dissabte, 18 de novembre del 2017

Traïció a Cestus (XLIX)

Anterior



–49–

Amb els anarquistes marxant en diversos fronts, no hi havia temps per descansar a ChikatLik. Els atacs sempre es duien a terme amb precisió de làser, i gairebé sempre produïen danys estructurals mínims i cap pèrdua vital. Tot i així, en cada cop resultava danyat un complex industrial, i la seva producció quedava frenada o interrompuda. Les mines quedaven massa danyades perquè els obrers entressin, els vehicles eren sabotejats i les forces de seguretat patien humiliacions que despertaven la seva ira. I darrere de tot això, darrere de cada marca al mapa que assenyalava un altre pont volat, un altre aeroport paralitzat, una altra estació de processament central inutilitzada, Duris creia percebre la ment d'Obi-Wan Kenobi: brillant, atrevida, estratègicament diversa i respectuosa amb la vida en totes les seves formes.
Seguiria viu el Jedi?
Si es bloquejava la majoria dels centres de producció, si les cadenes vitals de muntatge es veien reduïdes a un ritme mínim, ella es quedaria de mans lligades. Hauria de presentar una demanda per obtenir la pau o cridar a les forces de la Confederació perquè protegissin els seus interessos, llançant a Cestus pel sender de la destrucció. Perquè si Cestus recorria a la Confederació, la República ho consideraria un planeta enemic productor d'armes letals. Cestus no tenia una flota capaç de resistir a cap de les dues forces destructores. G'Mai Duris quedaria reduïda a trossets políticament, econòmicament i personalment, i Cestus acabaria sent un peu de pàgina al qual ningú prestaria atenció en els llibres d'història que relatessin els intents fallits de secessió.
La regent va dormir poc en aquells dies. Era com si cada cinc hores aproximadament li arribés un nou informe amb més imatges de refineries en flames, forces de seguretat desertores i històries sobre equips paramilitars (potser Vent del Desert o algun altre) que atacaven des del silenci i les ombres, per després desaparèixer. S’esvaïen com el fum.
Llavors, una nit, els crits de la Shar Shar la van arrencar del seu somni inquiet.
–Tenim atrapat a Vent del Desert! –va exclamar–. Vingui, si us plau.
G'Mai Duris es va posar una bata per tapar l’enorme cos i s’apressà a seguir la forma esfèrica blava de la seva assistent mentre rebotava pel passadís cap a l'observatori.
Va reconèixer el lloc dels holos: l'estació geotèrmica de Kibo, situada a l'oest dels turons Zantay. Kibo havia aparegut a la llista d'alta prioritat de possibles objectius, de manera que se li havien adjudicat equips addicionals de seguretat. Semblava que aquesta preocupació estava justificada.
–Què passa?
–Una unitat de Vent del Desert. No són més de deu. Estaven sabotejant una de les torres quan els va localitzar una sonda secundària. Arribàrem abans que poguessin escapar. Sembla ser que els vam tallar la retirada.
–Bé, bé –va dir la Duris–. Llavors hi ha possibilitats de capturar-los i interrogar-los
Potser per fi aconseguissin saber alguna cosa de la veritat. Potser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada