dimarts, 29 de novembre del 2016

Rescat perillós (VI)

Anterior



CAPÍTOL 6

Obi-Wan va esperar mentre la doctora Jedi, Winna Di Yuni, atenia a Qui-Gon. Va localitzar el sensor implantat en el seu corrent sanguini i el va extreure curosament. Mentre esperava, Obi-Wan va buscar pel laboratori i va trobar el sabre làser d’en Qui-Gon. Va ser un gran plaer per a ell tornar-lo al seu Mestre.
- Com està Didi? -va preguntar Obi-Wan a Winna. Ella va somriure.
-Millorant. Ja està suggerint la forma de fer millor els seus àpats.
Qui-Gon va grunyir.
-Passi el que passi, no li facis cas -el talent d’en Didi com a xef era molt discutible.
Winna va posar una mà a l'espatlla a Qui-Gon.
-Has passat per una experiència traumàtica, Qui-Gon. El teu cos no s'ha recuperat encara. Suposo que serà inútil dir que t'ho prenguis amb calma durant un temps.
Qui-Gon va somriure mentre s'aixecava de la llitera.
-No fins que trobem a Noor.
Obi-Wan va notar els símptomes de fatiga que no havia percebut abans per l'alegria de tenir al seu Mestre sa i estalvi. Jenna Zan Arbor havia extret gairebé tota la sang del cos d’en Qui-Gon. L’havia tingut tancat durant molt de temps. Estava terriblement pàl·lid i demacrat. L'experiència l’havia afeblit.
- Estàs segur que no hauries de tornar al Temple? -va preguntar a Qui-Gon en veu baixa.
-Sí -va dir Qui-Gon fermament.
Adi i Siri van entrar a la sala.
-Hem revisat tots els arxius de l'ordinador -va dir l’Adi-. Res indica on pot haver anat ara.
-Tenia un assistent, Nil -va dir en Qui-Gon.
-Ja no -va dir la Siri-. El vam trobar en un dels magatzems. Injecció letal, en la nostra opinió.
-Era una càrrega -va dir Qui-Gon. Es va donar la volta-. No s'aturarà davant de res.
-Sí, i per això hem de trobar-la -va assentir l’Adi en veu baixa.
Cholly, Weez i Tup van treure el cap per la cantonada.
-Si ja no necessiteu els nostres serveis, creiem que el millor serà tornar a la nostra paupèrrima però considerablement segura vida anterior -va suggerir Cholly.
-Ella tenia els crèdits en la mà -va dir Weez-. Si Tup no hagués encès el motor...
-Si no hagués deixat caure els androides...
-Va, és tot culpa meva. Tinc la culpa absolutament de tot el que passa -es va queixar Tup.
-Doncs sí -van dir Weez i Cholly a l'uníson.
L’intercomunicador d’en Qui-Gon va ressonar.
-És la Tahl.
Un holograma en miniatura de la Tahl va aparèixer davant d'ells.
-És per a mi un alleujament saber que esteu tots bé, i que Didi es recuperarà -va dir-. La Força està amb nosaltres. Winna, què tal està Qui-Gon?
-Bé -va dir Qui-Gon fermament.
-Perdona, però crec que no t'he preguntat a tu -va replicar la Tahl. Era una de les poques Jedi amb la valentia suficient com per contestar a Qui-Gon, per no parlar de prendre-li el pèl.
- Winna?
-Ha passat per una experiència devastadora -va dir Winna-. Jo aconsello que torni al Temple, però sé que el necessiten. No ha patit danys permanents. Només necessita descansar i menjar.
-Llavors li permetries sortir en missió? –va preguntar la Tahl.
- Permetre’m? -Rebufà Qui-Gon, iracund. -Que potser segueixo sent un presoner?
-No, ets un Jedi tossut que podria portar les seves condiciones físiques més enllà del que és suportable -va respondre la Tahl.
-Jo crec que no corre perill -va dir la Winna una mica reticent. - Conec la velocitat a la qual Qui-Gon pot recuperar les seves forces. Això sempre que no m'hagi mentit respecte a com es troba i com de feble que està.
Qui-Gon li va clavar la mirada.
-Estic segura que t'ha ocultat coses -va dir la Tahl, tallant-. Però hem de perseguir la Jenna Zan Arbor. El Consell desitja que tots dos equips s'uneixin per salvar a Noor.
Obi-Wan va mirar la Siri. Així que hauria de treballar amb ella de nou, colze amb colze. Tenia l'esperança que la noia hagués après una mica més d'humilitat des de la seva última missió junts.
-Tinc notícies per a tu, Obi-Wan -va dir la Tahl-. I no t'agradaran. A mi tampoc m'han agradat. Astri es va anar del temple quan va saber que Didi es recuperaria del tot. Ha sortit a la recerca d'Ona Nobis per veure si pot obtenir la recompensa.
- Astri no és rival per a l’Ona Nobis! -va exclamar Obi-Wan, atònit.
La Tahl va sospirar.
-Ja ho sé, però els Jedi no poden fer res. Ella ja no vol la nostra protecció. No podem obligar-la.
Obi-Wan va sentir una barreja de frustració i preocupació en el seu interior, però sabia que la Tahl tenia raó. Els Jedi no podien imposar la seva protecció. I la seva missió era trobar la Jenna Zan Arbor.
-Adi i Qui-Gon, poseu-vos en contacte amb mi quan decidiu el pla a seguir -va concloure la Tahl-. Mentrestant coordinaré la recerca de la nau de la Zan Arbor.
-La galàxia és molt gran -va dir Qui-Gon.
-Llavors més em val començar com més aviat -va dir la Tahl, i va tallar la comunicació.
Obi-Wan era cada vegada més conscient de com de valuós que era tenir la Tahl com a contacte en el Temple. Quan la van rescatar, cega, de Melida/Daan, no sabia com d'important que arribaria a ser després en les seves vides, així com en les seves missions.
-Ha estat una aventura genial, però hem d'anar-nos -va dir Cholly.
Adi es va girar cap a ells.
-Gràcies per la vostra ajuda. Sentim que us veiéssiu involucrats en el combat.
Weez va agitar la mà.
-No va ser res.
-Sobretot quan va acabar -va dir Tup, deixant anar un sospir d'alleujament.
Després d'una inclinació i un gest de comiat d’en Tup, els tres van sortir a corre-cuita del laboratori. Sens dubte estaven ansiosos per escapar dels Jedi, va pensar l’Obi-Wan. Era obvi per què a Cholly, Weez i Tup els anava tan malament com a delinqüents. La seva cobdícia era molt més gran que el seu valor. A primer senyal de perill, fugien.
Qui-Gon es va girar cap a l’Adi.
- Heu descobert la Siri i tu alguna cosa útil mentre investigàveu la desaparició d’en Noor?
-No crec -va dir l’Adi, pensativa-. Però puc explicar un parell de coses sobre ell. Noor tenia una connexió tan profunda amb la Força que, en envellir, va optar per portar una vida contemplativa. Se'n va anar del Temple i va tornar al seu planeta natal, Sorl, on pensava viure en la tranquil·litat del seu retir. Es va construir una humil caseta al peu de la serralada de Cragh, però les coses no van sortir com ell esperava.
-Rara vegada ho fan -va apuntar Qui-Gon.
Adi va assentir.
-Quan la Siri i jo vam arribar a Sorl vam descobrir que, per passar el temps, Noor havia començat a dissenyar petits paisatges amb roques, pals i plantes. Feia animalets i figuretes i els col·locava en aquests paisatges imaginaris, els llocs que havia vist al llarg de la seva vida. Els vam veure en els camps que envoltaven casa. Eren meravellosos. Preciosos.
-Vaja -va dir Qui-Gon-. I van començar a cridar l'atenció.
Adi va somriure.
-Sobretot als nens. S'acostaven per veure treballar a Noor. Ell els hi fabricava joguines. Al poc es va veure ficat en la vida de la comunitat. La seva vida de retir es va convertir en una vida compromesa.
- "La vida et dóna sorpreses. Accepta-les" -cità Qui-Gon. Era una dita Jedi.
-Però ja veus, les coses que sabem d’en Noor no ens seran molt útils per a això -va concloure l’Adi-. Crec que haurem de concentrar-nos en la Jenna Zan Arbor. Però la seva vida està envoltada de misteri...
El senyal lluminós de l'intercomunicador d'Obi-Wan va parpellejar. L'aprenent es va allunyar un parell de passos i va acceptar la trucada.
-El meu nom és Ivo Muna, i sóc doctora del Centre Mèdic de Sorrus -va dir una veu-. Astri Oddo em va donar el seu nom...
- Li ha passat alguna cosa?
-Em temo que sí. Un accident... No està conscient. Em va donar el seu nom abans de desmaiar-se. Volia que vingués. Yinn La Hi és la capital de Sorrus, en el sistema de...
-Sí, sé on és -va interrompre-la Obi-Wan-. Gràcies. Si es desperta, digui-li que vaig de camí.
Va tallar la comunicació. Els altres havien deixat de parlar i l’estaven escoltant. Va mirar a Qui-Gon.
-Haig d'anar-me’n -va dir.
Qui-Gon va arrufar les celles, però Obi-Wan sabia que era perquè estava preocupat i no en desacord.
-Sí -va dir Qui-Gon -. No podem deixar a l’Astri sola a Sorrus. Però les possibilitats de trobar la Jenna Zan Arbor i a Noor disminueixen amb cada minut que passa. Adi i jo ens quedarem aquí per començar la recerca. Tu vés amb la Siri a Sorrus i porta a l’Astri de tornada al Temple, si és que pot viatjar. Ens trobarem al Temple o et trucaré per dir-te on heu d'anar.
Qui-Gon va semblar recordar que se suposava que Adi i ell estaven junts en això, així que la va mirar.
- Estàs d'acord?
Adi va respondre immediatament.
-Estic completament d'acord -es va girar cap a la Siri-. Vaig a enviar-te sola amb Obi-Wan. Això vol dir que confio que no us enfronteu amb la caça-recompenses Ona Nobis ni seguiu cap pista abans de posar-vos en contacte amb mi.
-Això també va per tu, Obi-Wan -li va dir Qui-Gon. -Ona Nobis recordarà les seves ànsies de venjança si s'assabenta que estàs a Sorrus. Sigueu molt discrets. No armeu rebombori. I poseu-vos en contacte amb nosaltres quan veieu a l’Astri. I ara anem a buscar-vos un transport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada