dilluns, 7 de novembre del 2016

Caça Letal (II)

Anterior



CAPÍTOL 2

-Explica'm -va dir en Qui-Gon-. Saps que t'ajudaré si puc.
Didi va respirar fondo.
-Fa dos dies van estar a punt de segrestar-me. Jo anava caminant tranquil·lament pel carrer quan una dona amb una armadura de plastoide es va abalançar sobre mi des del darrere. Una mena de fuet em va atrapar i va començar a arrossegar-me cap a ella. Per sort, hi havia per allà un pirata de Cavrilhu. Estava enfadat perquè la dona li havia trencat el visor en passar. Es va enfrontar a ella amb una enorme vibrofulla i la dona va escapar. Però li va deixar anar una fuetada de record abans de marxar.
- Qui era aquesta dona? -va preguntar en Qui-Gon.
-Una caça-recompenses -va dir Didi en un murmuri-. Vaig preguntar per aquí. Conec a tot el món en aquest sector. Ningú sap d'on és, però és humanoide.
La notícia va deixar desolat a Qui-Gon. Didi sempre se les havia apanyat per quedar-se al costat bo de la llei, o gairebé. Qui-Gon va mirar al seu amic fixament.
- Una caça-recompenses? I per què et busca?
-No em busca a mi, ho juro -va dir Didi amb convicció-. Potser entre els meus clients hi hagi algunes criatures de dubtosa reputació, però jo no sóc un criminal. Tu ho saps, amic meu. Està bé, d'acord -va dir abans que Qui-Gon pogués parlar-, pot ser que alguna vegada hagi comprat al mercat negre. Potser hagi apostat un parell de vegades, però això no vol dir que trenqui la llei.
Qui-Gon va sospirar.
-Per a tu és contraproduent jugar-te-la així a Coruscant, Didi.
- És clar que sí! Ho sé perfectament! -va exclamar Didi, assentint frenèticament-. Però sé que la caça-recompenses no anava a per mi. Segur que el govern d'algun planeta m'ha confós amb un altre. Aquestes coses passen, saps?
Qui-Gon va veure la incredulitat a la cara de l'Obi-Wan. Sabia que el seu Padawan no confiava en Didi. No coneixia la generositat del seu cor ni com s'ocupava dels molts éssers que poblaven la seva cafeteria sense que ells ho sabessin. Una de les lliçons que Obi-Wan havia d'aprendre era veure més enllà de les aparences. I potser aquesta era l'ocasió.
- Què vols que faci, Didi? -va preguntar Qui-Gon.
-Parla amb ella i digues-li que hi ha hagut un error. Convenç-la que sóc innocent -va dir Didi en to greu.
- Com puc trobar-la? -va preguntar en Qui-Gon.
Obi-Wan el va mirar incrèdul. Qui-Gon li va respondre amb una mirada més expressiva que qualsevol paraula. Espera, Padawan.
-Sé on s'allotja. En un hostal que no està molt lluny -va dir Didi ràpidament-. Podríeu anar ara mateix. És un favor mínim per a un Jedi. No tardareu ni cinc minuts. Li resultarà facilíssim a algú tan savi i tan fort com tu. Ella no podrà fer cas omís d'un Jedi. Saps quant t'aprecio, Qui-Gon. Mai et posaria en perill. La teva vida ha de ser llarga perquè jo et valoro molt.
A Qui-Gon li van brillar els ulls.
-Ja, ja. La meva vida ha de ser llarga perquè et convé, Didi.
- Ha! I a més ets llest. La saviesa Jedi sempre pot amb mi. I tant que no ho dic només per mi -va dir Didi apressadament-. Hi ha molts que depenen de tu. Com el teu Padawan. No és així, Obi-Wan?
A Obi-Wan no semblava agradar-li que Didi l'inclogués en la conversa.
-Perdona'm, Didi -va dir-, però si ets tan innocent, per què no vas tu mateix a veure la caça-recompenses? Demana-li que et faci un escàner de retina o ensenya-li la teva documentació. Podries aclarir el tema en qüestió de segons.
-Seria un bon pla si jo no fos tan covard -va dir a Obi-Wan amb serietat. Després es va tornar cap a Qui-Gon-. Ja veus com t'adora. Igual que jo. Qüestiones l'afecte que et tinc, i això em fa mal -Didi es va assecar els ulls secs amb un mocador que va agafar d'un munt a l'escriptori.
-D'acord, Didi -va dir en Qui-Gon divertit-. Deixa't d'escenetes. Aniré a veure a la caça-recompenses.
Didi va somriure.
-S'allotja a l'Hostal Aterratges Suaus, que està situat al tercer Quadrant del Senat, al carrer Quart de Lluna.
-Tornarem de seguida -va dir en Qui-Gon-. Intenta no ficar-te en més problemes mentrestant.
-Em quedaré aquí i seré molt bo -li va garantir Didi.
Els Jedi es van obrir pas pel caf ple de gom a gom i van sortir al carrer.
-No ho entenc -va comentar Obi-Wan quant van sortir-. Per què et refies d'ell? Què passa si Didi va cometre un delicte i t'utilitza per treure's de sobre aquesta dona? La seva història no té gaire sentit. Els caça-recompenses poden no tenir principis, però poques vegades cometen errors. Per què has acceptat?
-Potser tu no et fiïs d'en Didi, però jo mai li he vist mentir -va respondre Qui-Gon tranquil·lament-. I té raó quan diu que coneix a tots els criminals de Coruscant, però ell no és un d'ells.
-Mestre, no em correspon qüestionar les teves decisions -va dir l'Obi-Wan-, però em sembla que ens estem ficant en una cosa que podria ser perillosa, i no és un problema que concerneixi als Jedi. Estem parlant d'un home que tracta amb criminals i altra escòria galàctica per obtenir informació que posteriorment ven al millor postor. Si vius en aquest tipus de món, et mereixes tot el que et passi.
-Potser tens raó -va dir en Qui-Gon.
-No entenc per què l'ajudes -va dir l'Obi-Wan frustrat.
Qui-Gon va dubtar un instant.
-Perquè és el meu amic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada