dimecres, 15 de novembre del 2017

Traïció a Cestus (XXXVIII)

Anterior



–38–

Vagonetes, transbordadors d'equip, vehicles de passatgers, màquines de mineria i androides de reparació anaven d'un costat a un altre pel mateix laberint de rails i vies, avançant-se –i envoltant-se– com si fossin coses vives, estructures individuals de teixit dins d'un organisme més gran, cèl·lules del cos de Cestus, abellots d'un rusc tecnològic.
I amagat sobre un d'aquests vehicles, aferrant-se a la superfície amb tendons i músculs temperats per dècades d'entrenament, es trobava el Cavaller Jedi Obi-Wan Kenobi. Compensava els girs impossiblement ràpids i bruscos, les accelerades i les frenades amb una profunda comprensió dels ritmes de l'univers i dels seus corrents invisibles.
Obi-Wan havia estudiat els patrons del sistema de transbordadors en el curs d'una llarga nit d'insomni en la solitud de les seves habitacions. En presència de la G'Mai, tot just havia dedicat uns minuts a actualitzar aquella investigació. Però el que estava a punt de fer els hagués deixat bocabadats encara que li haguessin vist hores immers en l'estudi. Gràcies a la pràctica i el coneixement secret, les seves accions podrien semblar miraculoses als seus amfitrions, deixant-los emocionalment desconcertats, sobretot al volàtil Quill.
Però primer havia de fer-ho, sabent com sabia que els sensors dels vehicles observaven cadascun dels seus moviments.
El vehicle va començar a frenar i a girar a l'esquerra. Seguint els seus instints, que anaven més enllà del nivell de pensament conscient, va saltar abans fins i tot de veure el següent cotxe.
Obi-Wan es va agafar per un instant a la paret del túnel, i després va sentir una forta ràfega d'aire, quan el següent magcar es va precipitar cap a ell. Per un instant, els panells de transpariacer del vehicle van donar la impressió de ser els grans i brillants ulls d'alguna criatura subterrània. Va veure de reüll als passatgers, pendents dels seus datapad o embrancats en converses. Tots es van interrompre de cop i volta per mirar aquell home que penjava cap per avall del sostre del túnel i que es llançava cap a ells davant els seus atònits ulls. Una xexta de pell groguenca va agitar els quatre braços mentre cridava que el pobre humà intentava suïcidar-se d'una manera una mica estranya.
"Ho sento", li va dir Obi-Wan amb els llavis, i després es va agafar a la part davantera del cotxe, just quan frenava per donar la corba; però, tot i així, es va quedar sense alè per l'impacte.
Es va omplir amb desesperació. Faltaven divuit segons fins al següent punt, i els va comptar dins seu, somrient als civils que contemplaven atònits aquella estranya aparició.
Va desaparèixer abans que algun d'ells pogués reaccionar i fer res més que sobresaltar-se.
Obi-Wan es va encaixar entre el sostre i la paret, agafant-se amb mans i peus. Un túnel de càrrega passava per allà, i només van passar deu segons fins que va sentir el vehicle udolant en la seva direcció. Va veure un únic ull que el mirava només un moment, abans de tenir-lo sota, i es va deixar caure a una vagoneta. Hi havia tantes roques apilades allà que va estar a punt de relliscar fins a les vies. Va lluitar per trobar un agafador, el va trobar, el va perdre i el va tornar a trobar. L'huracà artificial feia onejar les cames d'Obi-Wan, que les va recollir un segon massa tard. Es colpejà el taló dret contra una paret, i va començar a donar batzegades d'un costat a un altre, a punt de desenganxar-se, i es va deixar anar per tornar a agafar-se uns metres després.
El vent el castigava sense pietat, i no es podia fer res per impedir-ho, almenys de moment. Sabia que els ordinadors cestins haurien efectuat l'anàlisi de la cinètica del sistema que ell havia fet al seu torn emprant la Força, i l'havien trobat ajustat. Per llavors pot ser que fins i tot haguessin adaptat la seva programació per poder seguir el seu parador, calculant la presència d'un cos no declarat saltant de cotxe en cotxe per tot el sistema.
Això i els monitors superiors deixaven clar que actuava per a un públic tan crític com suspicaç.
Va anar de cotxe en cotxe fins arribar a una intersecció on per fi va poder saltar amb tota llibertat. Va aterrar a les vies metàl·liques que hi havia a terra. Va respirar amb glopades curtes i profundes, negant-se a rendir-se a la por que aguaitava just sota la superfície de la seva concentració.
Precisió. Precisió.
Obi-Wan es va ajupir i va tocar el rail metàl·lic sobre el qual levitava el magcar a velocitat de creuer. S'acostava. Encara faltava una mica, però era massa tard per fer altres plans. Només podia esperar. Una sobtada corrent d'aire el va colpejar com si fos una onada, enderrocant els seus blocs mentals acuradament edificats.
Ara. Obi-Wan es va girar i va arrencar a córrer pel túnel el més de pressa que va poder, fugint del cotxe que el perseguia a tota velocitat. Podia sentir la sirena d'avís. En l'últim instant va saltar cap endavant i, utilitzant l'última força que li quedava al cos per accelerar la seva velocitat, va girar en ple salt.
Per un moment, amb el cos impulsat per uns músculs en excel·lents condicions i un sistema nerviós en sintonia amb els corrents més profunds de la Força, la velocitat d'Obi-Wan aconseguí els cinc metres per segon del magcar. Es va encongir, exhalant l'aire just en el moment de l'impacte, amb els braços annexionats per absorbir el xoc. El seu cos es va quedar sense alè amb un gegantí sospir, però la mateixa exhalació li va proporcionar l'amortiment que li va permetre sobreviure a l'impacte. De no haver igualat amb precisió la velocitat del magcar...
Si no hi hagués girat...
Si no hi hagués exhalat en el moment exacte...
Hauria estat atropellat, aixafat i reduït a trossets. Però ara, Obi-Wan lluitava per pujar per la superfície del cotxe. Va aconseguir tombar-se sobre el sostre, una mica adolorit i panteixant, i es va posar còmode per a la resta del viatge.

***

A les sales del Consell, els membres de les Cinc Famílies que havien tingut la sort de no ser segrestats contemplaven atònits l'espectacle.
– Quina classe de criatures són aquests Jedi? –va xiuxiuejar Llitishi, alliberant gotes de suor per la seva arrugada front blava.
–No ho sé..., però estic profundament agraït que estiguin al nostre costat –va dir Debbikin El Vell, pensant en la seguretat del seu fill–. Crec que hauríem de replantejar-nos seriosament la nostra postura.
Es van sentir murmuris d'assentiment, seguits ansiosos intents de pressionar els sensors perquè proporcionessin més informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada