diumenge, 7 de juliol del 2019

Deixeble fosc (XXI)

Anterior


CAPÍTOL 21

Asajj!
La desolació i la por es van apoderar de Vos. Volia córrer cap a ella, ajudar-la, però això només serviria per donar-li a Dooku l'oportunitat de matar-lo. A l'espai de mig batec del cor, Vos va recordar la lliçó de Ventress amb el Dorment. Li havia estat aixafant les costelles i es va veure embolicat per la por primigènia. Havia usat aquesta por llavors per convertir-ho en odi i matar al Dorment amb ell. En aquest moment Vos novament va aprofitar i va dirigir el seu propi terror davant el sol pensament de la possible mort de la Ventress.
La seva ment va quedar buidada, per omplir-se amb un fred propòsit: matar a Dooku.
Dooku va somriure, com si se sentís complagut.
—Bé —va reflexionar—. Ella t'ha donat a provar el Costat Fosc... i tal vegada altres coses també, suposo. Digues-me Vos, quants vots Jedi has trencat per destruir-me?
Vos es va estremir, com si alguna cosa l'hagués punxat. En companyia de Ventress, havia estat fàcil pensar en el que havia guanyat, no en el que havia abandonat i al que havia renunciat per sempre, si ell fora a quedar-se amb ella.
Per un instant, es va quedar paralitzat. Llavors, amb un rugit, va atacar. Mai els seus cops van ser tan forts com en aquest moment, alimentats com estaven amb la seva fúria roent. El seu sabre de llum era amb prou feines una taca que colpejava. Dooku va retrocedir davant l'assalt, però a Vos li va semblar que el Comte no tenia molts problemes per detenir els cops.
—Ell... t'està manipulant —va sentir Vos que la veu de la Ventress, feble però decidida, li deia—. No l’escoltis!
Estava viva! Amb renovada voluntat, va colpejar de nou, però la seva fulla verda va ser detinguda per la vermella de Dooku quan aquest contraatacà i es va inclinar cap endavant. Els colors dels brillants sabres de llum i dels focs artificials que aconseguien la seva màxima esplendor en l'aire llançaven una llum oscil·lant i misteriosa en el rostre del Comte. Estaven tan a prop que Vos podia olorar l'aroma floral del baf en l'alè de Dooku.
—Puc sentir que el Costat Fosc ja és fort en tu —li va dir Dooku—. Més fort del que mai va ser en la Ventress!
Vos, sorprès, va fer-li una ràpida mirada a ella. Ella ja estava dempeus. El seu curt pèl ros estava embullat amb sang, però sostenia el sabre de llum amb fermesa.
El Comte estava mentint, i Vos no va voler saber res d'això.
—No pots enganyar-me, Sith! —Va saltar per sobre de Dooku per aterrar aturat darrere d'aquest home, que era l'única cosa que s'interposava entre ell i el seu futur amb la Ventress. Va arremetre amb un cop que hauria d'haver tallat el cap d’en Dooku, però el Comte va esquivar fàcilment el sabre de llum.
—Oh, no, Mestre Vos. No t'estic enganyant. Però Ventress sí t'està enganyant!
Vos va sacsejar el cap violentament, però una remota ombra del dubte ja s'havia lliscat en ell. Ella havia insistit que no avancés més. Per què? Per què ella no anava a voler utilitzar totes les eines que tenien a la seva disposició per derrocar al Comte Dooku?
—T'està utilitzant —va afirmar Dooku. Va colpejar de nou, i Vos va ser obligat a retrocedir contra la paret, detenint cops desesperadament—. Ella no et va ensenyar el teu veritable potencial. No com jo puc fer-ho!
—Quinlan!
L'ús del seu nom de pila va sacsejar a Vos. Ventress rares vegades l’usava, així com ell tampoc li deia Asajj amb freqüència. Es va donar la volta just a temps per veure-la atacant.
Grievous! Com va poder el general...?
Vos va plantar la seva bota en l'abdomen d’en Dooku, prenent al Comte per sorpresa, després va canviar de suport el seu pes i li va fotre una puntada a Grievous amb la seva altra cama. El cíborg va caure, cridant, per sobre la barana. Massa tard, Vos es va adonar que Grievous tenia fermament agafada a Ventress pel braç. Va veure, horroritzat, que els dos queien junts.
—Asajj! —va exclamar. Instintivament, es va acostar a la barana. En aquest mateix moment, de cua d’ull, va veure a Dooku que baixava el seu sabre de llum.
Si l’ha matat....
Vos va buscar l'última capa de foscor que havia dormit dins d'ell fins aquest moment. Ventress li havia advertit contra l'ús d'ella, però per què? La necessitava!
Una nova fortalesa va embolicar a Vos, un infern d'ombres alimentades pel verí de les seves emocions primàries sense control. La va alliberar tota. Per un segon, Dooku va semblar alarmat pel nou atac. Vos va córrer, va saltar i va colpejar...
... com una serp....
... va saltar per la barana i connectà a Dooku directament en la cara amb la seva bota. El cap del Comte va caure cap enrere i per un salvatge i gloriós instant Vos va pensar que li havia trencat el coll. Però llavors Dooku es va recompondre i va tornar a l'atac. El seu somriure era ampli i els seus ulls brillaven aprovatoris.
—Sí, usa la teva ira! Segurament Ventress et va dir que és l'única manera de poder derrotar-me!
Ventress. Una explosió de por va omplir el pit d’en Vos. La va agafar i la va doblegar a la seva voluntat. Tenia la gola irritada pels crits primitius mentre anava en persecució de Dooku amb tot el que tenia.
I aquesta vegada, Dooku va caure.
Va retrocedir sense deixar de parar els cops des del terra, i aquesta imatge va alegrar el cor d’en Vos. L'única cosa que havia de fer en aquest moment era anar més enllà de la fulla de l'ancià.
Una finta ràpida al pit, un gir del canell i el sabre de llum de Dooku va sortir volant.
La fulla verda estava a un centímetre de la gola de Dooku i el Comte va quedar immòbil, mirant al seu adversari. Vos va respirar profund i va aixecar la fulla sobre el cap. Volia executar a Dooku amb tota deliberació, no simplement matar-lo en un combat. Volia veure aquests ulls molt oberts pel terror quan el Comte veiés que la mort se li acostava.
Hauria d'haver estat preparat per a la següent jugada de Dooku, però no va ser així. L'home que un segon abans hi havia estat esglaiat per la por, en aquest moment va agafar el canell de Vos mentre feia descendir el sabre de llum verda. Una forta estirada i els papers es van invertir. En aquest moment va ser Vos qui jeia tirat en el terra. Dooku recolzava fermament un genoll en l'esquena d’en Vos, usant la Força per augmentar la seva pròpia, i de cap manera menyspreable, fortalesa. Vos no podia moure's. El Comte li va torçar el braç amb el qual Vos encara sostenia el seu sabre de llum amb el seu zumzeig característic, estrenyent amb força inhumana la membrana entre el polze i l'índex. Vos va voler que la seva mà obeís, però va ser inútil. El sabre de llum va caure i la resplendor verda va desaparèixer.
Aclaparat, Vos el va veure rodar cap a la vora, entre les baranes de la balconada, on es va balancejar per un moment, i després caigué per desaparèixer de la vista.

***

El sabre de llum de la Ventress va sortir volant de la seva mà mentre ella i Grievous queien. Ella va colpejar amb força el sortint d'un nivell inferior i va quedar amb el cap penjant per la vora. Grievous estava damunt d'ella, amb els seus daurats ulls ajustats, famolenc de sang mentre li grunyia amb el peu en la gola d'ella. La va aferrar amb les seves quatre mans i la va llançar al nivell per sota d'ells. Ella es va estavellar contra la paret al costat d'una de les elegants finestres i va rodar cap a la vora.
Estava rebent una forta pallissa, es va adonar en alguna part distant de la seva ment. L'anterior cop en el cap hauria d'haver-la matat. Però només la va desmaiar per una bona estona, i el seu cap en aquest moment li feia considerablement mal. La seva visió era poc fiable, i en posar-se dempeus un fort mareig es va apoderar d'ella.
No tenia temps per ocupar-se d'això. Va aixecar la vista i va veure a Grievous que saltava cap a ella, emetent un so gutural que volia ser un riure triomfal, i ella va rodar cap a la dreta. Ventress estava ferida, desorientada i havia perdut el seu sabre de llum. No hi havia res a fer, excepte abandonar o lluitar. Però Ventress no estava disposada a donar-se per vençuda.
Grunyí i va carregar contra Grievous, donant-li una puntada amb els seus peus nus que van poder enviar al més gran i pesat cíborg trontollant-se cap enrere. Ell grunyí, clarament sorprès.
El foc de les pistoles blàster li passava brunzint molt a prop i Ventress va saltar amb precisió per posar-se a cobert sota una biga metàl·lica. En escoltar als droides de batalla que s'acostaven marxant, va aixecar la vista. No l'anaven a atrapar allà. Va recórrer a la Força perquè l'aixequés, es va ajupir i després va saltar cap amunt, mantenint delicadament l'equilibri. Li va cridar l'atenció un moviment.
El sabre de llum de Vos.
Va allargar la mà cap a la Força i es va apoderar d'ell. Veloç, la Força l'hi va acostar, encara tebi per la mà d’en Vos. Ventress es va negar a pensar en el que estaria ocorrent-li a ell. Si ella no eliminava l'amenaça aquí, Dooku i Grievous anirien darrere d'ells dos.
Va saltar al nivell més baix i va començar a convertir en ferralla als droides de combat. Va batre els trets, retornant-los directament cap a un, va partir en dos a un segon i donà una coça a un tercer per treure’l del sortint. Es va tornar cap a Grievous, amb el rostre banyat en una resplendor verda.
Grievous es va ajupir per recollir els seus propis sabres de llum i grunyí frustrat en veure que havien desaparegut.
—Detinguin-la mentre vaig a ajudar al Comte!
—Comprès! —va dir el cor de veus agudes dels droides. Eren deu.
—No tinc temps per a això —va murmurar Ventress i es va llançar cap endavant.

***

Tot havia acabat i Vos sabia que havia fallat.
Va sentir les trepitjades d'almenys mitja dotzena de droides de combat que ja formaven un semicercle al seu voltant. Dooku, després d'haver recuperat el seu sabre de llum, es va quedar sostenint-lo mentre mirava la figura caiguda de cap per avall de Vos.
—Endavant —va desafiar Vos amb les dents premudes—. Acaba amb la teva tasca!
Però Dooku va negar amb el cap.
—Oh, no, Mestre Vos —va protestar—. En realitat estic bastant impressionat. Ara tinc altres plans per a tu.
La seva mà va sortir disparada. Rajos blaus van brollar dels seus dits i van ballar per tot el cos d’en Vos. El dolor no es va assemblar a res del que Vos alguna vegada hagués experimentat. Simultàniament el cremava i el congelava. Amb tots els músculs tibants i contrets, el seu cos va sofrir un espasme incontrolable, i el seu cor tractava de rebentar i sortir-se-li del pit. Va escoltar a algú que cridava, com si estigués molt lluny, i li va prendre un moment reconèixer la seva pròpia veu.
Després d'un segon, o mil anys, el turment va acabar. El seu cos va quedar tendit lànguidament sobre la pedra i no podia oferir cap resistència a les mans metàl·liques que es tancaven sobre els seus braços i començaven a arrossegar-lo per portar-se’l.
—Quinlan! No!
Ventress encara estava viva! Reunint les últimes reserves de les seves forces, Vos va estirar el coll per veure-la.
Va tractar de cridar el seu nom, però li va sortir com un murmuri sec. Apareixien més droides que passaven al costat d'ell, tots disparant-li a ella. Disposat a romandre conscient, Vos lluitava feblement, la mirada posada en Ventress.
Ella es va sostenir i va lluitar. Per un moment. Però eren massa, fins i tot per Asajj Ventress. L'últim que Quinlan Vos va veure va ser que la dona de la qual s'estava enamorant donava la volta i escapava, deixant-lo a la mercè del Comte Dooku. Va ser llavors quan Vos es va adonar que el collaret en el seu llarg i prim coll estava dissenyat per semblar una serp.

***

Ventress es va arraulir en els embornals. Per damunt, escoltava les característiques veus dels droides de combat.
—Res —va informar un dels droides—. No hi ha cap senyal de l'intrús.
—Les ordres són de seguir buscant —va respondre un altre—. Vagin a la seixanta-sis passant per la noranta-nou.
—Comprès.
Quan ja no va poder sentir-los, Ventress es va relaxar. Li feia mal tot el cos. Havia d'ocupar-se de les seves ferides i descansar. Però per un moment no es va moure. Ventress tenia el sabre de llum d’en Vos. El va mirar. En veure’l de nou a les seves mans, va recordar quan ell l'hi havia donat, a Dathomir.
«Cuida’l... perquè voldré que me’l retornis».
«No et preocupis. T'estarà esperant, t'ho prometo».
L’havia mantingut fora de perill per a ell llavors; ho faria de nou en aquest moment.
Un dolor que no tenia res a veure amb les seves ferides físiques amenaçava amb apoderar-se d'ella. Per un moment salvatge, Ventress va pensar a posar-se en contacte amb Obi-Wan Kenobi. Vos li havia dit que eren bons amics i que Kenobi havia estat qui li va suggerir la participació d'ella en primer lloc. Ventress fins i tot sabia quin era el bar on es reunien els Jedi. Els Jedi... no l’anaven a creure. Ni tan sols a Obi-Wan Kenobi se li anava a ocórrer la idea que ella mai havia planejat que això succeís.
Qui més? Ventress no podia fer això sola. Però estava massa esgotada en aquest moment com per pensar amb claredat. Havia d'arribar a un lloc segur. I llavors...
Feroçment, va murmurar:
—Quinlan... No vaig a abandonar. No vaig a deixar que ell s'apoderi de tu. Per la sang de les meves germanes, ho juro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada