diumenge, 4 de febrer del 2018

El moment de la veritat (XII)

Anterior



Capítol 12

Obi-Wan va aterrar sobre la seva espatlla nua dins la paret del cràter i va rebotar enmig de l'aire de nou. Va conjurar la Força per ajudar-lo. Va imaginar un niu de gundarks al final de la seva caiguda. Va sentir el temps alentir-se. Va ser capaç de localitzar un lloc d'aterratge buidat a sota.
Va aterrar en un sòl de pedra llis i va xocar contra un penyal, un cop al cap. L'alleujament li va travessar així com el dolor. Per fi es va aturar en una seguretat relativa. No hi havia manera de jutjar com de gran que era el cràter. Estava a més de cent metres en un forat deixat per un asteroide feia milers d'anys. No podia veure a través de la negra penombra. Podia olorar als gundarks, tot i així, i sentir-los. Trobaven els cràters ideals terrenys de niuada, fora de perill d'altres depredadors, i bones bases des de les quals llançar atacs letals a les seves preses.
Es deia que el crit d'un gundark podia congelar la sang d'un ésser. Obi-Wan no sabia res d'això, però el seu so no li feia sentir-se molt còmode.
Els gundarks tenien una visió aguda i una bona oïda. El seu sentit de l'olfacte era excel·lent. Fins al moment no s'havien adonat que hi havia un intrús en el seu niu, però era només qüestió de temps. Hauria d’utilitzar el seu llançador de cables, i estaria en un gran risc. El llançador no aconseguiria la suficient altura com per treure’l per complet del perill. Els laterals del cràter eren de centenars de metres d'altura. Enfilar-se seria un procés llarg, i li portaria a una certa proximitat, massa propera per al seu gust, amb les criatures.
Va mirar al voltant cautelosament. A través de la penombra grisa podia veure ara que al costat dels laterals del cràter hi havia profundes coves. Aquesta era la font del soroll dels gundarks. Estaven niant allà.
Va mirar cap amunt. Es preguntava com li estaria anant a Ànakin amb aquells droides de seguretat. Hi havia trobat refugi?
El rugit dels gundarks de sobte va fer ressò en el cràter. Obi-Wan va començar silenciosament a apartar-se del so. Sabia que si era descobert, no podria lluitar contra els gundarks sol, fins i tot amb el seu sabre làser i la Força. Hi hauria massa. Necessitaria a l’Ànakin.
No podia arriscar-se a treure un bastó de llum. Va percebre cap endavant amb cura. Si podia trobar alguna adherència a la paret, podria grimpar. L'escalada seria més lenta, però atrauria menys l'atenció. Hauria d’arriscar-se al viatge.
Un rugit i el so d'un gundark rodant li van fer congelar-se. Podia ensumar la criatura. Segur que la criatura podia ensumar-li a ell. Obi-Wan no es va moure. Va tractar de no suar. El gundark va esbufegar, després va rodar de nou. Obi-Wan es va adonar que estava adormit.
Es va allunyar amb cura. El terreny era més irregular aquí. Diversos centímetres de fina pols cobrien algun tipus de pissarra de roca. Era relliscosa i les roques canviaven sota el seu pes. Quan una roca relliscava i dringava, contenia l'alè.
Res. Els gundarks van rugir de nou, però els seus rugits havien cobert el so del seu moviment. I el de la cova a la seva esquerra encara estava dormint.
Obi-Wan va temptejar el lateral del cràter a la fi. Va passar la seva mà per allà. Estava marcat amb forats. Bé. Hauria de ser capaç de trepar-lo sense el llançador.
Va posar un peu en una cavitat i la va provar. Després cautelosament es va aixecar. Fins al moment bé. Va enfilar un parell de metres més.
Es va inclinar per donar el seu següent pas quan va sentir un suau alè a les orelles. Ara sabia el que significava que se li gelés la sang. Se sentia com si les venes estiguessin plenes de gel.
Un nadó gundark s'havia ficat en una profunda cavitat de la paret. Estava dormint a tan sols centímetres d'ell. Simplement... no... el... despertis...
No podia haver-se enfrontat a una pitjor perspectiva. Era un desastre caure en un niu de bèsties traïdores. Era una catàstrofe topar-se amb un dels seus joves.
Contenint l'alè, Obi-Wan va començar a accelerar el seu pas.
RRRRAAAAWWWWKKK!
El rugit va partir l'aire. El cràter es va sacsejar amb l'impacte dels passos corrent d'un gundark. El jove gundark es va despertar. Rrrraaaaawwww!
Obi-Wan va caure la distància que hi havia recorregut de tornada a terra. Va córrer. El gundark va deixar sortir un crit i va saltar, dirigint-se directament cap a la seva cria per assegurar-se que estigués fora de perill. Després va saltar a baix per tractar amb Obi-Wan.
La criatura no era alta, però la força dels seus quatre braços era immensa. Una tàctica comuna era agafar la presa per les urpes dels enormes braços que s'alçaven de les espatlles dels gundarks. Després les criatures aixafaven a la presa capturada fins a la mort amb els dos braços prims que sortien del pit musculós. Les urpes llargues, esmolades també podien esquinçar en trossos a un ésser. Per descomptat, un gundark també era capaç de simplement arrencar el cap a la seva presa amb les grans dents que sobresortien de la seva mandíbula inferior. Un cop la seva set de sang havia estat despertada, rar era el gundark que no aconseguia el seu objectiu de fer trossos a la seva víctima de carn i ossos.
Obi-Wan estava completament exposat, i sabia que les coves estaven per tot el seu voltant. No podia amagar-se. Desenfundà el sabre làser mentre retrocedia però el va alçar pel seu lateral, tractant de mostrar-li a la criatura que no pretenia fer-li mal.
Però els gundarks no eren famosos per ser raonables.
L'atac va ser ferotge. El gundark va arribar a ell, els quatre braços estenent-se tractant d’agafar-lo. Les enormes dents es tancaven i la saliva sortia. Obi-Wan ensumà la calor i la ràbia. Va ser forçat a tallar cap al gundark mentre aquest arribava cap a ell implacable, el seu udol omplint la cavitat del cràter.
Va escoltar el soroll dels passos. Més gundarks s'estaven aproximant. Obi-Wan va temptejar a la recerca del seu llançador de cables. Hauria d’arriscar-se. El va enviar volant cap amunt. Va colpejar alguna cosa. Va provar la corda. Va activar el llançador, però el gundark va agafar-lo amb una arpa i el va llançar de tornada a terra. Va sentir la sacsejada en cada os. Va rodar lluny mentre la criatura es balancejava cap avall per acabar amb ell. El gundark va fallar, marcant la roca amb profunds solcs.
Quatre gundarks més van emergir en aquell espai, esbufegant, preparats per a la matança. Obi-Wan va sentir la seva esquena colpejar la paret del cràter. Desesperadament, va mirar amunt. Es va estendre amb la Força mentre llançava un crit que sabia que tenia poca probabilitat de ser escoltat.
–Ànakin! Ànakin, et necessito!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada