dimarts, 15 de març del 2016

Aniquilació (V)

Anterior



CAPÍTOL 5

Marcus Trant tenia un munt de coses en la seva ment. Com a Director del Servei d'Informació Estratègica de la República, això no era estrany, sempre estava fent malabars amb les operacions del dia a dia del braç de la intel·ligència de la República amb els jocs polítics necessaris per a qualsevol agència del govern per romandre a flotació. Al contrari d'algunes institucions més tradicionals de la República -els Jedi, o el Senat Galàctic, per exemple- el SIE encara havia de justificar la seva existència en cada moment per a mantenir-se i evitar que els tanquessin o que els hi tallessin el finançament per part de la campanya de reelecció d'un Senador en una plataforma de «despeses responsables del govern».
Al contrari que els militars, la majoria del que feia el SIE estava entre bastidors i fora del registre. Al Marcus li agradava dir als seus operatius que si feien bé la seva feina, ningú més no sabria el que havien fet. Desafortunadament, aquesta resposta no volava quan s'enfrontaven al so del pressupost. Els buròcrates que finalment van decidir que el destí de la seva organització requeria d'alguna cosa que mostrar pels crèdits que invertien en el SIE. Esperaven que el director revelés detalls de missions altament classificades, ignorant el fet que fer-ho posaria en risc la seva gent.
Evitar les seves sol·licituds ridícules era exhaustiu; les coses serien molt més fàcils amb un fort aliat polític que pogués respondre pel valor del que el SIE feia. Algú massa poderós i important com per a ser qüestionat pels polítics i els genets d'escriptori. Algú com Jace Malcom, el Comandant Suprem de la milícia de la República. En Jace era un heroi de guerra altament respectat i universalment admirat; tenir-lo en una cantonada del SIE ajudaria a tenir els encantats buròcrates a ratlla. El recentment nomenat Comandant Suprem havia demanat al SIE que portés una missió especial. Tot havia anat suaument fins que Theron es va barrejar amb ella.
El director no havia escoltat res d'en Theron des d'ahir, quan ell, de forma seca va trencar la seva conversa sobre el que estava fent a Nar Shaddaa. Des de llavors Theron havia desaparegut, però no abans de desactivar a un company agent del SIE, causar un accident industrial en un dels espaiports de Nar Shaddaa, i desenredar tres mesos de vigilància encoberta.
Malgrat tot això, el director estava esperant-lo abans d'omplir el seu informe oficial. Theron era un dels seus millors agents; s'havia guanyat el benefici del dubte. El mínim que en Marcus podia fer era esperar a escoltar la seva versió de la història abans d'acabar amb la seva carrera.
La recepcionista darrere de l'escriptori a la sala d'espera d'en Jace va mirar cap a dalt en arribar ell, i Marcus va ser colpejat immediatament pels seus destacables ulls verds.
-Vagi dins, director-, va dir ella, resplendint-li amb un somriure enlluernador mentre pressionava el botó per obrir la porta de l'oficina a la paret darrere d'ella-. El Comandant li està esperant.
Va passar al costat de la recepcionista i va entrar a l'oficina de més enllà, intentant-se centrar en com podria explicar el que havia anat malament al Comandant Suprem sense que portessin a Theron a una cort marcial.
Jace Malcom estava assegut darrere d'un escriptori, estudiant el monitor del seu ordinador atentament. La seva pell era més clara que la tonalitat de banús del director, tot i que encara bronzejada i desgastada, la complexió d'un home que havia passat la major part de la seva vida a l'exterior. Ombres de la seva edat es mostraven en les potes de gall al voltant dels seus ulls i els lleus grisos a la part frontal del seu pèl fosc, encara que era difícil adonar-se'n amb el tall militar curt que portava. Però el seu cos encara estava en forma per a la batalla: àmplies espatlles i pit gruixut, semblava que podia mantenir-se a si mateix en el camp de batalla.
La seva característica més notable era l'horripilant patró de cicatrius i carn fosa que cobria la major part del costat dret de la seva cara. Havia estat ferit per un detonador molts anys abans en la Batalla d'Alderaan mentre servia com a líder del llegendari Esquadró Caos de la unitat de forces especials.
Mirant les cicatrius, el director no podia evitar pensar en Theron de nou. Havia estat la mare d'en Theron -la Mestra Satele Shan, ara la Gran Mestra de l'Orde Jedi- la qui havia liderat als Jedi que van lluitar al costat de l'Esquadró Caos aquell dia. Junts, la Satele i en Jace, van lluitar contra el Lord Sith Darth Malgus al camp de batalla, girant la tendència del conflicte. Encara que en Malgus va sobreviure al conflicte, la República va guanyar aquell dia i va reclamar Alderaan a l'Imperi.
-Tanqui la porta, director-, va dir en Jace, girant-se de la pantalla-. I prengui seient.
En Marcus va fer una curta salutació, llavors va seure a la cadira davant del Comandant Suprem.
-El seu missatge deia que havíem de parlar de Travesser, -va dir en Jace-. Suposo que alguna cosa ha anat malament.
-Algú es va colar i va alliberar als presoners abans de la subhasta, -va explicar el director-. Els va robar just sota els nassos d'en Morbo.
-I va fer volar un espaiport, també, -va fer notar en Jace.
-I això, -va admetre en Marcus avergonyit.
Travesser és el projecte personal d'en Jace. Havia d'haver-ho imaginat que l'estaria seguint més de prop del que és habitual.
-Vaig pensar que el pla era esperar fins després de la subhasta, -va pressionar en Jace-. Portar de tornada a la nostra gent després que deixessin Nar Shaddaa de manera que en Morbo no sabés el que havíem esbrinat del seu anell de tràfic d'esclaus.
-Vam tenir una ruptura de comunicacions-, va dir en Marcus, escollint les seves paraules amb compte-. Dos agents seguint agendes diferents es van ficar l'un en el camí de l'altre. Encara estem esbrinant els detalls.
-No és el seu treball assegurar-se que els seus agents es mantinguin allunyats del camí els uns dels altres? -va preguntar el Comandant Suprem.
Les opcions del director estaven clares, dir-li a Jace sobre Theron desafiant les seves ordres per actuar pel seu compte, o romandre en silenci i culpar-se a si mateix.
-Té raó, senyor. Accepto tota la responsabilitat. No passarà de nou.
El Comandant Suprem no va respondre. En el seu lloc, només va mirar-lo en silenci, fent que el director es regirés incòmode en el seu seient.
Sap que m'estic guardant alguna cosa. Que estic cobrint a algú.
Amb pressa per sortir de la mirada penetrant d'en Jace, el director va trencar el silenci.
-Sé com d'important que és l'Operació Travesser per a vostè, senyor, -va dir en Marcus-. I ens ho vam fer per rescatar els soldats de la República que d'una altra manera haurien passat les seves vides com a esclaus.
-Potser el que va passar a Nar Shaddaa enviï un missatge, -va continuar ell-. Farà que els Hutts s'ho pensin dues vegades abans de vendre PDG de la República. Recordar-los que tenim cura dels nostres.
-Esperem això-, va dir en Jace, la seva mirada suavitzant-se -. Potser és per a millor, en qualsevol cas. Deixa recursos lliures per a alguna cosa més. Una cosa gran.
Alguna cosa més gran que salvar als teus companys soldats de l'esclavitud? Es va preguntar en silenci Marcus.
-Quins són els seus sentiments sobre l'actual estat dels esforços de guerra? -va preguntar el Comandant Suprem, semblant canviar sobtadament de tema.
La pregunta era prou familiar; el director l'havia fet centenars de vegades diferents en diverses trobades al llarg d'anys. Normalment donaria la resposta que pensava que el que l'escoltava estava esperant per fer que la trobada fos més suau. Però en Jace no era com els polítics amb els que normalment tractava, i va decidir que ser franc i honest mereixia el risc.
-L'Imperi està trontollant. Per primera vegada en dècades portem la davantera. Quan va caure l'Emperador, va deixar un buit en el cim de l'estructura de poder Sith. Malgus va tractar d'omplir-lo, però quan el seu cop d'estat va fracassar i va ser assassinat, l'Imperi es va quedar sense un líder clar per congregar-lo.
Després d'una breu pausa va afegir,
-La Intel·ligència Imperial ha caigut. Sense els seus registres, l'estratègia militar Imperial s'ha tornat inefectiva i descentrada. No pots portar una guerra sense una bona intel·ligència.
-No ha de voler vendre'm el SIE, -li va dir en Jace amb una ombra de somriure en els seus llavis-. Agraeixo el que porten sobre la taula. Ho cregui o no, realment vaig llegir tots aquests informes que em va enviar.
-Ho sento, Comandant. Suposo que estic acostumat a tractar amb polítics i buròcrates.
-He estat estudiant la seva anàlisi de les amenaces Imperials de ben a prop, -va continuar en Jace-. Hi ha una en particular que va atreure la meva mirada: La Llança Ascendent.
Un cop més els pensaments d'en Marcus van tornar a Theron. La Llança Ascendent era un prototip d'un creuer de combat de llarg abast desenvolupat per la brillant Darth Mekhis com a part d'un programa d'armes secreta Imperial. Theron, amb l'ajuda del seu Mestre Jedi mentor Ngani Zho, va saber del programa i gairebé va acabar amb ell assassinant la Darth Mekhis. De totes les seves creacions mortíferes, només la Llança Ascendent sobrevivia encara.
En Zho va morir en aquella missió, va pensar en Marcus. Va donar la seva vida per salvar la Teff'ith. És per això que en Theron se sent responsable per ella ara.
Totes les connexions amb Theron estaven començant a sentir-se més que una simple coincidència. La seva mare probablement diria alguna cosa sobre la Força treballant d'una forma misteriosa, però el director sabia que en Theron no estava en sintonia amb la Força. No com un Jedi.
-Alguna cosa va malament, director?
En Marcus va moure el seu cap, tractant d'eliminar els seus propis pensaments.
-Només pensava en la Llança Ascendent.
-Informi'm.
-La majoria del que coneixem és teoria i conjectures, reunides dels informes en el camp de batalla. És algun tipus d'hiperconductor revolucionari, probablement la nau més ràpida mai construïda. Amb el poder de foc suficient per acabar amb una flota sencera.
-Els seus informes estimen que la Llança Ascendent és responsable de més baixes de la República que els deu següents creuers de batalla Imperials més efectius combinats.
-La Llança és molt més avançada que qualsevol altra nau de manera que encara no coneixem del tot de què és capaç, -va admetre el director.
-I què hi ha de la comandant? Darth Kàrrid?
-L'aprenenta d'en Darth Malgus, -va dir el director-. És una falleen. Solia estar del nostre costat. Entrenada amb els Jedi abans de desertar amb els Sith.
-Estic sorprès que l'acceptessin, -va dir en Jace-. Vaig pensar que creien que només els humans i els Sith de raça pura eren mereixedors d'unir-se al seu rang.
-En Malgus era diferent, -va explicar-li, abans d'afegir-, la Kàrrid és un geni tàctic, i és completament despietada. Cada batalla en la qual la Llança Ascendent ha estat involucrada ha estat una massacre per al nostre bàndol. Si no hagués estat per la Kàrrid i la Llança, ja podríem haver guanyat aquesta guerra.
En Jace va assentir, i el director va tenir la impressió que el Comandant Suprem ja sabia tot això. Era gairebé com si en Jace l'hagués estat provant.
-Vaig a reunir una força de missió per fer caure la Llança Ascendent-, va dir el Comandant Suprem.
En Marcus estava sorprès per l'audàcia del pla, però el seu entusiasme va ser temperat per la realitat. Tant com volia donar veu al seu suport per portar-se bé amb Jace, sentia que li devia al Comandant Suprem ser honest.
-El SIE ha investigat aquesta opció abans, -va dir en Marcus-. No podem trobar una forma de fer-ho.
-Això no serà una operació del SIE-, li va dir en Jace-. Vull una missió conjunta amb la completa cooperació de la milícia, els Jedi, i el SIE.
-El SIE està a la seva disposició, -li va assegurar el director, tot i que en el seu interior era escèptic. Les missions conjuntes eren grandioses en teoria, però en la pràctica tendien a tornar-se guerres de territoris mentre les diferents agències lluitaven per emportar-se tot el mèrit i desfer-se de tota la culpa.
-Sé el que està pensant-, va dir en Jace-. Però això és massa gran perquè ningú ho manegi sol. L'única forma de fer-lo caure és treballant junts.
El Comandant Suprem es va alçar i va anar al voltant seu des de darrere de l'escriptori, movent-se ràpidament. Va agafar les espatlles d'en Marcus amb les seves enormes mans, la seva adherència tranquil·la, a prop de ser dolorosa. Inclinant-se cap a davant, va portar la seva cara prop seu. Els seus ulls sense parpellejar semblaven enfonsar-se profundament en el director, com si en Jace estigués buscant en les profunditats del seu cor i la seva ment.
-No em digui el que vull escoltar, -va insistir ell-. Crec que podem fer això, i necessito que cregui en això, també. Està amb mi, Marcus? De debò, sincerament amb mi?
-Estic amb vostè, Comandant, -va prometre el director, les seves reserves van ser escombrades per la intensitat crua del Comandant Suprem i la seva convicció.
-Bon home, -va dir en Jace, donant-li uns copets a les espatlles mentre alliberava la seva adherència i s'alçava-. Sabia que podia comptar amb vostè.
Ell va anar de tornada a l'altre costat de l'escriptori i es va tornar a asseure a la seva cadira.
-Vaig a enviar-li tot el que tinc sobre la Llança i la Darth Kàrrid-, li va dir en Jace-. Informes classificats de cada interacció militar en la qual ha estat involucrada la Llança, avaluacions confidencials preparades pels entrenadors de la Kàrrid i els Mestres de l'acadèmia Jedi. Tot. Estudiï-ho tot amb detall i enviï'm una llista dels agents que recomana per a aquest treball. Vull aquests dossiers per a la pròxima setmana.
-Sí, senyor, -va dir en Marcus.
-Recordi... Aquesta és la nostra màxima prioritat-, va dir en Jace-. La Llança Ascendent és la més gran amenaça única per a la República, les nostres flotes i els nostres ciutadans. Intento destruir-la, i vull que em digui com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada