dijous, 18 de juliol del 2019

Catalyst (XIII)

Anterior


13
LA PERSUASIÓ AMB CRISTALLS KYBER

Directe des de les drassanes corellianes, un destructor estel·lar imperial va revertir des de l’hiperespai cap a l'espai interior, a només mil quilòmetres de l'estació de combat. A causa de la seva càrrega inavaluable de passatgers, la nau tenia permís de viatjar del Nucli a Geonosis sense demanar autorització de la Base Sentinella, a parsecs de distància en un altre sistema estel·lar. Es deia que a bord de la nau l'Emperador Palpatine es recuperava de ferides que va sofrir en un enfrontament amb Jedi deslleials.
Un nou afegiment al seguici que viatjava juntament amb l'Emperador. Se li coneixia com Darth Vader; emmascarat, de capa i abillament completament negres, temut per molts. Però tot i el seu sentit excèntric de la moda, Krennic es preguntava si seria més formidable que l'actual Gran Visir Mas Amedda.
A Krennic li importava més saber si Wilhuff Tarkin també era part del seguici a bord del destructor estel·lar. Va sospitar que la fugida de Poggle havia estat la raó per la qual el van deixar fora de la llista de passatgers d'elit. Però, pel que sembla, l'arxiduc no havia arribat molt lluny: es deia que havia mort, juntament amb el Comte Dooku i la resta de líders separatistes. Els generals Jedi van desaparèixer de la faç de l'univers, juntament amb les seves túniques casolanes, els seus sabres de llum i la seva Força.
Krennic seguia observant els moviments de la nau des d'una badia de l'hàbitat de control i comandament. Almenys havia aconseguit instal·lar el reflector parabòlic abans de la visita de l'Emperador.
Va observar un transbordador emergir d'un dels hangars principals de la nau. No era qualsevol transbordador, era un capaç de viatjar per l’hiperespai amb la gràcia d'una au de presa.
La guerra es va guanyar sense necessitat d'usar l'estació de combat, però ara l'emprarien per infondre temor en els cors de qui s'atrevís si més no a pensar d’amenaçar la integritat de l'Imperi. No obstant això, seguia faltant l'ingredient especial que la transformaria en l'arma que havia de ser, i que, com a conseqüència, elevaria a Krennic fins al cim del poder: Galen Erso.

***

Roman Herbane va perdre una extremitat durant la batalla final de Lokori i el seu secretari executiu estava ferit de gravetat; Herbane podia pagar una pròtesi de pell sintètica, però Li-Tan no era tan fàcil de reemplaçar. Galen va sentir empatia amb Herbane i el seu actual sofriment; va entendre que no era culpa seva haver estat víctima de la seva pròpia neciesa, ceguesa i falta d'intel·ligència.
Els records de la confrontació amb els droides li perseguien tot el temps.
Helical HyperCom li va demanar a Galen que considerés reemplaçar a Herbane, però sabia que no tenia allò necessari per ser administrador i tampoc volia fer-ho. Anhelava tornar a la recerca pura. Però, d'altra banda, tota la família s'havia encapritxat amb Lokori i l'oferta era temptadora. Galen li va dir al president de Helical que necessitava temps per pensar-s’ho i va demanar una breu temporada lliure.
Anaven camí a Coruscant per meditar la decisió, quan Krennic va trucar per demanar-los que es desviessin un moment cap a Kanzi, on va prometre veure'ls. Li va assegurar a Galen que les despeses addicionals de viatge serien pagats per l'Imperi.
L'Imperi.
La galàxia sencera seguia intentant digerir els esdeveniments dels mesos anteriors: va acabar la guerra, els Jedi es van dispersar (alguns deien que havien estat eradicats), es va expandir el nombre de reforços per als clons limitats del Gran Exèrcit i el Canceller Suprem Sheev Palpatine s’autoanomenà Emperador.
Galen, Lyra i Jyn esperaven en el majestuós atri de l'Hotel Orona a Kanzi, quan Krennic va arribar caminant amb pas ferm, vestit d'uniforme blanc impecable, gorra de comandant, insígnies que cridaven el seu rang des de la seva túnica i un petit contingent de stormtroopers imperials com a deixant darrere d'ell. Portava a la mà esquerra un portafolis de metall. Galen va veure des de lluny que tenia una llum pampalluguejant, això volia dir que s’obriria enfront de Krennic i ningú més.
Una vegada que van intercanviar salutacions, els va conduir cap a una habitació privada. De camí, van passar enfront d'un mural que tres artesans bith gravaven amb làser, directe a la pedra polida. Els humanoides barbamecs d'ulls foscos copiaven un dibuix detallat que explicava la història de la República des del seu naixement fins a l'Imperi, amb una figura de Palpatine coronat en la part superior.
Krennic els va convidar a passar. Els seus stormtroopers es van quedar en la porta, fent guàrdia.
Van deixar a Jyn explorar l'habitació per parar esment a Krennic, que va posar el portafolis sobre la taula, a distància llegible de la seva insígnia codificada. Va emetre un clic audible, un brunzit discret i es van obrir els fiadors, però Krennic el va mantenir tancat amb les mans sobre la tapa.
—Vaig escoltar que Helical HyperCom et va oferir una posició permanent —li va dir a Galen.
—Ho estic pensant, sí.
—Doncs rebutja'ls.
—Per què? Tindríem una vida molt decent. Més que decent, de fet.
—Des de quan t’importen els crèdits? —Krennic rigué, veient-los a tots dos. A ningú més li va fer riure, només a ell—. En fi, perquè et puc oferir una cosa millor.
Galen i Lyra van intercanviar mirades de cansament.
—No, deixeu-me explicar-vos-ho. Ara que la guerra s'està calmant...
—Calmant? No ha acabat? —Lyra el va interrompre.
Krennic va negar amb el cap.
—Encara hi ha faccions de resistència, sobretot a Umbara. Les nostres forces han fet diversos... exercicis de pacificació, diguem, per instaurar una pau duradora. La prioritat de l'Emperador és reparar i reconstruir, i una forma d'aconseguir-ho és proveir energia sustentable a planetes que han sofert en tots dos costats del conflicte. Fins i tot la teva llar, Galen.
Lyra va alçar les celles en senyal de dubte.
—Estem parlant del mateix inútil que no va fer res com a canceller?
—Et recordo que va vèncer als separatistes, Lyra.
—Amb molta ajuda.
Krennic va ignorar el comentari, molest.
—Com Emperador, pot aconseguir tot el que els corruptes del Senat no permetien. El projecte Energia Celestial és la seva visió, el seu somni.
—I com planeja implementar aquesta «Energia Celestial»? —va preguntar Galen.
—Per començar, destinarà fons per fer un centre de recerca a Coruscant. S'està construint en el Refugi B’ankor.
—Què? Què no li havien atorgat aquest refugi a perpetuïtat als b’ankora? —Lyra va dir sorpresa.
—Els b’ankora han estat ressituats. —Krennic va somriure.
—Aquest centre de recerca és la millor oferta que esmentaves? —va dir Galen.
—Ho és. Què opines?
—Suposo que depèn de si encaixo bé en l'esquema. —Galen va exhalar.
—Encaixar? —va dir Krennic, rient de nou—. Galen, l'Emperador vol que siguis director de recerques. És just el que m'havies proposat. El teu treball ideal.
—Galen! —Lyra va dir, sorpresa. Tots dos es van mirar amb incredulitat.
—Orson, no sé què dir...!
—Digues que sí. Saps que és el millor per a tu. —Krennic va estendre el braç per donar-li un copet a l'espatlla. Després, amb un somriure murri, va tustar la tapa del portafolis amb els artells—. Tinc una cosa que sospito serà un gran incentiu. —Va obrir el maletí i el va girar cap a Galen i Lyra.
Lyra es va portar les mans a la boca amb sorpresa.
—No pot ser! Aquests són...?
—Cristalls kyber —va dir Galen, amb dificultat per articular paraules.
—I hi ha molts més d'on van sortir aquests —va dir Krennic—. De fet, ara que els Jedi van ser... desmantellats, l'Imperi té accés il·limitat a mons que durant segles només van ser accessibles per a l'Orde. No només hi ha mostres com aquesta; hi ha cristalls enormes, Galen, de la grandària de penyals, em diuen. O fins i tot més grans.
Amb més cura de la necessària, Galen va treure un dels cristalls translúcids del protector d'escuma i el va girar per observar tots els seus angles. Jyn va arribar a tot córrer per veure-ho més de prop i va dir que en volia un.
—Potser algun dia el tindràs, preciosa —li va dir Lyra, i la va allunyar amb cura del portafolis.
Krennic era a punt d'explicar-se amb més detall, quan un stormtrooper li va cridar i va haver d'excusar-se. Lyra va esperar al fet que Krennic sortís de l'habitació per dir-li a Galen en veu baixa:
—Galen, saps d'on va sortir això, veritat?
—De Mygeeto, potser. O possiblement d’Ílum, o de Christophsis —va contestar, distret pels centelleigs del cristall.
—No, no de quin planeta provenen, d'on vénen. Mira la forma, la grandària...
Quan ho va entendre, es va girar per mirar-la amb els ulls ben oberts.
—Són cristalls de sabres Jedi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada