dilluns, 1 de febrer del 2016

Jedi sota setge (XXI)

Anterior



21

- Allà baix -va dir la Jaina assenyalant el clar de la selva que en Luke havia escollit com a punt de cita.
Des del seient del pilot de la seva llançadora personal, en Lando Calrissian va somriure obertament, mostrant les seves bells dents blanques.
- És cert, senyoreta -va dir -. La portaré a baix. Sembla que ens estan esperant. La lluita deu haver acabat.
Mentre en Lando aproximava la nau per a un aterratge, la Jaina va utilitzar les tècniques Jedi de relaxació, però no li van fer cap bé. Els seus músculs estaven tensos com si encara estigués en el diminut caça TIE volant per la seva vida. Per alguna raó no podia relaxar-se. Per primera vegada, avui, ella havia lluitat com una Jedi, amb altres Jedi, en contra del Costat Fosc. Era tot per al que havia estat entrenada.
Quan la llançadora d’en Lando va aterrar, la Jaina no va perdre el temps amb formalitats. Va sortir de la nau tan ràpidament com va poder, es va dirigir cap al seu oncle i s’hi va tirar als seus braços.
-Ho vas fer. Estàs viu! -Va dir sentint una onada d'alleujament i goig.
- Luke, vell amic! -Va dir en Lando -. Vaig venir a oferir una mica d'ajuda, però sembla que tens les coses bastant controlades.
-Encara podem necessitar la seva ajuda Lando -va contestar en Luke. Va deixar anar l'abraçada de la Jaina i va dir sòbriament -. Em temo que molts dels nostres no van ser tan afortunats.
Caient en el compte que no tenia ni idea de com havia anat la batalla en terra, la Jaina es va mossegar el llavi i va mirar tardanament al seu voltant, esperant albirar al Jacen, en Lowie i la Tenel Ka. El que va veure la va commocionar. Fins on va poder dir, cap estudiant de l'Acadèmia Jedi havia escapat il·lès. Diversos aprenents coixejaven. El braç dret de la Tionne penjava en un cabestrell, i el cabell al costat dret del seu cap estava socarrimat. Altres lluïen esgarrapades i contusions, així com altres lesions més serioses.
La Jaina es va quedar amb cara de sorpresa quan va veure en Raynar, amb la seva cara enfangada i les seves brillants robes trencades i cobertes de brutícia, movent-se entre els ferits i oferint la seva ajuda on podia. Semblava doblegat.
Quan es va adonar de qui era el pacient que en aquell moment atenia en Raynar, es va quedar blanca i va córrer cap on era la Tenel Ka amb la mirada vehement i sagnant amb excés d'un brut tall justament sobre un dels seus ulls grisos. Una altra ferida una mica més profunda recorria la seva cuixa i acabava al genoll.
En Raynar estripava tires de tela de l'interior de la seva roba relativament neta. La Jaina va fer una pilota de tela i va pressionar la ferida del cap de la Tenel Ka tractant de tallar el flux de sang, mentre en Raynar embenava el tall de la cama. La Jaina va mirar al voltant, buscant inquieta en Jacen. Només a uns pocs metres de distància, encara que no l’havia advertit abans, en Lowie romania en un tros devastat d'herba, gemegant silenciosament i agafant-se fermament el seu costat. Al voltant de la clariana, la Tionne, en Luke i en Lando ajudaven als ferits endarrerits. No obstant això, no hi havia senyals d’en Jacen.
- Lowie, estàs bé? -Va preguntar la Jaina.
El wookiee va dir amb veu cavernosa alguna cosa sense lligams ni compromisos, i va onejar una mà, com dient que acabés de tenir cura de la Tenel Ka primer.
- Oh, mestressa Jaina! Gràcies que està aquí -va cridar TM2. La veu del petit droide sonava estranya, i la Jaina va arribar a veure que l'enreixat del seu vocalitzador estava doblegat -. No té la més mínima idea pel que hem passat els tres avui. L'amo Lowbacca i la mestressa Tenel Ka es van veure forçats a tirar-se de la plataforma de batalla per evitar esclatar amb ella. La qual cosa va ser una cosa bona, ja que la plataforma de batalla va topar uns instants més tard. Quan vam caure als arbres, l'amo Lowbacca va poder frenar la seva caiguda, però la mestressa la Tenel Ka es va colpejar al front amb una branca. Gairebé va caure fins al terra de la selva, però l'amo Lowbacca es va llançar darrere d'ella, va atrapar el seu braç i va interrompre la seva caiguda, aterrant amb el seu estómac primer en una branca ampla. Ho va fer amb valentia, li ho asseguro, mestressa Jaina. No sóc un droide metge, és clar, però em temo que trobareu que l'amo Lowbacca té una espatlla desencaixada i almenys tres costelles trencades.
En Raynar va pressionar una nova compresa sobre la ferida del cap de la Tenel Ka i va començar a enrotllar un embenat al seu voltant per mantenir-la en el seu lloc.
- Vés -va dir inclinant el cap cap en Lowie -. Jo acabaré aquí.
Quan dos estudiants més van trontollar ferits cap a la clariana, la Jaina va observar-los esperançadament, però cap era en Jacen.
- Has vist el meu germà? - Va preguntar al Raynar quan va ser al costat d’en Lowie per examinar les seves lesions -. Se'n va anar al Vara del Raig amb el vell Peckhum per demanar reforços. Ja hauria d'estar de tornada.
En Raynar arrufà les celles i va negar amb el cap.
- Bé... bé... vaig veure la llançadora de subministraments, el Vara del Raig. Crec que un dels caces TIE li va donar.
La Jaina es va quedar sense alè.
- Van xocar?
En Raynar va apartar la mirada.
- No ho sé. La nau va semblar baixar, però... - Va arronsar les espatlles inquietament -. De qualsevol manera va ser fa unes hores.
La Jaina es va mossegar el seu llavi inferior, utilitzant la Força i buscant al Jacen.
- No està mort -va dir per fi -. Però això és tot el que puc dir. No puc sentir al vell Peckhum. No tinc un enllaç amb ell com amb en Jacen, però definitivament el meu germà està allà fora en algun lloc.
Un somriure genuí va aparèixer a la cara d’en Raynar.
- Bé, bé -va dir -. Això és bo.
- Crec que és l'últim d'ells -va dir Lando, caminant a grans passos i agenollant-se al costat de la Jaina -. Com estàs Lowbacca, vell camarada? Sembla que has vist una mica d'acció dura.
En Lowie va fer un UFF d'assentiment.
- Crec que tenim a tots en els voltants -va dir Lando.
- Hem de trobar-ne un més -va dir en Luke, arribant a la seva mateixa alçada. Va apuntar cap a la vora de la clariana, on la Tionne cuidava d'un Jedi semblant a un arbre amb una extremitat trencada.
La Jaina va contemplar al seu oncle.
- Què hi ha d’en Jacen?
- Està viu -va dir en Luke lentament -. No sabem més que això.
-Sí -va dir la Jaina -. Però on és? No hauríem de sortir a buscar-lo?
- Primer hem de portar els ferits a l'interior del Gran Temple -va dir en Luke -. Si el vell Peckhum i en Jacen van aconseguir baixar el Vara del Raig, llavors, el primer lloc on es dirigiran és el camp d'aterratge. No podrien aterrar en un petit clar com aquest.
L'esperit de la Jaina es va il·luminar. Era cert.
Va mirar cap al Lowie.
- Pots caminar? -Va preguntar.
En Lowie va expressar amb gemecs una resposta afirmativa.
- L'amo Lowbacca creu que és realment capaç d'unir-se a la recerca amb un mínim d'atenció mèdica -va dir TM2.
- Bé, llavors -va dir la Jaina -, tornem a l'Acadèmia Jedi. -Estava ansiosa per veure el seu germà una altra vegada, ansiosa per saber que estava bé.
Gairebé una hora després, el grup d'aprenents de Jedi ferits, finalment va emergir de la selva prop del camp d'aterratge del Gran Temple. Per sobtada desil·lusió de la Jaina, la parcel·la de terra neta estava buida.
- No et preocupis, senyoreta -va dir en Lando -. T'ajudaré a buscar-lo.
La Jaina va deixar anar un sospir i va inclinar el cap. Encara que sabia que en Jacen era viu, ella tenia el pressentiment d'un perill imminent.
- Molt bé -va dir la Jaina -. Posem els ferits dins. Estaran fora de perill i protegits en el Temple. Encara haurem d'entrar a través de la porta del pati. L'entrada de l'hangar està bloquejada.
Creuant el camp d'aterratge sobre el pati de rajoles, li va semblar a la Jaina més llarg del que recordava, però finalment, l'entrada estava tan sols a deu metres. Veient la seva meta tan propera, la Jaina va somriure i va accelerar. De sobte, una figura esparracada va trontollar pel fosc portal. La seva cara estava plena de sang, moradenca i coberta d'una gruixuda capa de fang, però la Jaina l’hauria reconegut en qualsevol lloc. En Zekk aixecà la barbeta orgullosament i es va quedar obstaculitzant l'entrada.
- Ningú entrarà en el Temple -va dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada