divendres, 25 de març del 2016

Aniquilació (XXXIII)

Anterior



CAPÍTOL 33

En tots els seus anys aprenent els camins del Costat Fosc, la Kàrrid mai havia sentit una ràbia com aquesta. Les alarmes sonant a través de la nau només afegien més fusta a la seva fúria; per a ella eren com els plors del seu propi fill. El cuc reptant allunyant-se d'ella en roba interior hi havia provocat això. El paràsit havia violat la seva nau, la seva intrusió corrompent la Llança. Hi havia embrutat la creació perfecta d'en Darth Mekhis. L'havia separat del seu segon jo, tallant el vincle que la feia completa. Per això, no anava només a matar-lo. No anava ni tant sols a capturar-lo i lligar-lo a la màquina d'interrogació. Ella anava a fer-lo xixines tros a tros, escoltant-lo cridar i pregar per misericòrdia mentre ella talava els seus membres un a un escorxant-lo i deixant-lo retorçant-se d'agonia a terra.

En Theron no es va molestar a cridar a Gnost-Dural per ajuda mentre la Kàrrid avançava lentament sobre ell; el Jedi ja tenia les mans ocupades. No va tractar de raonar amb la seva assaltant tampoc, podia veure la bogeria en els seus ulls.
Ella va llançar el seu sabre làser i en Theron va rodar fora del seu camí, agafant el seu blàster malmès des d'on descansava a terra al costat d'ell mentre ho feia. L'espasa es va clavar en el panell de control que havia utilitzat per colar-se a la Llança i forçar-la fora de la seva beina, i ell es va adonar que no li havia estat apuntant a ell, ella només estava destrossant el que havia utilitzat contra ella.
El sabre làser va volar de tornada a la seva mà i ella es va girar cap a Theron, que encara estava estirat a terra. Va alçar el seu blàster i el va apuntar cap a ella, un gest buit considerant que no podria disparar-lo de nou sense fer que el paquet d'energia sobrecarregat explotés.
Ella va fer un altre pas endavant, alçant la seva espasa per llançar-la de nou, i aquest cop Theron sabia que anava a ser l'objectiu. Just mentre l'espasa era alliberada de la seva mà, tota la nau va trontollar, fent perdre l'equilibri a la Kàrrid i pertorbant la seva punteria per uns preciosos centímetres. L'espasa mortal va gravar un solc a terra just al costat de la mà dreta d'en Theron.
L'habitació es va sacsejar de nou, i en Theron va escoltar el so distant d'una explosió, audible fins i tot sobre les alarmes sonant. Va ser seguida ràpidament per diverses detonacions més, i el navili sencer va començar a sacsejar-se i vibrar mentre la Flota de la República feia ploure foc sobre ells. La Kàrrid va cridar i va girar-se lluny d'en Theron, corrent de tornada a la seva beina de comandament de manera que pogués reprendre el control i salvar la seva preciosa nau. Ella es va llançar al seient, els cables enrotllats avivant-se, les seves puntes enterrant-se en els implants de la seva carn.
En Theron va prémer el gallet del seu blàster defectuós. No van sortir llamps, però el paquet d'energia va udolar i va grinyolar en protesta. Va llançar el blàster en direcció a la Kàrrid. Va aterrar a prop i va patinar per terra, lliscant cap amunt contra la base de la seva cadira de comandament mentre les dues meitats de l'esfera copejaven tancant-se.
Fins i tot a través del vidre impermeable, l'explosió va ser prou forta per fer que les seves oïdes sonessin. Era impossible veure a través del vidre opac per testificar l'horripilant carnisseria de l'interior, però en Theron no pensava necessàriament que fos una cosa dolenta. Tant com volia derrotar la Darth Kàrrid, no tenia cap desig de veure-la escampada sobre els murs de la beina de comandament.
Però encara que la seva Mestra fos morta, els seus aprenents seguien lluitant.

* * *

El Mestre Gnost-Dural va veure la Darth Kàrrid abandonar la seva beina i dirigir-se cap a Theron, però no era capaç de trencar el seu duel amb els dos Lords Sith. Mentre la fatiga retallava la velocitat i la concentració del Jedi, aquest, havia deixat de ser capaç de mantenir el terreny. La pressió indestructible dels seus oponents l'havia frenat portant-lo cap enrere fins que el van tenir contra la paret.
Malgrat que tot estava passant al seu voltant, la seva batalla havia rabiat sense parar. Amb una ment unida a la dels seus enemics, van ignorar les alarmes mentre començaven a sonar. Les explosions que havien fet trontollar la nau i van fer que tota l'habitació se sacsegés els havia portat a una pausa. Però l'explosió de dins de la beina de comandament de la Kàrrid estava tan a prop i va colpejar tan de prop i tan fortament que realment va captar l'atenció dels tres combatents des del seu duel.
Sobre l'altaveu una veu es va alçar sobre les alarmes, donant l'ordre d'abandonar la nau. En Gnost-Dural sabia que els soldats Imperials de fora tractant de tallar a través de la porta obeirien la crida, però no estava tan segur dels dos Sith a l'habitació.
-Podeu quedar-vos i acabar amb mi mentre aquesta nau s'enfonsa al nostre voltant-, va dir el kel dor, panteixant buscant alè-. O podem deixar-ho en empat i fer un descans anant cap a les beines de fugida.
El sang pura alçà les seves espases morades com si estigués preparat per continuar la lluita, però ràpidament va canviar d'opinió quan el seu company es va girar i va córrer cap a la sortida. Una pesada explosió de la Força envià el panell de la porta tancada precipitant-se fora cap al vestíbul ara buit de més enllà. Un segon després se n'havien anat, desapareixent pel vestíbul.
Una altra explosió va fer que la Llança es comencés a inclinar sobre el seu lateral. Els sistemes de gravetat artificial haurien d'haver reaccionat automàticament recalibrant-se. Però el mal infligit per la flota de la República devia d'haver estat massa gran, i de sobte en Gnost-Dural es va trobar lliscant sobre el sòl inclinat. Va lliscar fora de la porta i cap al passadís, seguit un segon després per Theron. El Mestre Jedi va utilitzar la Força per evitar estampar-se contra la paret; l'agent del SIE no va ser tan afortunat.
-Crec que ens hem entretingut en la nostra benvinguda, -va dir en Theron.
-Lidera el camí, -li va oferir el Jedi.
La nau lentament va continuar inclinant-se, i aviat la paret lateral va servir de sòl. Ells van arribar al turboascensor sense veure cap senyal dels dos Lords Sith, o cap dels soldats que havien corregut abans.
-Sembla que som els últims en arribar a la festa-, va dir en Theron mentre les portes de l'ascensor s'obrien i ells d'una manera rara s'enfilaven cap a l'interior-. Serà millor que ens recordem d'apagar les llums.
-Crec que la República ho està fent per nosaltres, -va contestar el Jedi mentre una altra sèrie d'explosions bolcaven a la Llança per complet i el turboascensor se sacsejava en aturar-se.

Des de a bord del pont de l'Aegis, en Jace va observar l'èxode en massa de prop de mil beines d'escapament mentre els Imperials fugien de la Llança Ascendent. A la seva ordre, la flota encara estava disparant a la nau de la Kàrrid. Va pensar en aturar l'assalt; no tenia ni idea de si el seu fill -i el Mestre Gnost-Dural- encara estaven a bord. Però el risc d'una represàlia final, encara que el navili romania morint-se, era massa gran. Com a Comandant Suprem de les forces de la República, no podia arriscar les vides de tots a bord de les naus sota el seu comandament pel bé d'una única persona, ni tan sols el seu propi fill.
Va tractar de reafirmar-se argumentant que no tenia realment cap prova que Theron hagués estat a la nau durant la batalla, però donat tot el que havia tingut lloc era probable. Esperançadament tindria alguna forma de sortir amb vida, encara que pel que sabia del seu fill, no tenir una estratègia d'evacuació pre-planificada no li detindria.
Les beines d'escapament van continuar desplegant-se, disparant-se en centenars de direccions diferents. Seria impossible rastrejar-les totes... encara que no seria difícil fer tornar les armes de la flota contra ells i escombrar-los virtualment a tots.
-Simplement vas a deixar-los marxar a tots? -va preguntar la Teff'ith.
-Què t'importa? -va deixar anar en Jace.
-No ho fa-, va dir la Twi'lek amb un encongiment d'espatlles-. Només estic sorpresa. Vaig pensar que odiaves als Imperials.
Sense hipermotors, l'abast de les beines era limitat; la majoria acabaria aterrant a les ciutats orbitals de Duro, on les autoritats els prendrien en custòdia. Alguns es dirigirien en direcció oposada, tractant d'arribar als mons menys poblats del sistema. Allà s'instal·larien, confiant que els transponedors cridessin a un equip de recuperació Imperial en la seva localització per al rescat, però el nombre que realment tornaria a l'Imperi era mínim.
A més a més, va pensar en Jace, Theron podria estar en una d'elles.
Ell va mirar la Satele i va veure que els seus ulls estaven mirant a la distància a res en particular. Va reconèixer la mirada; estava estenent-se amb la Força per tractar de trobar a Theron i a Gnost-Dural.
-Estan allà fora?
-No ho sé-, va dir ella a la fi, inclinant el seu cap en derrota-. Les energies del Costat Fosc de la Llança ho fan difícil de veure. Potser si tinguéssim un vincle especial... -ella va retrocedir.
-No et preocupis, -va dir la Teff'ith-. Theron és dur. Només serà millor que recordi pagar-nos quan s'acabi.
Malgrat la seva actitud aparentment despreocupada, fins i tot en Jace podia dir que estava tan preocupada com la resta d'ells.

En Theron havia deixat la seva pua talladora enrere en la consola de control del santuari interior de la Kàrrid; al moment de recuperar-la havia hagut de retrocedir per evitar ser partit per la meitat pel seu sabre làser volador. Sense ella, però, era incapaç de colar-se al turboascensor per intentar reiniciar-lo. Forçat a confiar en mètodes més crus, va fotre una coça a la paret dues vegades i un grunyit profund va arribar des del buit de sota, o potser ara era sobre. Lentament, l'ascensor va començar a moure's de nou.
-Estic sorprès que això funcionés, -va destacar el Jedi.
-Jo i aquesta nau tenim una mica d'història ara, -va dir en Theron amb un gest de complicitat.
Quan van arribar a la Plataforma D les portes de l'ascensor es van obrir diversos centímetres, llavors es van aturar. En Theron va fotre una coça a la paret de nou, però no va passar res.
-Pots, Uh, ja saps? -va preguntar en Theron al seu company, jugant amb els seus dits en l'aire.
-Utilitzar la força és més costós del que creus-, li va dir el Jedi-. Agafa. -En Gnost-Dural va agafar la vora d'una de les portes, en Theron l'altra. Grunyint i esforçant-se, van aconseguir deixar espai per esmunyir-se a través. El passadís més enllà era fosc, fins i tot els llums d'emergència havien fallat. Mentre s'enfilaven fora cap a terra, el que havia estat el sostre abans que la Llança es bolqués, el Jedi va encendre la seva espasa verda per il·luminar el camí. La nau va tremolar de nou, i van escoltar un boom profund, distintivament diferent del so de les explosions provocades pel bombardeig de la República.
-Sala de motors, -va dir en Theron-. Els sistemes de refrigeració s'han d'haver apagat.
Ell sabia que en Gnost-Dural no necessitava que li expliqués què passaria quan la unitat contenidora d'hipermatèria se sobreescalfés: l'explosió resultant vaporitzaria tota la nau. Trontollant pel vestíbul, van aconseguir arribar a les plataformes de beines d'escapament.
-Buida, -va mussitar Theron mentre passaven la primera plataforma-. Buida. Buida. Buida. Ah... aquí està!
-La beina privada d'escapament de la Kàrrid, -va dir en Theron amb un somriure-. Vaig imaginar que ningú seria prou ximple com per agafar-la.
Ells es van apinyar mentre la nau començava a sacsejar-se encara més violentament que abans. En Theron va colpejar el botó per segellar les portes de la beina i en Gnost-Dural va colpejar els controls per llançar-los a l'espai.
En Theron va mirar enrere a la Llança morint-se a través de la finestra de vistes de la part posterior mentre s'allunyaven surant. La nau va entrar en erupció en un desplegament de focs artificials d'explosions, cadascuna semblant més brillant i més gran que l'última. I llavors el navili va ser consumit en un flash blanc brillant, puntuat per l'anell ràpidament expandint-se d'energia brillant que caracteritzava a una explosió massiva d'hipermatèria.

Un silenci opressiu va surar pel pont de l'Aegis. El so dels dits teclejant les consoles de control i els bips suaus electrònics de les estacions de treball únicament emfatitzaven l'absència total de conversa.
Ha passat massa temps, va pensar en Jace. Ningú a bord podria haver sobreviscut en aquesta última explosió.
Ell va mirar la Satele, però ella no li va tornar la mirada. Estava dreta amb els ulls tancats i les mans tancades davant del seu pit. En Jace no tenia manera de saber si encara estava tractant d'usar la Força per trobar a Theron, o si estava simplement tractant de recompondre's.
-Senyal entrant d'una de les beines d'escapament, senyor!
La veu del tripulant va trencar el silenci. Sorprès, en Jace va deixar sortir un alè que no sabia que estava contenint.
-Enxampa-la, -va ordenar el Comandant Suprem, el seu cor martellejant amb una barreja d'esperança i temor.
-Ei, Aegis, -va arribar la veu d'en Theron per l'altaveu-. Hi ha alguna possibilitat que jo i el meu amic Jedi puguem pujar a fer una volta?

Cinc minuts després en Jace, la Satele, i la Teff'ith estaven a baix a la plataforma d'amarratge -juntament amb altres vint membres de la tripulació de l'Aegis- mentre la porta de la beina de fugida s'obria. El Mestre Gnost-Dural va sortir primer, seguit d'en Theron. Tots els reunits van trencar en una ronda d'aplaudiments i ànims espontanis. En Jace es va unir, colpejant les seves grans mans de tot cor mentre una onada inesperada d'orgull i goig que mai havia sentit en anys corria a través d'ell. Era tot el que podia fer per evitar carregar cap endavant i abraçar tots dos herois en una ferotge abraçada d'ós.
-Benvinguts de tornada-, va dir ell, colpejant un aguda salutació marcial al seu lloc.
-Sembla que tothom ha vingut a dir hola, -va dir en Theron, els seus ulls movent-se per la multitud, cap a Jace, cap a la Teff'ith, i finalment cap a la Satele-. I vull dir tothom.
-La República està en un deute amb tu que mai podrà pagar, -va dir la Satele, i en Jace podia dir que també estava lluitant per romandre reservada davant de la resta de les tropes reunides.
Va ser la irreprimible twi'lek la que finalment va dir el que tots estaven pensant però ningú tenia el coratge de dir.
-Sabeu que esteu nus, veritat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada