dilluns, 28 de novembre del 2016

Rescat perillós (I)



Rescat perillós




Aprenent de Jedi 13


Jude Watson

CAPÍTOL 1


Obi-Wan Kenobi va escoltar la porta tancant-se darrere seu. El sistema de bloqueig va fer un espetec i brunzir.
Va sentir una onada d'impotència que el va detenir en sec.
-No -va dir.
El seu acompanyant, Astri Oddo, es va donar la volta.
- Què passa?
Obi-Wan va mirar amb desesperació la porta tancada.
-No puc deixar-lo aquí.
-Però ell et va ordenar que marxessis.
Obi-Wan va col·locar les mans sobre la porta i va negar amb el cap.
-No puc.
Astri va esperar un moment. No es va moure, però Obi-Wan va poder percebre la seva impaciència. El seu recent afaitat cap brillava en la feble llum grisenca. Una boira densa queia com si fos pluja i formava gotes sobre la seva pell.
-Obi-Wan, no tenim temps -va dir ella-. He d'arribar al Temple com més aviat.
Obi-Wan va fer que sí, però seguia sense poder-se moure. El pare de l’Astri, Didi Oddo, agonitzava en el Temple Jedi. Astri portava amb ella l'antitoxina que podia salvar-lo. Astri havia estat cuinera de la cafeteria del seu pare, i va ser molt valenta en unir-se a Obi-Wan en el seu intrèpid pla per introduir-se al laboratori secret de la Jenna Zan Arbor.
Només havien complert una part de la missió. Havien trobat l'antitoxina que buscaven, però el Mestre d'Obi-Wan, Qui-Gon Jinn, seguia atrapat dins.
Obi-Wan es va donar la volta i va fer una ràpida mirada cap al carrer fosc, buscant entre les ombres.
- On són Cholly, Weez i Tup? Ells podrien buscar-te un mitjà de transport.
-No són aquí -va dir l’Astri, i la irritació de la seva veu es va elevar mentre escodrinyava el carrer-. Sabia que no podíem confiar-hi.
Obi-Wan va apartar de la seva ment aquelles tres musteles. Havien accedit a vigilar l’Ona Nobis, la caça-recompenses de qui l’Astri s'havia disfressat per poder entrar al laboratori. Se suposava que havien d'avisar a Obi-Wan i l’Astri en cas que la veiessin venir, però no ho havien fet. Per això, Jenna Zan Arbor va saber que hi havia intrusos a l'edifici, i Qui-Gon va ser atrapat. Evidentment, Cholly, Weez i Tup havien fugit.
Però a Obi-Wan ells li donaven igual. El que li importava era que l’Astri tornés al Temple. I tornar a entrar al laboratori secret per poder lluitar al costat del seu Mestre.
-Vaig a trucar la Tahl -va dir ell. Astri li va donar l'intercomunicador. El havia lliurat el seu a Qui-Gon, al costat del seu sabre làser.
La veu de la Jedi Tahl va ressonar un moment després.
-Aquí estic -va dir fermament.
Obi-Wan li va descriure la situació amb rapidesa.
-Jenna Zan Arbor té un altre presoner. Ella afirma que Qui-Gon no el coneix, però que està proper a ell. Què creus que significa això?
-Em faig una idea -va dir la Tahl-. Però segueix.
-Si Qui-Gon abandona l'edifici, l'altre presoner rebrà una injecció de verí. Em va ordenar que abandonés l'edifici i portés a l’Astri de tornada al Temple. Va dir que el més important era salvar l'antitoxina. I... vaig sentir que havia de marxar, Tahl.
-Vas fer el correcte -va dir la Tahl amb fermesa-. Qui-Gon va actuar correctament donant-te aquesta ordre. Però no vull que marxis de Simpla XII.
Obi-Wan va sentir un corrent d'alleujament. Només era un aprenent. Necessitava el permís d'un Mestre Jedi per poder desobeir a Qui-Gon, encara que el seu Mestre estigués captiu en aquell precís moment.
- I què passa amb Didi? -va preguntar l’Astri, nerviosa.
-No et preocupis, Astri. La Mestra Jedi Adi Gàllia i la seva padawan, Siri, arribaran a Simpla XII en qualsevol moment. En qüestió de segons veuràs la seva nau. El pilot et portarà de tornada al Temple amb l'antitoxina. Obi-Wan, tu emprendràs el rescat de Qui-Gon al costat de l’Adi Gàllia i la Siri. Començarem amb un equip petit, però enviarem més Jedi a Simpla XII en cas necessari.
Obi-Wan va percebre una lluentor platejada al cel de plom.
-Ja veig la nau. Després et truco.
Va tallar la comunicació i va contemplar el petit i aerodinàmic transport que aterrava en un camp enfangat proper. Ell havia treballat abans amb Adi i la Siri. Adi era una Jedi brillant i amb recursos, i posseïa un gran talent intuïtiu. La Siri era una esplèndida lluitadora i no dubtava a l'hora d'enfrontar-se al perill. La relació entre tots dos padawan havia tingut els seus alts i baixos, però era el millor equip que podia haver demanat per rescatar a Qui-Gon.
Va contemplar la règia figura de l'Adi, que li resultava familiar, baixant per la rampa de descens. Siri, més petita i rossa, va baixar darrere d'ella. La mirada aguda de l'Adi va escrutar les rodalies sense perdre detall. Després es va acostar a Obi-Wan i a l’Astri.
Va saludar amb el cap a Obi-Wan i va mirar a l’Astri.
-El transport t'espera. Que la Força t'acompanyi.
Fins i tot en situacions apurades, Astri tenia un moment per pensar en els altres. Va posar una mà sobre el braç d'Obi-Wan.
-Sé que Qui-Gon estarà bé.
-I jo sé que Didi estarà bé -va dir Obi-Wan.
Havien passat moltes coses junts. Astri no havia passat per un entrenament Jedi, no era sensible a la Força, i amb prou feines podia donar en el blanc amb una pistola làser, però Obi-Wan havia acabat trobant admirables les seves moltes habilitats. La seva por era òbvia, però mai va vacil·lar a l'hora d'enfrontar-se al perill.
I ara tremolava en llevar-se la vibronavalla del cinturó.
-Té. Podries necessitar això.
Ell la va agafar.
-Gràcies. Et veuré en el Temple.
Astri es va mossegar el llavi i va assentir. Després va sortir corrent, trontollant una mica per les botes de canya alta que s'havia posat per disfressar-se d’Ona Nobis.
La mà de la Siri descansava en l'empunyadura del seu sabre làser. Portava els cabells rossos pentinats cap enrere i ficats rere les orelles. La seva aparença severa coincidia amb la seva forma d'afrontar els problemes. No li agradava perdre el temps.
-Tahl es va posar en contacte amb nosaltres fa un moment -va dir a Obi-Wan-. Zan Arbor ha bloquejat totes les comunicacions des del laboratori, però Qui-Gon va aconseguir fer arribar un últim missatge al Temple.
»Zan Arbor s'ha tancat amb l'altre presoner, al qual matarà si Qui-Gon intenta escapar. Ara està buscant una forma alternativa d'entrar en aquesta habitació.
- Ha vist l'altre presoner? -va preguntar l’Obi-Wan.
La Siri va negar amb el cap.
-Creiem saber qui és -va dir l’Adi-. És un Mestre Jedi.
Obi-Wan es va quedar de pedra.
- Zan Arbor ha aconseguit retenir dos Mestres Jedi com a ostatges? Com és possible?
-Noor R'aya és un Jedi ancià -va explicar l’Addi-. No viu en el Temple. Ja no compleix missions, però va decidir viure la resta dels seus dies en reclusió i meditació en el seu planeta natal. Va desaparèixer fa unes setmanes. L’estàvem buscant.
-Vam seguir el seu rastre fins a la caça-recompenses Ona Nobis -va explicar la Siri-. Quan l’hi vam dir, la Tahl ens va explicar que Jenna Zan Arbor estava involucrada. Noor R'aya ha de ser l'altre ostatge que Qui-Gon va percebre al laboratori.
-El nostre primer problema és com entrar -va dir l’Obi-Wan-. No hi ha finestres i només hi ha una porta. Hi ha altres equips Jedi de camí, però com més ens retardem, més arriscarem les vides d’en Qui-Gon i Noor R'aya. I Simpla XII no té cos de seguretat. Estem sols.
-Cap problema -va dir l’Adi serenament-. Hi ha una forma d'entrar.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada