dilluns, 20 de novembre del 2017

Traïció a Cestus (LIX)

Anterior



–59–

Abans de continuar, Sheeka Tull es va assegurar que els seus perseguidors l'havien perdut la pista. Va viatjar cap al Sud, cap a les rutes aèries comercials, i després va entrar en elles, canviant de direcció diverses vegades per estar completament segura que ningú seguia l’Spindragon.
Una vegada va estar segura, va zigzaguejar dos-cents quilòmetres fins a una extensió de monticles marronosos situada a uns 180 klicks a l'est de les muntanyes Dashta. Un riu canalitzava l'aigua fosa del pic nevat de Yal-Noy, cap al Nord, per la qual cosa els seus turons eren molt més verds del que és habitual en la superfície de Cestus, la qual cosa constituïa un plaer per a la vista fins i tot des de lluny. Tot i així, el subministrament d'aigua no arribava a ser abundant, només n'hi havia prou per abastir una població que es mantenia relativament escassa.
La majoria les anomenaven els turons Zantay. Sheeka Tull les anomenava la seva llar. Sheeka va introduir les coordenades d'aterratge i va respirar amb alleujament mentre els motors s'aturaven.
Al principi no hi va haver senyals de vida. Aleshores, un x'ting vestit amb una túnica marró va sortir d'una de les construccions de metall. Mentre Sheeka Tull ajudava a sortir a Jangotat per la rampa, ell la va saludar amb el somriure de benvinguda de costum.
–Germà Destí. –Va dir ella.
–Sheeka –va dir ell. Els seus ulls van examinar l'uniforme cremat, i la seva expressió de dissort es va intensificar–. Portar aquí en aquest soldat és perillós.
Sheeka va agafar amb més força a Jangotat per la cintura.
–Ha estat ferit per la nostra causa. Ajuda'l, Germà Destí. Si us plau.
El vell x'ting de borrissol canós va examinar la ferida, fregant el teixit entre els dits.
–Làser?
–Què més dóna? –va dir ella, apressant-lo–. Ajuda'l!
El Germà Destí deixà anar un sospir llarg i lent. Els seus facetats ulls color maragda estaven profundament entristits.
–Per tu, filla meva –va dir, i va alçar la veu perquè el sentissin els altres. Lentament, van aparèixer unes poques persones seguides per bastants més, totes sortint dels seus amagatalls, acostant-se, somrient.
Tres nens es van acostar corrent a ella, cridant:
–"Nana!" i abraçant els seus faldons de cuir.
–Tari! –va exclamar ella, abraçant al nen–. Tonoté (la nena) –. On és Mithail? –el nen va mantenir certa distància, però ella el va abraçar i va besar el seu pèl vermell i rebel–. Què tal us ha anat? –va preguntar mentre distribuïa petons i abraçades entre ells, i veia de cua d'ull com uns x'ting vestits amb hàbits foscos s’emportaven amb llitera a Jangotat.
–Qui és aquest home? –va preguntar Mithail, el més petit.
–Un amic –va respondre ella, i després li va regirar el pèl–. Un amic. Vinga. Expliqueu-me tot el que ha passat en l'última setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada