dissabte, 19 de març del 2016

Aniquilació (XV)

Anterior



CAPÍTOL 15

Guardant la seva cobertura com un industrialista ric, Gnost-Dural els hi havia llogat una suite de dues habitacions a Ziost que era el cim del luxe i la comoditat, prop de dues vegades de la mida de l'apartament d'en Theron a Coruscant. Els hi havia portat una bona hora escombrar meticulosament el lloc de bestioles i dispositius de gravació.
El llit a l'habitació d'en Theron era el més còmode en el que un pogués tenir mai el plaer de dormir, però mai era capaç de tenir més d'un parell d'hores de descans mentre estava en una missió. En el moment que en Gnost-Dural va sorgir de la seva pròpia cambra, Theron ja estava encorbat sobre el taulell de la barra de l'esmorzar, estudiant la informació en el panell de dades que en Vinn li havia donat.
-T'has despertat d'hora, -va fer notar el Jedi.
-He estat pensant en la missió-, va dir en Theron amb els ulls sobre la pantalla-. Crec que necessitem quelcom més que un simple bombardeig per distreure l'Imperi del que realment farem. Perquè aquest intent funcioni, necessitem sacsejar la seva gàbia. Donar-los una cosa del que realment hagin de preocupar-se.
El Jedi va asseure a la cadira davant d'en Theron.
-Sembla com si ja tinguessis alguna cosa en ment.
-Necessitem fer que això sembli un intent fallit d'assassinat del ministre de Logística-, va dir en Theron, finalment mirant amunt des del panell de dades-. Convèncer a l'Imperi que el codificador va ser danyat accidentalment quan els assassins van ser descoberts intentant col·locar explosius a l'oficina del ministre.
-Això amb seguretat els hi donarà una altra cosa en la qual centrar-se, -va estar d'acord Gnost-Dural-. Així que com ho fem?
-Em colo a l'oficina del ministre i intercanvio els nuclis del codificador. Llavors començo a col·locar explosius sota el seu escriptori. Tu envies un avís anònim als Imperials sobre el que està passant així que carreguen i m'enxampen a l'acte. Els explosius es detonen «accidentalment» durant la meva estada i ells creuen que l'explosió va fer que la seqüència autodestructora del codificador s'activés.
-En el segon en què avisi als Imperials, cada guàrdia d'aquest lloc estarà anant en eixam cap a aquesta oficina des de totes les direccions, -va advertir Gnost-Dural-. No tindràs cap oportunitat.
-No necessàriament, -va contestar en Theron-. He estat observant els plànols de seguretat. La funció primària del Centre de Comandament de Defensa Orbital és protegir-se contra un atac de la flota de la República contra Ziost. El seu major temor és que una força enemiga faci caure l'estació durant una invasió planetària a gran escala.
-Per això, tenen un estat de tancament d'emergència que automàticament s'activa si certs protocols troben que s'indica una possible invasió de la República. Durant el tancament, cada planta de l'edifici passa a quarantena per restringir el moviment de qualsevol tropa enemiga que pogués infiltrar-se en les instal·lacions.
-Cada porta i ascensor en el lloc és tancada i desactivada. I l'Imperi està tan preocupat per ser traït des de dins, que fins i tot els soldats Imperials de l'interior de l'edifici no poden obrir-les. No hi ha manera de superar el tancament fins que una unitat de resposta d'emergència especial hagi escombrat l'edifici i verificat que està lliure d'hostils.
-Com se suposa que podem simular una invasió de la República a Ziost? -va preguntar el Mestre Gnost-Dural.
-Què és la primera cosa que qualsevol flota fa quan tracta de posar les tropes a terra en una ciutat enemiga fortament defensada?
-Desconnectar l'energia, -va contestar en Gnost-Dural després d'un moment de consideració-. Deixa al teu enemic titubejant en la foscor.
-Exacte. Si hi ha una apagada de la ciutat, els generadors auxiliars del CCDO s'activen per mantenir el lloc en marxa, i tota la instal·lació va a un tancament automàtic. Fins i tot després que avisis a l'Imperi que hi ha un assassí en l'oficina del ministre, no seran capaços d'enviar reforços en la meva direcció fins que restaurin l'energia primària o l'equip de resposta d'emergència acabi el seu escombrat.
-Si els colpegem de nit, quan el ministre i el seu personal no estan treballant, aquesta planta només tindrà un grapat de guàrdies patrullant-la. Res que no pugui manejar.
-Si tot el lloc està tancat, -va preguntar el kel dor-, llavors com vas a sortir?
-L'equip de resposta d'emergència encara pot utilitzar les portes i els turboascensors durant el tancament, tot el que necessiten és una insígnia d'ID i un correcte escàner de retina d'un dels seus oficials.
-Creus que en Vinn pot posar les seves mans en una cosa així?
-Potser, però ja sap més del que m'agradaria. Dóna-li massa peces i pot ser que ajunti tot el puzle.
-Creus que ens trairà?
-Probablement no, però prefereixo no córrer riscos. L'FLZ té la seva pròpia agenda, i no vull que es barregin amb l'Operació Fi del Joc més del que sigui absolutament necessari.
-Així que com vas a aconseguir la insígnia i l'escàner de retina?
-No et preocupis, -li va assegurar Theron-. Ho tinc cobert.

Des d'una taula a la cantonada del darrere del bar, Theron observava al seu objectiu de prop mentre feia una altra beguda amb els seus companys soldats. El Martell i Clau estava situat a només un parell de blocs del Centre de Comandament de Defensa Orbital, fent-lo un lloc de sortida popular per les tropes estacionades allà. Era fàcil albirar-los entre la multitud, mentre tendien a portar els seus uniformes fins i tot fora de servei, particularment els oficials.
L'Imperi era una societat marcial, i hi havia estatus i beneficis donats en aquells de major rang. La cambrera feia viatges més freqüents a les taules on els oficials es reunien; el cambrer omplia els seus gots fins a la vora. Fins i tot havia vist un grapat de clients habituals civils i tropes allistades cedint-los les taules si no hi havia seients buits quan els oficials entraven, encara que la manera en què s'escapolien semblava més per por que com un senyal de respecte.
En Theron havia posat la mirada en un home anomenat Capità Pressik, comandant d'un dels equips de resposta d'emergència del CCDO. Alt, ros, i atractiu, l'oficial d'espatlles amples carregava amb l'aire privilegiat d'algú que havia crescut havent ensenyat que era millor que tots els altres. Fins i tot entre els altres membres de la seva unitat d'elit, carregava amb un aire d'arrogància i superioritat.
Les investigacions d'en Theron havien descobert la reputació d'en Pressik per ser un bevedor fort quan no estava de servei. I quan s'emborratxava, es posava violent, encara que era prou llest per escollir les seves lluites amb civils per evitar qualsevol conseqüència que pugui malmetre la seva carrera militar.
El descans d'en Pressik havia acabat feia diverses hores; des de llavors havia estat aquí al bar bevent amb un grapat d'altres oficials. Però mentre la majoria d'ells mamaven de gots de vi o cervesa, ell s'estava fotent dobles de Nova Blanca amb abandó, imprudent. No és que a Theron li importés; com més begués en Pressik, més fàcil seria això.
Ell va dir alguna cosa als altres de la seva taula, obtenint una ronda de rialles procaces. Llavors es va aixecar i va anar camí al servei. En Theron es va moure ràpidament per tallar-li, caminant amb un trontoll borratxo pronunciat. Va ensopegar amb el soldat mentre tots dos intentaven entrar al servei a la vegada, utilitzant el contacte per apropar-se prou perquè l'escàner de la seva butxaca llegís les dades codificades de la seva insígnia d'ID prominentment col·locada a la butxaca del pit esquerre de l'uniforme d'en Pressik.
-Ho sento, -va rondinar en Theron.
-Vigila per on vas! -va deixar anar l'home, empenyent-lo bruscament cap enrere amb la seva espatlla i el seu avantbraç.
-T'importa si vaig primer? -va preguntar en Theron, donant un pas cap al servei, parant-se per donar-li a l'escàner els trenta segons que prendria descarregar les dades de la insígnia d'en Pressik-. És una emergència.
El soldat no va contestar mentre es va estrènyer passant a Theron i va anar al servei, la porta brunzint en tancar-se darrere d'ell.
En Theron va romandre dret just fora de la porta, considerant les seves opcions. Sabia que l'escàner no havia tingut el temps suficient d'acabar el treball. I l'hologravadora en l'implant del seu ull esquerre no havia capturat una imatge prou clara de la cara d'en Pressik per duplicar el seu escàner de retina. No tenia opció excepte intentar-ho de nou.
El servei es va obrir un parell de moments després i Pressik va caminar cap a fora, donant-li a Theron una mirada perillosa quan el va veure encara esperant al costat de la porta.
-Quin problema tens, Subjugat? -va dir ell, utilitzant el terme Imperial per a aquells sense un estatut civil.
La implicació de la paraula era clara: Aquí a Ziost, no tens rang. No tens drets. Retrocedeix.
-Estava abans, -va dir en Theron, balbucejant les seves paraules i inclinant-se endavant com si estigués tenint problemes per mantenir l'equilibri-. Em vas tallar la línia.
Des de la cantonada del seu ull, en Theron es va adonar que els clients habituals de les taules properes escuraven les seves begudes i es retiraven ràpidament a una distància segura.
El llavi d'en Pressik es va corbar en un grunyit de menyspreu mentre fixava els seus perforants ulls blaus en el cuc de davant d'ell.
Perfecte, va pensar en Theron. Dóna'm una bona imatge clara d'aquests preciosos ulls petits.
Per a la sorpresa d'en Theron, Pressik es va girar després d'un parell de segons.
-Seu, Subjugat-, va dir ell.
En Theron no estava segur de per què en Pressik estava retrocedint. Potser havia vist alguna cosa en els ulls d'en Theron que li havien fet adonar-se que aquesta no era la típica víctima acovardida de la qual solia abusar. Potser els seus superiors, sabent dels seus aldarulls de fora del servei, li havien cridat i li havien advertit de mantenir el seu temperament a ratlla.
No obstant això, d'una cosa estava segur, encara necessitava més temps perquè l'escàner fes la seva feina.
-Tu ets el Suy-u-grau, -va escopir en Theron, balbucejant la paraula al seu estupor borratxo fingit. Va estendre un braç i el va empènyer per l'esquena mentre s'allunyava.
En Pressik va girar cap a ell, amb la seva mà dreta tancada en un puny. Ell el va deixar anar per baix mentre llançava un ganxo poderós sobre l'abdomen d'en Theron. Theron el va veure venir, era un puny maldestre, fanfarró. Però va resistir els seus instints naturals de bloquejar o evadir l'atac. Mantenint el personatge com un civil ebri, tot el que podia fer era preparar-se mentre el cop aterrava.
L'aire es va escapar d'ell i els seus genolls es van enfonsar. Va trontollar cap endavant i va embolicar els seus braços al voltant d'en Pressik en una abraçada d'ós, usant l'altre home per donar suport al seu pes perquè pogués romandre sobre els seus peus... i per evitar que retrocedís i sortís de l'abast limitat de l'escàner.
-Allunya't de mi! -va cridar en Pressik, lluitant per treure-se'l de sobre.
En Theron va forcejar de forma estranya amb l'home gran, aconseguint lligar els braços i aconseguint un breu respir per al futur càstig. Els altres oficials es van apressar cap a dins des de l'altre extrem del bar per unir-se a la topada.
Només un parell de segons més, va pensar en Theron, encara sostenint-lo per tot el que valia.
Va sentir les mans dels altres soldats agafant-lo mentre intentaven fer palanca perquè es deixés anar del seu amic. Algú estava fent ploure cops en el seu coll i espatlles des de darrere.
Quatre contra un, va pensar en Theron mentre es retorçava i es girava, fent el que podia per absorbir els cops. El tipus de proporcions que estima l'Imperi.
Ells van aconseguir separar-lo d'en Pressik just quan va sentir que l'escàner de la seva butxaca vibrava per marcar que la descàrrega havia estat completada. Mentre Pressik trontollava cap enrere, Theron es va afeblir i va col·lapsar contra el terra.
-Poseu-lo dempeus! -va cridar en Pressik, i dos dels seus companys van agafar-lo sota les seves aixelles i van tirar per posar-lo dret.
I ara el gran final, va pensar en Theron mentre Pressik s'enfurismava i llançava un directe a la seva mandíbula.
Tot es va posar en blanc mentre les estrelles explotaven en la visió d'en Theron. Quan els homes que li sostenien se'n van anar, va caure a terra, mig conscient. Va tractar de mantenir la consciència mentre algú li agafava dels turmells i l'arrossegava cap per avall cap a la porta, les seves galtes esgarrapant durament contra el terra brut, enganxós.
El seu cap encara donava voltes mentre el van elevar en l'aire, el llançaven cap enrere i endavant un parell de vegades per guanyar impuls, llavors el van llançar al carrer. Va aterrar de forma estranya sobre la seva espatlla, agreujant la ferida que havia adquirit durant el seu últim treball a Nar Shaddaa.
D'alguna manera va rodar sobre el seu lateral, just a temps per rebre una puntada forta d'en Pressik just a les costelles. El soldat es va inclinar sobre ell i li va escopir, llavors -rient-se- ell i els seus amics es van girar i van tornar al bar.
En Theron va romandre encorbat en posició fetal al carrer, avaluant les seves ferides. L'interior del seu llavi estava tallat on el cop de puny d'en Pressik l'havia aixafat contra les seves dents, omplint la boca de sang. Mentre l'escopia, podia sentir un buit amb la seva llengua on una de les seves dents havia estat noquejada. El lateral de la seva cara que havia estat esgarrapat contra el terra estava en carn i coïa, i un dolor agut cada vegada que inhalava era probablement un senyal d'una costella esquerdada.
Podia haver estat pitjor, va pensar ell, reduint la seva respiració i corrent a través de diversos exercicis mentals bàsics per ajudar-lo a tractar amb el pitjor del dolor. Podien haver-me aixafat contra la vorera fins enviar-me al centre mèdic més proper. O a la morgue.
Després d'un parell de minuts, Theron cautelosament es va aixecar i va caminar lentament sota el carrer cap a l'habitació que compartia amb Gnost-Dural, amb cura de mantenir un caminar borratxo, tentinejant en cas que algú el veiés.

-Estàs segur que estàs preparat per això, Theron? -va preguntar-li en Gnost-Dural.
-Estic bé, -va dir en Theron, tractant de no doblegar-se de dolor mentre s'amarrava el paquet de l'esquena que portava el nucli del codificador cremat i tots els seus altres subministraments.
Havien passat tres dies des que havia estat apallissat al bar. La seva cara encara estava masegada i les seves costelles i l'espatlla encara estaven tendres, però les ferides no anaven a retardar la missió.
Estava portant un vestit negre i un passamuntanyes per amagar la seva cara. El vestit d'en Gnost-Dural era més elaborat, una túnica negra àmplia amb una caputxa pesada i una màscara de tela per enfosquir els seus trets característics alien. En Theron va fer una última comprovació per la seva llista mental, assegurant-se que s'havien ocupat de tot.
-Serà millor que vagis anant-, li va dir en Theron al seu company Jedi una vegada que va haver acabat la seva comprovació final-. Dóna'm trenta minuts per posar-me en posició abans que apaguis els llums, i altres noranta abans que avisis a l'Imperi. Això m'ha de donar força temps per intercanviar els nuclis del codificador i preparar els explosius abans que soni l'alarma.
El Mestre Gnost-Dural va assentir
-Estaré esperant en el lloc de trobada quan acabis dins el CCDO-, va dir ell. Just abans que en Theron sortís per la porta Gnost-Dural va afegir-: Que la Força t'acompanyi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada