dimecres, 23 de març del 2016

Aniquilació (XXVII)

Anterior



CAPÍTOL 27

La ferida del ganivet a l'espatlla de la Teff'ith amb prou feines li molestava mentre treballava en els controls del Prosperitat, portant a la llançadora fora de l'hiperespai just més enllà de l'ombra de massa exercida pel pou de gravetat de Coruscant.
El món capital de la República sorgia davant seu en tota la seva glòria, un món ciutat amb gairebé un trilió de persones a la superfície. Les quatre llunes orbitant el planeta estaven gairebé perdudes entre els satèl·lits artificials balancejant-se al voltant d'ell. Estacions de mirall gegants recol·lectaven i redirigien la llum i la calor des del sol de Coruscant cap als pols, transformant cada centímetre quadrat de la superfície en terra habitable. Pesades esferes habitables lentament envoltaven el món, augmentant la població oficial per altres cent bilions. I gegants estacions espacials dirigien els rierols sense fi de milers de naus que arribaven i sortien.
La Teff'ith només va mirar fora de la finestra de la cabina de comandaments. Havien passat gairebé dos anys des que havia estat allà per última vegada... no des del seu primer frec a frec amb Theron. Havia oblidat com de colpidor que podia ser el planeta més densament poblat de la galàxia quan era vist des de dalt. El bip incessant del comunicador de la llançadora finalment la va treure de la seva boirina, i va estendre un braç per obrir el canal.
-Prosperitat, ens llegeixes? -la veu d'un home va cruixir-. Aquí l'estació de control de vol de Coruscant 473. Prosperitat, si us plau accepti.
-Aquí el Prosperitat, -va contestar la Teff'ith, adonant-se que el transponedor automàtic de la llançadora havia d'haver transmès el registre directament a l'estació espacial més propera per demanar permís a la seva arribada-. Què passa?
-He intentat contactar-vos durant gairebé dos minuts sencers. Hauríeu de comprovar el vostre equipament de comunicació.
-Roger, -va contestar la Teff'ith, sense estar segura de què més dir. Sabia com fer contraban amb una nau a Coruscant, però no tenia ni idea dels protocols per a un aterratge legal a la superfície.
-Esteu buscant permís per anar a la superfície? -li va preguntar l'home després d'un parell de segons de silenci.
-Roger, -va estar d'acord la Teff'ith.
Altres quants segons van passar abans que l'home contestés,
-Teniu el vostre destí? -clarament estava començant a molestar-se.
-La Jedi, -va deixar anar la Teff'ith-. La Gran Mestra Satele.
Hi va haver una llarga pausa a l'altre extrem abans que l'home contestés,
-Teniu permís per aterrar a l'espaiport Diplomàtic 27-B. Transmetent les coordenades ara.
-Roger, -va dir la Teff'ith de nou.
-Canvi i tallo.
Alleujada per posar fi a l'estranya conversa, la Teff'ith va canviar la nau al pilot automàtic, permetent-li traçar la seva pròpia ruta cap a la superfície. Estava sorpresa de no haver d'esperar algun tipus de cua o aterrar en una de les estacions espacials orbitals per algun tipus de verificació abans d'aterrar. Però llavors va recordar de qui era la llançadora que estava pilotant, i es va adonar que probablement li havien donat algun tipus de servei de prioritat especial.
La llançadora va penetrar en l'atmosfera de Coruscant, el pilot automàtic caient al camí de vol més proper oficialment designat mentre l'accelerava cap a la superfície. La nau va trontollar lleugerament mentre entrava, com a resultat del dany que havia patit estampant-se contra les portes de l'hangar durant la seva escapada de Port Jigani. Però la Teff'ith amb prou feines es va adonar, la seva atenció centrada en el munt d'edificis, speeders, i gent a la superfície.
Coruscant realment era una meravella de la galàxia. Hi havia altres mons amb paisatges urbans sense fi, com la lluna controlada pels Hutts de Nar Shaddaa, però cap d'ells rivalitzava amb la capital de la República. Els edificis més alts, més grans del món Hutt haurien estat minvats per fins i tot el més petit gratacels de Coruscant. El sentiment general de Nar Shaddaa era de claustrofòbia: ple i estret. L'efecte de Coruscant era gairebé exactament el contrari: les torres estenent-se indefinidament cap al cel i els rius sense fi de trànsit estirant-se fins a desaparèixer per l'horitzó feien semblar al món fins i tot més gran i més alt del que realment era.
El pilot automàtic va xiular suaument, indicant que s'estava aproximant al seu destí. La Teff'ith va canviar a control manual quan va veure l'espaiport sota ella. No confiava que els pilots automàtics fessin baixar una nau suaument en el millor dels casos, i temia que el casc danyat del Prosperitat hagués apagat els seus sistemes precisament calibrats.
L'espaiport Diplomàtic 27-B era un conjunt de mitja dotzena de plataformes d'aterratge en un cercle sobre un edifici molt gran de sostre pla. Al centre de les plataformes d'aterratge hi havia una petita estructura que la Teff'ith imaginava que albergaven un petit turboascensor que portava a l'interior de l'edifici, juntament amb un grapat de personal de seguretat. Un parell d'speeders aeris petits estaven aparcats en un racó de l'habitació, amb prou espai per acomodar diversos més.
La llançadora va tocar terra amb un cop lleuger, i la Teff'ith va apagar els motors. Va veure a dos homes amb uniformes d'aspecte oficial -un portant un rifle blàster, l'altre armat amb una pistola- caminant fora de l'estructura central cap al navili, confirmant que almenys la meitat de la seva hipòtesi era certa.
Just com va dir en Gorvich. Vénen a arrestar-nos.
Ella breument considerà encendre de nou la llançadora i enlairar-se, però havia arribat massa lluny per donar la volta. Esperançadament els guàrdies estarien disposats a escoltar i a entrar en raó.
Mentre baixava la rampa d'aterratge, els dos homes estaven esperant pacientment. Ella s'ho va prendre com a bon senyal què cap s'hagués molestat a preparar la seva arma, encara.
-Senyora, hi ha algú més en la seva llançadora? -va preguntar el de la pistola.
La Teff'ith va negar amb el cap. Podia veure els guàrdies intercanviar una mirada de coneixement, i ella va veure els seus músculs tibar-se lleugerament.
-Aquesta és la seva llançadora, senyora? -volia saber el segon.
-No nostra. Pertany al Jedi. Gnost-Dural.
-I on és el Mestre Gnost-Dural, senyora?
Si els guàrdies haguessin tractat d'abusar d'ella o intimidar-la no hauria tingut problemes en tractar amb ells. Però trobava aquesta educació implacable, amb el seu finament vetllat rerefons de sospita, estranyament alarmant.
-Gnost-Dural no és aquí. Ens va donar la llançadora. Tenim un missatge urgent per a la Gran Mestra Satele Shan.
-Qui són «nosaltres,» senyora? -va preguntar el de la pistola-. Vaig pensar que havia dit que estava sola.
La Teff'ith va posar els ulls en blanc.
-Nosaltres és jo. Ningú més. Només jo. -Va posar una èmfasi exageradament pesada al pronom final.
-Té alguna identificació, senyora?
-No tenim... tinc... temps per a preguntes estúpides, -va deixar anar ella, el seu componiment finalment perdent-se-. He de veure la Gran Mestra Shan ara mateix.
Els guàrdies es van mirar l'un a l'altre, llavors de nou a ella.
-Si té un missatge per a ella pot donar-nos-lo. Ens assegurarem que el rebi.
La Teff'ith va negar amb el cap de nou.
-Ha de ser en persona. Ara!
Els guàrdies van haver d'intercanviar algun tipus de senyal no parlat, perquè de cop i volta tots dos tenien les seves armes apuntant cap a ella.
-Senyora, si us plau treguis el seu blàster i posi'l a terra. Lentament.
La Teff'ith va fer el que li deien.
-Senyora, necessita venir amb nosaltres.
-Anem amb vosaltres-, va dir la Teff'ith, tractant de sonar calmada en lloc de com algun tipus de llunàtica rabiosa-. Però vosaltres envieu un missatge a la Gran Mestra Shan. Digueu-li que Theron ens va enviar.
Mentre que el guàrdia amb el rifle blàster mantenia la seva arma apuntant cap a ella, l'altre va enfundar la seva pistola i va arribar a recollir la seva arma de terra. Llavors li va donar un copet amb la mà ràpida, amb cura d'evitar la ferida de la seva espatlla. Per a la seva sorpresa, no li va posar un parell de manilles atordidores, només la va portar pel colze i la va guiar a l'interior de la petita estructura al mig de l'espaiport, el seu company seguint-li darrere amb la seva arma encara preparada. Estava clar que no confiaven en ella, però ja que havia arribat amb la llançadora d'un Mestre Jedi estaven dubtosos de tractar-la com un criminal comú.
Com la Teff'ith sospitava, hi havia un turboascensor a la part posterior de l'estructura, juntament amb dues cadires i un holoterminal. L'única porta era per la qual acabaven d'entrar, encara que hi havia dues petites finestres a cada costat de les parets.
-Segui, senyora, -va dir el guàrdia del seu colze.
Encara esperant que pogués raonar amb ells, va fer el que li van ordenar.
-Envieu un missatge a la Gran Mestra Shan, -li va recordar-. Ens ho vau prometre.
-Només tracti d'estar calmada, senyora. Arreglarem això.
-No hi ha res a arreglar, -va dir ella alçant-se de la seva cadira-. Truqueu la Shan!
El guàrdia amb el rifle blàster va fer un pas enrere, l'arma alçada, mentre l'altre arribava cap endavant i li agafava el colze de nou.
-Posarem una sol·licitud a través dels canals apropiats-, va dir ell, esperant calmar-la mentre l'intentava guiar de tornada a la cadira-. Només segui's i relaxeu-vos. Algú està de camí.
La Teff'ith va deixar caure les seves espatlles i va inclinar el seu cap mentre començava a baixar cap al seu seient. Pensant que estava resignada al seu destí, mentrestant el guàrdia del seu colze va relaxar la seva adherència.
En lloc de seure, la Teff'ith va girar per alliberar-se, tirant la pistola de la seva cartutxera amb una mà mentre la lliscava darrere d'ell, usant el seu cos per escudar-se del guàrdia amb el rifle blàster. Al mateix temps va agafar el seu canell amb l'altra mà, retorçant el seu braç amunt i darrere de la seva esquena mentre pressionava la pistola contra el lateral del seu coll.
Va passar en un parpelleig; l'altre guàrdia ni tan sols va tenir temps de cridar de sorpresa abans que la Teff'ith tingués al seu company a la seva mercè.
-Deixa'l anar! -va dir ell, alçant el seu rifle blàster.
La Teff'ith va torçar el braç amunt del seu escut humà fins i tot més lluny darrere d'ell. Ell va grunyir de dolor mentre ella mirava a l'altre home per sobre de la seva espatlla.
-Tu vés fora. Tanca la porta. Torna a entrar, i el teu amic mor!
El guàrdia va vacil·lar, i la Teff'ith va pressionar la seva pistola fins i tot més fort contra el coll del seu captiu.
-Escolta-la! -pregà ell-. Fes el que et demana!
Mantenint la seva arma amunt, l'altre guàrdia va retrocedir lentament fins que va estar fora del petit edifici. Va esperar un moment, llavors es va ajupir cap a un costat i fora de la línia de foc de la Teff'ith. Ella es va preparar, tement que sortiria de darrere de la cantonada per donar-li un tret. Però en el seu lloc la porta es va lliscar tancant-se mentre ell donava cops al panell d'accés de la paret exterior.
La Teff'ith va empènyer al seu captiu per l'esquena, enviant-lo trontollant lluny d'ella. Va alçar el blàster i va disparar, fregint el panell del turboascensor i fent que l'home deixés sortir un udol agut mentre queia a terra.
Retrocedint cap a la cantonada allunyada de l'habitació, la Teff'ith va dir,
-Aixeca't. Utilitza l'holo. Truca a la Gran Mestra Shan.
-Jo... Jo no sé com contactar amb ella-, va dir ell-. No tinc aquest tipus d'autoritat.
-Truca al teu cap. Truca al cap del teu cap. Posa la Shan a l'holo o mors.
-Està bé, -va dir ell, posant-se dret-. Està bé, ho intentaré.
La Teff'ith no tenia ni idea de si el seu pla funcionaria. Sabia que a l'Imperi preferirien deixar morir un ostatge abans de molestar a un Lord Sith amb aquest tipus de peticions. Esperava que les coses fossin diferents a la República.
En els cinc minuts que li va portar al guàrdia fer que la seva sol·licitud pugés la cadena de superiors, explicant la seva situació cada vegada, tres speeders van arribar per aterrar al sostre de l'exterior, cadascun portant quatre personals de seguretat més armats.
La Teff'ith va mantenir un ull en el guàrdia a l'holo mentre l'altre anava de darrere a davant per les finestres cap al poder de foc reunint-se, preguntant-se quant de temps tindria fins que tractessin d'enderrocar l'edifici.
Just quan anava a abandonar l'esperança d'acabar això sense un vessament de sang, l'home de l'holo va dir,
-La tinc! Està aquí!
La Teff'ith va mirar per veure la cara d'una dona a l'holo. No tenia ni idea de com era la Gran Mestra Shan, encara que pensava que podria veure algun lleu semblant a la cara amb Theron.
-A la cantonada-, va dir ella, movent l'arma-. Cara avall. Si et mous, dispararé.
-No hi ha necessitat de violència-, va dir la dona de l'holo mentre el guàrdia complia les seves ordres-. Tractem de romandre calmats.
-Ho he intentat-, li va dir la Teff'ith, mantenint l'arma apuntant al guàrdia de la cantonada-. Ningú va escoltar. La violència és l'única forma d'obtenir resultats.
-Estic aquí ara-, va dir la dona, òbviament intentant calmar-la-. Estic escoltant.
-Tu ets la Gran Mestra Satele Shan?
-Ho sóc.
-Missatge d'en Theron. Necessita la teva ajuda. Em va enviar per dir-t'ho.
Per l'expressió a la cara de la dona, la Teff'ith sabia que la Satele era qui clamava ser. També sabia que la Satele no tenia dubtes que estava dient la veritat.
-Què ha passat? Què ha anat malament?
-No aquí, -va dir la Teff'ith, movent el cap-. Massa orelles. Algun lloc privat.
-Vols venir amb mi? -va preguntar la Satele-. O hauria d'anar amb tu.
La Teff'ith va mirar per la finestra per veure més de vint guàrdies armats esperant a la teulada de fora.
-Vine tu aquí. No ens anem enlloc.
Trenta segons després d'acabar la seva holotrucada amb Satele, la Teff'ith va veure els guàrdies de l'exterior retrocedint i baixant les seves armes, encara que cap d'ells se'n va anar. Cinc minuts més tard un altre speeder aeri va aterrar, aquest portant una única figura en una túnica marró.
Ignorant als guàrdies armats, ella va saltar del seu speeder i va caminar ràpidament cap a on la Teff'ith estava tancada. A mesura que es va acostar, la twi'lek la va reconèixer com la dona de l'holotrucada. Ella es va aturar a la porta.
-Sóc la Gran Mestra Satele Shan-, va dir ella.
-Aixeca't, -li va dir al guàrdia-. I emporta't la resta dels teus amics de les FSC[1] amb tu. Això és un assumpte Jedi.
L'home va mirar de tornada cap a la Teff'ith, llavors va sortir corrent a la llibertat quan ella va assentir.
La Satele va tancar la porta darrere seu, segellant-les a les dues soles a l'habitació.
-Ja no necessitaràs aquesta pistola-, va dir ella.
La Teff'ith va mirar cap a baix, a la seva mà, sorpresa per d'adonar-se que encara estava portant el blàster. Ràpidament el va posar a la cadira al seu costat.
-Vas dir que en Theron et va enviar-, va dir la Jedi-. Que necessita la meva ajuda.
-Gnost-Dural, també. Vaig tractar de dir-ho als guàrdies. No escoltaven.
-Digues-m'ho tot, -va dir la Satele-. Començant pel teu nom.


[1]  . Forces de Seguretat de Coruscant, CSF a l’original (Coruscant Security Forces). (N. del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada