dijous, 10 de novembre del 2016

Caça Letal (XV)

Anterior



CAPÍTOL 15

- Què passa? -va murmurar Didi.
- On és el panell d'il·luminació? -li va preguntar Qui-Gon a Didi.
-Aquí -Didi va assenyalar un panell instal·lat en una taula.
Qui-Gon es va acostar i va apagar tots els llums. La foscor va caure com un vel. Obi-Wan no veia res, però va esperar, sabent que els seus ulls s'adaptarien.
-Recorda com lluitava l'última vegada, Padawan -va dir en Qui-Gon en un murmuri-. La seva estratègia és atacar als que defensem per mantenir-nos ocupats. Tingues en compte que anirà a per ells primer. Mira les seves espatlles per saber en quina direcció es mourà.
-Tinc el datapad, Qui-Gon -va xiuxiuejar l'Astri-. Està en la meva roba.
-Guarda'l -va respondre Qui-Gon en veu baixa-. Ja no el necessitem, però és la nostra garantia de seguretat. Mentre la caça-recompenses pensi que podem dir-li on està, no ens matarà.
-Ah, que tranquil·litzador -va dir en Didi. La seva veu traspuava por.
-Quedeu-vos entre nosaltres -els hi va ordenar Qui-Gon -. No podrem protegir-vos si us disperseu. Anem a tallar els escuts de les finestres.
Van avançar amb Astri i Didi entre ells. La visió d'Obi-Wan ja s'havia adaptat i mirava al voltant esperant que alguna ombra es mogués i es materialitzés en la caça-recompenses.
Però no estava preparat per a un atac tan veloç. El fuet làser va sortir del no-res, dibuixant una espiral en l'aire cap a l'Astri. Qui-Gon va saltar cap endavant, atacant amb el sabre làser, que va interceptar el fuet. Un brunzit sorollós va sorgir del xoc.
El fuet es va replegar i va tornar a colpejar, aquesta vegada cap a Didi. Obi-Wan estava preparat i va clavar una estocada d'esquerra a dreta. El fuet es va enredar en el sabre làser i va treure fum abans de deixar-se anar i tornar cap enrere. El sabre làser no el va tallar.
Ara podia veure-la. O almenys podia veure la seva silueta. No li veia els ulls. Anava completament vestida de negre i era difícil seguir els seus moviments. Només la tènue brillantor de les seves botes i de la seva armadura li advertien cap a on es dirigia. Era totalment silenciosa.
El fuet es va desplegar de nou, ballant sobre els seus caps com si estigués viu. Qui-Gon i Obi-Wan no paraven de moure els seus sabres làser, girant sobre els seus caps per rebutjar el fuet letal. El Mestre Jedi no parava d'avançar.
Tot d'una, Astri va començar a disparar amb la seva pistola làser. Els seus trets es van dispersar, foradant les finestres de duracer, van rebotar i van tornar cap a ells. Obi-Wan i Qui-Gon van afanyar per rebutjar-los. Mentrestant, el fuet va tornar a desplegar-se i li va treure la pistola làser a l'Astri de les mans. Va caure a terra.
Qui-Gon i Obi-Wan seguir avançant cap a les finestres. La caça-recompenses es va adonar de les seves intencions i va saltar cap endavant, donant una fugaç tombarella cap a ells. El seu moviment va acabar en un cop de peu ràpida, prou com per colpejar a l'Astri a les costelles. Es va escoltar un so metàl·lic quan la sola de la bota va xocar contra la túnica de l'Astri. Obi-Wan va veure el gest a la cara de la caça-recompenses. S'havia adonat que la noia tenia el datapad.
Qui-Gon la va empènyer darrere seu i va llançar un atac cap a la caça-recompenses. Ella seguia movent el fuet a una velocitat aclaparadora. Tot d'una, va saltar cap enrere ràpidament i va escapar del Jedi. Seguia estant entre ells i les finestres. En un ràpid canvi d'estratègia, Qui-Gon va empènyer a l'Astri i a Didi perquè pugessin per la rampa.
-Correu -els hi va ordenar.
La caça-recompenses seguia saltant amb la intenció de posar distància entre ella i els Jedi. Situar-se i tornar a donar la volta per enfrontar-s'hi anava a portar-li temps.
-Corre, Padawan -va dir en Qui-Gon.
Obi-Wan va pujar corrent la rampa i va endevinar el que Qui-Gon estava pensant. Si podien arribar a les finestres de dalt, podrien tallar el duracer. I des d'allà seria un salt senzill fins a la plataforma d'aterratge. Va escoltar a Qui-Gon pujant per la rampa darrere seu.
Quan van arribar al nivell superior, el seu agut sentit de l'oïda els va advertir que la caça-recompenses els perseguia a la carrera. Ràpidament, Qui-Gon va obrir una còmoda que tenia diversos compartiments enganxats a la paret de les finestres.
-No sortiu fins que vingui a buscar-vos -va dir a Didi i a Astri, ficant-los en els compartiments.
Va tancar les portes després i va indicar a Obi-Wan que comencés a tallar les finestres bloquejades pel duracer. Després es va afanyar a la trobada de la caça-recompenses, mentre aquesta pujava per la rampa corbada. Ella va aparèixer al cap d'un segon, però, en lloc d'enfrontar-se a Qui-Gon, va saltar per l'aire, es va agafar al sistema de les canonades de conducció que anaven pel sostre i va emprar la inèrcia per passar per sobre del cap del Mestre Jedi, directament cap a Obi-Wan.
Obi-Wan va donar un cop de peu per girar i enfrontar-se a l'atac. Estava en una posició difícil perquè acabava de començar a tallar el duracer amb el seu sabre làser. Va sentir les esmolades puntes del fuet fregant-li la cama en girar-se. El dolor li va travessar, però va seguir movent-se, alçant el sabre làser per rebutjar el fugaç fuet.
Sense haver de defensar l'Astri i Didi, els Jedi podien atacar amb més llibertat. Es van acostar a la caça-recompenses com si fossin un, amb els sabres làser girant i tallant l'aire, i anticipant els moviments de la dona i del sinuós i letal fuet.
Obi-Wan va recordar que Qui-Gon li havia dit que vigilés les espatlles de la caça-recompenses. Els seus peus eren ràpids, però tenia tendència a delatar els seus moviments.
Va començar a retirar-se, però el fuet no va deixar de moure's. La resplendor dels sabres làser i el fuet els va permetre veure en el rostre de la dona una expressió de profunda ira. Era obvi que mai s'havia enfrontat a dos Jedi com ells.
Quan va arribar a la vora de la rampa, Obi-Wan va realitzar un moviment intrèpid. Va imitar el que havia fet ella abans i va saltar per agafar-se a les canonades de conducció del sostre. Quan el fuet es va desenrotllar i es va corbar al voltant d'ell, va saltar sobre ella amb els dos peus.
La caça-recompenses va cridar sorpresa mentre donava un gran salt per sobre de la rampa. Va aterrar amb un soroll sord i va seguir rodant per la passarel·la. Va intentar agafar-se per aturar la caiguda, però el terra de pedra polida estava relliscós. Se li va torçar la cama i es va donar amb el cap a la paret de pedra amb un altre soroll sord.
Es va quedar immòbil.
-Corre, Padawan -Qui-Gon es va acostar a les finestres. Obi-Wan i ell van tallar el duracer. El material va cedir, deixant un forat amb el qual n'hi havia prou perquè poguessin sortir.
Qui-Gon va obrir les portes dels compartiments. Obi-Wan va ajudar ràpidament a Didi i a Astri a arribar a la finestra.
-Tu agafa a l'Astri -li va dir en Qui-Gon-. Jo portaré a Didi.
Sense aturar-se a respondre, Obi-Wan va agafar l'esvelta Astri en braços. Qui-Gon va agafar al rodanxó Didi amb la mateixa facilitat. Després van saltar i van aterrar suaument a terra de l'exterior.
Qui-Gon es va ficar al seient del conductor del creuer i va encendre el motor. Es van encendre els pilots vermells d'alarma i no hi va haver resposta.
-L'ha manipulat -va dir concís.
-Intentem-ho amb el nostre -va suggerir en Didi, apressant-se cap al seu vehicle.
El van seguir, però a Qui-Gon i a Obi-Wan no els va sorprendre que el creuer d'en Didi tampoc funcionés.
-Ella ha de tenir un vehicle per aquí. Si poguéssim... -va començar a dir en Qui-Gon, però les seves paraules van ser silenciades per un crit estrident, gairebé animal.
Per un moment, la llum va quedar bloquejada mentre la caça-recompenses saltava des de la finestra. Els seus llavis es corbaven en un somriure burleta.
Va aterrar sobre una cama, fent petar el fuet, i va anar directament a per Obi-Wan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada