dimecres, 3 de febrer del 2016

Jedi sota setge (XXV)

Anterior



25

A fora, en les selves inexplorades de Yavin IV, a l'altre costat de la lluna on en Luke Skywalker havia establert la seva Acadèmia Jedi, un caça TIE destrossat cremava lentament després de l'impacte. L'escotilla de la cabina del pilot es va obrir, i en Qorl gatejà fora tossint i respirant amb dificultat. Amb un gran esforç del seu braç humà, va aixecar les espatlles i després va treure la resta del seu cos. El seu braç droide guspirejava i crepitava, danyat per l'impacte.
En Qorl no sentia dolor. Encara fluïa ple d'adrenalina quan sortia de la nau. Les seves cames estaven entumides i rígides, però encara treballaven. Va descendir del seu caça TIE estrellat, i després va trontollar cap a la protecció dels arbres per si la nau explotava.
Sol a la selva, en Qorl va observar el fum del caça TIE fins que es va adonar que cap dels seus motors aconseguiria la massa crítica. La nau estavellada, gradualment va donar el seu últim sospir i va morir.
Els danys a la nau eren greus: el casc exterior havia estat perforat per les branques dels arbres Massassi semblants a ferro, i els seus dos imponents panells laterals esbiaixats obliquament, un dels quals fins i tot arrencat completament.
Mentre volava, havia estat abatut per les Forces Rebels, havia evadit els raigs dels turbolàser fins que un cop fatal havia posat al Qorl fora de control, veient com els Destructors Estel·lars eren vençuts. Mentre forcejava amb els controls del seu caça TIE, havia vist l'Acadèmia de l'Ombra explotar darrere d'ell.
Sabia que totes les esperances del Segon Imperi s'havien esfumat. El mateix Emperador havia estat a bord de l'Acadèmia de l'Ombra, igual que en Brakiss. La resta de Jedi Foscos a la superfície, sens dubte havien estat acorralats i fets presoners pels Rebels.
En Qorl tenia molt a lamentar. En comptes de deixar que el bessó Solo morís, havia triat sacrificar al seu estudiant Norys. Això havia estat traïció, i s'avergonyia d'això. La rendició també era traïció...
Però en Qorl mai s'havia rendit.
Tornava a trobar-se desemparat en les selves. La seva nau no tenia reparació possible. El Segon Imperi estava derrotat. En Qorl no tenia on anar, ni ordres a seguir... res a part de buscar un nou lloc per viure. Potser era el més convenient.
Podria fer una bonica casa allà. Coneixia les selves, les fruites comestibles i els animals fàcils de caçar. En Qorl es va adonar, que tot i la glòria de tornar al Segon Imperi i lluitar una altra vegada per al seu Emperador, havia gaudit d'aquells anys de solitud, de tranquil·la pau vivint en soledat en les selves. De fet, va decidir que aquell destí no era tan dolent després de tot. En Qorl es va moure amb pas pesat a través de la selva, buscant una nova llar. Aquesta vegada, tenia la intenció de passar la resta de la seva vida allà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada