dimarts, 14 de novembre del 2017

Traïció a Cestus (XXXI)

Anterior



–31–

La gent de la Trillot va arribar en plena nit per lliurar a Obi-Wan els documents que havia sol·licitat. Entre aquests i els arxius oficials, Snoil tenia accés a informació suficient com per mantenir ocupat durant anys a un equip d'investigació.
Però no tenien anys.
Snoil va absorbir, va escanejar, va anotar, va sol·licitar resums i va treballar fins ben entrada la nit. Pel que Obi-Wan havia observat, el víppit no havia dormit des que van arribar. Però, en no conèixer bé la fisiologia víppit, no estava segur que allò fos anormal. Així i tot, la seva preocupació no va deixar d'augmentar fins al moment en què un exhaust Snoil va informar que s'anava a ficar al llit.
Snoil es va arrossegar fins al seu dormitori i no es va tornar a veure fins passades deu hores, moment en què va aparèixer a la porta amb un enorme somriure.
–Doolb? –va preguntar Obi-Wan.
Snoil estava radiant.
–Obi-Wan! Obi-Wan! Les dues meitats del meu cervell han parlat mentre dormia. Ho vaig trobar!
–El què? –va preguntar ell.
–Mira això –va dir el nerviós víppit–. En aquest document, els executius de Cestus Cibernètica es vanen del fet que la terra va ser comprada amb sintopedres. De fet, es burlen dels ignorants aborígens.
Un desvergonyiment. Una cosa ofensiva, es mirés com es mirés.
–I?
–Tècnicament, les sintopedres són diners falsos –els ulls d’Snoil relluïen–. Presta atenció, Obi-Wan. Cestus Cibernètica era una subsidiària de la presó. La presó va ser construïda i funcionava amb un contracte de la República.
–Sí. I? –Encara no aconseguia entendre on portava tot allò.
–Obi-Wan –va dir Snoil, exasperat–. Cestus Cibernètica era en aquell moment representant de la República i estava subjecta als mateixos estàndards que qualsevol ambaixador. Una compra realitzada amb diners falsos no és una compra com a tal. Això anul·la la venda original. La terra en la qual es troben totes les fàbriques de Cestus segueix pertanyent al Rusc!
A Obi-Wan va començar a donar-li voltes el cap. Si aquesta informació sortia a la llum, les Cinc Famílies estarien acabades. Coruscant prendria el control de la situació, i l'únic beneficiat seria el Rusc. Genial per als x'ting, però, si l'economia s'enfonsava, l'escassetat d'aigua i aliments acabaria amb la vida de milions d'éssers. Era un espantós recurs d'última hora, tot just millor que un bombardeig. Però, per descomptat, era millor...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada