dilluns, 14 de març del 2016

Aniquilació (Pr)



Aniquilació

Drew Karpyshyn


L'Imperi Sith està en un estat de canvi constant. L'Emperador ha desaparegut, i es presumeix que està mort, i l'intent d'un ambiciós Lord Sith d'apoderar-se del tron ​​ha acabat fatal. Tot i així, Darth Kàrrid, comandant de la temible nau de combat imperial Llança Ascendent, continua el seu incansable esforç per aconseguir la dominació total de la galàxia per part dels Sith.
Però la implacable determinació de la Kàrrid és més que igualada per la fèrria resolució d'en Theron Shan, els assumptes pendents amb l'Imperi podrien canviar el curs de la guerra per sempre. Tot i ser fill d'una Mestra Jedi, Theron no pot usar la Força, però igual que a la seva renombrada mare, l'esperit de rebel·lió corre per la seva sang. Com a agent encobert de la República, li va assestar un cop crucial a l'Imperi en exposar i destruir un arsenal de superarmes sith... el que el converteix en l'agent ideal per a una arriscada i perillosa missió per acabar amb el regnat de terror de la Llança Ascendent.
Acompanyat per la impulsiva contrabandista Teff'ith, amb qui té un inexplicable vincle, i del savi guerrer Jedi Gnost-Dural, l'antic mestre d'en Darth Kàrrid, Theron ha d'enfrontar el seu enginy i armes amb la tripulació provada en batalla d'una de les deixebles del Costat Fosc amb més sang freda. Però el temps és brutalment curt. I si no aprofiten la seva única oportunitat per a l'èxit, sens dubte tindran un gran nombre d'oportunitats per morir...


Fa molt temps en una galàxia molt, molt llunyana...

PRÒLEG

L'aire dins la cova era fred, però una lleu brillantor de respiració embolicava la pell de la Satele Shan. La pedra dura, desnivellada se li clavava a l'esquena i espatlles a través de la manta sobre la qual estava estirada. Ella es va elevar i es va retorçar per escapar de la incomoditat, la llum tènue dels bastons brillants exercien l'ombra de les seves extremitats retorçant-se en una dansa grotesca en el mur allunyat.
-Tracta de romandre en calma, Satele.
El Mestre Ngani Zho, el mentor que l'havia portat al santuari d'aquesta cova, parlava suaument, però la seva veu profunda encara ressonava en els confins propers del seu refugi ocult.
A l'exterior, la galàxia estava embolicada en la guerra. Els Sith, enemics antics de l'Orde Jedi fa molt temps considerats extints, havien tornat per amenaçar l'existència de la República que hi havia romàs durant milers d'anys estàndard.
La Satele Shan havia vist els horrors d'aquesta guerra de primera mà, lluitant amb els seus companys Jedi al costat dels soldats de la República contra les hordes enemigues. Havia vist mons cremar. Havia vist amics morir. Hi havia patit més del que mai va imaginar que podia patir i havia sobreviscut. Tot i així el dolor que experimentava ara era una cosa completament diferent.
No hi ha emoció, hi ha pau.
El mantra dels Jedi la va ajudar a centrar-se, i ella va tancar els ulls mentre tractava d'atreure la Força per calmar-se. Però el seu cos es negava a obeir a la seva ment, i en comptes d'un patró lent d'inhalar/exhalar, el seu alè va continuar arribant a panteixos irregulars, ràpids.
Els mestres a l'acadèmia Jedi mai l'havien preparat per això. Com podrien haver-ho fet?
-Satele! Pots escoltar-me? Estàs bé?
Els seus ulls es van obrir automàticament en resposta a la veu d'en Ngani Zho. Estrenyent les dents mentre una altra onada d'agonia la inundava, ella només podia assentir en resposta, els seus dits aferrant la mà mentre tractava de reunir les forces per mantenir-se a través d'aquesta dura experiència.
-Ja gairebé estem, Satele. Només una empenta més.
L'última contracció se sentia com si l'estigués estripant, però ella va seguir les instruccions del seu Mestre i va empènyer tot i el dolor. La Satele va cridar, i llavors de cop i volta el dolor va acabar. Un instant després els plors forts d'un nen -el seu nen- omplien la cova.
-És un nen, Satele-, va dir el Mestre Zho mentre tallava el cordó umbilical-. Tens un nen.
La Satele havia sabut que el nen que portava era un home des de feia mesos; ho havia sentit a través de la Força conforme la seva vida es tornava forta amb ella. Però escoltar les paraules en veu alta d'alguna manera li feia sentir que era més real. Ella havia portat vida a una galàxia inundada de mort.
-Aquí, Satele, -va murmurar el Mestre Zho, estenent-li l'infant.
Exhausta, va lluitar per trobar la força suficient per agafar-lo amb els seus braços esgotats. En Ngani havia embolicat el nadó en una manta de drap; càlid i embolicat com ho havia estat a l'úter, ja no estava plorant.
Portant al nen a prop del seu pit, no podia evitar preguntar-se quin destí havia escollit la Força per al seu fill. Ella no tenia dubtes que el seu camí seria un de difícil, perquè en aquests temps foscos no hi havia cap camí fàcil. Quin rol jugaria en el destí de la galàxia?
Ella sabia el seu propi paper prou bé: Satele Shan, heroïna de la República, parangó de l'Orde Jedi. Poderosa en la Força. Era una campiona de la llum; un símbol; una icona.
Les tropes la veien com la personificació de tot allò pel que s'alçaven els Jedi i la República. I era per això pel que havia estat forçada a ocultar el seu embaràs. Durant els primers mesos havia estat simple, les túniques àmplies dels Jedi havia cobert fàcilment l'inflor del seu nadó. Però en els últims mesos va ser necessari un ardit més elaborat.
No podia haver-ho fet sense l'ajuda del Mestre Zho. Quan la seva condició es va tornar impossible de concebre i havia estat forçada a ocultar-se, li havia dit al Consell Jedi i als líders de la milícia de la República que ell havia enviat a la Satele en una missió vital, una cosa del que no podia parlar per por a posar en perill la seva vida. Donada la reputació impecable del Mestre Zho, ningú l'havia qüestionat.
Ara, però, la missió s'havia acabat. Era hora que ella tornés; la República havia lluitat massa temps sense la seva campiona. L'avanç implacable de l'Imperi Sith havia anat massa lluny. Ella ja no podia ignorar la necessitat de la República.
-Estàs segura sobre això, Satele? No ho vols reconsiderar?
La Satele va mirar a baix al nadó descansant tan pacíficament en els seus braços, i es va adonar que atresoraria aquest moment per la resta de la seva vida. Quan fos que tingués por o estigués sola o se sentís consumida per la pena, podria atreure a la seva memòria la primera vegada que va sostenir al seu fill.
En les primeres fases del seu embaràs, havia lluitat contra els seus sentiments maternals mentre sentia la vida creixent al seu interior. Hi havia tractat de racionalitzar els seus instints protectors com res més que una imperativa biològica, un mecanisme evolutiu per assegurar la propagació de les espècies. Però conforme les setmanes i els mesos passaven, es va adonar que el seu amor pel seu nen nonat era quelcom més que només biologia i hormones. El vincle emocional era real, i el seu desig de fer qualsevol cosa -Assumir qualsevol risc o cometre qualsevol acte- per protegir el seu fill era gairebé aclaparador.
Ella faria qualsevol cosa en el seu poder per protegir-lo, fins i tot coses terribles, violentes. Posaria les seves necessitats sobre totes les altres, fins i tot si això significava que un planeta sencer hauria de patir per estalviar-li el dolor. Donada la seva posició i el seu poder, això era inacceptable.
-Vas prometre que te l'emportaries, -va dir la Satele suaument, mirant cap avall cap als ulls amplis, perplexos del nen.
-Ho faré, -li va assegurar Ngani-. Si això és el que encara vols.
-El que jo vulgui no té res a veure amb això, -va mussitar ella mentre reàciament li retornava al nen al seu Mestre-. Pel bé de la galàxia, això és el que ha de ser.
Mentre ell agafava el nen dels seus braços, el moment de major goig que mai coneixeria va acabar. El nen va començar a ploriquejar, així que en Ngani es va aixecar i va començar a creuar enrere i endavant al llarg del sòl irregular de la cova. El moviment semblava calmar el nen, per alleugeriment de la Satele.
-I estàs segura que no vols dir-ho al pare? -el seu Mestre va preguntar mentre caminava.
-No. És un bon home, però hi ha foscor en ell.
En Ngani va assentir, acceptant la seva decisió.
-Quin és el seu nom? -va preguntar ell.
La Satele va ser momentàniament agafada per sorpresa. Ell mai li havia preguntat pel nom del pare abans, i ella mai s'havia ofert a dir-li. Llavors es va adonar que estava parlant del nadó.
-Tu vas a criar-lo-, va dir ella sacsejant el cap-. Tu hauries d'escollir el seu nom.
El Mestre Jedi va deixar de caminar i va apuntar cap a ella amb una mirada que recordava dels seus dies com a Padawan.
-Tu ets la seva mare. El seu nom hauria de venir de tu.
La Satele girà el seu cap a un costat i va tancar els ulls a mesura que el cansament es marxava fora.
-Theron, -va murmurar ella-. El seu nom és Theron.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada