dilluns, 27 de novembre del 2017

Caçat (XI)

Anterior



Capítol 11

La mort.
Boba pensava ràpidament. Després va parlar veloç.
–Jabba… el més Poderós dels Hutt! –va cridar. Va anar amb compte d'encarar-se a Jabba, sense mostrar por. –És precisament la meva ignorància el que m'ha portat fins aquí! –Boba va continuar–. Per al coneixement has de buscar a Jabba el Hutt… això és el que em va dir Jango Fett. És per això que he vingut a tu.
Jabba se li va quedar mirant.
–Per al coneixement, eh?
Va sonar complagut. Boba va respirar alleujat.
–Això vas escoltar? –tronà Jabba, tornant-se al seu exèrcit de lacais–. Aquest estrany ha vingut a mi pel coneixement! Per això s'ha arriscat a la mort, la tortura i l'esclavitud!
Oh-oh, va pensar Boba.
Jabba es va tornar cap a ell.
–Bé, intrús! Has vingut per una bona raó. Jo sé molt!
El llimac hutt va fer un cop d'ull a la pantalla que mostrava la carrera de beines. Va donar una llarga i ressonant riallada.
–Alguns podrien dir que sé el que va a passar abans que succeeixi.
Un riure incòmode va ressonar pels altres a l'habitació. Jabba es va inclinar cap endavant, mirant a Boba amb ulls astuts.
–Vas dir que t'enviava Jango Fett? Havia sentit que estava mort. Assassinat pels Jedi a Geonosis. És això cert?
Una vegada més Boba s'alegrava que el casc li cobrís el rostre.
–Si –va dir. La paraula va sortir gairebé com un sospir–. Si, és veritat.
–Coneixia les habilitats d’en Jango. Era valent i un home de paraula. Va ser un dels millors caçadors de recompenses de la galàxia.
–Alguns podrien dir que el millor –va interrompre Boba sense pensar.
–Mmmmm. –Els ulls d’en Jabba es van estrènyer–. Tu també, intrús mandalorià, sembles tenir valor. Però has trencat una regla en venir aquí. Així que et donaré a triar.
El flàccid braç d’en Jabba va gesticular cap a la pantalla. Gairebé tothom dins de la cúpula s'agrupava ara davant d'ella, mirant ansiosament la carrera de beines.
–Digues-me qui creus que guanyarà aquesta carrera. Si estàs en el correcte, et portaré amb mi al meu Palau B’omarrí. Allà em serviràs.
Boba va assentir.
–Gràcies.., –va començar, però Jabba va aixecar una mà per interrompre’l.
–Si t'equivoques, així i tot m'acompanyaràs al meu palau… però no per servir-me. En lloc d'això, seràs servit, a una de les meves bèsties de la fossa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada