dimecres, 10 de juliol del 2019

Deixeble fosc (XXXIII)

Anterior


CAPÍTOL 33

—Mestre Vos —va dir Yoda—, per les seves accions, agraïts estem. Moltes vides ha salvat vostè.
—Gràcies, Mestre Yoda —va respondre Vos—, però és el que qualsevol Jedi hauria fet. És el Jedi Akar qui mereix el seu agraïment... és ell qui es va a ocupar d'ordenar aquest embolic.
La gaubança es va apoderar dels allà reunits. Kenobi va observar que la tensió s'havia dissipat. L'aura gairebé imperceptible de desconfiança que havia omplert la sala del Consell cada vegada que Quinlan Vos va estar present, en aquest moment, es va fer evident per la seva absència.
—El Consell creu que vostè està llest per lluitar una altra vegada contra els separatistes —li va dir Windu a Vos—. Encara que aquest no és el principal propòsit d'aquesta missió. La nostra informació indica que el Comte Dooku ha situat una estació d'escolta a Vanqor.
Kenobi va fer una ganyota amarga. Ell i Anakin una vegada havien quedat encallats allà quan perseguien a Dooku. Anakin havia tingut la mala sort de tenir una segona mala experiència allà, quan ell i Windu van quedar atrapats sota les restes d'una nau que es va estavellar. Tots dos esdeveniments havien involucrat als enormes depredadors de quatre braços coneguts com gundarks, i Kenobi no estava massa disposat a tornar. Tots els ulls es van tornar cap a l'holograma d'aquest món blau-gris, rocós.
—Vanqor —va dir pensatiu Kenobi—. Un lloc encantador. Fauna deliciosa. Et va dir Dooku alguna vegada alguna cosa sobre aquesta estació, Vos?
Vos va arrufar les celles, pensant.
—El Comte mantenia les seves jugades ben ocultes —va revelar—. Ell mai va confiar en mi del tot. Però sí recordo alguna cosa sobre un post d'escolta en aquest sector. Si confies en la teva informació, jo diria que això és del que Dooku parlava.
—Llavors, Mestre Vos, Mestre Kenobi... el seu treball és prendre-la —va dir Windu—. Depenent de l'important que sigui aquest lloc, és possible que es trobin amb un gran comitè de benvinguda. Facin els seus plans en conseqüència.
Quan Vos i Kenobi van sortir de la càmera, Anakin es va unir a ells.
—Per què sempre suposes que estàs en la mateixa missió que nosaltres? —va preguntar Vos.
—Perquè sempre és així —va respondre Anakin.
—Lamentablement, no és possible contradir aquest argument —va dir Vos amb ironia.
—Ara que això està resolt —va continuar Anakin—, quina és la nostra missió?
—Destruir un post d'escolta —va explicar Vos—. Hem d'estar preparats per ser atacats.
Anakin va mirar a Kenobi, confós.
—Els nostres posts d'escolta no tenen massa defenses —els va recordar—. Confien que la flota procedeixi en l'instant en què el claríssim senyal deixi de ser transmès.
—Això és perquè posem vides en joc —va dir Vos—. Per a nosaltres, la millor assignació de recursos resulta ser la menor quantitat d'homes en l'estació, amb molta ajuda immediata en una emergència real. Dooku té més que suficients droides per proporcionar una defensa adequada en tot moment.
—Droides solament? —va preguntar Kenobi.
—Hi haurà algunes persones estacionades allà per supervisar i fer judicis i avaluacions —va dir Vos—. Però la defensa gairebé segurament la cobreixen els droides. Hem d'estar preparats per a un bon combat. Per la meva banda, jo em moro per ficar-me en una.
—Sembla que tot ha tornat a la normalitat per a tu, Vos —va assenyalar Anakin—. M'alegro.
—Així és, Anakin —va confirmar Vos—. Així és.

***

Kenobi, Vos i Anakin estaven en els seus interceptors quan el Vigilància va sortir de l’hiperespai i les portes de l'hangar es van obrir. Ells, juntament amb dues dotzenes dels fortament armats caces estel·lars CRA-170[1] —l'onada inicial— van partir alhora, ascendint cap a l'espai llestos per a la batalla. No hi havia un sol caça present per oferir resistència. Mentre descendien cap a Vanqor i el seu objectiu, no van ser de cap manera amenaçats.
—Més aviat tranquil per aquí —va dir Anakin pel comunicador—. Això. El pacífic silenci de l'espai. Sense que res succeeixi. En absolut.
—Estic d'acord —va coincidir Kenobi. On estava la defensa sobre la qual Vos els havia advertit? Les forces de Dooku haurien d'haver llançat el seu atac immediatament.
—Creuen que és un parany? —va voler saber Anakin—. Els sembla que estan esperant que penetrem l'atmosfera per llançar un atac des de la superfície?
—Això sembla una molt mala tàctica, si és així —va replicar Kenobi—, però de totes maneres, hi ha quelcom que no està bé aquí. —Va tocar els controls i va fer zoom sobre la superfície del planeta—. La informació del Mestre Windu era clara sobre el post d'escolta. —Va obrir un canal per comunicar-se amb el creuer d'atac—. Almirall Block, anem a seguir endavant i a descendir. Estem preparats per trobar resistència des de la superfície.
—Per descomptat, General Kenobi —va respondre l'almirall—. Vol que llancem la segona onada?
—Sí, endavant —va acceptar Kenobi—. Més val prevenir que lamentar. —Va canviar al canal de comunicació per dirigir-se al seu equip—. Està massa tranquil per al meu gust. Podria ser efectivament un parany. Entrem esperant foc hostil.
—Això m'agrada més —va comentar Anakin. Com de costum, el noi es moria per estar en el front i al centre de l'acció. La Força, va pensar Kenobi, segurament li estava protegint. En cas contrari, la impulsivitat d’Anakin li hauria portat a la mort una i mil vegades.
—Recorda —li va advertir Kenobi—, no hi ha espai per a decisions precipitades. Cal mantenir-se en curs. Em refereixo a tu, Anakin. Res de maniobres rares.
A manera de resposta, la nau de l’Skywalker de sobte va baixar i va realitzar un bucle.
—Ho sento, Mestre Kenobi, s'interromp! Crec que alguna cosa va malament en el meu comunicador.
—Anakin!
—Alguns diuen que sóc imprudent, uns altres dirien que tinc nassos. Això és subjectiu —va dir Anakin, el comunicador del qual no tenia res de dolent.
—En realitat no és subjectiu.
Vos es rigué.
—Vostès dos, nens, mai canvien.
De manera més elegant que el seu antic aprenent, Obi-Wan va inclinar cap avall el nas del seu interceptor. La superfície va semblar ascendir cap a ells. Mirà els seus indicadors i després va usar els seus propis ulls i la Força.
Els posts d'escolta eren una cosa molt valuosa. La República tenia una flota llesta per defensar-los en qualsevol moment i segons Vos, Dooku mantenia suficient defensa en el post. El disseny era similar al de la República: una estació simple amb una gran torre on s'instal·lava un disc. A diferència de les estacions de la República, que tenien una sola i petita pista d'aterratge, la zona al voltant d'aquest post estava clarament dissenyada per donar cabuda a diverses naus. Vos tenia raó: hauria d'haver-hi almenys unes desenes de caces per defensar el post. I no obstant això... semblava...
—Està abandonat —va observar Vos—. Ni una sola nau.
—Això sembla —va confirmar Kenobi—. Però de totes maneres hem de ser cautelosos. Anem a intentar un atac aeri a veure si podem descobrir algun jakrab amagat.

Els tres Jedi van posar les seves naus en formació. Anakin de fet va cooperar en prendre el seu lloc a l'esquerra de Kenobi per deixar que Obi-Wan portés la davantera. Els clons seguien darrere d'ells en els seus CRA-170. Obi-Wan, Vos i Anakin van disparar els seus canons làser simultàniament. Una bola de foc embolicat en fum negre es va elevar. El gegantesc disc es va trencar i va caure en trossos al terra. Els clons van seguir amb un segon atac. Es va sentir el foc làser blau, i aquesta vegada la pròpia torre va sucumbir a l'assalt. El grup va maniobrar per pujar i llançar-se a una altra passada.
—Alto-el-foc, tothom —va ordenar Kenobi—. Anem a veure quina reacció tenim. —Van sobrevolar una altra vegada el post, però no va haver-hi cap moviment en terra. Ni naus, ni vehicles, ni gent, ni tan sols droides. Res.
—Els escanejos indiquen que no hi ha formes de vida —va informar Anakin i va agregar—: Bé, res més gran que un jakrab de debò. Ei, no hi ha gundarks aquesta vegada.
—Mestre Kenobi? M'agradaria anar allà i veure el que podem trobar —es va escoltar la veu de Vos.
—Bé... nosaltres... ho arrasem amb canons làser, Vos —va intervenir Anakin—. No quedarà gairebé res que pugui ser-nos d'alguna utilitat.
—No per a vostès —va dir Vos—, però tal vegada pugui obtenir algunes respostes per a mi.
Uns moments més tard, ells i els clons ja estaven en la superfície.
—Comandant Cody —va ordenar Obi-Wan—, faci que el seu esquadró es divideixi en equips i vagin a explorar una mica. Aquest post es veu buit, però pot ser que no sigui així.
—Sí, senyor —va respondre Cody. Mirant cap enrere, va cridar—: Au vinga, tots vostès, ja van escoltar al general. —I va començar a donar instruccions.
—Bé —va comentar Kenobi—, com va assenyalar Anakin, la torre està destruïda. Vegem si podem trobar algunes barraques que encara estiguin d'alguna manera intactes.

Els tres Jedi van saltar fàcilment per sobre dels enderrocs en grans trossos que bloquejaven el camí cap al centre d'operacions de l'estació i els llocs per a allotjament. Mentre caminaven acuradament entre els enderrocs, Anakin va dir:
—Encara que sempre m'alegra no veure cossos, trobo a faltar una mica els trossos de droides.
Vos va recollir un petit tros d'una consola destruïda i va tancar els ulls. Uns segons més tard, els va obrir. Se’l veia irritat.
—Això és inútil —va protestar—. Tot està massa danyat i ho ha tocat massa gent. Necessitem alguna cosa una mica més personal i menys destruïda.
—Suposo que els llocs per a allotjament es troben sota terra —va suggerir Kenobi. Va tocar el seu braçalet per activar el comunicador—. Comandant? Algun dels homes del seu esquadró va trobar una altra entrada?
—Sí, senyor, efectivament hem trobat una —Cody li va donar les coordenades. L'entrada estava a diversos metres de la torre, ben amagada per les roques que eren la característica comuna a la zona. Un ràpid escaneig va revelar que la integritat estructural dels túnels encara estava intacta. Els Jedi van activar els seus sabres de llum com a mesura de precaució contra possibles droides que haguessin quedat, il·luminant els corredors de metall amb una suau resplendor blau-verda. Una sèrie de portes s'alineaven en la ruta d'accés. En cadascuna, interrompien la marxa i treien el cap per observar.
—Dipòsits —va explicar Kenobi. Gairebé tots aquests llocs estaven buits, tret per ocasionals petites peces d'equip o algun calaix divers—. Aquest post sembla haver estat abandonat durant anys.
—No. —Vos es va inclinar i va recollir una peça corba de metall—. Això és un recanvi per a un B3. Sigui el que sigui que va ocórrer aquí, és recent. —Després d'una estona, el passadís s'inclinava cap amunt i van arribar a una porta metàl·lica segellada. Kenobi la va tallar per passar i els tres Jedi van arribar a una àrea que tenia sis llits i molt poques coses més.
—Bé —va dir Anakin—, crec que això és el millor que anem a trobar. Pots obtenir alguna cosa del pal d'un llit, Vos?
—Tinc una cosa millor —va respondre Vos. Somrient, li va mostrar una pinta—. Res massa emocionant, però servirà. —Ho va embolicar amb els dits, va tancar els ulls per un moment i després els va obrir.
—Això és tot? —va preguntar Anakin.
—Això és tot —va confirmar Vos. Es veia molest—. Van sortir corrent fa unes dues setmanes. Dooku no estava disposat a córrer riscos i que jo els conduís fins a aquí, de manera que va donar ordres d'abandonar el post.
—Suposo que a ningú se li va ocórrer esmentar on anava a estar el nou post, no?
Vos va negar amb el cap.
—Crec que qualsevol cosa útil va passar per la torre. Les ordres importants no es discuteixen en les casernes. Puc provar-ho tot aquí, si et sembla.
Kenobi li va donar una palmada en l'esquena al seu amic.
—No et preocupis, Vos. Això havia d'ocórrer.
Vos, encara irritat, va sacsejar el cap.
—Bé, això significa que més o menys qualsevol informació que vaig obtenir mentre vaig estar... amb Dooku, ara és discutible.
—Eh... et tenim de tornada amb nosaltres —va exclamar Anakin—. Això és més important.
Kenobi es va fregar la barbeta, pensatiu.
—Em pregunto —va dir— si això és tot el que està passant aquí.
—Què vols dir? —va preguntar Vos.
—Bé, té sentit que Dooku canviés una mica les coses. Tot el que tu sabies, efectivament, podria ser utilitzat en contra seva. Però sembla estrany que això hagi ocorregut dues vegades seguides. No puc evitar preguntar-me si no tindrem alguna filtració.
Vos va arrufar el nas.
—Una filtració? Creus que hi ha algú que passa informació als separatistes?
—Jo no diria que això està massa fora del regne de les possibilitats —va assenyalar Anakin—. Ja ha passat abans, per desgràcia. Sigui el que sigui, ens ocuparem d'això quan tornem al Temple. El Mestre Yoda sabrà què fer.
—Certament és un pensament inquietant —va precisar Kenobi—. Tinguem esperança que es tracti d'una simple coincidència. Alguna altra cosa que puguis obtenir de la pinta? —li va preguntar a Vos.
—Bé —va contestar Vos—, el seu propietari tenia el costum de mostrar la seva fortalesa física enfront del mirall quan creia que ningú estava mirant.




[1] CRA-170, Caça estel·lar de Reconeixement Agressiu, en anglès ARC-170, Aggressive ReConnaissance 170 Starfigther. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada