dimarts, 29 de novembre del 2016

Rescat perillós (V)

Anterior



CAPÍTOL 5

Qui-Gon acabava de decidir que sortiria per la reixeta per rescatar el presoner, quan va escoltar els trets làser. Només podien significar una cosa. Havia arribat un equip Jedi.
Amb un moviment calculat, va tallar la reixa utilitzant el sabre làser d’Obi-Wan, i va saltar a terra. Va anar cap a la porta del laboratori, va irrompre al passadís i va arrencar a córrer cap a la lluita.
Va girar la cantonada i va estudiar el combat d'una sola ullada. Els Jedi s'enfrontaven a vint androides armats. Obi-Wan no tenia sabre làser, només una vibronavalla. Jenna Zan Arbor era a la cantonada oposada, mirant. El somriure burleta del seu rostre indicava que confiava en sortir victoriosa.
Qui-Gon va mirar l'escena un moment per endevinar l'estratègia de l'Adi. Sense deixar de fer caure androides, protegia a Obi-Wan de la pitjor part del tiroteig. Utilitzava una sèrie de combinacions curtes i ràpides dissenyades per camuflar el fet que, a poc a poc, s'estava acostant a la Jenna Zan Arbor i al passadís que portava a la resta del laboratori. Obi-Wan utilitzava amb bon resultat la vibronavalla, però aquesta arma no era rival per al foc làser. Mentre feia un salt, Qui-Gon va decidir que la seva tasca era protegir el seu padawan, i que Adi tingués via lliure per anar a per la Zan Arbor.
L'alleujament va recórrer a l’Obi-Wan en veure a Qui-Gon apropant-se a ell. Aquell instant de distracció va ser cobert per l’Adi que, com un llampec, va fer caure a un androide que apuntava amb el seu làser a Obi-Wan. Qui-Gon aterrant a terra va acabar amb dos androides i va girar per rebutjar el tret d'un tercer. Li va sorprendre el fet que, encara que ho havia aconseguit, els seus temps de reacció eren lents. No podia confiar en el seu cos per moure’s amb rapidesa. Els dies de captivitat li havien deixat més empremta del que ell pensava.
Qui-Gon es va sentir satisfet en veure que el gest cregut de la Zan Arbor es convertia en expressió d'alarma. S'havia adonat que ara tenia les de perdre. Donant una ràpida ordre, va indicar als androides que l’envoltessin. Estava d'esquena a la paret.
Qui-Gon va accedir a la Força per superar la feblesa del seu cos. Va atacar de forma cega, travessant les estructures metàl·liques dels androides mentre la Siri girava i esquivava, i movent el sabre làser a la velocitat del llamp. El joc de peus de la noia era impecable. A Obi-Wan li feia nosa la vibronavalla, però va seguir atacant amb fermesa i amb la cara plena de suor.
Només quedaven cinc androides, a més de la guàrdia que protegia a la Zan Arbor. Qui-Gon no va necessitar mirar a l’Adi per confirmar el seu pla, mentre portava als androides cap a ella. Els atraparien amb l'estratègia de la pinça. Siri i Obi-Wan, conscients de la intenció de Qui-Gon, es van apropar per flanquejar-los.
El pla podria haver funcionat a la perfecció si no fos perquè Tup va escollir aquell precís moment per posar-se fora de perill. Amb un tímid tret làser, va sortir corrent de sota el gravitrineu flotant i es va afanyar cap al passadís, però va tenir la mala sort de xocar contra dos androides empenyent-los cap a l’Obi-Wan. Els androides van rodar i van hissar els braços cap a Tup, preparant-se per disparar-li.
- Oh, oh! -va cridar Tup.
Obi-Wan era el que estava més a prop. Utilitzant la Força, va fer un salt i va aterrar amb els dos peus sobre els dos androides. Els robots van trontollar, i el foc dels làsers es va anar apagant. Obi-Wan es va posar sobre el sòl i va atacar al primer androide amb la seva vibronavalla. El robot va apuntar amb el seu làser a l’Obi-Wan.
Qui-Gon va alçar una mà per fer retrocedir l'androide mitjançant la Força. No va passar res. Adi es va girar lleugerament per tallar en dos al segon androide.
-Zan Arbor -va dir la Siri fredament.
Jenna Zan Arbor havia aprofitat el moment de distracció per escapolir-se entre els androides que la protegien i sortir corrent pel passadís. Després va desaparèixer per un turboascensor.
-Hi ha escales -va dir Qui-Gon a l’Adi-. La segona porta a l'esquerra.
-Siri i jo la seguirem -li va dir l’Adi, començant a caminar.
-Nosaltres anirem a pel presoner -va dir Qui-Gon, assenyalant a Obi-Wan.
Va córrer pel passadís amb el seu padawan al costat d'ell. Van irrompre en el laboratori. Qui-Gon va entrar donant gambades a la cambra plena de gas i va tallar la paret amb el sabre d'Obi-Wan. El material transparent va cedir i el gas va començar a sortir, formant un núvol de vapor. La càmera estava buida.
-Ens han enganyat -va dir Qui-Gon a poc a poc.
-Potser Noor R'aya estigui en l'altre laboratori -va suggerir Obi-Wan.
Qui-Gon es va quedar atònit.
- Noor R'aya? L'altre presoner era un jedi?
-Això creu l’Adi.
-Ella em va dir que no el coneixia, però que era un ésser proper a mi -va murmurar Qui-Gon-. I clar que és així tots els Jedi compartim un llaç comú.
-Hauríem d’anar a la rampa de llançament -va dir Obi-Wan-. Zan Arbor va dir que estava en el subnivell U.
-En aquest cas -va dir Qui-Gon-, estic segur que no hi és. Vine, padawan.
No estava segur de tenir raó, però d'alguna manera havia arribat a conèixer els secrets de la ment de la Zan Arbor, i la seva forma d'enganyar. A ella li encantaria en revessar la situació de tal manera que els Jedi acabessin just a l'altra punta del lloc des d'on anava a escapar.
De manera que, en lloc d'acudir al subnivell U, Qui-Gon va pujar al terrat.
No es fiava del turboascensor. Estava segur que ella l’hauria sabotejat. Va pujar per les escales amb Obi-Wan seguint-lo de prop.
Van irrompre al terrat just a temps per veure la nau de la Jenna Zan Arbor elevant-se cap al cel. Van veure el cos d’en Noor R'aya al costat d'ella, al seient del copilot. Estava recolzat com si estigués massa dèbil per aixecar el cap. Ella va somriure i els va saludar amb la mà un segon abans que la nau sortís disparada cap a l'atmosfera.
Havien tornat a perdre-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada