dimarts, 1 de novembre del 2016

La Guerra de l’Eixam (VIII)

Anterior



8

L'hangar privat, ocult en un lloc profund sota diversos quilòmetres d'asteroides metàl·lics a la part posterior del niu, semblava molt més ordenat que l'hangar principal de Lizil. Dues dotzenes de transports Slayn & Korpil penjaven de les parets en files pulcres, carregant de tot des de rifles làser a míssils d'impacte i peces d'artilleria. No hi havia «transaccions». Res estava sent tret de les naus i no hi havia boles de membrosia a la vista.
En Han va girar el Swiff cap a un atracador obert prop de la membrana de sortida, utilitzant els seus impulsors d'altitud per clavar els patins d'aterratge al terra extra ferm recobert de cera. L'hangar era ple de cuques, kílliks i d'una altra classe, i ell no tenia intenció de disparar els ganxos d'ancoratge fins que estigués segur que no es necessitaria una partida ràpida.
-És segur que triem les disfresses equivocades per a aquest treball -va dir en Han, mirant l'atrafegat eixam-. No veig res que no sigui una cuca per enlloc.
-Això és estrany, capità Solo -va dir C-3PO-. No veig cap insecte. Els verpins són una mena de pregadéu, els fefze estan més properament emparentats amb els escarabats i els Huk estan molt més a prop de les vespes que...
-No crec que en Han volgués dir realment cuques, 3PO -el va interrompre la Leia-. Estava utilitzant el terme pejorativament.
-Sí? -va preguntar C-3PO-. Podria suggerir-li que aquest és un moment particularment dolent per insultar els insectes, capità Solo. La princesa Leia i vostè semblen ser els únics mamífers en aquest hangar.
-Com si no m'hagués adonat -va grunyir en Han. Es va descordar el seu arnès de seguretat i va iniciar el cicle d'apagat, però va romandre en el seu seient mirant cap a la coberta davantera-. Leia, t'has adonat d'alguna cosa estranya sobre els kílliks que carreguen aquests transports?
-Ara que ho dius, sí -va dir la Leia-. Realment no semblen Lizil.
-Això també -va dir en Han. A diferència dels treballadors Lizil, aquests kílliks tenien gairebé dos metres d'alt, amb constitucions poderoses, amb quitina amb taques grises i verdes i unes curtes mandíbules corbes que semblaven com agulles doblegades-. Però jo m'estava preguntant per què no estan baixant per les rampes.
La Leia va estudiar les naus durant un moment.
-Bona pregunta -va dir llavors.
-En realitat, la resposta és prou clara -va dir C-3PO-. Aquests kílliks no estan carregant els transports, els estan abordant.
-Amb certesa sembla així -va estar d'acord la Leia-. Els txiss es poden dur una gran sorpresa.
-Una sorpresa? -va dir C-3PO, sense veure el que és obvi com només ell podia fer-ho-. Quina classe de sorpresa?
-Et vas adonar de tots aquests transports S i K penjant fora de l'entrada del túnel? -va preguntar en Han.
-És clar -va dir C-3PO-. De tots els cent vint-i-set.
En Han va xiular. No hi havia pensat que fossin tants.
-D'acord, diguem que cada un d'aquestes banyeres poden transportar tres-centes cuques... això són prop de quaranta mil de tropa, comptant aquestes naus.
-Una divisió completa -va dir la Leia-. Això serà una sorpresa molt lletja per als txiss. Especialment si els kílliks colpegen en algun lloc que ells no esperin.
-Ai mare -va dir C-3PO-. En aquest cas, potser haurem de tornar al nostre propi territori i enviar un missatger per advertir al comandant Fel.
-De cap manera -va dir en Han aixecant-se-. Els txiss estan sols. Almenys fins que recuperem la nostra filla.
Ell va obrir el camí de tornada cap a celler de popa, on Meewalh i Cakhmaim estava esperant amb les caputxes de les seves disfresses d'ewoks ficades sota el braç. L'enorme Magcanó Max que una vegada havia estat guardat aquí hi havia desaparegut, dirigint-se ara cap a una base pirata en algun lloc de l'Aliança Galàctica. Si es podia confiar en els enginyers d'en Lando, l'arma es faria miques la primera vegada que disparés foc real.
En Han va instruir als noghri perquè es posessin els caps d'ewoks. Després que la Leia i ell comprovessin les seves pròpies disfresses (falleen i arkanià), ell es va tornar cap als controls de l'ascensor de càrrega i es va sorprendre de trobar a un parell de fefze mirant des dels monitors exteriors. Els escarabats negres i d'un metre d'alt estaven drets sota l'ascensor de càrrega, mirant a la càmera de vídeo i movent frenèticament les potes del davant perquè l'ascensor de càrrega baixés.
-I ara què? -digué en Han. Es va tornar cap a C-3PO-. No va dir Grees que els seus pistolers flakax serien els que es reunirien amb nosaltres?
-Crec que les seves paraules precises van ser «Tito i Yugi estaran allà per tenir cura de vosaltres» -va C-3PO-. I estava apuntant als flakax en aquell moment.
-Llavors què volen aquests dos? -va preguntar en Han.
la Leia va tancar els ulls un moment.
-Deixa'ls entrar. Crec que els coneixem.
-Que els coneixem? Si alguna vegada conegués a un vomitiu, ho recordaria. -Han s'estava referint al costum fefze de regurgitar pasta de menjar cada vegada que s'espantaven-. Estàs segura d'això? No vull passar la resta del viatge en un pudent...
-Han, les seves presències em són familiars. -La Leia va allargar la mà més enllà d'ell i va pressionar el control de l'ascensor-. Deixa'ls entrar.
L'ascensor amb prou feines havia arribat a baix abans que els fefze grimpessin per sobre de la seva barana de seguretat i comencessin a fer gestos perquè el pugessin de nou. Han mirà la Leia insegur i llavors, quan ella va assentir, va pujar als dos insectes. Les antenes de la parella tot just s'elevaven sobre el nivell del terra quan un d'ells va començar a xerrar en un ewokès ofegat.
C-3PO va respondre alguna cosa en el mateix idioma i després es va girar cap al Han.
-Estava vostè prou justificat en la seva reticència a deixar-los pujar a bord, capità Solo. No m'han parlat tan grollerament des de l'última vegada que vam tenir tractes amb aquest horrible ewok.
-Ewok? -Han va anar fins a l'ascensor-. Crec que preferiria tenir a la cuca.
El fefze va saltar a la coberta del celler, llavors es va arrencar les potes del darrere i va començar a agitar les seves potes davanteres a tort i dret. Un moment després, el seu cap se li va treure de cop i volta i va caure a terra, revelant un altre cap a dins, aquest més fosc i pelut, amb grans ulls foscos i petites orelles rodones.
-Tarfang! -va exclamar la Leia, apropant-se al Han-. Què esteu fent vosaltres aquí?
Tarfang començà a xerrar ràpidament, sacsejant excitadament les potes de fefze que li quedaven.
-Ai mare -va dir C-3PO-. Diu que si l'hi explica, haurà de matar-la.
L'ewok va afegir dues síl·labes més.
-Tu tries -traduí C-3PO.
-No passa res -va dir en Han. L'última vegada que havien vist a Tarfang, l'almirall Bwua'tu acabava d'oferir-li a Jae Juun i a ell llocs com afiliats de la intel·ligència militar-. Podem endevinar-ho.
El segon fefze es va unir a ells i va començar a sacsejar els seus braços d'un costat a un altre, com havia fet Tarfang. En Han va allargar els braços i va retorçar el cap fins treure-li, exposant una cara amb ulls de bitxo i unes galtes de plecs humits.
-Juun! -Han li va donar copets al sullustà a l'esquena de la seva disfressa-. M'alegro que encara estiguis viu, vell amic. I també estic una mica sorprès!
-Sí, totes les nostres missions són molt perilloses -va dir Juun radiant-. L'almirall Bwua'tu sempre ens envia a Tarfang i a mi quan la missió és probable que sigui fatal.
-Amb certesa sembla que esteu vencent a les possibilitats -va dir la Leia-. Com us podem ajudar?
Tarfang remugà quelcom impacient.
-Diu que són aquí per ajudar-nos a nosaltres -traduí C-3PO-. Els squibs han posat preu als seus caps.
Juun es va explicar.
-Més de mil crèdits... cadascun.
-Què? -En Han va arrufar les celles-. Això no té cap sentit.
Tarfang xerrà una rèplica aguda.
-Això és difícilment just -va replicar C-3PO-. Ha passat gairebé dues dècades des que li van posar preu al cap del capità Solo. Té tot el dret a estar espantat.
-No tinc por -va dir en Han-. Simplement no m'ho crec. Tenim un tracte amb els squibs.
-I ells tenen un tracte amb Tito i Yugi -va dir en Juun-. Tito va dir que podríem menjar-nos els seus cervells si els ajudàvem.
-Ho van dir perquè els squibs ens volen morts? -va preguntar la Leia.
Juun negà amb el cap.
-Només que no seria molta feina, perquè vostès mai ho veurien venir.
El sullustà es va tornar a posar el seu cap de fezfe i després es va girar cap a Tarfang, que havia vist als dos noghri amb les seves disfresses d'ewoks i havia anat a veure'ls.
-Tarfang, deixa-ho estar -va dir en Juun-. Els flakax ja estan de camí.
En comptes de recuperar el cap de la seva pròpia disfressa, Tarfang va deixar escapar un lladruc enfadat i va empènyer la Meewalh. Ella va reaccionar instantàniament, fent caure a l'ewok a la coberta amb un escombrat del seu peu i aterrant sobre ell completament a cavall amb una clau que li va deixar totalment immobilitzat.
-Tarfang! -li va etzibar Juun-. Què estàs fent? Hem d'anar-nos-en abans que els agullons arribin.
Tarfang barbotejà una rèplica enfadada, esquitxant de saliva a propòsit la cara de la disfressa de la Meewalh.
-No m'importa si és un insult -va replicar en Juun-. No tenim temps per això. Si tirem a perdre la nostra tapadora, l'almirall Pellaeon no sabrà mai on va aquesta divisió.
En Han va aixecar les celles.
-Pellaeon va demanar aquesta missió?
-Uh, Er, realment no estic en llibertat de...
-Sí, és clar -va dir en Han-. El que no entenc és per què el Comandant Suprem de l'AG estaria tan interessat en una divisió de cuques que es dirigeix ​​a l'espai txiss.
-Jo sí -va dir la Leia-. Si Pellaeon pot dir-li als txiss on es dirigeixen aquests kílliks, simplement podria convèncer-los que l'Aliança Galàctica no s'està aliant amb la Colònia. És difícil, però probablement és la millor oportunitat de la galàxia d'evitar una guerra a tres bandes.
Tarfang va deixar escapar un murmuri llarg i marcit i Cakhmaim es va acostar per amenaçar-lo amb un bastó atordidor. No és que fos necessari, amb la Meewalh encara a cavall sobre ell.
-A mi no em sembla que vagis a matar ningú -li va dir C-3PO a l'ewok-. Els guardaespatlles de la princesa Leia semblen tenir-te molt bé sota control.
-Relaxeu-vos -va dir en Han-. El vostre secret està fora de perill amb nosaltres. I heu de sortir d'aquí abans que comencin els problemes.
Li va fer gestos als noghri perquè alliberessin a Tarfang. La Meewalh va grunyir greument amb la gola però va lliscar silenciosament de sobre l'ewok.
Els ulls d'en Tarfang es van moure d'un noghri a un altre i al Han li va semblar que estava intentant estimar les possibilitat de llançar un atac reeixit mentre encara estigués estès a terra.
-La teva devoció a la seguretat operativa és admirable -va dir la Leia, utilitzant la Força per tornar a posar l'ewok dret-. Però el capità Juun té raó. No representem una amenaça per a la vostra missió i necessiteu posar-vos en marxa.
Han va recollir el cap de la disfressa de fezfe d'en Tarfang, la hi va posar en el seu lloc abans que l'ewok pogués llançar més amenaces i després el va empènyer fins a l'ascensor de càrrega amb Juun.
-La propera vegada que vegem a Gilad, ens assegurarem de dir-li com de valents que sou els dos -va dir en Han-. I gràcies per l'advertència. Us la devem.
Cakhmaim va activar l'ascensor i els dos espies van caure lentament fora de la vista.
Han va anar fins al costat de la Leia.
-I ara, això ha estat una sorpresa.
-Què? Que duressin tant de temps? -va dir la Leia-. O que arrisquin les seves vides per ajudar-nos?
En Han va negar amb el cap.
-Que estiguin prou bojos com per tornar a aquest lloc amb disfresses de cuca.
-Tens raó. -La Leia va allargar la mà per ajustar la perruca d'en Han-. Això és una bogeria.
Han va arrufar les celles.
-Per a nosaltres és diferent -va dir ell-. Nosaltres som bons en aquestes coses.
-Segur que sí -va dir la Leia-. Això és pel que els squibs estan intentant matar-nos.
-Sí, això no ho entenc -va dir en Han-. Teníem un tracte.
-Potser no els agrada que tinguem alguna cosa contra ells -va suggerir la Leia.
Han negà amb el cap.
-Això no té sentit. Els squibs saben que no podem dir-li res a Lizil sense exposar-nos nosaltres mateixos. Intentar acabar amb nosaltres només puja les possibilitats que ens agafin i ells saben que intentaríem passar comptes explicant-li a Raynar qui ens va ajudar al Luke i a mi a Woteba.
-Potser creuen que poden matar-nos abans que parlem -va dir la Leia.
-Són arrogants, no estúpids -va replicar en Han-. Fins i tot agafant-nos per sorpresa, hi ha una gran possibilitat que sobrevisquem. Ho miris per on ho miris, atacar-nos aquí és un risc.
-Llavors no té sentit -va dir la Leia-. Haurien d'estar intentant cobrir-nos, no matar-nos. Almenys mentre estem encara en el niu.
-Exacte. -Han es va fregar la pell sintètica de la seva disfressa i llavors va dir-: Així que estan intentant amagar alguna cosa, una cosa prou gran com per arriscar-se a fer enfadar a Raynar.
-Una cosa que té a veure amb la membrosia negra? -va preguntar la Leia.
En Han s'ho va pensar durant un moment i després va arronsar les espatlles.
-Només puc pensar en una manera de descobrir-ho.
-Preguntar-ho als flakax?
-Puc apuntar que els mascles flakax són notoris per ser poc servicials i grollers? -va preguntar C-3PO-. Realment no crec que vagin a dir-los molt. Potser seria millor marxar abans que arribin.
-Massa tard. -La Leia va tancar els ulls durant un moment-. Són aquí. I sento que són molt perillosos.
Han va anar al panell de control i comprovar els monitors externs. Els dos flakax havien arribat amb quatre ajudants verpins. Cadascun portava una caixa retolada com THAKITILL VERD o COSTELLES DE RONTO o alguna altra delicatessen que els squibs haguessin presumit que portarien els Solo com a part del seu acord per ajudar-los a arribar fins a la Jaina i Zekk a la zona de guerra.
-N'hi ha sis d'ells -informà-. Tots porten caixes.
-Les seves armes estan probablement en les caixes -va dir la Leia-. Jo m'encarregaré d'aquestes primer.
-D'acord -va dir en Han, fent-los gestos a Cakhmaim i Meewalh perquè li seguissin-. Nosaltres saltarem sobre ells des del darrere.
C-3PO va començar a allunyar-se fent sorolls metàl·lics en la direcció oposada.
-Estic segur que no volen que estigui al mig. Esperaré a la coberta de vol fins que vostès facin sonar el senyal de tot clar.
-Bona idea -va estar d'acord la Leia-. Vigila els monitors externs.
-I si sembla que algun kíllik ve cap aquí, surt d'aquí i detingues-lo -va dir en Han-. No podem tenir les cuques trobant-se amb aquesta baralla per casualitat més del que poden els squibs. Podria destruir les nostres oportunitats d'unir-nos al comboi.
-Detenir-lo? -C-3PO es va aturar al llindar i va deixar que el seu cap caigués cap endavant-. Per què m'assignen sempre les tasques perilloses?
Han va treure la seva pistola làser, un "Martell Mortal» 434 que Lando li havia donat per reemplaçar el fiable DL-44 que Raynar Thul li havia pres a Woteba, i llavors els noghri i ell van lliscar cada un en una de les estretes passarel·les ocultes darrere de les escotilles de servei a la part posterior del celler.
Han es va asseure a la foscor, esperant i pensant en com la devoció de la Leia al seu entrenament Jedi havia canviat les coses entre ells. Hi havia hagut una època, no feia tant, en la qual ell mai hauria estat d'acord en deixar que ella fos l'esquer. Però ara, fins i tot els noghri reconeixien que les seves habilitats de la Força eren una protecció adequada. Ella radiava una confiança calmada que semblava tan indestructible com el Nucli, com si els seus estudis Jedi haguessin restaurat la fe en el futur que ella havia perdut després que l'Ànakin morís.
Han s'alegrava del canvi. La Leia sempre havia estat la seva estrella balisa: la flama guia brillant que li havia mantingut en el seu curs a través de tantes dècades de lluita i desesperació. Era bo tenir-la il·luminant el camí de nou.
El suau murmuri de l'ascensor de càrrega va sonar des de l'altre costat de l'escotilla de servei i va enviar un calfred corrent esquena avall d'en Han. No hi havia estat pensant en la seva experiència amb els kamarians quan es va estrènyer a la passarel·la per tendir una emboscada, però la foscor i els estrets confins i la probabilitat d'una baralla amb cuques va fer que el seu pols li martellegés a les orelles. Havien passat més de quaranta anys, però encara podia sentir aquelles pinces kamarianes tancant-se al voltant dels seus turmells i podia sentir les seves ungles esgarrapant el duracer mentre intentava evitar que l'arrosseguessin fora del lloc en el qual s'havia amagat...
Han es va agafar el lòbul de l'orella i el va retorçar, amb força, intentant trencar el seu patró de pensament amb dolor. Les seves mans ja s'estaven estremint i si deixava que els seus records progressessin fins a un flashback complet, acabaria estès allà en una bola mentre la Leia i els noghri tractaven amb els flakax.
L'ascensor va fer un so metàl·lic en col·locar-se en el seu lloc i la veu apagada de la Leia va sonar a través de l'escotilla de servei.
-Són aquestes les caixes que els squibs, er, els Directors volen que portem a Tenupe?
-Exacte. -El flakax va acabar la seva resposta amb un espetec de gola-. On vol que...? Pels ous de la reina!
En Han obrir l'escotilla de servei d'una empenta i va veure els caps dels sis insectes voltats cap a la cantonada més allunyada del celler, on la caixa que la Leia acabava d'arrencar amb la Força de les pinces del primer flakax s'estava estavellant contra la paret. Es va obrir en trencar-se, escampant una versió rifle de les armes trencadores verpine i una varietat de granades termals.
-Vaja, això no sembla thakitill verd -va dir la Leia.
Apuntà a la caixa en els braços del segon flakax. Aquesta caixa també va sortir volant i els insectes es van recuperar finalment de la seva sorpresa. Els quatre verpins van arrencar la part superior de les seves caixes. Abans que poguessin treure les seves armes de les caixes, Cakhmaim i Meewalh van obrir foc amb les seves armes làser atordidores i van enderrocar als quatre des del darrere.
Han apuntà el seu Martell Mortal cap als flakax.
-Preneu-vos-ho amb calma, amics -va dir-. Ningú ha de...
La parella es va llançar contra la Leia, fent petar les seves mandíbules amb fúria i llançant un fum marró dels seus abdòmens. Han va disparar dues vegades, però la seva quitina era tan gruixuda i dura que fins i tot els poderosos trets del Martell Mortal van fer poc més que cràters de la mida de punys.
La Leia es va esvair sota les dues criatures i Han va deixar de disparar. Les oportunitats de donar-li a la Leia simplement eren massa grans, especialment quan tot el que podia veure a través de la creixent boirina de fum marró eren braços colpejant i caps d'insectes girant. Va cridar a Cakhmaim i Meewalh i va córrer cap endavant. Quan es va empassar la primera alenada de vapor de cuca, el nas, la gola i els seus pulmons van esclatar en un dolor càustic.
En dos passos, els seus ulls estaven tan plens de llàgrimes que ja no va poder veure. Un pas després d'això, es va tornar feble i marejat i va caure sobre les mans i els genolls, tossint, amb nàusees i simplement sentint-se de manera general com si una granada termal hagués detonat dins del seu pit. Es va arrossegar els últims tres metres fins a la lluita i va allargar el braç per pressionar el canó de la seva pistola làser contra la part posterior d'un tòrax verdós.
Amb els seus grans ulls compostos i un camp de visió circular complet, el flakax ja l'havia vist venir. Li va donar al cap amb un cop de colze ràpid com un llamp. El tret del Martell Mortal es va perdre, rebotant contra la coberta abans de cremar un forat a la paret.
Llavors un espetec-xiuxiueig apagat sonà de sota de l'insecte i Han gairebé va quedar encegat quan la punta del sabre làser de la Leia va sortir disparada cap amunt a través del flakax, just a uns quants centímetres del seu nas. Tot just se les hi va arreglar per rodar per sortir del mig mentre la fulla va fer un escombrat cap a la seva cara, obrint el tòrax des del centre cap al flanc i vessant sang de cuca per tota la coberta d'en Lando.
-Ei, vigila... -Han va haver d'aturar-se i va tossir i llavors va acabar-... amb aquesta cosa!
Han va trontollar en posar-se dempeus i va apuntar amb la seva pistola làser en la direcció general de la melé borrosa per les llàgrimes davant seu, intentant separar la forma de la seva dona de la del flakax que l'atacava.
Llavors Cakhmaim i Meewalh van venir saltant, donant talls i tossint mentre s'estavellaven en el munt que es recargolava. Un instant després els dos noghri van sortir volant en l'altra direcció, pujats al flakax supervivent quan la Leia va utilitzar la Força per enviar-lo donant tombs a través del celler.
-Han! -La veu de Leia va sonar tan tosca i ardent com estava la d'en Han-. Estàs...?
-Bé. -Ell va allargar la mà i la va posar dreta-. Per què no vas fer això en primer lloc?
-És difícil concentrar-se amb aquestes... parts de la boca espetegant-te a la cara. -Desactivà el seu sabre làser i va portar al Han darrere dels noghri i el flakax-. Per què no els hi vas engegar tu un tret?
-Ho vaig fer -va dir en Han-. Algú hauria de fer armadures d'aquestes cuques.
-Han! -La Leia va estossegar-. Són éssers intel·ligents!
-El que és just és just -va replicar en Han-. Si ells la porten, també hauríem de portar-la nosaltres.
Van sortir del núvol pudent per sentir a Cakhmaim i Meewalh esbufegant mentre continuaven forcejant amb el segon flakax. Han es va netejar les llàgrimes dels ulls i va trobar a la cuca estesa cap per avall a la coberta amb els dos noghri asseguts a cavall, encara amb les seves disfresses d'ewoks. Cakhmaim tenia els braços de l'insecte immobilitzats pel colze a la seva esquena, mentre que la Meewalh li sostenia els turmells, tirant de les seves cames cap enrere contra l'articulació del maluc cada vegada que intentava obrir el conducte de gas del seu abdomen.
Deixant la Leia perquè tractés amb la topada, Han assegurà als verpins inconscients i va recollir l'impressionant conjunt d'armament que els insectes havien portat a bord. Per quan va haver acabat, la Leia i els noghri tenien al flakax agenollat ​​amb els seus braços lligats darrere de l'esquena i el seu conducte de gas abdominal obstruït amb un tros de tela.
La Leia va moure la punta del seu sabre làser davant del cap de l'insecte, causant que les facetes dels seus ulls compostos vibressin i s'agitessin mentre seguien la brillantor.
-Qui ets tu? -va preguntar ella-. Tito o Yugi?
-Tito! -El flakax va sonar insultat-. Sóc el guapo. Tothom ho sap.
-Sí, aquests ulls teus són realment una cosa... -va dir en Han-. Ara, per què no ens expliques per què anaves a matar-nos?
Tito va separar les seves mandíbules en l'equivalent insectil d'un encongiment d'espatlles.
-Vaig pensar que seria divertit.
-Òbviament -va dir la Leia-. Estem parlant de les altres raons.
-Sabem que els squibs et van ficar en això -li va pressionar en Han.
Tito va inclinar el cap cap a un costat, tornant un ull bulbós cap al Han.
-Si saps això, saps perquè.
-Deixa de fer-te el ximple -va dir en Han-. Comprens el que estem preguntant. Els squibs ens volen morts per una raó. Què estan intentant amagar?
Les mandíbules del flakax es van obrir molt i una massa groga d'alguna cosa regurgitada va sortir disparada i va cobrir el pit d'en Han.
-Mateu-me ara. Millor això que el que els Directors em faran, si trenco el meu jurament de callat.
-Jurament de callat? -va repetir en Han-. Vols dir com un vot de silenci?
Tito va intentar aixecar el seu abdomen, lluitant per netejar el conducte de gas encallat. Cakhmaim va portar el pic del seu colze en un sac de nervis on es connectava amb el tòrax i l'abdomen va caure de nou a la coberta.
La Leia es va girar cap al Han.
-Vaig pensar que aquests juraments del crim se suposava que eren recíprocs.
-Ho són -va dir en Han, veient on es dirigia la Leia-. Però ja coneixes als squibs.
El cap d'en Tito va girar d'en Han a la Leia i de tornada altra vegada i finalment no va poder resistir més a preguntar.
-Els Directors?
Han i Leia van intercanviar mirades.
-Hem de dir-li-ho? -va preguntar Han llavors.
La Leia va negar amb el cap.
-Simplement seria cruel, atès que anem a haver de matar-lo de totes maneres.
-Què seria cruel? -va preguntar Tito.
La Meewalh va pressionar la seva pistola làser contra el cap d'ell, però Tito semblava molt més preocupat pel que li estaven ocultant que per la possibilitat que el matessin.
-Digueu-m'ho!
Han va arrufar les celles.
-Estàs segur que vols saber-ho? A ningú li agrada morir sabent que li van parar una trampa.
Tito va començar a moure les seves mandíbules.
-Com?
-No vols saber-ho -va dir la Leia. Es va tornar cap a la Meewalh-. Endav...
-Espera! -va dir Tito-. Vosaltres m'ho dieu i jo us ho dic.
La Meewalh preguntà si havia disparar.
-Encara no. -La Leia li va arrufar les celles al presoner-. Estàs segur de què vols saber-ho? Simplement et posarà furiós.
-Realment furiós -va dir en Han-. Simplement no pots confiar en els squibs.
-Els flakax mai ens posem furiosos -va dir Tito-. Mai ens posem res. No tenim sentiments inútils com els humans.
-D'acord -va dir en Han-. Et donaré una pista. No sents curiositat per com vam saber que veníeu?
Tito va fer un ull cap a la Leia.
-Els squibs no us ho van dir. Us volen morts.
-És correcte. -La Leia va fer un petit moviment amb la mà i després va afegir-: I no som els únics.
Tito va separar les seves antenes.
-També ens volen morts a nosaltres?
-Això és el que hem sentit -Va dir en Han-. Abans dels verpins, els squibs li van demanar a un parell de fezfe que us ajudessin, correcte?
-Com ho sabeu?
-Perquè ells són els que ens van vendre l'advertència sobre vosaltres -va dir la Leia-. I no som els únics als quals els hi van demanar que matessin.
Tito va fer petar les seves mandíbules.
-Els fezfe matant als flakax? Això té gràcia. -Es va girar cap a la Meewalh-. Estic molt divertit. Estreny el gallet ara.
-No és tan divertit. -La Leia va fer un altre moviment amb la mà-. Recorda, anàveu a estar lluitant amb nosaltres.
-Suposo que no et vas adonar del detonador termal a la caixa de costelles de ronto -va dir en Han. No hi havia trobat cap detonador termal quan va recollir les armes que s'havia escampat de la caixa, però això difícilment importava. Han sempre podia treure'n un dels seus propis magatzems i clamar que els squibs l'havien ficat en la caixa quan Tito estava mirant cap a un altre costat-. Fins i tot un fezfe podria posar un detonador i tocar el dos mentre estàveu ocupats lluitant amb nosaltres.
-Encara que, per descomptat, crec que els verpins són una elecció molt millor -va dir la Leia, llançant una ullada als insectes inconscients-. Són molt més tecnològics.
Tito va considerar això durant un moment i llavors va deixar escapar un llarg sotragueig de la seva gola.
-Els Directors van trencar el seu propi jurament!
-Així és com sembla, oi? -va replicar en Han.
La Leia va assentir.
-I ara que hem mantingut la nostra part del tracte...
-Els Directors us volen morts perquè Lizil no us envia a Tenupe, com va prometre -va dir Tito-. Lizil els hi va dir: «Els de dues cames són de més utilitat a l'Aliança. Envieu-los amb el comboi».
La boca d'en Han es va obrir.
-Espera un minut! Estàs dient que aquest comboi es dirigeix ​​cap al territori de l'Aliança?
Tito va fer petar les seves mandíbules tancant-les i després va mirar d'en Han a la Leia.
-Potser.
Les celles de la Leia es va elevar, ara amb esquinçalls de la disfressa de falleen penjant d'elles després de la ferotge baralla.
-No em sorprèn que ens vulguin morts!
-Sí -va dir en Han. Si aquest comboi es dirigia cap a l'espai de l'Aliança, només hi podia haver un propòsit per a tota la càrrega de guerra que havien vist carregar-. La Colònia està donant suport a un cop d'estat. Potser tot un seguit d'ells!
-Això crec. -La mirada de la Leia es va tornar preocupada i ella es va girar lentament cap al Han-. Algú ha d'advertir al Luke.
En Han va assentir.
-Ho sé. Potser puguem trobar...
Ell es va contenir i es va aturar abans de dir Juun i Tarfang, després va agafar la Leia pel colze i la va portar lluny del seu presoner.
La Leia ni tan sols esperà fins que arribessin a la part davantera del celler.
-Han hem de fer això nosaltres mateixos.
-Estem ocupats -va dir en Han.
-Pensa en tots els insectes de l'Aliança que hem vist aquí -li va pressionar la Leia-. Verpins, flakax, fezfes, vàtrix, huks.
-He estat pensant en ells -va dir en Han-. He estat pensant molt en ells.
-Si aquests governs cauen, la Força de Defensa estarà tan ocupada en el territori de l'Aliança que no podrà mantenir la pressió a Utegetu. I molt menys portar la guerra a la resta de la Colònia. -La Leia es va aturar i li va girar perquè ell la mirés de front-. Saps que no podem confiar això a Juun i Tarfang, Han.
-I tant que podem! -va dir en Han-. Vas sentir a Juun. Bwua'tu creu en aquests dos.
-Però creiem nosaltres? -va preguntar la Leia-. Fins i tot assumint que estiguessin disposats a no tenir en compte les seves ordres perquè nosaltres els ho diguéssim, estàs preparat per col·locar a l'Aliança a les seves mans?
-Li estaria ben emprat a l'Aliança -va grunyir en Han-. Els conglomerats de rehab estan saltant per reclamar-ho tot de totes maneres.
-Almenys els conglomerats de rehab no estan escampant la guerra -va dir la Leia-. I això és el que passarà si deixem que la Colònia enderroqui als governs d'insectes de l'Aliança.
Han va deixar que la seva barbeta caigués sobre el seu pit, preguntant-se per què sempre es reduïa a la Leia i ell, per què sempre havien de ser ells el que estiguessin en el lloc adequat en el moment equivocat.
-Bé, crec que mai hi va haver dubtes -va dir en Han.
La Leia va arrufar les celles.
-Dubtes?
-Sobre el fet de tornar -va donar en Han-. Encara has de fer el correcte. Simplement no pots contenir-te'n.
La Leia va pensar sobre això un moment i després va assentir.
-Crec que és veritat. Simplement no podria viure amb mi mateixa si deixem que la Colònia enderroqui aquests governs.
-Bé, no siguis massa dura amb tu mateixa -va dir ell-. Amb el preu als nostres caps pels squibs i els kílliks determinats a enviar-nos de tornada a l'Aliança, no teníem moltes oportunitats d'arribar a Tenupe de totes maneres.
-No aquesta vegada -va estar d'acord la Leia-. Però tornarem.
-Sí, sempre hi ha una propera vegada. -Han es va permetre un moment per maleir l'univers i després va assentir cap a Tito i els verpins-. Què hi ha d'ells?
-No podem portar-los de tornada com a presoners -va dir ella-. Especialment no a Tito. No és del tot tan psicopàtic per ser un flakax sense llar, però això canviarà ara que el seu amic està mort. Simplement no podem córrer el risc.
-Llavors crec que només hi ha una cosa a fer -va dir en Han, mirant de nou cap a l'insecte.
La Leia el va agafar pel braç.
-Han, no vas a...
-Sí, vaig a fer-ho. -Han va alliberar el seu braç-. Vaig a enviar-lo de tornada als squibs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada