebre impactes.
-Capità Solo, l'accent de la líder d'esquadró deu estar confonent-lo -va dir C-3PO-. Ens va ordenar que paréssim.
-La vaig sentir. -Els ulls d'en Han van romandre fixats en la imatge de la ribera-. Però això d'aquí baix sembla com una batalla. Una de gran.
-Com ho sap? -Juun va sonar més sorprès que dubtós-. Vaig pensar que era un foc a la jungla!
-Un foc a la jungla? Amb una flota per proporcionar cobertura ezpacial? -La Saba va allargar la mà des del lloc de comunicacions i li va donar uns copets al sullustà a l'esquena-. Que divertit!
Tarfang es va llançar a ajudar a Juun a aixecar-se del sòl, després es va girar cap a la Saba i xerrà tan encegadament que les escates de la barabel van onejar.
-Aquezta ho zzent -va dir ella-. Aquezta no zabia que parlava zeriozament.
Una alarma de reducció es va activar quan els txiss van continuar colpejant els escuts posteriors. Comprenent que mai escaparia d'una dotzena de Punyents només amb un vol extravagant, Han va activar de nou l'intercomunicador.
-Us esteu fent una migdiada allà darrere? -demanà-. Dispareu-li a alguna cosa!
El Falcó es va estremir quan els noghri van obrir foc immediatament amb els grans canons quàdruples.
Els ulls de la Leia es van obrir molt.
-Han, no sé si això és una bona idea -va dir-. Matar txiss només agreujarà...
-Mira, no sóc jo el qui marca les regles aquí -va dir en Han-. Si conec a la meva filla, Zekk i ella estan enmig d'aquesta batalla d'aquí baix i això vol dir que els txiss estan intentant matar-los a ells. Així que perdona si els hi torno el favor.
-Han, jo sento el mateix -va dir la Leia-. Però hem de pensar en la missió. Luke volia fer això sense matar més...
Una alarma de dany va començar a xisclar i de sobte la palanca de control era com una serp enfadada, colpejant de costat a costat i cap endavant i cap enrere, retorçant-se a la dreta, agitant-se cap a l'esquerra i després sacsejant-se i rebotant com un nen amb el seu primer saltador. El Falcó va entrar en un vòrtex de sotrac i més alarmes van xisclar quan els sistemes delicats van començar a rebre dany secundari pel violent sotrac.
-A-A-apaga la n-nacel·la n-n-número quatre! -va ordenar Han. Almenys ell pensava que era la número quatre, amb tots els tremolors i estremiments, era difícil estar segur de quina era la llum d'estat que estava veient-. I si això no funciona, prova amb les altres!
Els dits de la Leia estaven ja apunyalant el panell de control, intentant agafar la palanca lliscant correcta. Enmig de tot això, un esclat sintetitzat reverberà per l'altaveu del tauler de control i Han va veure un símbol de designació txiss esvair-se de la pantalla tàctica. Fins i tot amb tots els sotracs i girs, un dels noghri havia aconseguit donar a un Punyent. Han no estava tan sorprès.
La Leia finalment se les hi va arreglar per apagar la nacel·la número quatre. El Falcó va deixar d'estremir-se, però l'acceleració va disminuir i la palanca de control es va tornar rígida i pesada. Han va lluitar per portar la salvatge espiral de la nau de nou sota control.
-Han? -La veu de la Leia era fràgil per la por-. Saps el que estava dient sobre agreujar la situació?
-Sí?
-Oblida-ho -va dir ella-. Ja estan molt enfadats.
-Zzzzzzí. - El xiuxiueig de la Saba tenia un aire de capficament -. El Mestre Zkywalker no zabia quant z'ha deteriorat la zituació.
-Gràcies per les vostres opinions -va grunyir en Han-. Ara pot algú anar al darrere i desconnectar la placa del vector número quatre? Ara mateix estem maniobrant com un manta amb una ala!
-Elz mantez poden volar amb una ala? -va panteixar la Saba.
-No, Mestra -va explicar la Leia-. Aquesta és la qüestió.
-Oh. -La Saba es va posar dreta d'un salt i li va donar uns copets a l'espatlla a Tarfang i després es va dirigir cap a la part posterior de la coberta de vol-. Per què no vaz dir que la coza estava tan malament?
Una sacsejada va recórrer el Falcó quan van rebre un altre impacte i Han va veure a la pantalla tàctica que els Punyents estaven començant a retallar la distància més ràpidament.
-Jae, quant ens queda fins que estiguem en els núvols?
-No arribarem a ells -va anunciar immediatament Juun.
-De què estàs parlant? -demanà en Han-. I tant que arribarem fins a ells!
Juun negà amb el cap.
-He fet els càlculs. Per quan desaccelerem per entrar en l'atmosfera...
-Qui diu que desaccelerem? -digué en Han.
La veu d'en Juun es va fer fins i tot més nasal.
-No anem a desaccelerar?
-El capità Solo mai desaccelera en aquestes situacions -va informar C-3PO-. Sembla gaudir veient el prop que podem arribar a estar d'estavellar-nos sense fer-ho realment. No puc dir-li el nombre de vegades que hem estat estadísticament condemnats, només per escapar a l'últim moment pe...
Un altre esclat reverberà des de l'altaveu del tauler de control, anunciant la destrucció d'un segon Punyent.
-Veu? -va continuar C-3PO-. Però em complau informar-lo que les nostres possibilitats de supervivència s'han incrementat en tres punt u mil·lèsimes per cent.
L'esclat a penes havia desaparegut abans que el canal de salutació es tornés actiu de nou.
-Capità Solo, ja és més que suficient! -La veu aquesta vegada era masculina... i molt familiar-. Aturi's immediatament!
-Ho sento. Algú ens està disparant. -En Han va continuar la seva espiral cap a Tenupe, que ara era tan gran que la seva cara coberta de núvols omplia el finestral davanter sencer-. Ets tu, Jag?
-Ho sóc -va confirmar en Jagged Fel-. I no toleraré cap baixa més.
-Llavors t'aconsello que li ordenis al Líder Zark que aturi la persecució -va replicar la Leia.
-Jo sóc el Líder Zark -va replicar fredament en Jagged-. I no estic en llibertat d'acabar aquesta persecució. Si no s'aturen immediatament, només hi ha una manera en què pot acabar això.
-Ara ets un líder d'esquadró? -va preguntar en Han, ignorant les amenaces d'en Jag-. Què vas fer perquè et degradessin tant?
-Res. -L'altaveu de la cabina va cruixir amb la indignació d'en Jagged-. El meu rang roman intacte. Porteu el Falcó a...
-Tens el mateix rang? -el va interrompre la Leia-. M'estàs dient que un comandant està liderant aquest esquadró?
-En realitat sóc capità -va replicar en Jagged.
-Un capità? -Han va començar a sentir que se li regirava l'estómac. La Flota de Defensa Expansionista Txiss utilitzava el sistema de rangs navals, així que capità era un rang de grau de comandament, l'equivalent a coronel en termes de les forces terrestres de l'Aliança Galàctica, i Han només podia pensar en una raó per la qual un oficial al comandament volaria en una missió de patrulla-. Esteu aquí per nosaltres! Sabíeu que veníem!
-Hi havia pensat que això era obvi, capità Solo -va dir en Jagged.
Han no va respondre. Estava massa ocupat intentant treure al Falcó del seu gir... i prometent silenciosament una mort dolorosa a qui fos que els hagués traït als txiss. Només un grapat de gent fora de l'Orde Jedi havia sabut la destinació dels Solo, així que no seria difícil trobar l'espia i ficar-li un tret làser al cap.
-Però ara que ho comprèn -va continuar en Jagged-, potser vegi com de desesperada que realment és la seva situació.
-Desesperada? -es va burlar en Han-. Ni tan sols estic preocupat!
Va empènyer els impulsors de l'u al tres més enllà dels límits de sobrecàrrega. El Falcó va començar a girar fins i tot més salvatgement i una lleugera tremolor va tornar a la palanca de control.
-Han -va dir la Leia.
-Sí?
-Jo estic una mica preocupada.
-Rel-l-laxa't. -La palanca de control estava vibrant tan fort en les mans d'en Han que feia que li petessin les dents-. Aquests d'aquí baix són núvols de pluja.
-I?
-I quan ens anivellem sota ells -va explicar Han-, apagaran el foc de l'entrada.
-Està entrant en un descens gravitatori? -La veu d'en Juun era plena de temor reverencial-. Puc tenir permís per gravar-ho? Hauríem de documentar com surt. Especialment donat el dany dels nostres controls.
-Si sortim -va grunyir la Leia. Odiava els descensos gravitatoris-. Però endavant. Quin mal pot fer?
-Sortirem -va dir en Han-, assumint que la Saba i Tarfang desconnectin aquesta placa de vector. I necessitarem saber si hi ha muntanyes en aquest embolic. Serà millor que facis una cerca del terreny.
-Ho intentaré -va dir la Leia-. És difícil aconseguir una lectura mentre estem girant fora de control cap a les nostres morts d'aquesta manera.
-Qui està fora de control?
La Leia va començar a activar els escàners del Falcó, lluitant per mantenir les seves mans en els botons apropiats mentre el Falcó saltava i s'estremia. L'Esquadró Zark continuava llançant foc de canó a la seva popa, però la punteria dels noghri semblava tenir un efecte negatiu en els txiss. Tot i la famosa velocitat dels seus Punyents, els pilots d'en Fel estaven retallant la distància molt més lentament del que en Han havia esperat. I ni de prop amb força rapidesa per evitar que arribessin al planeta, com havia calculat Juun.
-Espera un minut! -va dir en Han. Ara estaven tan a prop de Tenupe que tot el que veien davant era una massa pàl·lida de núvols verds, marcada aquí i allà per la bombolla blava d'un mar sense núvols, girant en passar pel finestral davanter fins i tot més ràpidament-. Alguna cosa no va bé.
-Pots dir-ho una altra vegada. -La Leia envià l'escàner del terreny a la seva pantalla-. Mira això.
El mapa va mostrar un planeta selvàtic accidentat de muntanyes altes i vastes conques de drenatge, sense grans oceans, però amb rius prou amples com per veure'ls des de l'òrbita. També mostrava a una dotzena de creuers convergint en el punt d'entrada del Falcó, amb els seus cursos i les seves localitzacions originals clarament dibuixades per les enormes cues de vapor que estaven deixant en les seves esteles.
-Fes una lectura tàctica d'aquests...
Les dades van aparèixer a la pantalla tàctica d'en Han. Com havia esperat, eren creuers de desembarcament: terribles per al combat espacial, però ideals per a donar suport a les operacions en la superfície d'un planeta. I les radiacions d'energia dels seus cascos suggerien que tots tenien raigs tractors totalment carregats.
-Això és un parany! -En Han va empènyer els tres impulsors funcionals cap enrere fins a tres quarts de l'energia, no sobtadament, sinó per aconseguir una mica de temps de reacció-. Jag està intentant portar-nos a un parany!
-Intentant, Han? -va preguntar la Leia.
-Intentant -va rugir en Han-. Ningú atrapa a Han Solo.
Han va esperar fins que la petita lluna roja de Tenupe es va mostrar a través de la part superior de la coberta i llavors va tirar cap enrere de la palanca de control. Una sèrie de cops ofegats van pujar rugint pel corredor d'accés (els compensadors inercials no podien neutralitzar completament les grans forces g), però la cara lligada amb núvols del planeta es va esvair del finestral davanter.
La veu d'en Jagged Fel va arribar immediatament per l'altaveu de la cabina.
-Els vaig dir als meus superiors que aquesta trampa no els enganyaria. Però si comproven el seu monitor tàctic, descobriran que la seva situació només s'ha tornat més desesperada.
Han va comprovar la seva pantalla i va haver d'estar d'acord. Un parell de destructors estel·lars txiss havien aparegut en l'horitzó de Tenupe, eliminant tota esperança d'escapar al voltant de la corba del planeta. L'Esquadró Zark estava dirigint-se pel camí més recte cap al Falcó, aproximant-se en angle i continuant disparant.
-No em forci a destruir-lo a vostè i a la princesa, capità Solo -va dir Jagged-. Les coses no van funcionar entre la Jaina i jo, però encara els recordo amb molt d'afecte.
-Fes el que hagis de fer, nen. -Han va empènyer els tres impulsors que funcionaven de nou fins més enllà dels límits de sobrecàrrega-. De tota manera sempre em va agradar més Kyp Durron.
La Leia va apagar els micròfons del comunicador d'un cop amb la mà.
-Han! Estàs boig? -digué-. En Kyp?
-Relaxa't. -Han li va dirigir un somriure tort-. Només estic intentant posar-li furiós. Sé que Kyp és massa vell per a ella.
La Leia va tancar els ulls i va negar amb el cap.
-Realment creus que ara és un bon moment per posar furiós a Jag? Té una flota sencera a la seva disposició.
-No hi ha res del que preocupar-se -va dir Han-. S'està tirant un farol.
-Han, Jag va ser criat entre els txiss. Ells no saben com faronejar.
-Això deu ser pel que són tan dolents en això. -Han li va picar l'ullet-. Envia a la Meewalh i a Cakhmaim a ajudar la Saba i a Tarfang amb aquesta placa de vector. No crec que anem a necessitar-los en les torretes molt més, però estaria bé tornar a tenir una mica de control sobre aquesta banyera.
La Leia va activar l'intercomunicador i va transmetre l'ordre. Els canons làser tot just havien deixat de disparar abans que la veu d'en Jagged arribés de nou pel comunicador.
-Han deixat de disparar contra nosaltres. Gràcies. -Sonava genuïnament alleugerit-. Però jo no puc deixar de disparar contra vosaltres fins que el Falcó s'aturi completament.
-Jagged, tots sabem que si anessis seriosament amb això, ja seríem pols espacial -va replicar la Leia-. El que no puc imaginar-me és perquè t'estàs prenent tantes molèsties per salvar-nos.
-La seva confusió em sorprèn, princesa -va dir en Jagged-. Pensava que la raó seria òbvia per a algú amb el seu passat diplomàtic i militar. El capità Solo i vostè seran presoners valuosos. Igual que ho seran la Mestra Sebatyne i els espies principals de Bwua'tu, l'ewok i el sullustà.
-Estàs molt ben informat, Jag -va dir la Leia-. Però no prou bé. Si sabessis la nostra missió, sabries que estem intentant acabar la guerra. Ens estaries ajudant...
-Sé que el capità Solo i vostè van venir aquí a trobar la Jaina i al seu, ah, company -va replicar en Jag-. També sé que volen ajudar-los a ficar de contraban a una esquadra de comandaments kílliks en un dels nostres centres de comandament i control. Sé que el seu germà creu, equivocadament, que aquesta maniobra ens demostrarà com de difícil que seria guanyar una guerra contra els kílliks. També creu que farà que sigui més fàcil per a ell persuadir les cases governants que acceptin la pau que ell pretén imposar sobre la Colònia. Hi ha alguna cosa més sobre la seva missió que jo hagi de saber?
-No, això més o menys ho cobreix tot -va dir en Han, parlant a través de les dents premudes. Hi havia assumit que algun espia sentint d'amagat en un hangar o en una sala de reunions els havia traït. Però clarament, havia estat algú molt més proper a l'Orde Jedi que això. Algú prou proper per conèixer el pla sencer d'en Luke-. Creus que funcionarà?
-No -va dir geladament en Jagged-. Jo hauria de matar-los a vostès primer.
-Sí, això és el que em vaig imaginar -va dir en Han.
L'Esquadró Zark va continuar abocant foc darrere del Falcó. Una altra alarma de danys va començar a cridar, fent que Juun agafés a C-3PO i es llancés cap a la part del darrere, però els Punyents van començar a retrocedir a la pantalla tàctica. Els destructors estel·lars van començar a llançar andanades de foc davant del Falcó, intentant canalitzar-lo cap l'abast dels raigs tractors, o forçar-ho a aturar-se i esperar a ser abordat.
Encara lluitant amb una palanca de control pesada i una espiral fora de control, Han els va fer caure de nou cap a Tenupe i va continuar cap al planeta en un angle oblic.
-Uh, Han? -La Leia va sonar preocupada-. Què estem fent?
-Això nn-no té ssssentit -va dir en Han. La palanca de control havia començat a estremir-se de nou i ell estava lluitant per evitar que es mogués aleatòriament-. Coneixen el nostre pla. Haurien d'estar venint darrere de nosaltres amb ganes.
-Han, això és amb ganes. -La mirada de la Leia estava fermament fixa cap endavant, on una estella verda de l'horitzó planetari estava rodant lentament al voltant de la vora del finestral mentre el Falcó traçava una espiral cap a Tenupe-. Hi ha tota una força d'atac darrere de nosaltres.
-Això és el que vull dir -va dir en Han-. Vas veure la batalla d'allà baix! Creus que el comandant de l'escenari realment vol a Jag malbaratant el seu temps perseguint-nos a nosaltres just ara? Ens haurien de fer esclatar fins convertir-nos en àtoms i acabar amb això.
-No necessitaran fer-ho -va dir la Leia-. Han, ens estem dirigint cap...
-Qui vulgui que ens traís els va fer prometre que ens agafarien vius -va continuar en Han. La bullent cortina vermella de l'andanada d'un destructor estel·lar va florir davant seu, sacsejant el Falcó i escampant punts brillants davant els seus ulls-. Leia, ha de ser algú proper a nosaltres.
-D'acord, Han! -La Leia va apuntar cap endavant, on l'esborrall boirós de l'atmosfera de Tenupe estava girant al voltant del centre del finestral-. Però què estàs fent?
-Just el que sembla: un salt al planeta. -Han va activar l'intercomunicador-. Agafeu-vos aquí darrere!
Un instant després, llengües de foc vermell van començar a llepar el finestral quan van entrar al fi gas de l'atmosfera superior de Tenupe. El Falcó saltà amb tanta força que en Han es va estavellar contra el seu arnès i el clam dels efectes personals volant va retrunyir pel corredor d'accés. Han va lluitar contra els controls pesats, lluitant per evitar que l'espiral de la nau es tornés més tensa i ràpida... i llavors va ser quan la palanca de control es va quedar solta.
Abans que en Han es donés compte, havia tirat d'ella completament cap enrere contra la cuixa i el Falcó estava girant fora de la seva espiral en una rotació inversa que feia esclatar les soldadures. Ell es va moure ràpidament per tornar a centrar-lo... i la rotació inversa va frenar gradualment.
El Falcó es va aturar a uns tres quarts del camí a través del seu gir i va surar allà i després va començar lànguidament a moure's de nou cap amunt, ara dirigint-se directament cap a una andanada rodant de flors de megalàser. Han va empènyer la palanca de control tot el que va poder cap endavant, intentant enfonsar-se sota la ferotge paret de mort i només va poder serrar les dents quan el Falcó va deixar caure el morro uns mers cinc graus.
La Leia es va inclinar cap endavant i va agafar la mà d'en Han.
-Han, t'estimo...
L'andanada es va esvair tan sobtadament com havia aparegut, sense deixar res davant del Falcó excepte la clapada superfície vermella de la lluna de Tenupe.
-Sí, jo també. -Han va tornar a posar els impulsors de nou en els topalls de sobrecàrrega, agafant les empunyadures amb força per evitar que les seves mans tremolessin-. Veus el que vull dir? Van detenir aquesta andanada per evitar vaporitzar-nos.
-Sí. D'acord. Et crec. -La veu de la Leia encara s'estava estremint-. Li van prometre a algú no matar-nos.
-Sí. -El to d'en Han era amarg-. Em pregunto qui podria haver estat aquest algú.
-Estàs pensant en Omàs?
-Això és l'únic que té sentit -va dir en Han-. Cal Omàs ens sacrificaria en un minut si pensés que això convenceria als txiss que l'Aliança no està en guerra amb l'Ascendència.
La Leia va negar amb el cap.
-Per què es molestaria a fer-los prometre mantenir-nos amb vida?
-Perquè també necessita els Jedi -va dir en Han. La lluna de davant havia crescut fins a un ovoide grumollós i de la mida d'un puny humà unit per una teranyina d'esquerdes fosques-. I si la seva traïció surt alguna vegada a la llum, Omàs mai podria ser capaç de fer les paus amb Luke si nosaltres estiguéssim morts.
La Leia va arrufar les celles.
-Potser...
-Mira, és ell o Pellaeon o algú als Jedi -va dir en Han-. I Pellaeon mai va trair a ningú, ni tan sols quan era un imperial.
-Suposo, quan ho poses així.
La Leia encara sonava dubtosa, però la seva discussió va ser interrompuda per la veu sorpresa d'en Jagged Fel.
-Finalment estic començant a comprendre la Jaina -va dir-. La bogeria ve en la família. Només un boig intentaria un salt al planeta en una nau danyada.
-Han no està boig -va dir la Leia-. Només és bo.
-Estic segur que creu això, princesa Leia -va dir en Jagged-. Però l'hi estic advertint. No, l'hi estic aconsellant. No intentin refugiar-se en aquest cúmul de la lluna.
-El cúmul de la lluna? -Han mirà més de prop l'embalum vermell de davant i va veure que les esquerdes podrien, realment, ser espais intersticis. Va desactivar el micròfon del seu comunicador i llavors va preguntar-: Què dimonis és això?
-Ho descobriré -va dir la Leia, allargant la mà cap als traçadors de mapes de terreny-. Mentrestant, entretén-lo.
-Que l'entretingui? -Han va tornar a connectar el seu micròfon i llavors va dir pel comunicador-: Gràcies pel consell, Jag, però estem planejant fer una volta per allà de totes maneres.
-De veritat? -Jagged va sonar condescendent-. Llavors el Falcó ha de ser fins i tot més ràpid del que la Jaina sempre va clamar.
Han va abaixar la mirada cap a la pantalla tàctica i va veure que l'Esquadró Zark s'havia aprofitat del seu salt al planeta per connectar el seu propi esclat d'acceleració. Havien deixat de disparar, un senyal que ara estaven segurs d'una captura reeixida, i estaven col·locats en una semiesfera al voltant del Falcó. L'escorta de l'esquadró no estava molt lluny i els destructors estel·lars ja s'havien acostat fins a l'abast màxim dels raigs tractors de la part més propera del cúmul de la lluna.
Han va maleir en veu baixa.
-Només mira, nen -va dir en el seu lloc-. Et sorprendràs.
-No tinc cap dubte -va dir en Jagged-. Però, si us plau, creguin-me sobre això del cúmul de la lluna. És gravitacionalment inestable. Cadascuna de les nostres naus de reconeixement ha estat aixafada. Estaran molt més segurs rendint-se a nosaltres i els dono la meva paraula que no els torturarem ni els humiliarem durant els seus interrogatoris.
-Gràcies, això és realment bo de la teva part -va dir en Han-. Deixa-m'ho pensar un segon.
Han va tancar el canal del comunicador i després va experimentar amb la palanca de control, empenyent d'un costat a un altre i sense sentir gairebé cap reacció del Falcó.
-Com és de dolent? -va preguntar la Leia.
Encara estava mirant al traçador de mapes del terreny, arrufant les celles i ajustant els controls.
-Dolent -va dir en Han-. Què hi ha d'aquestes llunes?
-Fins i tot pitjor del que ell va dir. -La Leia va mirar cap a les llunes, que ara estaven prou a prop com perquè ella veiés que s'estaven movent totes, rebotant unes contra altres-. Sembla que alguna cosa va trencar la vella lluna en cinquanta o seixanta trossos. Encara ha d'estar aquí, perquè estic detectant...
La Leia va deixar la seva frase sense acabar i llavors va panteixar i va mirar per la finestra.
-Sí? -va preguntar en Han.
La Leia va aixecar la seva mà per silenciar-lo i llavors va tancar els ulls per concentrar-se.
Han va arrufar les celles i es va inclinar per mirar els escàners del terreny. Només va veure la lluna trencada que ella havia descrit, amb una lectura de densitat prop del centre que suggeria un nucli metàl·lic, probablement el que fos que l'havia trencat en primer lloc. Va intentar ser pacient, esperant que la Leia fes la cosa Jedi per la qual s'estava preparant, però estaven quedant-se sense temps. Els dos destructors estel·lars havien activat els seus raigs tractors i ja s'estaven apropant cap al cúmul de la lluna, intentant bloquejar qualsevol possibilitat que tingués el Falcó d'esmunyir-se en una de les esquerdes.
Han va activar l'intercomunicador.
-Que algú aquí darrere vagi cap al llamp repulsor ara! Tenim algunes roques de treure d'en...
-Han, no! -La Leia va obrir els ulls i es va tornar cap a ell, negant amb el cap-. Hem de rendir-nos!
Han va arrufar les celles.
-Mira, sé que la palanca de control està una mica desmanyotada...
-No és això. -La Leia va allargar la mà i va portar els impulsors tot el possible cap enrere-. Són Raynar i els kílliks. Aquestes llunes estan plenes d'insectes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada