dilluns, 1 de febrer del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (V)

Anterior



5 Lliurament

SecOps Quatre ja havia fracassat en una missió; aquesta vegada no anava a vacil·lar. Les ordres de la seva missió havien estat clares i concises: havia de lliurar a l'Aliança Rebel el maletí que portava a les seves tremoloses mans. El bothan va avançar coixejant per un carreró posterior cobert d'escombraries al sector industrial de Kothlis. Va mirar per sobre de la seva espatlla per veure si els caça-recompenses el seguien. No, res. No hi havia ningú als voltants. Bé. SecOps Quatre es va desplomar contra el mur del carreró per descansar un instant.
Tot havia passat molt ràpid. La paret del pis franc va esclatar i els caça-recompenses van entrar com un eixam, disparant els seus blàsters contra tot el que es mogués. El Jedi, Skywalker, semblava estar fent bé les coses, desviant trets de blàster amb el seu sabre de llum. Enmig del caos, SecOps Quatre havia fracassat en la seva missió més important: Koth Melan havia caigut. En els seus últims moments, Melan el va mirar. La seva expressió no era de decepció, sinó d'esperança. SecOps Quatre va agafar el maletí -que contenia dades imperials robades - i va sortir fugint pel passadís d'escapament.
Mentre es llançava pel passadís del darrere, SecOps Quatre va resultar ferit. Tenia una ferida de blàster socarrimada i plena de butllofes a la cama esquerra. Va usar un fragment de canonada de plàstic com a bastó mentre es dirigia cap a la nau de la xarxa d'espies, oculta en una badia d'atracada camuflada. La nau estava a diverses illes de distància, creuant tortuosos carrerons entre fàbriques, magatzems i centres de distribució automatitzats. No obstant això, SecOps Quatre havia de seguir endavant: fos quin fos el contingut del maletí, era prou valuós com perquè els caça-recompenses li perseguissin, i prou important perquè en Melan donés la seva vida per això. Sens dubte l'Imperi aviat s'uniria a la persecució.
SecOps Quatre es va aixecar, ranquejà pel passadís que tenia davant... i es va trobar envoltat de bothans. Eren nadius de les ciutats costaneres de l'est de Bothawui, d'amples nassos, i els seus blàsters apuntaven cap a ell.
-T’hem estat observant -va dir el líder-. Has adquirit una cosa per a l'Aliança Rebel. Nosaltres ens ocuparem d'això a partir d'aquest moment.
SecOps Quatre va començar a protestar, però l'altre el va interrompre.
-No temis. Podríem dir que tots estem del mateix costat. Aquesta informació arribarà a l'Aliança Rebel, t'ho asseguro. Tota aquesta operació ha estat planejada fins a l'últim detall.
-Llavors porteu-me amb vosaltres -va dir SecOps Quatre-. Puc ser útil a la rebel·lió.
-No ho crec -va dir el líder dels bothans, Vord'lya, movent el cap. Algú va arrabassar a SecOps Quatre la seva arma i el maletí, clavant-li un blàster a l'esquena per assegurar-se la seva cooperació...
En Vord'lya va donar un cop d'ull al maletí i després el va passar a un dels altres.
-Obre’l. Assegura't que està tot. Coneixent a Melan, hi haurà enviat a diversos esquers per si de cas.
El subordinat va obrir el maletí, va inspeccionar el contingut, i després va assentir.
-Si aneu a portar això a l'Aliança Rebel, per què no m’emporteu amb vosaltres? -Suplicà SecOps Quatre.
-No ets part de les meves ordres -va dir en Vord'lya-. No només es tracta de si l'Aliança rep o no aquesta informació, saps? Es tracta de qui s'emporta el mèrit per lliurar-la. No podem deixar que la facció d’en Melan s’emporti el mèrit, oi?
SecOps Quatre va panteixar, sorprès, però l'altre bothan es va limitar a deixar anar una riallada.
-Al meu superior només li preocupa el contingut d'aquest maletí. No li importa com ho adquireixi, i no farà preguntes. Mentre sigui la seva facció la que posi el maletí en mans dels rebels, estarà content.
Algú va empènyer a SecOps Quatre bruscament cap endavant. Un instant després es va escoltar el so d'un tret de blàster i el bothan ferit va caure en un pou infinit de foscor. Mentre la consciència se li escapava, SecOps Quatre poder escoltar feblement les paraules del seu oponent:
-Vinga, amics. La nostra nau ens espera i hem de córrer si volem travessar el bloqueig imperial. –L’agent bothan va fer una pausa, mirant amb desdeny la silueta immòbil de SecOps Quatre-. Sens dubte Fey'lya quedarà molt complagut.
Més tard, SecOps Quatre es va estremir... adolorit però per la resta viu. El blàster d’en Vord'lya havia estat configurat per atordir, el que tenia cert sentit. Un bon agent només mata quan és absolutament necessari, ja que atreu atenció indesitjada. En aquells dies, els bothans que li van abordar ja haurien arribat a una nau ràpida, esquivat els obstacles imperials, i sens dubte interceptat una nau rebel. Els plans ja estarien en mans de l'Aliança Rebel.
Potser hi havia alguna cosa d'honor entre els agents rivals, va pensar en SecOps Quatre. Potser arribaria un moment en què la veritat sortiria finalment a la llum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada