dijous, 17 de març del 2016

Aniquilació (IX)

Anterior



CAPÍTOL 9

L'oficina d'analítiques era una habitació sense finestres, plena de gom a gom, empaquetada amb terminals d'ordinador i vint-i-tres agents del SIE reunint, organitzant i analitzant dades dels milers d'informes que arribaven cada dia.
Des de la setmana passada l'estreta oficina ben podia haver estat la llar d'en Theron mentre ell i la resta de l'equip del personal treballaven en jornada doble per tractar d'estar al corrent de tot el que arribava. No obstant això, tot i fer un esforç sincer per contribuir, no podia lliurar-se del sentiment que estava malbaratant el seu temps.
No era que no cregués en el que feien els analítics; entenia que eren un component vital del SIE. Però en Theron havia desenvolupat un únic conjunt d'habilitats especialitzades, gairebé cap de les quals era aplicable a la seva posició actual.
Li feia voler cridar. Vint vegades al dia un tros d'informació petita però atípica que requeria més atenció passaria sobre el seu escriptori: una pista potencial per al que havia de ser possiblement una missió crítica per a la seguretat de la República. En lloc de ser capaç d'actuar en aquestes pistes, havia hagut d'escriure informes amb les recomanacions de com procedir, llavors enviar-les als seus superiors perquè les revisessin, sabent prou bé que en l'instant en què un agent de camp fos assignat al cas l'oportunitat probablement es perdria.
I fins i tot quan no estava a l'oficina, encara estava atrapat a Coruscant, probablement el planeta més segur i més fora de perill a la República, i l'últim lloc en absolut en el qual Theron volia estar.
Tenia por que estigués perdent el seu toc?, que dia rere dia de treball avorrit d'escriptori estigués ennuvolant els seus instints de supervivència. El director li havia sentenciat a tres mesos en aquesta presó, i si ell li concedia el seu temps al complet potser mai es recuperaria.
Si no sortia dels analítics de sobte, alguna cosa dolenta passaria. Potser es resignaria amb desgana. Es tornaria boig i s'embarcaria en una missió sense l'aprovació ni el suport del SIE. O potser simplement es trencaria i arrasaria amb l'oficina d'analítica, aixafant cada monitor i estació d'ordinadors que pogués abans que les autoritats se l'emportessin. O, el més terrorífic de tot, potser simplement aprendria a acceptar la llauna del seu nou lloc de treball.
L'única cosa que el mantenia entenimentat eren les poques hores al dia que era capaç de treballar en l'Operació Fi del Joc, el projecte especial d'en Jace Malcom. La Llança Ascendent era l'últim vestigi del programa de recerca de superarmes d'en Darth Mekhis, una última amenaça solta de la missió que li havia costat la vida a Ngani Zho. En Theron no tenia problemes en gastar el seu temps tractant de dissenyar un pla per fer caure la Llança. El que li molestava era el pensament que algun altre agent seria el que realment posés aquest pla en marxa.
Ell va sentir un toc a l'espatlla mentre la veu del seu supervisor deia,
-Temps de recollir, Theron.
Sorprès, en Theron va mirar al crono a la paret.
-Suposo que he perdut la noció del temps-, va dir ell.
Un altre senyal que estàs perdent el toc. Els dies solien allargar-se una eternitat; podies sentir cada segon individual, agonitzant, passar. Ara t'estàs acostumant tant a estar ancorat a la cadira que ni tan sols te n'adones de quan és hora de marxar. Estàs adormit.
-Vés a casa i dorm una mica, -li va ordenar el seu supervisor-. Els informes encara estaran aquí demà.
Se suposa que això em faria sentir millor? Es va preguntar Theron en silenci mentre s'aixecava i es dirigia per a tornar al seu apartament.
Un cop dins, breument va considerar fer una mica de treball extra en l'Operació Fi del Joc, fins i tot des de casa tenia accés als arxius amb tot el més alt nivell de seguretat. Però el rotllo dels analítics minava tant la seva energia física com mental. Tot el que volia fer era col·lapsar-se al llit.
T'estan desgastant, a poc a poc.
Ignorant la veu de dins del seu cap, en Theron va caminar cap a l'habitació en la part posterior de l'apartament, es va treure les seves robes, va apagar la llum, i va enfilar-se sota les mantes. Just quan estava a punt de quedar-se fregit, però, li van despertar d'un sobresalt amb la repicadissa d'una holotrucada entrant.
-Accepto l'entrada-, va mussitar grogui, prenent-se un moment per adonar-se que la trucada no venia del seu implant cibernètic.
Rodà i tocà l'holocomunicador de la tauleta de nit al costat del llit, impulsant-se amb el seu colze per tenir una millor visió. Per a la seva sorpresa, una imatge de la Teff'ith es va materialitzar davant seu, la brillantor de l'holo dispersant-se lleument sobre l'habitació d'una altra manera enfosquida.
-Per què estàs al llit? -va preguntar la twi'lek, arquejant les celles en sorpresa-. Estàs dormint o amb una amiga?
-Estic... Estic sol, -va quequejar en Theron, la seva ment donant voltes mentre tractava de portar el seu cap a la situació.
Per què està trucant? Des d'on em truca? Com sabia on m'estic?
-No vaig pensar que estiguessis a casa, -va dir la Teff'ith-. Anava a deixar-te un missatge.
En Theron es va adonar que no era l'únic agafat per sorpresa per la seva inesperada conversa. Saber que la Teff'ith estava una mica nerviosa també l'ajudava a recuperar-se una mica del seu agentçament.
-Llavors dóna'm el missatge.
Després d'un moment de vacil·lació, la Teff'ith va prendre alè profundament i llavors va buidar el pap,
-Sé que vas estar a Nar Shaddaa. No necessito que ens segueixis. No vull que ens segueixis. Desisteix o ho lamentaràs!
-Com has aconseguit aquest número? -va preguntar en Theron, sense molestar-se a respondre al seu ultimàtum.
-No va ser difícil, -va contestar la Teff'ith-. Creus que ets l'únic que pot trobar a la gent?
-Així que vas passar per tots els problemes de rastrejar-me només per dir-me que et deixés en pau?
-No vaig demanar la teva ajuda, -va deixar anar la Teff'ith, ignorant la seva observació-. No la necessito. Ens cuidem de nosaltres mateixos.
-De veritat? A mi em va semblar que si no hagués aparegut series un cadàver podrint-se a l'abocador de Nar Shaddaa ara mateix.
-Creus que ara et devem una? -es va burlar la Teff'ith-. Per això ens vas ajudar?
-Simplement va ocórrer que estava a l'àrea. Vaig pensar que t'ajudaria a sortir pels vells temps.
-Mentider. No només a Nar Shaddaa, oi? Vas ser a Korriban? Belsavis? Ziost?
-Mai he estat a Ziost en la meva vida, -va contestar Theron amb sinceritat.
-No més vigilància, -va continuar la Teff'ith-. Deixa de seguir-nos. Ho pilles?
-No et preocupis per això, -va contestar en Theron-. Em quedaré a Coruscant per un temps. Prenent-me un descans del treball de camp. M'estic centrant en els informes i la paperassa ara.
Per què li has dit això? T'estàs convertint en un d'aquests drons d'oficina que es queixen a qualsevol que els escolti?
-Tu darrere d'un escriptori? -La cara de la Teff'ith es va trencar amb un somriure-. Divertit.
-L'elecció no va ser realment meva, -va dir en Theron, la seva veu traint més ràbia de la qual tenia intenció.
-Sempre hi ha elecció, -La Teff'ith aspirà-. Sones com un cagat.
-I què t'importa? -demanà en Theron.
-No m'importa, -va dir la Teff'ith encongint les espatlles-. Sigues un avorrit si vols. No ens importa. Només deixa'ns en pau.
L'holo es va desconnectar abruptament, deixant-lo sol en la foscor. Ell va rodar, va tancar els ulls, i va tractar d'adormir-se. Però alguna cosa del que la Teff'ith havia dit s'havia allotjat en el seu cap, i en lloc de quedar-se fregit en el món dels somnis, es va quedar donant-li voltes.
Ella va esmentar Ziost. La Germandat de l'Antiga Tion havia d'haver començat a moure's allà quan l'Imperi va començar a permetre als estrangers visitar el món.
El simple fet havia de semblar insignificant, però en Theron sabia que hi havia un motiu pel qual no ho podia deixar estar. El seu subconscient s'havia enganxat a això per algun motiu; ara hauria d'esbrinar-ho.
Ziost. Aquesta és la clau. Ziost.
En una espurna d'inspiració, tot es va acabar reunint, l'Operació Fi del Joc. Arrencat pel catalitzador, la setmana passada d'investigació i anàlisi es va fusionar en els inicis d'un pla per fer caure la Llança Ascendent.
En Theron va saltar del llit, amb pressa per registrar els detalls mentre encara estaven frescos en la seva ment.
I amb una mica de sort, això em tornarà al camp, també.

* * *

Darth Marr va ser l'últim dels membres reunits del Consell Fosc a arribar a la seva cambra secreta sota la Ciutadella. Ell va organitzar la trobada, contactant als altres només hores després de saber de la mort d'en Darth Gravus. Però fins i tot encara que els havia convocat, encara no tenia ni idea del que havia de dir.
Ell havia revisat els registres oficials de la batalla sobre Leritor, incloent informes de les transcripcions de les comunicacions entre Gravus i Kàrrid al camp arxivats pel Moff Lorman.

«La Llança Ascendent va sortir de l'hiperespai més enllà de l'abast dels escàners de la República, moment en el qual Darth Kàrrid informà a Darth Gravus de la seva arribada.
-Darth Gravus, aquí Darth Kàrrid. La Llança Ascendent està a la teva disposició.
-Retira't, Kàrrid! No hem demanat reforços. Aquesta és la meva batalla per guanyar... no la teva!
Darth Kàrrid va ignorar la petició d'en Darth Gravus, triant ajudar els esforços de guerra Imperials unint-se contra la flota enemiga. Després que la Llança Ascendent despatxés un dels Cap de Martell de la República, Darth Gravus i Darth Kàrrid van tenir el següent intercanvi:
-Creus que això tornarà al Consell Fosc en contra meva, Kàrrid? Podries abatre a cada nau de la República en aquest quadrant, però quan arriba l'hora d'escollir algú per unir-se als seus rangs, encara m'escolliran a mi sobre una falleen!
-No captes el perill en què estàs, Gravus. Podries ser assassinat en aquesta batalla. Estic aquí per assegurar un resultat desitjable per a l'Imperi.
-Ignoreu les naus de la República! Dispareu a la Llança Ascendent! Destruïu-la de totes totes! No deixeu...
En aquell moment Gravus va canviar a un canal de comunicacions auxiliar. Poc després d'això va disparar a la Llança Ascendent mentre continuaven enfrontant-se a la flota de la República. Darth Kàrrid va ser forçada a destruir Gravus i la seva flota per defensar la seva nau i la seva tripulació.»

La revisió militar oficial clarament mostraria que Gravus havia estat equivocat. No obstant això, era obvi per a Marr -així com seria obvi per a tothom al Consell fosc- que la Kàrrid intencionadament li havia incitat a disparar el primer tret.
El fet que la Kàrrid hagués desafiat descaradament les instruccions d'en Marr i minat els seus intents d'unificar als Sith eliminant un rival era pertorbador; ell estava començant a preguntar-se si garantir-li un seient al Consell Fosc seria més problemàtic que avantatjós. La seva preocupació immediata, però, era tractar amb els efectes secundaris dels altres Lords Sith reunits a l'habitació.
-Darth Marr, -va dir en Vowrawn a manera de salutació-, és de mala educació mantenir-nos en espera.
En Marr va ignorar les paraules sardòniques del Sith.
-Tots sabeu el que li ha passat a Gravus-, va dir ell, anant directe a l'assumpte entre mans-. Tots sabeu per què som aquí.
-Sembla que Gravus ja no és un candidat viable, -va dir en Vowrawn amb un somriure tímid-. Això vol dir que Kàrrid és la nostra elecció per defecte?
-Aquesta pregunta ha de ser contestada pel Consell Fosc al complet-, va contestar en Marr, preparant-se per als ultratges i protestes dels altres.
Hi va haver un silenci inesperat abans que l'antic Darth Rictus parlés.
-Kàrrid va contestar la pregunta per nosaltres, -va proclamar ell-. Ella va superar al seu rival amb força, i fins i tot va ser prou astuta per fer-la quedar bé. Aquestes són les traces d'un veritable Sith.
Darth Marr es va quedar momentàniament sense paraules davant la inesperada mostra de suport. Donats els molts anys d'en Rictus al Consell Fosc, la seva aprovació seria un gran pas per guanyar la dels altres.
-Estàvem disposats a donar-li el seient a Gravus si derrotava a la República a Leritor, -va alçar la veu en Mortis-. Ja que la Kàrrid va reclamar la victòria, ella mereix el premi.
En Marr estava encara més sorprès pel suport d'en Mortis. La seva Esfera d'Influència era la de Lleis i Justícia. I fins i tot encara que la versió de l'Imperi de la justícia podia ser sovint resumida com «el poder ho fa correcte,» havia suposat que Mortis estaria ultratjat pel que la Kàrrid havia fet.
-Gravus era el teu candidat-, va dir ell, buscant un aclariment-. No vols buscar venjança per la seva mort?
-Vaig pensar que Gravus era més poderós que la Kàrrid-, va contestar ell-. Però la seva mort demostra una altra cosa. Ella va llançar un desafiament, i ell el va acceptar disparant a la seva nau... un error fatal. Sembla que vaig subestimar a la falleen.
-Ella va prendre una acció audaç, -va afegir Darth Ravage-. Ella va veure el que volia i ho va agafar. Si més dels altres Lords Sith sota nostre seguissin el seu exemple, la República no ens estaria fent córrer com covards.
Les seves paraules momentàniament van agafar a Marr per sorpresa. Tot i que les accions de la Kàrrid estaven perfectament en sintonia amb els mètodes tradicionals dels Sith, havia pensat que prendria més temps per a la resta del Consell Fosc superar el seu prejudici inherent i donar la benvinguda a un membre d'una espècie minoritària als seus rangs.
No obstant això, va entendre que la seva disposició per acceptar-la encara estava dirigida per l'única característica que tots compartien, autoconservació. Com Lords Foscos dels Sith, entenien el poder de la nau de la Kàrrid, i l'oportunitat que ella representava. La Llança era vital si esperaven canviar les tornes de la guerra galàctica... i amb el temps la Kàrrid podria ser un poderós aliat per utilitzar no només contra la República, sinó també contra els altres membres del Consell Fosc.
Ara com ara la convidarien amb els braços oberts, cadascun donant el seu suport públicament per intentar-la convèncer mentre esperaven el seu moment. Esperant pacientment, podrien jugar els seus jocs polítics, tractant de torçar la seva aliança perquè poguessin utilitzar-la a ella i la seva nau per al seu propi avantatge, fins i tot mentre lentament planejaven la seva destrucció. En altres paraules, la veurien com ells veuen a cadascun dels altres membres del Consell Fosc: simultàniament un aliat potencial i un enemic potencial.
En Marr va sospirar cap a dins. La Kàrrid no havia dubtat a escombrar a un company Lord Fosc per avançar en la seva pròpia carrera, fins i tot encara que la pèrdua d'en Gravus fes a l'Imperi més vulnerable a la República. Ell havia esperat que la falleen hagués estat més oberta als seus esforços per unificar als Sith contra un enemic comú, però havia demostrat ser tan bona estudiant dels mètodes antics com tots els altres.
Malgrat els seus millors esforços, la cultura d'apunyalar per l'esquena i les lluites internes encara prevalia. L'Emperador ho havia mantingut sota control en virtut de la seva pròpia posició i poder inexpugnables, però en la seva absència era corcar al nucli de l'Imperi. I en Marr estava començant a dubtar de si ell -o qualsevol dels grans Lords Sith- seria capaç de detenir-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada