dimecres, 23 de març del 2016

Aniquilació (XXIX)

Anterior



CAPÍTOL 29

-No! -Va dir en Jace, colpejant el seu puny contra la part del darrere del sofà al costat del que hi era dret-. Això és una bogeria!
La trucada de la Satele li havia despertat al mig de la nit. Quan ella li va dir que anava a anar a veure'l, encara hi havia estat massa endormiscat pels glops que havia compartit amb Marcus abans de fer-li cap pregunta o protestar. No és que hi hagués rebutjat la seva petició. Ell i la Satele havien parlat diverses vegades des que ella va acabar amb la seva relació, atesos els seus respectius rols en la República i l'Orde Jedi era inevitable. Però les seves trobades sempre havien estat oficials, mantinguts en oficines o en sales de reunions. Ella mai havia anat al seu apartament abans, així que sabia que qualsevol assumpte que tingués era urgent; la Gran Mestra de l'Orde Jedi no era una dona donada a exagerar.
Pel moment en què ella es va mostrar en la seva porta, la ment d'en Jace estava prou bé com per endevinar de què anava això: d'alguna manera havia sabut d'en Theron, la Llança, i l'imminent atac a Duro que ara anava a estar a menys de deu hores. Esperava que intentés parlar amb ell del seu pla. Però no hi havia esperat a la malparida de carrer twi'lek d'aspecte descurat que acompanyava la Gran Mestra, ni la salvatge història que li va explicar.
-Saps quantes lleis i regulacions ha violat Theron ficant-te en això? -li va cridar a ella.
La Satele i la twi'lek estaven costat a costat a la meitat de la seva sala d'estar, un front unit oposant-se a ell.
-Theron podria ser portat a una cort marcial, -va continuar en Jace, caminant al voltant des de darrere del sofà i movent-se cap a elles mentre la seva veu es tornava més i més forta-. Arrestat. Això frega la traïció!
-Crida-li a ell, no a mi! -va deixar anar la Teff'ith, mantenint el terreny i rebutjant ser intimidada per la seva bravata.
-Res d'això importa ara-, li va dir la Satele-. Theron i el Mestre Gnost-Dural portaran la Llança Ascendent a Duro. Necessites ser-hi esperant-los.
-Tu no saps això-, va dir en Jace-. Només et vas trobar amb aquesta twi'lek. Pel que sabem és una agent Imperial portant-nos a algun tipus de trampa.
-Puc percebre la veritat en les seves paraules, -li va assegurar la Satele.
En Jace va esbufegar.
-I no és possible que estiguis equivocada, perquè cap Jedi en la història ha estat mai traït per algú proper a ells. Vosaltres els Jedi heu de veure més que la resta de nosaltres, però no veieu de prop tant com creieu.
-A vegades som cecs quan es tracta d'aquells que estan a prop nostre, -va admetre la Satele-. Però tinc raó en això, -va afegir amb la calma resoluda que en Jace havia trobat tan irritant quan estaven junts-. Podem confiar en la Teff'ith.
-Fins i tot si està de la nostra part, encara no sabem si la Llança realment apareixerà a Duro. Ella ni tan sols pot dir-nos el que estaven planejant Theron i Gnost-Dural.
-No hi havia pla, -va explicar la Teff'ith-. Ho van anar planejant sobre la marxa.
-Això és fins i tot pitjor! -va cridar en Jace, donant-los l'esquena per caminar al voltant de la sala d'estar-. No pots simplement improvisar el teu pas a través d'una cosa com això.
-No subestimis al Mestre Gnost-Dural, -va advertir-li la Satele-. Darth Kàrrid va ser la seva aprenenta durant molts anys. Coneix la seva ment i personalitat millor que ella.
-Llavors per què no va saber que anava a desertar amb els Sith? -li va desafiar.
-Coneixíem el risc. Però vam decidir que valia la pena tenir algú prop d'en Malgus, -va dir la Satele-. Gnost-Dural trobarà una forma de fer que Darth Kàrrid porti la Llança a Duro.
-Tant de bo tingués la teva confiança-, va dir en Jace, capcinejant-. Però fins i tot si aconsegueix que enviïn la Llança, no podem enfrontar-la amb la màxima potència. Se suposava que en Theron sabotejaria la nau, però no tenim ni idea del que ha fet. Fins i tot si aconsegueix plantar el virus en els sistemes de la Llança, no tenim cap forma d'activar-los sense saber a quina freqüència transmetre el codi.
-Theron trobarà una forma, -li va assegurar la Satele-. Potser activi el virus ell mateix.
-I potser no ho faci. Si porto una flota a Duro i la Llança es mostra amb el màxim poder, serem massacrats juntament amb els civils del planeta.
-Envia dues flotes! -va etzibar la Teff'ith-. Envia cin. Envia deu! Fins i tot la Llança no pot guanyar llavors.
-No tenim prou naus en el sector-, va dir en Jace-. I fins i tot si les tinguéssim, enviar ordres perquè tothom convergeixi a Duro alhora avisaria a l'Imperi. Saben on som, i podrien anul·lar l'atac.
-Almenys Duro seria salvat, -va ficar basa la Satele.
-Duro és irrellevant, -va dir en Jace-. Això és sobre aturar la Llança. És guanyar la guerra.
-La República no guanya si no protegim la nostra gent-, li va dir Satele-. No som l'Imperi. Solies entendre la diferència.
En Jace es va enfurismar davant les seves paraules.
-És per això pel que em vas deixar? És per això pel que no em vas dir que Theron era el nostre fill?
Ell va escoltar un lleuger panteix de la Teff'ith mentre reaccionava a la revelació, però va ignorar a la twi'lek, la seva atenció centrada en la Gran Mestra Shan.
-Vaig veure a la guerra canviar-te, -va dir la Satele-. Et vaig veure dirigint-te sota un camí que no podia seguir. Vaig tractar d'ajudar-te, però em vaig adonar que només estava sent arrossegada cap a baix amb tu.
-Així que em vas abandonar.
-Vaig pensar que els nostres sentiments de l'un per l'altre estaven empitjorant les coses. Tenia por que sabessis que tenies un fill, el teu desig per protegir-lo a qualsevol cost et portaria fins i tot més avall per aquest camí fosc.
-Així és com em veus realment? -va preguntar en Jace-. Com algun tipus de monstre?
La Satele va moure el cap.
-No sempre estic d'acord amb les teves decisions, però sé que ets un bon home. L'odi i la ràbia són part de tu, però no t'han consumit.
La Jedi va sospirar.
-Solia creure que era pel que jo havia fet. Apartant-me de tu, ocultant al teu fill de tu... solia dir-me a mi mateixa que aquestes accions et salvarien de tu mateix.
-I què creus ara?
La Satele va vacil·lar, els seus ulls anant a terra momentàniament com si no pogués aguantar trobar la mirada d'en Jace.
Està avergonyida? Es va preguntar en Jace.
-Ara no ho sé-, va dir ella.
Ella el va mirar de nou, lluitant per mantenir la reserva apropiada per a una Gran Mestra Jedi. Però en Jace la coneixia prou bé per veure el que hi havia sota la seva màscara estoica: penediment, inseguretat, dubtes.
-Potser em vaig equivocar ocultant-te a Theron. Potser vaig empitjorar les coses.
Hi va haver un llarg silenci, finalment trencat per la Teff'ith.
-Mare Gran Mestra Jedi, pare Comandant Suprem. Ara sabem per què Theron està tan fet un desastre. Vas a enviar una flota, o què?
Quan en Jace no va contestar, la Satele va parlar.
-No pots deixar que Duro sigui saquejat-, li va dir ella-. Et conec, Jace. Mai seràs capaç de viure amb tu mateix. Et destruirà.
-Val la pena si contenir la nostra flota vol dir que encara tenim una oportunitat de fer caure la Llança, -va dir obstinadament.
-Si envies la flota i la Llança Ascendent no hi és, salves Duro, -va dir la Satele, tractant de raonar amb ell-. Si no envies una flota, i la Kàrrid està allà, llavors perds les dues coses Duro i la teva millor oportunitat per fer caure la Llança.
-Fàcil elecció, -va estar d'acord la Teff'ith.
-Estàs oblidant la tercera opció-, li va dir en Jace-. Enviem una flota, la Llança hi és, però Theron fracassa en la seva missió. Llavors ho perdem tot: la nostra oportunitat amb la Llança, Duro, i la nostra flota. M'estàs demanant que arrisqui tot això amb una fe cega que Theron tindrà èxit. El Comandant Suprem no té el luxe d'una fe cega.
-No és una fe cega, -li va assegurar la Satele-. És fe en Theron. Fe en el nostre fill.
En Jace va mirar avall a terra, estrenyent i afluixant les seves mans. Sabia el que volia fer, però aquesta era la decisió més important que mai havia fet. No es podia permetre equivocar-se.
-Suposo que ho has tingut algun tipus de visió? -va dir a la Satele-. Alguna cosa que ens digui què hauríem de fer?
-La Força no m'ha mostrat el que passarà, -va admetre la Satele-. El futur sempre està en moviment.
-Podries haver mentit simplement, -va mussitar la Teff'ith.
-Confia en el teu cor-, li va dir la Satele.
-No és una cosa molt Jedi per dir, -va dir en Jace.
-Tu no ets un Jedi, -li va recordar ella.
El Comandant Suprem va prendre alè profundament, llavors lentament el va deixar sortir. Havia estat lluitant contra els Sith durant quaranta anys: lluitant per la República, lluitant pels homes i dones que van anar a la batalla al costat d'ell, lluitant pel futur de la galàxia sencera. Però ara que sabia que tenia un fill, tenia una cosa més pel que valia la pena lluitar. Theron comptava amb ell, i no anava a defraudar-lo.
-Enviaré la flota-, va dir ell-. Ara aneu-vos del meu apartament perquè pugui canviar-me, necessito estar en la meva nau insígnia en una hora o no arribarem a temps.
-Tu lideraràs la flota? -va preguntar la Teff'ith, clarament sorpresa.
-Si Darth Kàrrid no es mostra, llavors la Canceller Saresh exigirà la meva renuncia per espatllar aquesta missió de totes maneres. També podria anar-me'n en un sospir de glòria.
-Jo vaig també -va declarar la Satele.
-Oblida-ho, -va contestar en Jace-. No anem a arriscar al Comandant Suprem i la Gran Mestra de l'Orde Jedi en la mateixa missió.
-Servim a la República, -li va recordar ella-, i aquesta missió és crítica per als esforços de guerra. Si hi ha fins i tot una oportunitat de poder ajudar, necessito ser-hi.
»I l'Orde és prou forta per sobreviure la meva pèrdua si alguna cosa passa, -li va assegurar ella-. Igual que la milícia pot sobreviure a la teva.
-Bona sort, -va dir la Teff'ith.
-Tu véns també-, li va dir en Jace.
-Què? Per què nosaltres?
-Ho estic arriscant tot per la teva història, però encara sóc el Comandant Suprem de la milícia de la República. Encara tinc responsabilitats. Si resulta que realment ets una espia Imperial venent-nos, deixar-te anar faria les coses encara pitjor. Així que no et vaig a apartar de la meva vista fins que tot això s'hagi acabat, només per si de cas.
-Serà millor que Theron destrossi bé la Llança, -va grunyir la Teff'ith-. No vull ser volada a trossos.
-No ets l'única, -va estar d'acord en Jace.

* * *

L'udol de l'hipermotor feia difícil concentrar-se, però en Theron encara era capaç de teclejar el sistema de navegació de la Llança per tenir una percepció d'on eren. Al principi va pensar que no hi havia forma que arribessin a Duro a temps, però la nau s'estava movent a velocitats que no podia creure. Va comprovar una i dues vegades les dades, preguntant-se si hi havia algun error en algun lloc. Va estudiar els sistemes d'hiperconducció, i no hauria de ser possible que es moguessin tan ràpid. No sense algun tipus de font externa augmentant el sistema.
Darth Kàrrid.
Rastrejant el seu progrés cap a enrere, es va adonar que la velocitat de la nau havia saltat quan els sistemes de la seva beina de comandament personal es van unir. Els motors estaven reunint realment més energia d'ella, el vincle simbiòtic entre Sith i nau canalitzant les energies del Costat Fosc mitjançant la Kàrrid per augmentar les habilitats de la Llança.
Amb un sentiment preocupat es va adonar que fins i tot amb tot el temps que havia passat mapejant les xarxes i estudiant la nau, encara no tenia cap concepte real del potencial complet de la Llança Ascendent. La nau de Darth Kàrrid havia de ser un enemic massa formidable per a la flota de la República. Theron esperava que l'oportunitat de victòria de la República no s'hagués perdut ja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada