dimecres, 3 de febrer del 2016

Jedi sota setge (i XXVI)

Anterior



26

El matí després de la gran batalla a Yavin IV, va despertar fred i clar. En unes hores, la llum del sol brillant, va prescindir dels persistents esquinçalls de boira semblant a la punta que s’enganxava a la base plena de runa del Gran Temple i dels arbres al voltant d'ella. A la part alta, el gegant gasós ataronjat del planeta Yavin omplia el firmament.
Esperant amb en Lowie i en Jacen al camp d'aterratge, la Jaina es va meravellar de com podia canviar la seva perspectiva una nit de descans i un bon àpat. Després que en Luke, la Tionne, en Lando i un parell d'enginyers de l'Estació Cercadora de Gemmes determinessin que els dos nivells inferiors del Gran Temple estaven estructuralment en bon estat, la resta d’aprenents i el cos administratiu havien tornat a la piràmide, rescatant a un eufòric R2-D2 que havia estat esperant. Els transports de l'Almirall Ackbar, havien evacuat els estudiants més seriosament ferits, mentre que els que només tenien ferides menors, havien estat tractats i retornats a les seves càmeres al Temple.
La Jaina se sentia afortunada i una mica culpable d'haver sortit de la batalla pràcticament il·lesa. Tenia uns pocs talls i macadures on les pedres l'havien colpejat després de l'explosió, però això era tot.
La Jaina va recórrer amb ull avaluador al seu amic Lowbacca. La seva espatlla havia estat col·locada al seu lloc i el seu braç penjava en un cabestrell de tela, i les seves costelles trencades havien estat embenades. El wookiee normalment portava posat el seu cinturó teixit fet de fibres de la planta Syrena, raó per la qual el seu cabestrell i la gruixuda faixa blanca al voltant del seu diafragma, semblaven rarament fora del seu lloc.
Va escoltar un refilet i so agut darrere d'ella i va veure com l’R2 i el seu oncle Luke, venien a través del camp d'aterratge al seu encontre. La cara del Mestre Jedi mantenia una aparença serena i de determinació, però els seus ulls mostraven una espurna d'humor.
-Crec que em veig pitjor que -va dir en Luke sense preàmbuls -, després de la meva trobada amb el Wampa, la criatura del gel a Hoth.
- Sí, però sembles una mica millor aquest matí -va assentir la Jaina.
En Luke va riure.
- Realment em referia al Gran Temple.
La Jaina va començar a estudiar l'antiga piràmide Massassi. Els nivells més alts s'havien ensorrat on els detonadors havien explotat, i part de les seves cares havien caigut bruscament cap avall. Les parets trencades i dentades de la gran càmera d'audiències podien ser confoses amb merlets d'algun tipus de fortalesa antiga.
- Al principi, vaig pensar que hauríem de traslladar l'Acadèmia a algun altre Temple -va dir en Luke -, però ara... no estic segur que necessitem fer-ho.
- Vols dir que podríem reconstruir-lo? -Va preguntar en Jacen amb un gemec -. Bé, més exercicis de pràctiques, levitant roques, equilibrant raigs...
L’R2D2 va xiular i va emetre un bip com si li excités la idea. En Lowie va retrunyir pensativament, després va grunyir pel dolor subjectant-se les seves adolorides costelles.
-Sí -va dir en Luke -. D'una manera o altra, tots nosaltres hem estat ferits al llarg de les nostres trobades amb el Costat Fosc. Crec que reconstruir el Gran Temple podria ser una forma de cicatritzar cadascuna de les nostres ferides.
- Com en Zekk -va murmurar la Jaina, tocant el seu contret cor dolorosament -. Necessita molta curació.
- Això em recorda, oncle Luke -va dir en Jacen -, què faràs amb els aprenents de Jedi Fosc que vàrem capturar?
-La Tionne i jo estem treballant amb ells. Farem tot el que puguem per tornar-los cap al costat de la llum, però si no és possible... - Va desplegar les seves mans-. Hauré de discutir-lo amb la Leia i...
- Oh amo Lowbacca, miri! - TM2 els va interrompre des del seu lloc a la cintura d’en Lowie.
La Jaina va observar que el diminut enreixat del vocalitzador del droide havia estat redreçat i meticulosament polit.
- Escolta, ja estan de retorn. -va dir en Jacen.
La llançadora d’en Lando, amb les restes del T-23 d’en Lowie a remolc, va aterrar en una cantonada del camp d'aterratge, lluny del casc ple de cicatrius del vell Vara del Raig. Pronunciant un udol jovial, en Lowie va donar a TM2 un copet agraït.
- Bé, a què estem esperant? -Va preguntar la Jaina a mesura que la llançadora i el T-23 aterraven.
La Jaina, en Jacen i en Lowie es van afanyar.
Per quan hi van arribar, la llançadora havia estès la rampa de descens, i en Lando Calrissian va caminar a grans passos amb la Tenel Ka en els seus braços. La capa d’en Lando va formar remolins darrere d'ell i va somriure amb el seu aspecte més encantador.
- La vostra amiga, és realment una senyoreta molt resistent -va dir amb aprovació.
-És un fet comprovat -replicà la Tenel Ka sense la més lleu petjada d'humor.
- T'ho podria assegurar -va dir en Jacen -. La vas trobar?
La Tenel Ka va inclinar el cap, amb un gest satisfet a la cara. Va alliberar el seu braç i va extreure quelcom del seu cinturó subjectant-la i mostrant-la al Jacen. Era l'espasa de llum, aquella amb una empunyadura que era una dent de rancor i que havia perdut durant la seva trobada amb la Tamith Kai a la plataforma de batalla.
- No va ser tan difícil de localitzar com em temia -va dir ella -. Potser perquè coneixia el rancor del qual prové aquesta dent vaig poder detectar la seva posició.
La Tenel Ka ja no es mostrava febril, i la Jaina va descobrir divertida que la noia guerrera havia trenat seu pèl acuradament al voltant de la seva cara per tal que l'embenat semblés una banda de guerra primitiva a través del seu front.
- He convidat a la Tenel Ka a visitar l'Estació Cercadora de Gemmes, ja que s’ho va perdre l'última vegada -va dir en Lando -. Tenim alguns bons tancs de bacta allà i podem solucionar aquest tall que té al cap en un moment. Lowbacca tens l'aspecte de necessitar alguns dies en els nostres tancs també.
En Lowie va bordar la seva acceptació i un agraïment.
- Oh, això seria d'extrema amabilitat per la seva banda, amo Calrissian -va dir TM2 -. L'amo Lowbacca està ansiós per completar la seva curació i començar la reparació del seu vehicle incapacitat.
- El seu petit saltacels no és l'únic vehicle incapacitat. -La Jaina va saltar quan la forta veu d’en Peckhum va brollar com l'escuma a l'esquena.
- No obstant això al que et refereixes. El noi i jo no aguantem les ganes de començar a arreglar el Vara del Raig. Però crec que en Zekk estarà convalescent aquí per un temps, recuperant-se. - El vell Peckhum estava al costat del danyat Vara del Raig, amb un braç a través de les espatlles d’en Zekk, i l'altre braç embenat.
La cara d’en Zekk estava tan pàl·lida com l'apòsit enrotllat al voltant de la base del seu crani. Els seus ulls semblaven curiosament buits, la seva cara inexpressiva. No va trobar la fixa mirada de la Jaina.
- Crec que tens dos candidats més per als teus tancs de bacta, Lando -va dir la Jaina -. Podem en Jacen i jo acompanyar-los, oncle Luke?
L’R2D2 va xiular.
- Oh, certament! Això és una meravellosa idea -va dir TM2.
- Prometem que no ens deixarem segrestar aquesta vegada -va afegir en Jacen amb un somriure tort a l'estil Han Solo.
En Luke es rigué.
- Bé, crec que això seria bo per a tots. Vosaltres, els joves Cavallers Jedi sou més forts conjuntament. Tindreu un temps per guarir-vos, després tornareu preparats per ajudar-nos a reconstruir... preparats per a un nou començament.
-Gràcies, oncle Luke -va dir la Jaina.
- Jacen, amic meu -va dir la Tenel Ka -. Potser hauríem de marxar ja. No volem que tots els estudiants ferits vulguin venir amb nosaltres i deixem al Mestre Skywalker aquí sol.
En Jacen mirà la Tenel Ka amb expressió interrogativa.
- Què vols dir? -Va dir -. Per què et preocupes per això?
- Perquè... -va dir la Tenel Ka solemnement -. Perquè un Jedi ha de ser pacient.
En Jacen parpellejà, amb la incertesa escrita a la cara. Llavors, un tímid somriure va il·luminar la cara de la Tenel Ka. Era la primera vegada que ell l'havia vist somriure tan àmpliament.
- No m'ho puc creure -va començar en Jacen.
La Jaina va negar amb admiració.
- Em sona com si acabés d'explicar un acudit.
- És un fet comprovat! -Va dir en Jacen.
En Lowie va riure curtament, però amb fascinació. La Jaina rigué nerviosament. Ràpidament, tota la clariana reia feliçment.

FI
Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada