dimecres, 30 de novembre del 2016

Rescat perillós (VII)

Anterior



CAPÍTOL 7

Sorrus era un gran planeta en un sistema molt poblat, així que era fàcil trobar un vaixell de càrrega que viatgés allà sense escales. Després d'aterrar a la capital, Yinn La Hi, Obi-Wan i Siri van donar les gràcies al pilot.
-Ara tenim un problema -va dir Obi-Wan a la Siri mentre sortien de la bulliciosa plataforma d'aterratge-. A les ciutats de Sorrus no hi ha senyalitzacions, així que haurem d'endevinar el camí al Centre Mèdic.
- I per què no preguntem a algú? -va dir la Siri.
-No aconseguiríem res. Als sorrusians no els hi agraden els forasters.
-Ho fas tot tan difícil, Obi-Wan –esbufegà la Siri.- Només cal ser amable -es va acostar a una parella de sorrusians carregada amb compres del mercat.
-Disculpin -va dir la Siri-. Ens podrien indicar on es troba el Centre Mèdic, si us plau?
La parella la va mirar amb indiferència i va seguir endavant, parlant en sorrusià com si la Siri no existís.
-Què mal educats -va dir la Siri. Va aturar a un jove sorrusià que passava per allà, amb les mans ficades a les butxaques de la túnica.
-Disculpa. El meu company i jo no som d'aquí. Necessitem saber on és el...
El noi es va girar i es va allunyar d'ells.

- Em creus ara? -va preguntar Obi-Wan-. Estàs segura que has estat prou amable?
-Estan totalment paranoics -va grunyir la Siri, passant-se una mà pel pèl-. Com trobarem el lloc?
-La clínica ha de ser bastant gran, i ha d'estar en una avinguda principal -va dir Obi-Wan, escodrinyant el carrer davant d’ells-. I el pilot va dir que creia que estava a prop del centre de la ciutat. Deu estar per aquí a prop.
Després d'uns minuts caminant, Obi-Wan i la Siri van trobar el lloc. Yinn La Hi era una ciutat en creixement. El Centre Mèdic ocupava diverses illes, i aviat ocuparia encara més espai. Hi havia una fase en construcció.
-I ara hem d'aconseguir que algú ens digui on està l’Astri –la Siri va observar mentre entraven per les portes que conduïen a una enorme sala plena de sorrusians.
- Per què no ho intentes? -li va preguntar Obi-Wan-. Abans t'ha sortit molt bé.
La Siri el va mirar irritada. Obi-Wan es va acostar al taulell de recepció.
-Vaig rebre un missatge d'Ivo Muna dient que Astri Oddo havia estat ingressada per al seu tractament. La infermera sorrusiana no va dir res, es va limitar a seguir escrivint en el seu ordinador.
Obi-Wan es va recolzar al taulell, frustrat. Li va parlar de forma clara i urgent.
- La meva amiga està ferida i he de veure-la!
La infermera el va mirar amb fredor.
- Com diu que es diu? Obi-Wan Kenobi?
Una mena de reconeixement va passar per la mirada buida de la infermera.
-Ah, sí, li estàvem esperant. Si us plau, vagi a veure el doctor Rai Unlu. Li està esperant allà.
Obi-Wan va veure un sorrusià de baixa estatura i complexió atlètica recolzat en una columna. Portava una bata i tenia un petit datapad. Obi-Wan i Siri es van acostar ràpidament. Obi-Wan es va presentar.
-Ah, sí, Astri Oddo. Una pena de cas. No sabem com va ser ferida -li va dir el doctor sorrusià amb serietat-. Deixi’m comprovar el seu estat -polsà algunes tecles-. Ah! Ha recuperat la consciència. Bon senyal.
-He de veure-la -va dir Obi-Wan.
-És clar, però primer ompli la informació del registre. Tots els estrangers hi estan obligats a Sorrus. Haurà d'anar a l'ala A, nivell 27, habitació 2245X. Astri es troba en l'ala M, a l'altra punta del complex. Quan ompliu la informació pot preguntar com anar a l'Oficina de Registre.
-Bona sort -va murmurar la Siri.
- Però trigaré moltíssim! -va objectar l’Obi-Wan-. He de veure-la el més aviat possible.
- Podria omplir jo els formularis mentre Obi-Wan la visita? –va suggerir la Siri-. És viable?
Rai Unlu va semblar dubtar.
-No és el procediment...
-He vingut des de molt lluny per veure-la -va dir Obi-Wan, convincent-. I està molt malferida.
-Està bé -va dir Rai Unlu, mirant al seu voltant-. Però no digueu res a ningú. Et portaré amb l’Astri. La teva companya pot acudir a l'ala A seguint les indicacions. I des d'allà podrà anar a l'Oficina de Registre.
La Siri va assentir.
-Bona sort, Obi-Wan. Aniré a l'habitació de l’Astri quan acabi.
La Siri es va allunyar, i Rai Unlu va indicar a Obi-Wan que el seguís.
-Per aquí.
Obi-Wan el va seguir des del bulliciós rebedor per una sèrie de passadissos. Van pujar a una passarel·la en moviment que els va portar a través de les diferents ales.
A la fi, Rai Unlu va baixar de la passarel·la en l'ala L.
-Des d'aquí haurem de caminar.
Van caminar a corre-cuita per l'àrea, passant davant les portes tancades del pavelló, van arribar a una porta amb un cartell que deia: "PROHIBIT EL PAS".
-Criteri de restricció per a personal aliè a l'edifici -li va explicar Rai Unlu mentre entrava ràpidament.
Per a sorpresa d'Obi-Wan, la porta donava accés a una sala que no havia estat construïda del tot. Els petits gravitrineus amb materials de construcció abarrotaven el passadís, i es veien tot tipus de conductes i cables a través de la reixeta oberta del sostre.
-El Centre Mèdic està ple. Vam haver de posar-la en la zona nova -va dir Rai Unlu.
-Però si no està acabada -va dir Obi-Wan, passant per sobre d'un contenidor ple de runa.
-Està rebent les millors cures -li va garantir Rai Unlu-. Sorrus té els millors recursos mèdics de la galàxia.
Era una afirmació que Obi-Wan havia sentit més vegades en altres planetes. L’haurien confinat en aquell allunyat edifici perquè era estrangera? Els sorrusians no eren molt hospitalaris, però esperava un ambient més esterilitzat.
-Està aquí, la tercera porta a l'esquerra -li va dir Rai Unlu -Me n'he d'anar. Una urgència.
-Esperi -va dir Obi-Wan.
-Ho sento, he d'anar-me’n -va dir Rai Unlu-. Em truquen. Urgència!
Es va donar la volta i va marxar gairebé corrent pel passadís. La cautela inicial d'Obi-Wan es va convertir en preocupació. Va sentir una pertorbació en la Força que li va alarmar, ara ja estava preparat, i va posar les mans al seu sabre làser.
Va obrir lentament la tercera porta a l'esquerra. En lloc d'una sala privada es va trobar en un quiròfan a mig construir. Hi havia bigues al sostre, i una estructura de duracer. Només hi havia dues parets construïdes.
Va tenir temps de veure una ombra movent-se. Res més. Obi-Wan va fer un pas enrere, va activar el sabre làser, i la caça-recompenses Ona Nobis va aparèixer de sobte sobre una biga i va saltar sobre ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada