dimarts, 21 de novembre del 2017

Traïció a Cestus (LXII)

Anterior



–62–

Segons la manera de pensar d'Obi-Wan, ja s'havia fet tot el possible. Tots els errors que podien haver-se previst, s'havien corregit. Aquest cop, només una petita part dels reclutes supervivents sabia on era el quarter general. Els quaranta-vuit supervivents estaven organitzats en cèl·lules de cinc o sis, i només els integrants de cada cèl·lula sabien el nom dels altres. Les granges i mines adjacents havien patit una onada de detencions. Molts dels que s'havien permès fanfarronejar a la taverna sobre les seves recents gestes llanguien ara a la presó, o havien estat assassinats en intentar escapar.
Qui sabia on havien portat als captius? Els presoners que els MJS s'havien emportat de les mines amb prou feines sabien alguna cosa, però units a l’holovídeo podien ser una prova sòlida de l'engany del Jedi, la qual cosa podria ser suficient per què més planetes abandonessin la República.
En els últims dies, Obi-Wan i Kit havien muntat el campament en una mina de tricoure abandonada a la qual s'entrava per un porxo cobert que no es podia detectar des de l'aire. A més, cap dels reclutes capturats la coneixia. Una cova lliure de nius d'aranya i amb diverses sortides de fàcil accés. Obi-Wan estava decidit a què no es repetís una massacre com l'anterior. No es podien permetre una altra catàstrofe així.
Quàtor es va acostar a ell.
–Jangotat continua en parador desconegut –digué.
Skot OnSon, el recluta més jove, havia estat portat a la cova amb els ulls embenats, i ara estava parat en el que ell considerava posició de ferms.
–Alguns dels nostres van anar en la seva cerca –va dir–. I vam trobar els seus cossos, però no a ell...
–Per tant, no sabeu el que ha estat d'ell –va dir Obi-Wan.
–No, General Kenobi.
Obi-Wan es va inclinar, recolzant-se en les mans, intentant treure alguna cosa de lògica a tota la informació.
–Potser ens hagin traït –va dir en veu baixa.
Un silenci sepulcral es va imposar en la caverna. Llavors, Enta va prendre la paraula.
–Està suggerint que Jangotat ha trencat el Codi? –va dir amb el to de veu d'algú a qui acaben d'informar-lo que ja no existia la força de gravetat.
C4 va mirar a Obi-Wan amb una cosa semblant a la ira.
–Això no ha passat mai.
Obi-Wan estava enfadat amb ell mateix per permetre que semblant especulació se li passés pel cap. Aquests soldats no podien ser més lleials. C4 havia trobat allò ofensiu, i amb raó.
–No és la meva intenció insultar-vos. Només afirmo una cosa que és certa: Jangotat es comportava d'una manera estranya abans de l'atac.
Kit Fisto va escollir aquest moment per parlar.
–Jo crec que l'han matat. Un tret podria haver fos el seu intercomunicador. I es van enfonsar tones de roca. Potser estigui enterrat.
Va haver-hi una altra pausa. Els soldats clon no volien ni pensar en allò, però ho preferien a l'altra alternativa.
–Hi ha una altra possibilitat. No hem pogut contactar amb Sheeka Tull. És possible que estigui amb ella... els van veure junts.
Kit va fer unes palmellades.
–A partir d'ara, la seguretat és prioritària. No s'enviaran missatges fora del campament. Això no pot tornar a passar.
–Totalment d'acord, senyor.
–Llavors passem a la fase tres –va dir Obi-Wan amb rudesa–. Sabotatge intensificat. Kit?
Kit va examinar l'holograma flotant i va parlar.
–Potser sigui possible localitzar les parts crítiques del sistema de fabricació i distribució, i aturar o frenar la producció sense fer mal a la fàbrica en si.
–I per què cal ser tan selectius?
–Cestus no pot sobreviure sense ingressos. Si s'interrompen d'una manera que sigui una mica menys que temporal, moririen milers de persones.
–Llavors?
–Tinc un pla...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada