diumenge, 4 de febrer del 2018

El moment de la veritat (XI)

Anterior



Capítol 11

–Suposo que tenim prop de quatre segons–, va dir Ànakin mentre augmentava la velocitat de la nau, dirigint-se cap a la superfície.
–Suposes?
Ànakin va tallar la velocitat, gairebé llançant a Obi-Wan a terra. Ell es va inclinar fora de la nau.
–Serà millor que saltem.
La calma d'Ànakin estava arribant a Obi-Wan.
–Excel·lent consideració. –Considerant que la nau està a punt d'explotar.
Ànakin va alçar la cúpula de la cabina de comandaments. Van saltar sobre els seus seients. Obi-Wan sabia que tenia prop de dos segons per escollir un lloc en el qual aterrar. Ànakin havia planejat la ruta bé. No estaven sobre roques, sinó en una costa gradual. Tot i així, l'aterratge seria atrafegat.
–Salti! –va cridar Ànakin mentre la sirena començava a sonar.
Van saltar. La Força premia al seu voltant. Obi-Wan va abaixar la mirada cap al dur terra de sota. Es va tornar menys que sòlid en la seva ment, una acumulació de partícules i pedretes. Cediria davant seu. Cauria tan lleugerament com una fulla.
Va aterrar amb força per segona vegada aquest dia. Obi-Wan va grunyir. La Força estava amb ell, sí, però el terra encara era dur. Va aterrar més com un tronc que com una fulla. Va caure sobre la seva espatlla. Va sentir la seva túnica esquinçar-se i una roca esgarrapar la seva galta.
Ànakin va aterrar més gràcilment, aparentment sense esforç, i va anar a rodar per absorbir el xoc. Sobre ells, la nau va explotar.
Ara el perill estava en els trossos de metall cremant que queien. Obi-Wan i Ànakin van seguir rodant per la costa, agafant velocitat ara. Obi-Wan va veure un munt de penyals per davant i simplement va rodar just cap a ells. Ànakin va fer el mateix. Es van ajupir sota el refugi del penyal més gran, veient el metall caure a la superfície i cremar.
Obi-Wan es va inclinar contra el penyal.
–Això va ser divertit.
–Em sap greu, Mestre. No em vaig adonar.
–No és culpa teva. No hi havia manera de saber-ho. –Va sospirar Obi-Wan–. Sense transport, tenim un problema–, va dir ell–. Estem a la meitat d'una espessor infestada de gundarks.
–Tenim un altre problema–, va dir Ànakin. Va assenyalar al cel. Una flota d’STAPS[1] i dos transports de seguretat amb canons làser acoblats es dirigien cap a ells.
–Sens dubte el sensor d'autodestrucció envia un senyal de tornada al campament que una fugida està tenint lloc, –va dir Ànakin.
–Sens dubte, –va dir Obi-Wan secament. Va escanejar l'àrea a la recerca de cobertura. L'única bona cobertura estava en els profunds cràters–. Aquí hi ha una pregunta. Preferiries córrer el risc amb una flota d’STAPS o amb un niu de gundarks?
El primer foc de canó làser va fer un estrèpit. Obi-Wan i Ànakin van intercanviar una mirada, llavors van començar a córrer. Correrien el risc en els cràters i esperarien evitar els gundarks.
El foc de canó va esquinçar el terra darrere d’ells mentre corrien. L'aire va rodar cap a ells amb el xoc de l'explosió. Era difícil quedar-se dret mentre corrien cap als cràters profunds.
–En aquest no! –va cridar Obi-Wan mentre l'explosió del foc de canó feia estrèpit al costat de les seves orelles. Va reconèixer les petjades de gundarks fora del cràter.
Ànakin va virar. Estava corrent ràpid, movent-se i oscil·lant, però Obi-Wan no captava cap comunió amb ell, cap connexió amb la Força. Era com si estigués corrent amb un estrany.
Ànakin li havia mentit. Sabia això. Alguna cosa li havia passat en aquest edifici mèdic. El que fora que fos d'alguna manera havia evitat que Ànakin li parlés a Obi-Wan referent a això? O era decisió d'Ànakin ocultar-li alguna cosa?
No sé la resposta en això. I això vol dir que no confio en ell. No per complet. Ja no.
Un dels transports de seguretat es va enfonsar cap a ell. Els canons làser duals van esclatar. Obi-Wan va saltar, però l'impacte de l'explosió contra les roques li va llançar més lluny en l'aire. El següent que va saber és que estava caient, llançant-se de cap, profundament cap al forat negre d'un cràter... i un niu de gundarks.


[1] Single Trooper Aerial Platform (Plataforma Aèria de Soldat Únic)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada