dilluns, 7 de maig del 2018

Jango Fett vs. Els Menjanavalles (VIII)

Anterior


CAPÍTOL 8

Jango Fett es va col·locar contra la paret. Es va adonar que el droide havia d'haver estat amagant-se darrere de la xemeneia en forma de columna. També es va adonar que era millor que fes alguna cosa per aturar al droide abans que li fes miques.
El Menjanavalles es va llançar cap a Jango, però Jango va saltar des de la paret abans que el droide pogués agafar-lo. El droide va colpejar la paret amb força, i Jango ràpidament va agafar l'antic Àudiobulb del hutt. Mentre el droide es tornava per dirigir els seus fotoreceptors vermells cap a la seva presa, Jango va llançar l’Àudiobulb al cap del droide. Aparentment inconscient de la combustibilitat de l'antiguitat, el Menjanavalles va obrir les mandíbules i va atrapar l’Àudiobulb amb la boca.
Va ser l'última cosa que el droide atraparia. Jango va tancar els ulls mentre el Menjanavalles mastegava el reproductor de música. Hi va haver un brillant flaix i una forta explosió. Jango va obrir els ulls. Tot el que quedava del cap del droide era la seva mandíbula inferior. Les juntes dels genolls del droide van cedir, i el seu cos va col·lapsar a terra.
El Senador Rodd va cridar i va començar a córrer fora de l'habitació. Just mentre el peu esquerre d’en Rodd queia sobre el llarg tapís, Jango va estendre el braç cap avall, va agafar el tapís, i li va donar una estirada abrupte. El tapís va lliscar de sota Rodd, i hi va haver un malaltís cop sec mentre aterrava amb la barbeta. Jango va anar fins al cos d’en Rodd i va comprovar els signes vitals de l'home. Rodd estava inconscient, però respirava amb normalitat.
Mentre el hutt observava nerviós, Jango va centrar el cos del Senador Rodd al llarg tapís, després el va embolicar, net i llest. Tornant-se cap al hutt, Jango va preguntar:
–Qui ets tu?
–Boonda, –va dir el hutt–. Fill de Groodo.
–On són el teu pare i Holowan?
–Registra’m, –va dir Boonda, després va afegir–: Vull dir, no ho sé. No els he vist des que vam marxar del sistema Fondor, i ells em van deixar aquí. –Boonda va colpejar una de les seves carnoses mans sobre els seus llavis i va dir–: Uups! Crec que se suposava que no havia de fer esment Fondor.
Jango va dir:
–Sé sobre els droides a l’espaiport de Fondor.
Boonda va sacsejar el seu ampli cap amb tristesa.
–Oh, bo. Sabia que els plans bojos del meu pare li ficarien en problemes un d'aquests dies. En qualsevol cas, ell i Holowan em van deixar aquí, després van marxar. No em van dir on es dirigien.
–Es van anar abans que aparegués el Senador Rodd?
–Correcte. No estava segur de si hauria de deixar que el Senador es quedés, però en certa manera ha insistit. Va dir que necessitava protecció. De tu, suposo. –Boonda va mirar les restes del Menjanavalles caigut i va afegir–: Ei, sento fer que Sparky t’ataqués.
Jango va ignorar la disculpa i va dir:
–Quants Menjanavalles més hi ha al complex?
–Tres.
Jango va desenfundar un blàster, el va apuntar a Boonda, i va dir:
–Desactiva’ls.
–S... si, –va quequejar Boonda. Va apuntar a l'ascensor i va dir–. Hi ha un dispositiu de control remot sota les escales que els s'apagarà.
Jango va dir:
–Tens braços forts?
–Bé, tracto de mantenir-me en forma, –va dir Boonda. Tot i que els hutts semblessin fofos, eren notòriament forts.
–Agafa al Senador, –va dir Jango–. Porta’l fins a la meva swoop.
Boonda va aixecar la forma embolicada en el tapís del Senador Rodd sobre la seva espatlla, després va anar amb Jango a l'ascensor i va baixar fins a la primera planta. Boonda li va mostrar a Jango on era el control remot, i Jango li va donar a un interruptor per apagar als tres Menjanavalles restants.
Portant a Rodd, Boonda va dur a Jango fora de la fortalesa i l'altre costat del complex. Jango portava el control remot. Els tres Menjanavalles desactivats estaven a la vista. Estaven quiets com estàtues amb els seus fotoreceptors atenuats fins a un negre mort. Però conforme Jango va passar al costat d'un Menjanavalles, els seus ulls de sobte van brillar en vermell i va caminar cap endavant amb un fort clanc.
Sorprès davant el soroll, Boonda va panteixar i gairebé va deixar anar al Senador Rodd. Tant Boonda com Jango es van tornar per mirar al Menjanavalles reanimat. Jango va fer una ganyota:
–Què has fet?
–Res! –va dir Boonda–. Ho juro! Ha de tenir un transistor avariat!
Jango va provar el control remot. No funcionava, i el droide seguia venint.
–Què tal una ordre verbal per fer-lo parar? –va preguntar Jango.
–Oh, sí! –va dir Boonda–. És... és... oh, com era? No l'he usat en tant de temps...
–Pensa ràpid, –va ordenar Jango mentre treia dos blàsters-, o em reservaré l'últim tir per a tu. –Va començar a disparar al droide. Els raigs energitzats van martellejar el cos del droide, però no van perforar la seva superfície.
–Vés a dormir, Mandíbulesdacer! –va cridar Boonda. El droide va seguir venint–. Maledicció!
Jango va seguir disparant. Entre trets, Jango va dir:
–Ho dic de debò, Boonda. Moriràs abans que jo.
El Menjanavalles estava gairebé a sobre d’en Jango quan Boonda va exclamar:
–Ho tinc! Nits-nits, Boca-de-metall!
Increïblement, el droide va arribar a aturar-se. Jango va mirar a Boonda i va dir:
–Suposo que és el teu dia de sort. Ara en marxa!
Sortint a través de l'entrada principal del complex, Boonda -encara portant la forma embolicada d’en Rodd- va lliscar al costat de Jango, de camí cap a l’swoop robada, que romania aparcada prop de l'entrada de la mina. Mentre Jango assegurava a Rodd sobre la part posterior de l’swoop, Boonda va preguntar:
–Vas a matar el meu pare?
Jango va contemplar si hauria de respondre, després va dir:
–Pel que val... no.
–Oh, –va dir Boonda–. Creus que hi ha alguna probabilitat que torni a Esseles?
–No podria dir-ho, –va dir Jango.
El hutt va sospirar, després va arronsar les espatlles i va dir:
–Oh, bo. Suposo que això significa que podria estar heretant una mica abans del que s'esperava.
–Podria ser, –va dir Jango. Va enfilar-se fins a l’swoop i va sortir brunzint amb Rodd inconscient darrera, deixant enrere a Boonda en un núvol de pols. Seguint el seu propi rastre, Jango va tornar a Calamar i la plataforma d'amarratge que contenia l'Esclau I.
Dins de la plataforma d'amarratge, Jango va arribar a aturar l’swoop, va baixar, després va estirar el cos d’en Rodd de la part posterior i se’l va pujar a l'espatlla. Portant a Rodd, Jango caminava cap a la rampa de càrrega de l’Esclau I quan una veu darrere ell va dir:
–No et moguis. –Jango va ignorar l'ordre i va respondre alliberant la seva adherència sobre el tapís que contenia a Rodd. Mentre el tapís queia, va girar ràpid i va caure sobre un genoll mentre desenfundava ràpidament les seves pistoles blàster per apuntar a l'ésser que s'havia dirigit a ell. El tapís va colpejar el sòl i Rodd, encara ocult dins, va produir un grunyit esmorteït.
Els blàsters d’en Jango estaven apuntant a Bossk, que estava apuntant el seu propi rifle blàster cap a Jango. El cap d’en Bossk estava embolicat en una ampla bena i els seus ulls van registrar sorpresa davant la rapidesa amb què el caçador amb armadura havia desenfundat les seves armes. Recuperant la seva atenció, Bossk va dir:
–Quan algú et diu «No et moguis,» se suposa que no t'has de moure.
–Això he sentit, –va dir Jango.
–Sóc Bossk, fill d'en Cradossk, líder del Gremi de Caça-recompenses.
–Digues alguna cosa que no sàpiga.
–El meu pare em va enviar aquí perquè vol reunir-se amb tu.
–Hauria d’haver vingut ell mateix, –va dir Jango.
–Això és el que jo li vaig dir, –va deixar anar Bossk, cruixint de dents. Va baixar el seu rifle blàster, i Jango va relaxar els braços lleugerament, però tots dos caçadors van mantenir els dits als gallets de les seves respectives armes. Bossk va dir:
–Estic buscant a un paio que em va disparar fa un parell d'hores. El mateix paio que va deshabilitar la nau del meu pare. Va ocórrer en una estació espacial giratòria en el sistema Fondor. El meu pare diu que tu podries saber qui és aquest paio. –Bossk va mirar la catifa enrotllada que ocultava el cos del Senador Rodd i va dir–: Espero que aquest no sigui el paio, perquè el vull per a mi sol.
Jango es preguntava si Bossk estava jugant amb ell, però el seu instint li deia que Bossk estava dient la veritat. Només podria haver un motiu pel qual Bossk no sabés que Jango li havia disparat al Lunavolver i que estava involucrat en desactivar la nau d’en Cradossk: Bossk no ho sabia perquè Cradossk no li ho havia dit.
Jango va inclinar el casc lleugerament, un assentiment cap a la figura embolicada en el tapís, i va dir:
–Aquest no és el paio que estàs buscant.
–Bé, –va dir Bossk, mostrant les seves dents en un horrorós somriure.
Jango va preguntar:
–On és Cradossk?
–Plataforma d'amarratge 32, –va dir Bossk–. Se suposa que he de portar-te allà.
–Hauràs d'esperar, –va dir Jango. Ell va xutar el tapís enrotllat i va dir–: He de portar això a la meva nau primer.
–Et puc donar un cop de mà?
–No.
–Tu mateix, –va dir Bossk–. Però fes-ho ràpid.
El trandoshà va caminar cap a una de les portes de la plataforma d'amarratge i va observar al trànsit passar.

* * *

Boba es va alleujar de veure el seu pare entrar a l'Esclau I. Mentre ajudava a Jango a desembolicar el cos inconscient del Senador Rodd del tapís i col·locar-lo dintre d'una gàbia de presoners, Boba va dir:
–Et vaig veure parlant amb el trandoshà a través de la finestra. Era aquest Cradossk?
–No, –va dir Jango mentre assegurava la gàbia–. És Bossk. Ha vingut perquè Cradossk vol reunir-se amb mi. M'està esperant ara.
–Hi  aniràs?
–Sí. Cradossk no li va dir a Bossk que jo vaig ser qui li va atordir. Vull saber per què.
Boba va fer un gest cap a l'interior de l'Esclau I i va dir:
–Hi ha alguna forma en què pugui ajudar?
Jango va assenyalar a les altres gàbies de presoners i va dir:
–Si anem a capturar a Groodo, necessitarem un lloc per contenir-lo. Cap d'aquestes gàbies és prou gran. Haurem de combinar tres gàbies i reforçar la paret del darrere. Ja saps on és el tallador de fusió.
–Sí, senyor, –va dir Boba.
Jango va sortir de l'Esclau I, i la rampa de càrrega es va tancar darrere seu.

Boba va agafar el tallador de fusió i va anar a treballar a les gàbies de presoners. Estava orgullós del seu pare. No li havia dubte que Groodo i Holowan aviat s'unirien a Rodd en les seves pròpies gàbies de presoners, i després que la feina estigués feta, esperava que el seu pare pogués prendre’s algun temps de descans. Mentre feia servir el tallador de fusió per a reconfigurar un joc de barres, va imaginar com ell i el seu pare podrien passar el temps junts.
En l'única gàbia ocupada, el Senador Rodd va gemegar.
–On estic? -ell va panteixar.
Boba va dir:
–Res de parlar, presoner!
Llavors va somriure. Se sentia bé estar en control de la situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada