dilluns, 27 de novembre del 2017

Caçat (XII)

Anterior



Capítol 12

Boba es va tornar per mirar a la pantalla. Nombres i paraules creuaven la part inferior de la pantalla. Les estadístiques, els noms dels pilots que corrien aquesta nit, els seus mons i les seves categories. Llavors, la imatge va canviar. Boba va veure l'interior de l'enorme Sorra, plena de crits i aplaudiments dels espectadors saludant.
Em pregunto si Ygabba està aquí en alguna part, va pensar Boba. Em pregunto si ha trobat el carregament d'armes.
Però no podia preguntar-se coses per molt temps més.
–Queden tres minuts! –va cridar Estral, el director de joc–. Totes les apostes han d'estar fetes!
Elegants màquines van aparèixer en la pantalla, les beines de carreres. Boba les va mirar entusiasmat.
Noi, m'encantaria tenir una d'aquestes a les meves mans!
Els motors d'alta combustió feien possible que les beines de carreres aconseguissin velocitats de vuit-cents quilòmetres per hora. Droides de reparació s'arremolinaven al voltant dels vehicles. Ajustaven els nivells de combustible i feien reparacions d'última hora. Boba hauria estat feliç pilotant qualsevol de les beines… però qui guanyaria aquesta nit?
–Queden dos minuts! –va exclamar l’etti.
Boba es va acostar a la pantalla. Ara es mostrava la descripció dels diferents corredors. Boba va reconèixer a alguns d'ells: la dinsauria Chros-filik de Phu; Gasgano; Ody Mandrell; LobwuWa Loba, un brut aqualish que semblava ser el favorit local; l'ansiós jove aleena, Mab Kador, en la seva moderna Pantera Blanca.
Però hi havia uns altres també, noms i cares que Boba mai havia vist abans. Com podria triar ell al que anava a guanyar a la resta? Humans i alienígenes per igual es concentraven dins de la Sorra, fent apostes. Molts d'ells perdrien les seves fortunes abans que la nit acabés. Alguns probablement les seves vides.
Boba no volia ser un d'ells.
Malgrat l'aire fresc dins de la cúpula, un fil de suor va començar a baixar pel coll d’en Boba. Li feia mal l'espatlla on el casc li raspava la pell. Se la va fregar amb cautela, pensant molt. Els convidats de Jabba envoltaven al director de joc etti, posant crèdits en les seves llargues i primes mans.
–Últim minut! –va cridar.
De cua d'ull, Boba va veure a Jabba observant-li. Ràpidament el jove caça-recompenses va tornar a mirar la pantalla.
Les estadístiques indicaven que Mab Kador portava les tres últimes carreres invicte. Sembla jove i famolenc, pensava Boba i té una gran beina. Aquest és a qui jo triaria. Aquest és qui vull que guanyi.
Però era al que Jabba recolzava en la carrera? Boba havia sentit que el senyor del crim controlava tot a Tatooine, des del contraban de blàsters a la importació d'espècies il·legals. Cada sala de joc estava sota la supervisió hutt. Cada roí criminal pagava tribut a Jabba. Així com cada senyor del crim en ascens. Aquells que es tornaven massa ambiciosos, i tractaven de trair a Jabba, eren buscats per caçadors de recompenses i portats al palau d’en Jabba.
Fins i tot en el remot Kamino, Boba havia escoltat històries horribles del que succeïa dins de la fortalesa de Jabba el Hutt. Mai havia pensat que podria veure-ho per si mateix.
–Vint segons!
Boba va empassar saliva. La seva mà es va lliscar en la butxaca i va tocar el llibre del seu pare. No s'atrevia a treure’l, però li va tranquil·litzar una mica.
Per al coneixement has de trobar a Jabba. No te'l donarà; li hauràs de prendre.
–S’acaba el temps!
Boba va sospirar. Quan va aixecar el cap, va veure a Jabba mirant-li amb aquests ulls malvats, ulls semblats als d'una serp.
–Així que, jove mandalorià! Has fet la teva elecció?
Tothom dins de la cúpula estaven front de la pantalla, tots excepte Boba i Jabba el Hutt. La pàl·lida llengua del gàngster va espetegar en la seva boca. Va agafar una gran cistella curulla de cucs blancs ylesians, va agafar un grapat dels retorçats cucs i se’ls va ficar a la boca. Boba es va sentir malalt. De la pantalla va venir el rugit de la munió de la Sorra quan van donar el senyal.
Havia començat la carrera.
–Digues-me, ara! –va rugir Jabba–. Vas dir que vas venir a mi per al coneixement? Has de demostrar el que posseeixes! Qui serà el guanyador?
Boba va mirar fixament al senyor del crim.
No te'l donarà; li hauràs de prendre.
I de sobte, va saber la resposta correcta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada