diumenge, 20 de març del 2016

Aniquilació (XVIII)

Anterior



CAPÍTOL 18

El ministre Davidge trobava difícil centrar-se en la seva feina. En part estava reposicionant-se en una oficina temporal en el lateral oest del Centre de Comandament de Defensa Orbital, una circumstància inevitable considerant que la seva antiga oficina i una dotzena d'altres a l'ala est de l'edifici havien estat reduïdes a runes la nit anterior a la passada.
Els guàrdies extra posicionats a l'exterior de la seva porta -i a l'interior, i seguint-li fins i tot quan anava a casa a la nit- no ajudaven, tot i que entenia els motius darrere de la seguretat extra.
El més pertorbador de tot, però, era el fet que hagués estat personalment fixat com a objectiu per a un assassinat. Sempre s'havia considerat com una simple dent en la maquinària de l'Imperi, una dent clau, per a estar segurs, però no una que mai cridés l'atenció d'aquesta forma. Els Lords Sith i els Grans Moffs eren la cara de l'Imperi; ell era només l'home que mantenia les llançadores sortint a la seva hora. Sempre havia cregut que estava protegit pel seu anonimat; no era realment part de la guerra, ell només era un analista cruspeix-xifres.
La il·lusió confortant havia estat feta miques just al mateix temps com tot en la seva oficina. Mentre que no tenia cap mal desig per als enemics de l'Imperi, l'atemptat contra la seva vida li va fer entendre que l'odiaven i menyspreaven. Era incòmode. Pertorbador. I feia extremadament estressant tractar amb tots els assumptes desagradables.
Hi havia revisat l'últim informe dels investigadors Imperials múltiples vegades; mirant per sobre els fets que havien estat reunits sobre les últimes trenta-sis hores una vegada i una altra mentre intentava trobar un sentit a tot l'assumpte... i preparant-se per donar-li el seu propi informe a Darth Marr.
La sala de comunicacions que li havien preparat a la seva oficina temporal no tenia la porta de duracer de la seva oficina original; estava separada de la resta de l'habitació per una simple porta lliscant. Però encara li donava la privacitat que necessitava. Més important, també tenia un codificador fosc per assegurar-se que ningú pogués escoltar les seves comunicacions més sensibles.
Va activar el codificador i va esperar que l'holo d'en Darth Marr es materialitzés mentre rebia i codificava la trucada entrant amb el seu propi codificador.
-No esperava haver d'esperar un dia i mig per tenir un informe d'estat de la teva part, Ministre Davidge, -En Marr va dir per iniciar la seva conversa.
-No volia contactar amb vostè fins que estigués segur que la conversa fos segura, -va explicar ell.
El codificador de la seva antiga oficina havia estat destruït, i hi havia només un altre a Ziost, una part inactiva que havia estat emmagatzemada a la caixa cuirassada subterrània de màxima seguretat sota el CCDO. Amb tota la resta que estava passant, havia portat un temps abans que els enginyers l'ancoressin a l'equip de comunicacions en la seva nova oficina.
-Curós com sempre, -va fer notar en Marr, encara que Davidge no podia dir si ho deia com un compliment, un insult, o simplement un comentari de passada.
-Tinc els detalls de l'informe, milord-, va dir ell.
-He suposat això quan em vas trucar.
Adonant-se que estava posant a prova la paciència d'en Marr, el ministre s'hi va submergir en les notícies.
-Cap dels terroristes sospitosos va ser capturat-, va dir ell, obrint amb les dolentes-. Creiem que ha d'haver-hi almenys sis involucrats, però les nostres càmeres de vigilància van ser capaços de capturar-ne només a un.
-Suposo que tens a les autoritats buscant en aquesta persona?
-Ell, o possiblement ella, estava cobert de cap a peus amb unes robes pesades. Fins i tot la cara estava enfosquida amb una caputxa i una màscara.
-Així que no tenim cap pista-, va dir en Marr.
-Sabem que el Front d'Alliberament de Ziost estava darrere d'això-, li va dir el ministre-. Han reclamat la responsabilitat.
-Què hi ha dels nostres protocols de seguretat? Com han fracassat tan completament?
-En realitat, milord, no ho van fer. Els protocols van ser dissenyats per evitar que les forces enemigues es fessin amb el control del CCDO, no per prevenir un intent d'assassinat. Fins i tot amb tot el dany, els sistemes de defensa orbital mai van ser compromesos o posats en perill de ser distorsionats.
-Què hi ha del codificador de la teva oficina. Va ser compromès?
-Hem recuperat el codificador de la runa-, li va dir el ministre-. L'explosió el dany va ser sever i va activar la seqüència d'autodestrucció del nucli, però almenys està justificat.
En la ment del ministre, aquesta era la millor notícia de totes. Si haguessin estat incapaços de trobar el codificador a la runa i cendres, haurien d'haver canviat els codis de xifrat. Trucar a totes les naus capitals equipades amb un codificador fosc perquè fossin reprogramades i sincronitzades hauria reduït l'eficiència Imperial a un quart del percentatge total, una proporció de pèrdua que el ministre no volia ni tan sols contemplar.
-Llavors quin és la teva recomanació d'ara? -volia saber en Marr.
-L'impacte total d'aquest atac terrorista als esforços de guerra Imperials és insignificant, -li va assegurar el ministre-. Els recursos i la quantitat de personal a una proporció de pèrdua de menys d'una mil·lèsima part d'un u per cent. Ja he sol·licitat a les tropes perquè reemplacin aquelles que van morir durant l'atac, i les reparacions en la secció danyada del CCDO estan en marxa.
-Així que proposes que hauríem simplement de continuar exactament com abans?
-He sol·licitat que la seguretat per a tots els ministres Imperials sigui augmentada, -va admetre en Davidge-. De nou, l'impacte total en l'Imperi és gairebé massa petit per calcular-lo. Fins i tot en les estimacions més altes...
En Marr va alçar una mà per tallar-li.
-Estalvia'm les especificacions. No hi ha necessitat de justificar el teu servei personal de seguretat. El Consell Fosc està bé al corrent del valor que tu i els altres contribuïu a l'Imperi.
El compliment havia d'haver fet sentir bé a Davidge. En el seu lloc, només va reforçar la seva recent epifania que no era un comptador de comptes anònim. Les implicacions de l'enteniment del Consell Fosc sobre la seva importància per a l'Imperi eren fins i tot més aterridores que l'atemptat contra la seva vida. Els Lords Sith no ignoraven les coses de valor. Lluitaven per controlar-les... o destruir-les si pertanyien a algú més.
-Gràcies, milord. És bo saber que sóc apreciat.
-Crec que aquest atac hauria d'assenyalar un canvi en la nostra política -li va dir Marr.
-Quin tipus de canvi?
-Quan va començar aquesta guerra, nosaltres érem els agressors. Ara ens mantenim cedint terreny a la República.
-No és una qüestió d'elecció, milord. És una qüestió de recursos. La República té més naus en la seva flota i més soldats en el seu exèrcit.
-La retirada ens fa semblar febles. Vulnerables, -va continuar en Marr, com si no l'hagués escoltat -. Incentiva grups com l'FLZ. Els fa atrevir-se a tramar l'assassinat d'un dels màxims oficials Imperials.
-Això va ser un incident, milord. Però sobretot no hem vist un increment estadísticament rellevant d'activitats anti-Imperials.
-Tu entens els números, ministre. Jo entenc les ments dels nostres seguidors i els nostres enemics. Aquest atac alberga un canvi d'actitud que no podem ignorar.
-Necessitem pressionar en diversos fronts. Reclamar algun dels mons que hem perdut contra la República. Atacar nous mons que mai abans s'han estremit davant el poder de l'Imperi.
En Davidge va grunyir per dintre. No tenia sentit discutir les ordres d'en Marr, però el ministre sabia que llançar noves campanyes de conquesta contra la República augmentaria la proporció de pèrdua d'un quart.
-Estic enviant una llista de possibles objectius per a l'anàlisi. Troba on podem aconseguir la major recompensa per als nostres esforços-, li va dir en Marr.
-És clar, milord, -va contestar Davidge-. Vostè sap què és millor per a l'Imperi.
-Recomano que utilitzem al Moff Nezzor, -va dir en Marr-. No sembles tenir-lo fent res vital en aquest moment.
Això és perquè no és gens professional, un assedegat de sang sociòpata sense preocupació per les vides de l'enemic o dels seus propis soldats.
-M'asseguraré d'escollir els objectius de la seva llista que donin el millor avantatge dels talents únics del Moff Nezzor, -va dir en veu alta Davidge, encara que la idea feia que la bilis li pugés per la gola.
-Sé que ho faràs, -li va dir en Marr-. És per això que et trobo tan útil.

* * *

-La primera fase del pla va ser un complet èxit, -va dir en Jace als tres companys conspiradors que s'havien reunit a la seva oficina per al debat-. Crec que hauríem de celebrar-ho amb una copa!
-Hi estic d'acord, -va dir el director-. Mestre Gnost-Dural... tenim una mica de pleech de Dorin.
-Una oferta amable, però la rebutjaré.
-Tu mateix-, va dir el director encongint les espatlles-. Theron, què prefereixes?
-No tinc kri'gee aquí a l'oficina-, va dir en Jace amb un somriure-. Però tinc alguna cosa d'aquest Reserva Corellià de què et vaig parlar.
-Sona bé, -va contestar en Theron.
Havien passat cinc dies des que ell i Gnost-Dural van saltar de la vora de l'edifici del CCDO explotant. Havien passat els primers tres d'aquests dies recuperant-se sense fer res esperant a Ziost després que les autoritats locals tanquessin tots els espaiports i temporalment prohibissin a qualsevol nau civil aterrar o deixar el planeta.
No és que a Theron li importés en aquell moment. Va passar els dies convalescent mentre Gnost-Dural feia alguns esbrinaments discrets sobre les investigacions Imperials. Afortunadament, l'FLZ havia estat feliç de proclamar-se responsable de l'atac. Fins i tot encara que en realitat no havien tingut res a veure, els seus membres estaven apurats per emportar-se el mèrit de donar un cop contra l'odiat Imperi.
Amb els Imperials centrats en caçar als membres de l'FLZ responsables, era prou simple per a Theron i Gnost-Dural marxar una vegada que els espaiports van ser reoberts.
Mala sort per a qualsevol membre que sigui capturat, tot i així, en Theron havia pensat en el seu moment. Però el destí d'un petit grup d'anti-Imperials radicals a Ziost no era una cosa per la qual es pogués permetre preocupar.
Després de deixar Ziost, van tornar directament a Coruscant per lliurar el nucli del codificador a Jace, qui ràpidament el va cedir al director i al SIE. Ara, dos dies després, en Theron i el seu company eren a l'oficina del Comandant Suprem, sent esperats per dos dels homes més importants de la República.
-Ja hem interceptat diverses transmissions Imperials clau-, va dir el director, portant la beguda d'en Theron cap a ell una vegada que en Jace la va haver omplert-. Sembla ser que estan augmentant la seva presència militar en diversos sectors disputats.
En Theron va prendre un glop de la seva beguda abans de parlar, assaborint el càlid líquid, dolç mentre anava camí de la seva gola.
-Si el SIE té cura, podem utilitzar la informació per al nostre avantatge sense que l'Imperi tan sols sospiti que estem escoltant els seus missatges encriptats.
-Sona arriscat, -va advertir en Jace. Estem més a prop d'aturar la Llança Ascendent del que ho hem estat mai. No vaig a deixar que s'escapi entre els nostres dits perquè ens tornem avariciosos.
-El SIE sap com ser discret, -li va assegurar el director-. Dóna-li a l'equip d'analítics accés en aquestes transmissions. Deixa que preparem els nostres escenaris. Estic segur que trobarem alguna cosa que puguem explotar sense avisar ningú.
En Jace encara estava reaci.
-Què opines, Mestre Gnost-Dural?
-Una eina no és útil si mai la utilitzes-, li va dir el Jedi.
El Mestre Zho no podia haver-ho dit millor ell mateix, va pensar en Theron, alçant un got pel seu estimat amic difunt abans de fer un altre glop al deliciós conyac.
-Prometo que no actuarem en res sense la teva aprovació, -va afegir el director.
-Sembla que em superen en nombre, -va dir en Jace amb un somriure-. Només vés amb compte. I no oblidis el que estem buscant realment.
-Ens hem mogut a la fase dos del nostre pla, -va declarar ell-. Monitoritzem les transmissions Imperials i esperem a què la Llança enviï la seva paraula que està arribant a port.
Ell es va girar cap a Theron.
-Un cop estigui amarrada, tu t'esmunyiràs a bord, et colaràs en els sistemes de la Llança, programaràs un virus dorment per a distorsionar la hiperconducció de la nau i les seves defenses, i baixaràs de la nau abans que torni al servei.
-Sona fàcil quan ho dius, -va dir en Theron.
-No pot ser molt més difícil que robar el codificador, -va fer notar el director.
-Una vegada que tot estigui al seu lloc, rastrejarem els moviments de la Llança i prepararem una emboscada, -va continuar en Jace-. La colpejarem amb tot el que tenim. Durant la batalla enviarem un senyal per activar el virus dorment i fem caure a Darth Kàrrid i la seva nau.
-El SIE encara està tractant de reunir els recursos necessaris, -va advertir-li el director.
-La Llança amarrarà en una estació espacial militar, no en un espaiport civil. Necessitarem una llançadora militar Imperial, IDs apropiats, uniformes, papers de permís... s'està demostrant que serà més difícil del que pensàvem.
-Potser el contacte d'en Theron ens pugui ajudar de nou, -va suggerir en Gnost-Dural.
-La Germandat de l'Antiga Tion ha estat fent contraban a les estacions de l'espai Imperial durant anys, -va estar d'acord en Theron-. Coneixen cada truc del llibre per passar la seguretat.
-Fer que la Teff'ith prepari una trobada a Ziost és una cosa, -va advertir el director-. Però no m'agrada que la portis en un paper actiu en aquesta missió.
-Per què no? -volia saber en Jace-. No podem confiar-hi?
-Sí, -va dir en Theron, fins i tot mentre el director contestava.
-No.
En Jace va mirar enrere i endavant entre ells, però cap home estava disposat a retrocedir.
-Tinc això cobert, -va assegurar en Theron al Comandant Suprem-. Comparat amb obtenir el codificador, aquest treball és un pastisset.
-Vas tenir ajuda obtenint el codificador, -li va recordar el director.
-Estic disposat a acompanyar-lo de nou quan vagi a trobar-se amb el seu contacte, -va oferir-se en Gnost-Dural.
Abans que en Theron pogués objectar, en Jace va parlar.
-Llavors està fet. Deixem que Theron i el Mestre Gnost-Dural contactin amb aquesta persona… Teff'ith.
-Jo tindré al SIE treballant per aconseguir el que necessitem, -va dir el director-. Només en cas que el contacte d'en Theron no doni resultat.
-Agafem el Prosperitat de nou-, va dir en Theron al Jedi, ignorant la manca de confiança del director-. També hem de viatjar còmodes.
-Podem anar-nos-en demà, -va estar d'acord el Jedi.
El Comandant Suprem va alçar el seu got en l'aire.
-Per la República!
En Theron i el director es van fer ressò del seu brindis, i els tres homes van acabar el que quedava en els seus gots.
Amb la reunió acabada Theron, Gnost-Dural, i el director van abandonar l'oficina d'en Jace. La dona jove darrere de l'escriptori de recepció va assentir plaent als dos primers, llavors li va donar al director una mirada tan plena d'ira verinosa que realment va fer a Theron tremolar.
-Uh, vosaltres dos aneu davant, -va xiuxiuejar el director-. Necessito organitzar altres cites amb el Comandant Suprem.
Potser no serà la seva tercera dona després de tot, va pensar en Theron mentre ell i Gnost-Dural continuaven sota el vestíbul.
-Theron, -va dir el Jedi una vegada que estaven lluny de les oïdes dels altres-. Tinc un missatge per a tu. De la Gran Mestra Satele Shan.
-Oh? -va dir en Theron, tractant de semblar despreocupat. Un cop més es preguntava si el Jedi sabia de la seva relació.
-Desitja parlar amb tu aquesta nit. En les seves càmeres privades.
-Va dir ella per què?
-No. Només va demanar que no li esmentessis això al Comandant Suprem.
Genial, va pensar en Theron. La mare i el pare estan barallant-se. No és divertit ser part d'una família?
-No estic segur de tenir temps, -va dir en Theron-. Tinc algunes coses de les que ocupar-me abans que ens marxem demà.
-Entenc, -va dir en Gnost-Dural-. Però si canvies d'opinió, la Gran Mestra Shan t'estarà esperant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada