dimarts, 15 de març del 2016

Aniquilació (III)

Anterior



CAPÍTOL 3

Conforme escurçava i teixia el seu camí a través de la multitud, Theron es va adonar que mai arribaria a temps a l'espaiport a peu. Afortunadament, l'inconfusible gemec dels motors Swoop que arribaven li va donar una idea.
Corrent cap al centre de la plaça on seria més visible, va agitar el seu puny i va cridar als membres joves de la banda que havien donat la volta per brunzir sobre la multitud de nou.
-Emporteu-vos les vostres joguines voladores i torneu a les vostres cases, petits gamberros!
Com s'esperava, els tres motoristes vam inclinar les seves Swoops i van anar directament cap a ell, atrets pel seu desafiament.
En Theron va esquivar i va cobrir el seu cap mentre la primera Swoop brunzia passant un parell de metres per sobre. La segona va arribar fins i tot més a prop. En Theron es va girar i va córrer cap a la cobertura de l'edifici més proper, llançant ràpides mirades enrere sobre la seva espatlla mentre pretenia fugir aterrit. El tercer motorista va picar l'ham i li va donar caça, accelerant per tallar a Theron abans que pogués posar-se fora de perill. Va arribar molt més baix que els altres dos, tractant de forçar-lo que es llancés a terra per evitar ser colpejat per la seva Swoop.
En Theron va jugar per la seva banda ajupint-se baix com si es cobrís de por; llavors en l'últim moment va saltar i va agafar el braç del motorista conforme l'Swoop li fallava per poc.
Agafat per sorpresa, el jove pinxo va ser tirat del seu seient. En Theron va mantenir la seva adherència només per un instant, retorçant-se de manera que el motorista caigués fortament d'esquena i no amb el cap desprotegit. El motorista va rodar per la plaça mentre l'Swoop viraba i girava esbojarradament fora de control fins que els estabilitzadors interns la van posar recta; els protocols de seguretat construïts en l'Swoop van detectar l'absència del motorista i van fer baixar al vehicle en un aterratge segur a l'altra banda de la plaça.
La multitud processava el que acabava de passar en un silenci estupefacte, trencat pel so de les altres dues Swoops allunyant-se amb els motoristes sense adonar-se del destí del seu amic. Llavors tot el món va esclatar en una ronda espontània d'aplaudiments i ànims.
En Theron els va ignorar i va córrer a comprovar el motorista caigut. El jove home havia rodat sobre la seva esquena, on estava marejat i gemegant. Diversos pegats de pell a les seves mans nues estaven desfetes en carn viva per la caiguda, però d'una altra manera semblava estar bé.
-Ei, nen... la propera vegada, porta un casc-, va dir en Theron, donant-li un copet a la galta.
L'adolescent només va gemegar en resposta, encara que va aconseguir mostrar un gest obscè. En Theron s'ho va prendre com un senyal que estava bé.
El so dels motors d'Swoop retirant-se va canviar de to: els altres dos matons estaven donant la volta. En Theron es va girar i va córrer cap a l'Swoop del motorista caigut, va saltar en ella, i va encendre el motor.
Mentre s'enlairava, esperava que els altres dos s'aturessin per cuidar el seu amic en lloc de donar-li caça. Mirant enrere sobre la seva espatlla, però, no es va sorprendre de veure'ls a prop del seu rastre. En Theron va pressionar l'accelerador, pressionant la seva muntura a la màxima velocitat mentre s'enfilava en alçada, els edificis i els carrers semblaven una taca de colors mentre volava passant.
En els dies d'abans d'unir-se al SIE, Theron s'havia forjat una reputació en la lliga menor de circuits Swoop de Manaan; dubtava que els motoristes que el perseguien fossin rival per les seves habilitats. Però estava en una màquina que no li era familiar, corrent per uns carrers que ells coneixien com el palmell de les seves mans. Perdre'ls no anava a ser fàcil.
No es va preocupar que ells li fessin caure amb blàsters; les bicis Swoop eren notòriament inestables, i a altes velocitats fins i tot els motoristes més experimentats necessitaven les dues mans per mantenir el control. Però si eren prou insensats intentarien envestir-lo amb les seves pròpies Swoops per forçar-lo a xocar.
-Superposició de navegació per a la localització actual, -va xiuxiuejar ell, i la PVE en l'implant del seu ull esquerre va respondre superposant un mapa de l'àrea que els envoltava sobre la seva visió. El punt blau significant la seva posició es movia massa ràpid pel mapa com perquè Theron busqués dreceres, així que va traçar una ruta a través de les vies públiques principals. Dubtava que els seus perseguidors fessin el mateix.
La Swoop que va agafar estava indegudament equilibrada, i li portaria una estona fer-se del tot amb la bici. Ell la va decantar fortament al voltant d'una cantonada, lluitant per mantenir la línia conforme l'Swoop tractava de bolcar-lo cap a l'esquerra. Llançant el seu pes en direcció oposada va aconseguir mantenir-se dret, però el moviment estrany li va costar la velocitat.
Mirant enrere sobre la seva espatlla, Theron només va veure un membre de la banda en persecució. Les alarmes es van apagar en el seu cap, i es va centrar en la superposició del mapa en la seva visió. Va veure el carreró lateral al mapa mig segon abans que aparegués a la seva esquerra, donant-li el temps just per accelerar cap enrere. El frenat sobtat li va permetre a Theron evitar una col·lisió mentre el segon motorista cridava des del carreró just davant d'ell en un intent de tirar-li de la seva Swoop. En Theron es va submergir per sota i a l'esquerra, el canvi agut de direcció va estressar en excés els estabilitzadors del vehicle desequilibrat. En lloc de lluitar per mantenir-se alçat, tot i així, es va inclinar cap a aquí i va colpejar l'accelerador, empenyent a l'Swoop en un gir disparat estret que el va portar sota el motorista que anava a tallar-lo davant d'ell.
El nen que el seguia no era capaç d'imitar el moviment d'en Theron, l'única forma en què podia evitar envestir el seu company era colpejant els frens d'emergència, ofegant el motor mentre les altres dues Swoops corrien endavant i el deixaven enrere.
L'espaiport estava sol a uns pocs quilòmetres de distància, ben fora del territori de la banda del motorista. Sense els seus amics a la imatge, en Theron va imaginar que el seu perseguidor només necessitava una mica més d'alè per abandonar la caça. Va alliberar l'adherència de la mà dreta mentre agafava el blàster del seu maluc. L'Swoop es va sacsejar i es va balancejar tan aviat com la va deixar anar, però ara que s'havia acostumat a les idiosincràsies de la màquina, en Theron se les va compondre per mantenir el control el temps suficient per girar-se i disparar un parell de trets ràpids al seu perseguidor.
Els raigs no van anar per a res a prop del seu objectiu. Portar una bici Swoop amb una mà era un desafiament en si mateix; mantenir-la prou calmada per apuntar amb precisió era pràcticament impossible. No obstant això, els raigs van tenir l'efecte desitjat: l'altre motorista va decidir que havia tingut prou i va virar, acabant la persecució.
En Theron va frenar el seu vehicle i va tornar a col·locar el seu blàster a la seva pistolera, lluitant per mantenir l'Swoop alineada tot el temps. Una vegada que va tenir les dues mans al manillar de nou, la va portar de nou a màxima velocitat la resta del viatge. Va arribar a l'espaiport menys d'un minut després, portant l'Swoop en un aterratge prop de les portes principals que portaven a la plataforma d'hangar on la Teff'ith i la seva banda havien amarrat la seva nau.
Una petita multitud estava arremolinant-se a l'exterior de l'entrada. Curiós, en Theron va colpejar a un sullustà d'aspecte agitat a l'espatlla.
-Què està passant aquí, amic?
-Assumptes lletjos, -li va contestar el sullustà en la seva llengua nativa-. Afers hutt.
-De quin hutt? Morbo? -va preguntar Theron en bàsic. Tenia un mal sentiment que ja coneixia la resposta.
El sullustà va arronsar les espatlles.
-No ho sé. Van aparèixer homes armats, dient a tothom de la Plataforma 7 a la 12 que aclarís la zona. No faig preguntes.
El so distintiu d'un blàster pesat repetint sonà des de l'interior de l'hangar. La multitud col·lectivament es va encongir i va donar un parell de passos enrere, deixant un camí lliure a Theron mentre corria cap a dins.

* * *

La Teff'ith estava enmig de carregar caixes d'espècia atapeïdament empaquetada en la nau quan va ser colpejada de sobte amb una sensació aclaparadora que alguna cosa no estava bé. Res específic, només un formigueig mig imaginat en les puntes dels seus lekku. Basant-se en la seva experiència passada sabia que era millor no ignorar-lo.
-Alguna cosa dolenta s'acosta-, va dir ella en el seu bàsic amb un pesat accent, traient els seus blàsters bessons que guardava en els seus laterals i escanejant l'espaiport buscant alguna cosa sospitosa.
Gorvich, l'humà que havia preparat el lliurament d'espècia a Nar Shaddaa, va esbufegar mentre acabava la seva inspecció prèvia al vol de l'exterior de la nau.
-T'has estat queixant des que vam aterrar, Raig de sol.
El llavi de la Teff'ith es va corbar en una ganyota. Gorvich li havia donat el seu malnom originalment per la seva pell groga i la seva disposició «alegre»[1] ; ella estava convençuda que el seguia usant només per molestar-la.
Ella també tenia un malnom per a ell: Idiota. Difícilment original, però precís. En els seus vint rars anys estàndard havia treballat com a seguretat i forces de seguretat per escòria de baix nivell al llarg de la galàxia, tractant d'esgarrapar una vida en els límits de l'anomenada societat decent. Hi havia tractat amb lladres, assassins, esclavistes, i sociòpates, però ningú li treia la bilis per la gola com ho feia Gorvich, ni tan sols aquest agent de la SIE amb què s'havia barrejat en una boja missió suïcida gairebé dos anys abans.
Era temptador simplement treure a Gorvich de la seva misèria amb un tret net entre els ulls, però això significaria allunyar-se de la Germandat de l'Antiga Tion, i la Teff'ith no estava preparada per això. La Germandat estava creixent ràpid, i la Teff'ith ja s'estava guanyant una reputació. Si jugava bé les seves cartes, els propers anys es podria veure ascendint els rangs fins que fos ella la que donés les ordres en lloc de rebre ordres d'imbècils.
Frinn -un altre membre de la tripulació- va grunyir mentre passejava sota la rampa d'aterratge de la nau per unir-se a ells en la plataforma de càrrega.
-Sona com si estiguessis tractant de lliurar-te de carregar aquestes caixes-, va dir ell.
La Teff'ith el va ignorar. Ell era gairebé tan estúpid com Gorvich, però no estava al comandament. Ella no necessitava convèncer-lo de res.
-Oblida el carregament. Hem de marxar. Ens anem ara.
-Estàs bBoja, Raig de sol? Saps quant val aquesta espècia? -va dir en Gorvich.
-No pots gastar si estàs mort.
-Sabies que era així de paranoica quan vas decidir portar-la? -va preguntar Frinn a Gorvich, somrient amb superioritat.
-Creus que Morbo ens ha traït? -va preguntar la Teff'ith-. Què ha enviat matons per recuperar el seu carregament?
En Gorvich va riure.
-No és probable. Morbo ni tan sols sap que som aquí.
Els ulls de la Teff'ith es van obrir com a plats.
-Què vols dir?
-No vaig a donar-li profit en aquest llimac abotifarrat del nostre tracte només perquè cregui que és propietari d'aquest districte. Imagineu que fem servir el tracte nosaltres mateixos i fem un vint per cent extra.
-Idiota! -va escopir la Teff'ith, tot just reprimint la urgència d'alliberar una pluja de raigs contra el seu pit a curt abast-. Morbo ho sap! Ens matarà!
En Gorvich va posar els seus ulls en blanc, però Vebb, el quart membre de la seva tripulació, va deixar la caixa que estava carregant i es va unir a la conversa.
-Potser té raó-, va dir el rodià-, jo ho percebo, també. Alguna cosa va malament.
Tan aviat com va parlar, la Teff'ith es va adonar del que anava malament. L'espaiport sempre estava ple d'activitat: tripulacions carregant o descarregant les seves naus; mecànics fent reparacions. Però en lloc dels sons familiars, ara mateix ella només escoltava silenci. Tots els molls de càrrega al voltant de la nau estaven deserts.
-A baix! -va cridar ella, enfonsant-se cap endavant, placant a Gorvich, i arrossegant-lo de costat i cap a terra darrere d'una pila de caixes que encara esperaven ser carregades a la nau.
En Vebb va seguir les seves ordres, amb el seu cos prim, eixut, esquivant darrere de la caixa que acabava de deixar a terra. Frinn, però, simplement es va quedar on era, mirant-los amb una mirada de confusió escèptica. Un segon després un blàster pesadament repetitiu va fer ressò a través de l'espaiport desert i el cos d'en Frinn va colpejar el sòl, els seus ulls morts oberts i la seva cara congelada en la mateixa expressió estúpida.
La Teff'ith va alçar el cap i llavors va esquivar baixant-lo gairebé instantàniament darrere del seu búnquer improvisat mentre una altra pluja sonava. Pel so va ser capaç d'endevinar els llocs d'origen en general dels trets.
-Dos tiradors-, va dir ella a Gorvich, inclinant el seu cap a cada direcció-. Aquí i allà.
En Gorvich va treure el seu cap breument, llavors va esquivar baixant-lo de nou mentre els assassins obrien foc.
-No puc veure'ls.
La Teff'ith no es va molestar a dir-li quina pèrdua d'esforços eren les seves accions. El costat allunyat de l'hangar estava cobert amb denses ombres i ple de gom a gom amb maquinària pesada per carregar i descarregar el carregament des de les naus entrants; els assassins estaven ben protegits i ben ocults.

-Potser puguem llançar-nos cap a la nau, -va suggerir en Gorvich mentre comprovava la càrrega de cadascun dels seus blàsters.
Ella gairebé el deixa intentar-ho, però llavors es va adonar que necessitaria la seva ajuda si anava a sortir d'aquesta amb vida.
-Els tiradors tenen l'angle en la nau. Ens faran trossos si anem cap a ella.
-Llavors quin és el pla?
La Teff'ith va passar pels possibles escenaris en la seva ment. Els tiradors havien escollit les seves posicions per acorralar-los i evitar que arribessin a la seguretat de la nau, però hi havia una porta a la part posterior de l'hangar que ella seria capaç d'assolir. Si arribava a través de la porta ella podria llaurar-se un camí a través de les plataformes d'amarratge adjacents de l'espaiport i tractar de flanquejar als seus atacants.
-Esmunyir-me cap enrere. Cap a la Plataforma 7. Envoltar per la Plataforma 9. Arribar des del darrere.
-Sona arriscat-, va dir Gorvich, fent una ullada a l'estreta obertura darrere de la caixa. Ell era un bon pilot, però no era de molta utilitat en una batalla; ni tan sols havia desenfundat la seva pistola.
-Fas conya?
-I si hi ha més de dos tiradors? -va preguntar en Gorvich.
La Teff'ith estava sorpresa que el seu líder idiota fos capaç d'anticipar un parany, encara que ja havia considerat la possibilitat. Si hagués estat ella la que planegés aquesta emboscada, hauria intentat fer fora els objectius de la nau i a través de la porta a la part posterior que portava a un hangar adjacent... i just cap al punt de mira d'un tercer tirador esperant. La Plataforma 7 no estava en ús; els llums estaven apagats, i de fer-ho ella no podia dir si hi havia algú esperant a la penombra per col·locar un parany. Però ella no veia cap altra opció. Millor simplement anar en això i esperar que només hi haguessin dos assassins.
-Cobreix-nos-, Va dir ella, preparant les seves llargues cames per al llarg esprint cap a la porta.
En Gorvich va assentir, llavors es va alçar de darrere de les caixes, cridant amb la seva fúria mentre alliberava una pluja salvatge de trets per atreure el foc dels seus enemics.
La Teff'ith va sortir, ajupint-se baix però movent-se de pressa mentre trencava cap a la porta i la foscor darrere d'ella.

* * *

En Theron va córrer a través dels hangars deserts, dirigint-se a la Plataforma 8, on la tripulació de la Teff'ith havia amarrat la seva nau. Va escoltar una altra ronda de foc de blàster i la va prendre com un bon senyal, no hi hauria hagut més trets llevat que la Teff'ith i la seva gent estiguessin disparant de tornada.
Carregar enmig d'una lluita de foc a la Plataforma 8 era massa arriscat fins i tot per a ell, així que va agafar un desviament per l'hangar adjacent. Es va capbussar en la foscor de la Plataforma 7 sense utilitzar, gairebé colpejant una figura pesada amb armadura mig amagada a les ombres. Una única banya, gruixuda, sobresortia del centre del seu cap calb, clarament marcant-li com un advozsé fins i tot en la gairebé foscor.
Ell estava dempeus enmig de l'habitació amb el seu rifle blàster alçat en la seva espatlla, d'esquena a l'entrada per la qual Theron havia entrat, l'atenció centrada en la porta que portava a l'hangar de la Teff'ith. Escoltant els cops dels passos que arribaven darrere d'ell, l'advozsé va començar a girar-se cap al nouvingut, però en Theron estava sobre ell abans que pogués reaccionar. Amb un cop de peu frontal va colpejar el rifle blàster fora de les mans de l'alien, llavors va llançar una ràpida ràfega de cops de puny a la cara. No obstant això, l'assassí no era un pinxo maldestre de carrer; va esquivar per sota els cops i tirà a Theron pels seus peus amb un escombrat de cames.
En Theron va rodar fora del camí mentre el seu enemic elevava un colze picant a terra on el seu cap havia estat un instant abans. Encara propens, va carregar amb la seva bota, però l'advozsé es va girar, i en lloc de colpejar-li a la mandíbula va mirar per sobre de la seva espatlla.
L'assassí va arribar al seu cinturó cap a la seva arma de suport. En Theron va ser més ràpid, llevant-se-la de les mans mentre grunyia,
-Toxicitat 10, -alliberant l'única arma sense utilitzar que encara li quedava en el seu braçalet. Al contrari de l'arsenal de dards incapacitadors, la precisió de tir únic del làser era letal a un rang de menys de tres metres. La intensitat brillant del raig fi com una agulla va perforar la foscor i va colpejar l'advozsé just sota la banya que sobresortia des del centre del seu front, matant-li a l'instant.
El cos va caure cap endavant, momentàniament subjectant a Theron sota el seu embalum. Abans que tingués una oportunitat de lliurar-se de l'assassí caigut algú més va arribar disparat cap a l'habitació des de la porta a l'extrem oposat.

* * *

La Teff'ith va escoltar als assassins retornant el foc a Gorvich mentre corria, exposada, pel terra de l'hangar. Un parell de raigs van rebotar a terra al costat d'ella mentre s'enfonsava a través de la porta oberta cap a l'habitació a les fosques del darrera, fora de perill fora de la línia de foc.
Ella va lliscar per terra i va grimpar sobre els seus peus, preparant-se per l'impacte mortal d'un raig blàster del possible tercer assassí esperant-la a les ombres. Però la trampa no es va activar, i la Teff'ith va somriure mentre s'adonava que encara sortirien d'aquesta vius.
Els assassins no volien tallar la recompensa en tres parts. Avariciosos. Estúpids.
Amb pressa per fer-los pagar pel seu error, va córrer a través de l'habitació i fora de la porta a l'altre costat. Mai es va adonar de les dues figures -una viva, una morta- que descansaven en les ombres del sòl a només uns pocs metres cap a un costat.

En Theron va observar la Teff'ith corrent passant pel seu costat, ignorant de la seva presència. Una vegada que es va haver anat, ell es va lliurar del cos de l'advozsé i es va posar dempeus. Preferia desactivar als oponents quan era possible, però de vegades aquesta no era una opció. En qualsevol cas, no anava a vessar cap llàgrima per un assassí contractat.
Hi hauria salvat la Teff'ith de caminar cap a un parany mortal, i ell ho havia fet sense revelar-se. Però hi havia altres assassins amb els quals tractar, i encara que la Teff'ith havia d'haver guanyat avantatge gràcies a la seva intervenció, ell no anava a deixar el seu destí a les probabilitats.
Movent-se més cautelosament i mantenint-se en les ombres, va lliscar en la direcció en la qual la jove twi'lek havia desaparegut.


[1] . Joc de paraules entre sunny (content) i sunny (solejat) (N.del T)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada