dijous, 17 de març del 2016

Aniquilació (X)

Anterior



CAPÍTOL 10

Marcus es va moure ràpidament a través de les sales del gegantí Edifici del Senat de Coruscant, dirigint-se a l'oficina d'en Jace Malcom en l'ala militar. Fa quaranta anys estàndard els Senadors haurien estat horroritzats si un oficial militar -fins i tot el Comandant Suprem de totes les forces de la República- tingués una oficina al mateix edifici. Llavors, la majoria dels polítics havien cridat obertament a una reducció enorme de la flota de la República i a una reducció del nombre de soldats. La idea d'una guerra d'escala galàctica semblava absurda, i el desig de reduir la mira i la butxaca de les forces armades era virtualment unànime.
Quatre dècades de guerra contra l'Imperi Sith reemergit havien canviat les coses de manera significant. Quan el Tractat de Coruscant havia estat forçat a la República de feia anys, alguns creien que una última pau amb l'Imperi era possible. Però en els últims vuit mesos la treva incòmoda s'havia col·lapsat, i una volta a les hostilitats a escala completa silencià tota la xerrada de pau a les sales del Senat. A mesura que les tornes de la guerra canviaven a favor de la República, la idea d'acabar amb l'amenaça Imperial d'una vegada per totes va començar a guanyar suport.
La resolució militar creixent de la República tenia com a campió a la recentment escollida Canceller Saresh. L'antiga governadora de Taris, pocs la veien com una candidata a la posició política més alta de la República, però ella va arribar al poder en una onada de sentiment agressiu anti-Imperial. Al contrari que altres rivalitzant per succeir al Canceller Janarus, ella no havia promès portar pau a la República; ella va prometre victòria.
A pocs dies de la seva elecció, va promulgar trenta-sis clàusules de temps de guerra enllistades en la Constitució Galàctica, expandint enormement els poders i responsabilitats de la seva oficina i permetent-li fer nomenaments polítics grans sense l'aprovació del Senat. Va haver-hi certes queixes entre bambolines davant l'increment sobtat en el poder executiu, però la Saresh ràpidament callà als discrepants assenyalant a l'heroi popular Jace Malcom com el nou Comandant Suprem.
El director havia estudiat el ràpid alçament al poder de la Saresh amb cura; era impossible no estar impressionat per la seva ambició i la seva brillantor política. Escollir-lo per Comandant Suprem havia estat un moviment particularment astut. Ningú alçaria la veu contra un heroi de la República que havia servit durant tant de temps; la seva selecció legitimà cada nomenament que va venir després. La Saresh havia trobat el candidat perfecte per solidificar el seu suport, i ella havia posat a la milícia sota el càrrec d'un home que tenia tantes ganes d'escombrar els enemics Imperials de la República com ella.
No és que li importés al director. Ell també creia que aixafar l'Imperi era clau per assegurar la República, i estava preparat per mostrar com de valuós seria el SIE per a aquesta causa. L'Operació Travesser no havia acabat com es va planejar; l'Operació Fi del Joc era la seva oportunitat d'aconseguir-ho.
Mentre s'aproximava a l'oficina d'en Jace, Marcus es va permetre l'ombra d'un somriure. Van presentar al Comandant Suprem un esquema bàsic de l'Operació Fi del Joc just ahir, i en Jace ja havia organitzat una trobada per discutir-ho amb més detall. Clarament havia estat impressionat.
El director havia estat més que una mica impressionat ell mateix. L'equip d'analítics havia anat més enllà per aquest projecte. Van aconseguir reunir-ho tot en només una setmana, gràcies en major part a les contribucions d'en Theron.
Marcus havia estat preocupat per l'impacte potencialment disruptiu d'en Theron quan li havia assignat a l'equip, encara que havia esperat que la naturalesa de la seva investigació fes la transició des del camp de treball més fàcil. Per alleugeriment del director, tan aviat com Theron es va adonar que els analítics estaven treballant en una forma de posar-li fi al llegat d'en Darth Mekhis d'una vegada per totes, s'havia llançat a la feina.
Potser està madurant, va pensar en Marcus.
El director no era normalment un home optimista, però no podia evitar preguntar-se si les coses estaven millorant. Si Theron aprenia a romandre lluny dels problemes i en Jace podia assegurar el futur de les inversions del SIE a llarg termini, potser no s'aixecaria tots els matins amb una migranya devastadora.
-Benvingut de nou, director, -li va saludar la recepcionista, els seus llavis amb un somriure que treia l'alè.
-M'has trobat a faltar? -va preguntar, responent amb un somriure propi.
-Compto cada segon de cada dia que no és aquí-, va contestar, mentre ella li va fer passar.
Com abans, Jace Malcom estava assegut darrere del seu escriptori quan el director va entrar a la seva oficina.
-Ja he començat a reunir els recursos que va sol·licitar per a l'Operació Fi del Joc-, li va dir el Comandant Suprem, anant directament al gra-. Tindran tot el que necessitin.
-Passaré la seva apreciació a l'equip analític, -va contestar en Marcus-. Van estar fent jornades dobles tota la setmana per fer això. El temps extra es va endur un bon tros de la nostra butxaca, però imaginem que valdria la pena.
-Puc captar la indirecta, -va dir en Jace amb un somriure, assenyalant al director que prengués seient a la cadira davant d'ell-. M'asseguraré que el seu departament tingui tots els crèdits que necessiten per seguir endavant.
En Marcus va assentir en gratitud mentre s'asseia.
-Em vaig alegrar de veure que destacava la necessitat que els Jedi s'involucressin en el seu informe-, va dir en Jace-. Conec alguns tipus que no els hi agrada treballar amb ells.
-Són un recurs valuós per a la República, -va contestar el director-. Només hem d'aprendre a utilitzar-los de la manera adequada.
-Han ofert tenir al Mestre Gnost-Dural al nostre equip.
-Una bona elecció-, va dir el director, recordant els arxius que l'Orde li havien enviat al SIE-. Darth Kàrrid va ser l'aprenenta d'en Gnost-Dural abans que decidís estudiar sota els ensenyaments d'en Malgus.
-No crec que ho diguin així-, li va dir en Jace amb un somriure irònic-. Ells probablement dirien que ella va caure en les temptacions del Costat Fosc.
En Marcus arrufà les celles.
-Creus que els Jedi estan enviant a Gnost-Dural perquè intenti redimir-la?
-Gnost-Dural és un pragmatista, -li va assegurar en Jace-. Bé, tot el que podria ser-ho un Jedi. No farà res que pogués posar en perill la missió.
Quan Marcus no va contestar de seguida, en Jace va preguntar,
-Serà això un problema per a la seva gent?
-No, senyor. Cada nom en aquesta llista que li vaig donar és un professional. Qualsevol dels meus agents que seleccioni per a la missió treballarà al costat d'en Gnost-Dural sense cap queixa.
-En realitat, -va dir en Jace-. Volia parlar amb vostè sobre aquesta llista.
Per alguna raó, els pèls al clatell d'en Marcus es van posar de punta.
-Els arxius eren tots molt impressionants. Però per què no estava Theron Shan entre ells?
Per un moment, el director estava massa sorprès per contestar. El SIE mantenia les identitats dels seus agents de camp ben cobertes. Per raons de seguretat, només un grapat de persones tenien accés als registres del departament de personal, i el Comandant Suprem no era un d'ells. El director li havia donat una llista de sis agents que haurien de ser apropiats per a l'Operació Fi del Joc, però aquesta llista no incloïa a Theron.
-Coneix a Theron? -va preguntar ell, preguntant-se on havia esbrinat aquest nom el Comandant Suprem.
-Només l'informe d'analítics, -va admetre en Jace-. Estava llistat com l'agent que va cobrir la investigació d'en Darth Mekhis.
El director va capcinejar, confús. Hi havia revisat l'informe abans que s'enviés a Jace. El nom d'en Theron havia estat eliminat dels arxius, estava segur d'això. Algú en analítics havia d'haver alterat l'informe final abans d'enviar-l'hi... i en Marcus tenia una molt bona idea de qui era el culpable.
No m'estranya que en Theron estigués tan feliç de treballar en aquest informe, va pensar el director, estrenyent les dents mentre sentia que una de les seves migranyes amenaçava amb arribar.
En Jace va captar la disconformitat del director.
-Alguna cosa va malament? Theron Shan ja no està amb el SIE?
En Marcus va pensar en mentir, però no volia arriscar-se a danyar la seva relació amb el Comandant Suprem si alguna vegada sortia a la llum la veritat.
-Theron encara està amb nosaltres.
-És un bon agent?
-Un dels millors, -va admetre el director-. Però cada agent de la llista que li he donat està igual de capacitat.
-Si Theron Shan va iniciar això, no creu que s'ha guanyat el dret de veure-ho passar?
-Theron pot ser que no sigui el millor candidat per a aquesta missió en particular-, va contestar en Marcus-. Aquesta és una operació conjunta amb els Jedi. Ell treballa millor per a si mateix.
-L'informe diu que estava treballant amb un Jedi quan va anar darrere d'en Darth Mekhis. Algú anomenat Ngani Zho.
-Aquesta va ser una situació única.
En Jace va arquejar una cella en el costat bo de la seva cara en sorpresa.
-No creu que l'Operació Fi del Joc sigui una situació única?
-Els mètodes d'en Theron poden ser en ocasions massa... moderns, -va explicar en Marcus, escollint les seves paraules amb cura.
-Moderns?
-Prefereix travessar la finestra en lloc d'una porta perfectament bona.
-Conec el tipus, -va dir en Jace, assentint-. Hi ha més d'un parell d'ells a la milícia. Es tornen addictes al pujada d'adrenalina. Sempre van buscant acció. Els fa de gallet fàcil. Li agafen massa afecte a la mort i al vessament de sang.
-Theron no és així, -li va assegurar el director, sense voler tacar la reputació del seu agent, fins i tot així se sentia com si llancés a Theron fins a un compactador d'escombraries en aquell moment.
-Òbviament estàs preocupat per alguna cosa, -va continuar en Jace-. Estàs preocupat perquè ens pogués trair?
-La seva lleialtat cap a la República és absoluta-, va dir emfàticament el director-. Simplement està... descentrat. Veu alguna cosa que no se sent bé amb ell i ha d'involucrar-se, encara que no sigui part de la missió. Li agrada improvisar en lloc d'aferrar-se als plans.
-A mi em sembla que simplement està anant amunt i més enllà-, va dir el Comandant Suprem-. Podríem utilitzar a algú així per a aquesta missió.
Adonant-se que la discussió ja estava perduda, el director va sostenir un sospir mentre preguntava,
-Vol que faci que li enviïn el seu arxiu?
-Dubto que hi hagi alguna cosa aquí que no pugui dir-me ara.
-Què vol saber?
-El seu nom és Shan. Alguna relació amb la Gran Mestra Jedi?
-Shan és un nom molt comú. Probablement hi hagi deu milions d'ells només a Coruscant.
-No ha contestat la meva pregunta, -va dir en Jace, fixant-lo amb una mirada perforant.
-Theron és el seu fill, -va admetre en Marcus.
En Jace parpellejà sorprès.
-La Satele Shan... va tenir un fill?
-Només un grapat de persones ho saben, -va explicar en Marcus-. Òbviament això és una cosa que volem mantenir cobert. Se suposa que els Jedi no tenen fills.
-Qui és el pare? Un altre Jedi?
-No ho sé. Ni tan sols penso que en Theron ho sàpiga.
El Comandant Suprem va estar en silenci per un moment.
-M'imagino que en Theron no està en sintonia amb la Força, -va dir finalment-. D'una altra manera estaria a l'Orde en lloc d'en el SIE.
-És cert.
-Però això encara podria ser bo per a la missió, -va dir en Jace, parlant ràpidament-. Treballar amb un Jedi no és fàcil. La seva relació amb la Satele pot fer més fàcil coordinar els nostres esforços amb l'Orde.
-Theron en realitat no té una relació amb la Satele, -va advertir el director-. Ella el va donar després del naixement. Ni tan sols sé si s'han vist alguna vegada.
-Ja veig, -va dir en Jace, arrufant el gest-. Sembla estrany que no volgués conèixer-la, atès que tots dos serveixen a la República.
-La relació d'en Theron amb els Jedi és complicada, -va explicar el director-. Va ser criat en secret pel Mestre Ngani Zho, el mentor de la Satele. Li va ensenyar tot el que els joves Padawans aprenen a l'acadèmia: disciplina mental, filosofia Jedi. Imagino que en Zho simplement suposà que seguiria els passos de la Satele quan es fes gran. Però els Jedi van rebutjar quedar-se'l. Va resultar que no era sensible a la Força.
-Va sortir al seu pare, -va mussitar en Jace.
-Probablement, -va estar d'acord en Marcus-. D'alguna manera va fer a Theron repensar-se totes aquelles lliçons que havia après de nen.
-Creu que alberga algun ressentiment cap als Jedi perquè ells li rebutgessin?
-Ell respecta el que fan els Jedi per la República-, va contestar en Marcus-. Però ha vist de primera mà que no són perfectes. Li semblava una mica cínic pel que fa a algunes de les seves creences més aferrades.
Hi va haver un llarg silenci mentre el Comandant Suprem sospesava la seva nova informació.
-El vull en aquesta missió, -va declarar en Jace de sobte, colpejant la seva mà en la part superior del seu escriptori per donar èmfasi-. He servit amb la Satele Shan durant la guerra. Si Theron té alguna cosa de la seva mare en ell, és l'home perfecte per a aquest treball.
-Theron és bo, va dir el director, fent un esforç descoratjat per canviar l'opinió del Comandant[1] Suprem-, però realment penso que estaríem millor anant amb algun dels agents de la cistella original.
En Jace va moure el cap.
-Theron és l'escollit.
-Sí, senyor, -va contestar el director, encara que la seva resposta no tenia cap entusiasme real-. Enviaré el seu arxiu perquè pugui revisar-lo, i li ho faré saber a Theron.
-No estigui tan trist, Marcus, -va dir en Jace amb un somriure-. Tinc un sentiment en els budells sobre aquest noi, i he après a confiar en els meus budells.


[1] . A l’original surt Canceller Suprem, el que sembla ser una errata del text. (N. del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada