dilluns, 7 de maig del 2018

Darth Vader El Senyor Fosc (II)

Anterior


2
Murkhana ja era un món perillós molt abans de convertir-se en un món traïdor. El magistrat Passel Argente havia permès que el crim florís en ell, sempre que l'Aliança Corporativa i la seva principal empresa subsidiària, Màrqueting Lethe, rebessin bona part dels seus beneficis. Per quan Argente es va unir amb el moviment secessionista del Comte Dooku, fent que Murkhana entrés en la Confederació de Sistemes Independents, ja no hi havia forma de distingir entre les tàctiques extorsionadores de l'Aliança Corporativa i les de Sol Negre o altres sindicats de gàngsters semblants, llevat pel fet que l'Aliança s'interessava més per les adquisicions corporatives que pel joc, el negoci de la protecció i el contraban d'espècia.
Quan l'Aliança Corporativa no sabia ser prou persuasiva, emprava tancs droides per convèncer als amos de les companyies de la saviesa que hi havia d’acceptar les seves ofertes d'adquisició, i ara hi havia dotzenes d'aquestes màquines bèl·liques posicionades als inclinats carrers de la ciutat per rebutjar a les forces invasores republicanes.
Shryne coneixia el lloc tan ben com qualsevol habitant de la ciutat, però va deixar que els comandos anessin a l'avantguarda. Els tres Jedi van seguir als quatre soldats d'operacions especials al llarg d'un sinuós recorregut pels entrecreuats carrers, esquivant els trets làser d’androides bèl·lics i de bandes de mercenaris i confiant que el mercenari captiu fos conscient que no li convenia enganyar-los. En les altures, descarregues làser i projectils d'ions xocaven contra els convexos camps d'energia, igual que les naus droides i els caces enderrocats en els furiosos combats aeris que tenien lloc en els núvols.
El grup d'aliats no va trigar d’arribar a les avingudes del pont situat més al sud, del quartet de ponts que unia la ciutat amb les plataformes d'aterratge. En no trobar resistència al centre mèdic, es van infiltrar en l'ampli atri de l'edifici. Una llum apagada es filtrava pels alts finestrals de permaplex; la pols i els enderrocs es dipositaven en un sòl de mosaic mentre l'edifici tremolava al ritme del creixent bombardeig republicà.
L'aire ple de partícules brunzia amb el corrent del generador de l'escut i estarrufava el borrissol del clatell de Shryne. El lloc semblava i se sentia desert, però així i tot Shryne va enviar a Chatak, Starstone i dos dels comandos a reconèixer els nivells superiors, per si de cas. Confiant encara en la informació del captiu, Shryne, Trepador i l'explorador tres de l'Equip Ió van creuar un laberint de passadissos feblement il·luminats fins a un turboascensor que, segons deia, els portaria a la sala del generador d'escut.
—Senyor, no vaig voler dir res davant la general Chatak —va dir Trepador mentre descendien—, però no és normal que un Jedi i un comandant tinguin criteris diferents sobre estratègia.
Shryne sabia que era cert.
—El comandant Munició té un gran instint. Del que manca és de paciència. —Es va tornar per complet per mirar d'enfront del comando—. La guerra ens haurà canviat a alguns, Trepador. Però el mandat Jedi sempre ha estat mantenir la pau sense matar a tots els que s'interposin en el seu camí.
Trepador va assentir en senyal de comprensió.
—Conec a uns quants comandants que van ser retornats a Kamino per a recuperació.
—I jo conec a uns Jedi als quals això els vindria molt bé. Perquè tots volem que aquesta guerra s'acabi d'una vegada. —Va tocar a Trepador en el braç quan el turboascensor es va detenir—. Em disculpo d'entrada si aquesta missió acaba sent una pèrdua de temps.
—No hi ha problema, senyor. Ho considerarem un permís del treball.
A l'altre costat de l'ascensor antigravitatori, l’ensordidor murmuri del generador feia gairebé impossible parlar sense dependre dels comunicadors. Shryne va treure el seu d'una bosseta del seu cinturó d'utilitats i el va sintonitzar en la freqüència que Trepador i el seu home utilitzaven per comunicar-se amb els enllaços del seu casc.
Els tres homes van descendir amb cura per un passadís sense llum fins arribar a un tremolós pòrtic que apuntava a la sala del generador. La major part del cavernós espai estava ocupada per la piràmide truncada de duracer que proporcionava energia al bosc de projectors d'escut amb forma de platet que hi havia en la plataforma d'aterratge.
Trepador va fer descendir uns macrobinoculars sobre el seu visor tintat i va examinar el lloc.
—Compto dotze sentinelles —li va dir a Shryne pel comunicador.
—Afegeix tres tècnics koorivar de l'altre extrem del generador —va dir l'explorador tres des de la seva posició.
Shryne podia veure fins i tot sense macrobinoculars que la majoria dels guàrdies eren mercenaris, humans i humanoides, armats amb rifles làser i vibrofulles, l'arma que definia a la brigada. Unes banyes cranials, símbol de posició sobretot entre els membres de l'elit de Murkhana, identificaven al koorivar del grup. Tres droides de combat de la Federació de Comerç completaven el contingent.
—El generador està massa ben protegit per destruir-lo de forma encoberta —va dir Trepador—. Disculpi per dir-ho, però pot ser que el comandant Munició tingués raó en desitjar que el Galant s'ocupés d'això.
—Ja vaig dir que tenia bon instint.
—Senyor, que els guàrdies no estiguin aquí per rebre cures mèdiques no vol dir que no puguem convertir-los en pacients.
—Ben pensat —va dir Shryne—, però seguim sent tres contra dotze.
—Vostè val almenys per sis d'ells, no, senyor?
Shryne va somriure al comando amb els ulls entretancats.
—Això en un dia bo.
—Al final, tant Munició com vostè tindran raó. I, la qual cosa és millor, li estalviarem al Galant unes quantes descarregues làser.
Shryne va deixar anar una riallada.
—Si ho veu d'aquesta manera, Trepador.
Aquest va fer unes quantes senyals al tercer explorador i, a continuació, els tres van iniciar el descens cap al sòl greixós.
Renunciant al pensament i l'emoció, Shryne es va sumir en la Força, confiant que aquesta supervisés els seus actes mentre els executava amb determinació, que no amb ira.
Eliminar als guàrdies només era una cosa que havia de fer-se.
Davant un senyal de Trepador, tant el seu home com ell van derrocar a quatre sentinelles amb trets làser acuradament col·locats, passant a continuació a retornar el foc dels quals encara seguien dempeus.
Per tènue que pogués ser de vegades el seu contacte amb la Força, Shryne seguia sent un mestre amb l'espasa, i gairebé trenta anys d'entrenament havien temperat els seus instints i convertit el seu cos en un instrument de tremenda força i velocitat. La Força li va guiar fins a les zones de major perill, amb la fulla blava del seu sabre làser tallant l'espès aire, desviant trets, cercenant membres. El temps es va dilatar, la qual cosa li va permetre percebre cada raig individual d'energia, cada llengua de vibrofulla. Tenia temps sobrat per veure cada perill i realitzar la seva tasca.
Els seus contrincants queien davant la neteja de les seves espasades, inclòs un dels androides, del circuit fos dels qual va emanar una pesta d’ozó. Un mercenari va llançar un gemec en caure cap enrere, l'aire obrint-se pas per un forat en el seu pit, la sang brollant per venes que no havien estat cauteritzades pel pas de la fulla.
A un altre es va veure forçat a decapitar-ho.
Va sentir a Trepador i al seu home a cada costat, i va captar el sibilant so de les seves armes traspassant l'incessant brunzit del generador de camp.
Un androide es va fer trossos, projectant metralla.
Shryne va evadir el diluvi d'aliatge calent que va donar de ple a un koorivar crivellant el seu rostre eixut i el seu tors.
Apartant-se de l'abast d'una vibrofulla llançada contra ell, va notar que dos dels tècnics fugien per salvar la vida. Estava disposat a deixar-los marxar, però l'home de Trepador els va veure també, no els va donar caserna i va acabar amb ells abans que poguessin aconseguir la seguretat del principal turboascensor de la sala.
Després d'això la lluita va començar a decaure.
Shryne sentia la seva pròpia respiració i els seus batecs en les seves oïdes, i els notava controlats. Però el pensament es va introduir en la seva dinàmica i va baixar la guàrdia abans del que és degut.
La tremolosa fulla de la vibrofulla d'un mercenari li va esquivar per poc. Girà sobre els talons, va buscar els peus de l'atacant i li va tallar l'esquerre. El mercenari udolà, els seus ulls es desorbitaren davant aquesta visió i va caure cap endavant agitant ambdues mans i arrencant per casualitat el sabre làser de les mans de Shryne, que va sortir rodant pel sòl.
A certa distància d'ell, Trepador combatia amb un androide i dos mercenaris. Després d'acabar amb l’androide, la guspirejant carcassa d'aquest li havia caigut damunt, bloquejant-li la mà dreta i el rifle làser, de manera que la parella de mercenaris es disposava a rematar-lo.
Trepador va aconseguir contenir a un dels seus presumptes assassins amb puntades ben col·locades, esquivant fins i tot un tret làser que va rebotar en el sòl i en el generador. L'home de Trepador va acudir en la seva ajuda i es va enfrontar cos a cos amb el mercenari que el seu cap havia apartat d'una puntada, però aquest es quedava sense trucs per lliurar-se del seu segon atacant.
El lluitador enemic va saltar contra ell, subjectant la vibrofulla amb ambdues mans.
Shryne es va moure, no per desplaçar-se fins on estava Trepador, doncs sabia que mai podria arribar a temps fins a ell, sinó en direcció al pom del sabre làser que seguia girant en el sòl i que va llançar d'una puntada cap a l’enguantada i allargada mà esquerra de Trepador. En el mateix instant en què el mercenari es disposava a descarregar el que hauria estat un cop fatal, el polze del comando va pressionar el botó activador del sabre làser. Una columna d'energia blava va brollar del pom, a través del pit del separatista, empalant-lo.
Shryne va acudir al costat de Trepador mentre l'altre comando recorria la sala assegurant-se que no hi havia més sorpreses.
Yoda, o qualsevol altre Mestre Jedi, hauria alliberat a Trepador de l’androide caigut amb una empenta de la Força, però Shryne va necessitar l'ajuda de Trepador per moure la guspirejant carcassa. Anys abans, hauria pogut fer-ho sol, però ja no. No estava segur de si aquesta feblesa era pròpia d'ell o si la guerra estava fent desaparèixer la Força de l'univers amb la mort de cada Jedi.
Trepador va apartar el cos del mercenari i es va asseure.
—Gràcies pel salvament, general.
—No volia que acabés com el seu model.
Trepador se’l va quedar mirant.
—Sense cap, vull dir.
Trepador va assentir.
—Vaig pensar que volia dir a les mans d'un Jedi.
Shryne va allargar la mà per rebre el sabre làser, que Trepador mirava com si el veiés per primera vegada. Llavors, sentint la mirada de Shryne clavada en ell, va dir:
—Perdoni, senyor —i va dipositar el mànec a la mà del Jedi.
Aquest es va enganxar l'arma en el cinturó i va ajudar al comando a posar-se a peu dret mentre clavava la mirada en Chatak, Starstone i els altres dos comandos de l'Equip Ió, que en aquest moment arribaven a la sala armes en mà.
Shryne els hi va fer un gest indicant que tot estava sota control.
—Vau trobar pacients? —va preguntar a Chatak quan aquesta va poder sentir-li.
—Cap. Però no havíem registrat tot l'edifici quan vam sentir els trets.
Shryne es va tornar cap a Trepador.
—Prepari les càrregues tèrmiques, i després cridi al comandant Munició. Digui-li que alerti al comandament aeri que el camp d'energia de la plataforma d'aterratge va a apagar-se, però algú haurà d'acabar amb les bateries costaneres del pont perquè puguin desembarcar l'artilleria i les tropes. La general Chatak i jo acabarem de registrar l'edifici i ens reunirem amb tu en el punt de trobada.
—Afirmatiu, senyor.
Shryne va començar a caminar, però es va detenir en sec.
—Trepador. Digui-li de la meva part al comandant Munició que probablement vam haver de fer-ho a la seva manera.
—Segur que vol que l'hi digui?
—Per què no?
—Perquè només aconseguiria donar-li més ànims, senyor.


—Ras diu que vas matar a algú amb el sabre làser del general Shryne —li va dir a Trepador un dels comandos que van acompanyar a Bol Chatak mentre els quatre membres de l'Equip Ió col·locaven els detonadors tèrmics en els panells de control del generador de camp.
—Així és. I com sabia que ho voldries veure, vaig treure un holo amb la càmera del meu casc.
El sarcasme de Trepador no va ser captat per l'expert en armes petites, l'explorador dos anomenat Rastre.
—Què tal es maneja?
Trepador es va quedar un moment quiet.
—Més com una eina que com una arma.
—Una bona eina per esbudellar mercenaris —va dir Ras prop d'ells.
—No ho discuteixo —va dir Trepador, assentint amb el cap—. Però prefereixo una 17.
—Shryne és de fiar —va dir Rastre en reprendre la tasca de col·locar les càrregues.
—En els combats cos a cos, prefereixo tenir-lo a ell amb mi a tenir a Munició —va comentar Trepador—, però no en un camp de batalla. A Shryne li preocupen massa els danys col·laterals.
Després de completar la seva tasca, va caminar decidit per la sala de control, comprovant la labor de tots. L'encarregat de comunicacions de l'Equip Ió va córrer fins a ell quan ajustava la localització d'un dels detonadors.
—Està el comandant Munició informat? —va preguntar Trepador.
—Tinc al Comandant en la línia. Desitja parlar personalment amb vostè.
Trepador es va distanciar de la resta de l'equip i va manipular el dial del comunicador a una freqüència codificada.
—L'especialista Trepador per línia segura, Comandant.
—Està el Jedi amb tu? —va replicar bruscament Munició.
—No, senyor. Està registrant la resta de l'edifici per si ens deixem a algú.
—Quin és la situació, cap d'esquadró?
—Sortirem d'aquí quan les altres tèrmiques estiguin col·locades. T-5, com a molt.
—Conserva alguna d'aquestes tèrmiques. El seu equip ha de reunir-se amb nosaltres el més aviat possible. Ens han modificat les prioritats.
—Modificades en què?
—Cal matar als Jedi.
Trepador va guardar silenci per un llarg moment.
—Repeteixi això, comandant.
—Hem d'acabar amb els Jedi.
—Qui ho ordena?
—Estàs qüestionant la meva autoritat?
—No, senyor. Només faig el meu treball.
—El teu treball és obeir als teus superiors.
Trepador va recordar les accions de Shryne a la sala del generador; la seva velocitat i punteria, la seva habilitat amb el sabre làser.
—Sí, senyor. És que no m'entusiasma molt enfrontar-me a tres Jedi.
—A cap ens entusiasma, Trepador. Per això necessitem al teu equip. Vull preparar una emboscada prop del punt de trobada.
—Entesos, comandant. Obeirem. Fora.
Trepador va tornar amb els seus tres companys, els quals li miraven atentament.
—A què venia això? —va preguntar Rastre.
Trepador es va asseure a la gatzoneta.
—Ens han ordenat preparar una emboscada als Jedi.
Ras va grunyir.
—Estrany moment per a un exercici amb foc real, no?
—No és un exercici —va contestar Trepador mirant-lo.
Ras no va moure ni un múscul.
—Creia que els Jedi estaven del nostre costat.
Trepador va assentir.
—Jo també.
—Què han fet?
—Munició no ho va dir —va reposar, bellugant el cap—. I se suposa que no hem de fer aquesta pregunta, està clar?
Els tres especialistes es van mirar uns a uns altres.
—Com vols que ho fem? —va dir per fi Ras.
—El comandant vol que preparem una emboscada, —va dir Trepador amb veu decidida—. I jo dic que li donem el que ens demana.


Shryne, Chatak i Starstone van contemplar des de les altures del centre mèdic com els enormes edificis tremolaven en explotar el generador de camp enterrat a la seva base. Núvols de fum es van alçar al caòtic cel, i l'edifici va trontollar precàriament. Afortunadament, no es va esfondrar, com Shryne temia que fes, així que els ponts que cobrien la badia no van sofrir cap dany. A deu quilòmetres d'allà, el titil·lant camp d'energia que cobria la plataforma d'aterratge va parpellejar i va desaparèixer, deixant l'enorme hexàgon a l'abast de qualsevol atac.
No va passar ni un moment abans que esquadrons de caces Ala-V i bombarders ARC-170[1] de la República descendissin dels arremolinats núvols i disparessin els seus canons. Les bateries antiaèries del camp d'aterratge i dels ponts van obrir foc, omplint el cel amb línies d'energia crua.
Més al sud, el Galant surava immòbil a cinc-cents metres de les turbulentes aigües de la badia. Els caces republicans brollaven de les comportes del destructor estel·lar dirigint-se a la costa enmig de tempestes de foc intens.
—Ara comença de debò —va dir Shryne.
Els tres Jedi es van dirigir a l'oest, internant-se a la ciutat abans de girar cap al sud rumb al punt de trobada. Van evitar sempre que podien les escaramusses amb droides de combat i amb mercenaris, i guanyaven els combats quan no tenien l'opció d'escapar a ells. Shryne va sentir alleujament en veure que la padawan de pèl arrissat de la Chatak demostrava un valor notable i era tan destra amb el sabre làser com molts Cavallers Jedi fets i drets. Sospitava que tenia una connexió amb la Força molt major de la qual ell havia tingut fins i tot en els seus millors anys d'àvid estudi.
Quan no buscava la manera d'evitar enfrontaments, s'obsessionava amb el seu error respecte al centre mèdic.
—Hauria estat preferible un bombardeig quirúrgic —va confessar a Chatak mentre passaven per un carreró fosc que coneixia d'una visita anterior a Murkhana.
—No et preocupis per això, Roan —li va respondre ella—. El generador estava aquí precisament perquè l'Aliança Corporativa sabia que perdonaríem al centre mèdic. I, la qual cosa és més, l'opinió que tingui el comandant Munició de tu importa molt poc en l'esquema general de les coses. Si no estiguéssiu tan immersos en estratègies militars, podríeu estar en alguna altra part compartint glops de brandi.
—Si algun dels dos begués.
—Mai és tard per començar, Roan.
Starstone va llançar un sonor sospir.
—Aquesta és la saviesa que imparteixes a la teva padawan, que mai és tard per començar a beure?
—He sentit una veu? —va dir Shryne, mirant al seu voltant amb preocupació exagerada.
—No era una veu important —li va assegurar Chatak.
Starstone negava amb el cap.
—Aquest no és l'aprenentatge que esperava.
Shryne la va mirar fixament.
—Quan tornem a Coruscant, procuraré ficar en la bústia de suggeriments del Temple que Olee Starstone ha expressat decepció per la forma en com se l’entrena.
Starstone va fer una ganyota.
—Tenia la impressió de què les bromes acabarien una vegada em convertís en padawan.
—És llavors quan les bromes comencen —va dir Chatak, contenint un somriure—. Espera a veure el que hauràs de suportar durant les proves.
—No sabia que les proves incloguessin tortures psicològiques.
—En el fons, padawan, tot es redueix a això —va reposar Chatak mirant-la fixament.
—La guerra ja és prova suficient per a qualsevol —va dir Shryne mirant per sobre de la seva espatlla—. Jo voto per què tots els padawans siguin ascendits automàticament al rang de Cavallers Jedi.
—T'importa si li repeteixo això a Yoda? —va dir Starstone.
—Mestre Yoda per a tu, padawan —li va renyar Chatak.
—Em disculpo, Mestra.
—Encara que Yoda i els altres membres del Summe Consell tinguin el cap en els núvols —va murmurar Shryne.
Starstone es va mossegar el llavi.
—Simularé no haver sentit això.
—Més et val haver-ho escoltat —va reposar Shryne, tornant-se cap a ella.
Van seguir caminant cap al sud-oest.

La lluita al llarg de la costa empitjorava. Caces i naus droides que volaven molt per sota de les seves altituds òptimes desapareixien embolicades en boles de foc. Els escuts d'energia de tota la ciutat, sobrecarregats pel foc continuat dels canons d'ions del Galant, començaven a cedir i estava tenint lloc un èxode en massa, de manera que les multituds espantades de koorivars fugien de refugis, cases i empreses. Brigades de mercenaris, reforçades per droides de combat i tancs, fortificaven les seves posicions a les muntanyes. Shryne va suposar que la lluita per ocupar Murkhana seria llarga i brutal, potser amb un preu en vides sense precedents.
A escassos dos-cents metres de la ciutat, es va sentir sacsejat per una sobtada inquietud que no tenia res a veure amb la batalla que s'estava desenvolupant. Se sentia com si hagués situat sense voler a la seva companyia Jedi en la mira d'un franctirador enemic. Va fer que Chatak i Starstone es detinguessin, per guiar-les després sense cap explicació al refugi d'una botiga abandonada.
—Vaig creure que era l'única que ho sentia —va dir Chatak en veu baixa.
A Shryne no li va sorprendre. Igual que Starstone, la Jedi zabrak tenia una profunda connexió amb la Força.
—Pots arribar al fons d'això? —va preguntar.
Ella va negar amb el cap.
—No amb claredat.
Starstone va clavar els ulls en un Jedi i en l'altre.
—Què passa? Jo no sento res.
—Exacte —va dir Shryne.
—Estem prop del lloc de trobada, padawan —va dir Chatak amb la seva millor veu de mentora—. Així que, on estan tots? Per què no han disposat els soldats un perímetre?
Starstone ho va meditar.
—Igual només esperen al fet que hi arribem.
El comentari casual de la jove va donar al centre del que sentien Shryne i Chatak. Van intercanviar mirades d'alarma, van deixar anar els sabres làser del cinturó i van activar les fulles.
Shryne percebia més endavant, en un encreuament de sinuosos carrers, al comandant Munició i a un escamot de soldats en formació de semicercle tancat. Però no per proporcionar cobertura als Jedi en cas de ser necessari. L'anterior sentiment de recel va florir en un d'alarma i va cridar a Chatak i Starstone que es tiressin al terra.
Amb prou feines ho van fer quan una sèrie de detonacions va fer tremolar el carrer. Però les descàrregues estaven preparades per rebentar la posició de Munició i no la dels Jedi.
Shryne va comprendre a l'instant que les explosions sense flama eren produïdes per DCEs, detonadors de càrrega electrostàtica. Els DCEs s'utilitzaven per inutilitzar androides i eren una versió tàctica de l'arma de pulsació magnètica que van emprar les fragates en arribar a la platja. Munició i els seus homes, atrapats en el radi indiscriminat de les explosions, van cridar de sorpresa quan els sistemes dels seus cascos i armes van reaccionar a l'atac desconnectant-se. Momentàniament encegats per les resplendors, els soldats van lluitar per llevar-se els cascos i tirar mà als ganivets de combat que portaven en el cinturó.
Però, per llavors, el capità Trepador i la resta de l'Equip Ió havien sortit del seu amagatall, i dos dels comandos corrien cap als soldats temporalment encegats.
—Lleveu-los les armes! —va ordenar Trepador—. Res de trets!
Trepador va avançar a poc a poc cap als tres Jedi, amb la pistola làser a la mà i el casc sota el braç.
—Res de trucs mentals, general —va avisar.
Shryne no estava segur que aquesta tècnica Jedi estigués si més no inclosa en el seu repertori, però es va cuidar de dir-ho.
—Els meus especialistes tenen connectats els seus sistemes de soroll blanc —va seguir dient Trepador—. Tenen ordres de crivellar-lo si em senten repetir encara que només sigui una frase del que vostè em digui. Entès?
Shryne no va desactivar el sabre làser, però es va permetre baixar-lo perquè apuntés al terra. Chatak i Starstone li van imitar, però sense abandonar la posició defensiva.
—A què ve això, Trepador?
—Ens han donat ordres de matar-los.
Shryne li va mirar incrèdul.
—Qui va donar l'ordre?
Trepador va moure la mandíbula, com assenyalant amb ella darrere d'ell.
—Haurà de preguntar-li-ho al comandant Munició, senyor.
—Trepador, on estàs? —va cridar Munició mentre el comando dos de Trepador escortava al comandant cap endavant. Tenia el casc llevat i es pressionava els ulls amb les enguantades mans—. Vas ser tu qui va posar aquestes DCEs?
—Sí, senyor. Per arribar al fons d'això.
Munició va alçar els punys cuirassats en sentir que Shryne s'acostava.
—Tranquil, comandant —li va dir Shryne.
Munició es va relaxar una mica.
—És que som els teus presoners?
—Ha donat ordre de matar-nos?
—No contestaré a això —va dir Munició.
—Comandant, si això té alguna cosa que veure amb la nostra anterior discussió...
—No s'aduli tant, general. Això està per sobre de nosaltres.
Shryne estava confús.
—Llavors l'ordre no procedia de vostè. Va sol·licitar una verificació?
Munició va negar amb el cap.
—No era necessari.
—Trepador? —va preguntar Shryne.
—Sé tant com vostè, general. I dubto que es pugui convèncer al comandant Munició perquè comparteixi amb nosaltres la seva informació tan fàcilment com el nostre mercenari captiu.
—General Shryne —li va interrompre el comando u, copejant-se el casc amb el dit índex—. Una comunicació del centre d'operacions. Vénen escamots de reforç.
Trepador va mirar a Shryne als ulls.
—Senyor, no podrem detenir-los a tots, i si hi ha lluita, no podrem ajudar-li més del que ja ho hem fet. No matarem als nostres.
—Ho comprenc, Trepador.
—Això deu ser un error, senyor.
—Estic d'acord.
—Li vaig a donar una possibilitat d'escapar, pels bons temps. Però ordres són ordres. Si tornem a trobar-lo, lluitarem. —Trepador va afrontar la mirada de Shryne—. Per descomptat, també pot matar-nos ara a tots, i així augmentar les seves possibilitats de supervivència.
Munició i el comando dos van fer un moviment nerviós.
—Com ha dit vostè —va dir Shryne—, nosaltres no disparem contra els nostres.
Trepador va assentir amb alleujament.
—És just el que esperava que digués, general. Fa que em senti bé per desobeir una ordre directa, i que pugui acceptar qualsevol càstig que se'ns imposi per això.
—Esperem que no s'arribi a això, Trepador.
—L'esperança no és una cosa que estigui inclòs en el nostre equip, general.
Shryne li va tocar en el braç.
—Pot ser que un dia necessiti incloure-la.
—Sí, senyor. Ara posi's en marxa abans que es vegi obligat a posar a prova aquests sabres làser.


Un cor de tons d'avís va anunciar que els sistemes visuals del casc, els comunicadors i les armes s'havien recuperat dels efectes de la pulsació magnètica de les DCEs i tornaven a estar connectats.
Els soldats, també recuperats, no van perdre ni un moment a armar els rifles i apuntar-los contra els quatre comandos, que al seu torn ja havien alçat els seus DC-17 esperant un enfrontament així.
El comandant Munició es va apressar a posicionar-se entre els dos grups amb els braços estesos, abans que pogués fer-se un sol tret.
—Enrere tots! És una ordre! —Mirà amenaçador a Trepador—. Més et val que aquesta vegada obeeixis.
Quan es van baixar les armes i va arribar el primer escamot de reforç, amb els soldats clarament confusos davant la situació que tenia lloc davant seu, Munició va apartar a un costat al cap d'esquadró.
—És que t'han esborrat la programació? —Va preguntar Munició—. Les nostres ordres procedien del més alt de la cadena de comandament.
—Creia que els Jedi estaven en el més alt.
—Del comandant en cap, Trepador. Ho entens?
—Del Canceller Suprem Palpatine?
Munició va assentir.
—Resulta evident que el teu grup i tu necessiteu recordar que servim al Canceller i no als Jedi.
Trepador ho va meditar.
—Se t'ha informat del que han fet els Jedi per provocar una ordre d'execució?
Munició va arrufar el llavi superior.
—Això no em concerneix, Trepador, i no hauria de concernir-te a tu.
—Tens raó, comandant. Van deure programar-me malament. Tot aquest temps he donat per descomptat que el Gran Exèrcit i els Cavallers Jedi servien a la República. Ningú em va dir que estava servint primer, i per sobre de tot, a Palpatine.
—Palpatine és la República, Trepador.
—Palpatine va emetre personalment les ordres?
—Va ordenar executar una ordre prevista des d'abans de la guerra.
Trepador es va prendre un moment per considerar-ho.
—Això és el que jo opino, comandant. Tot es redueix a servir als qui lluiten al teu costat, et protegeixen l'esquena i et posen un arma a la mà quan més ho necessites.
Munició va agusar el seu to de veu.
—Ara no anem a discutir això. Però sí et prometo alguna cosa: si no els agafem, tu i tot el teu grup pagareu per aquesta traïció.
Trepador va assentir.
—Ho sabíem en actuar.
Munició va respirar profund i va moure pesarós el cap.
—No hauries de pensar per tu mateix, germà. És més perillós del que creus.
Es va tornar cap als membres del seu escamot i els nouvinguts.
—Caps d'escamot, passeu els comunicadors a la freqüència de comandament codificada 004. Disperseu als vostres homes. Cerca en reixeta. Cada edifici, cada racó i cada forat. Ja sabeu al que us enfronteu, així que mantingueu-vos alerta.
—Ha vist alguna vegada córrer a un Jedi, comandant? —Va preguntar un cap d'escamot—. Calculo que ja estaran a uns deu klicks de distància.
Munició es va tornar cap al seu encarregat de comunicacions.
—Contacta amb el Galant. Informa al comandament que tenim un problema i necessitem tots els droides rastrejadors i els destacaments BARC[2] que puguin enviar-nos.
—Comandant —va dir el mateix cap d'escamot—, tret que els separatistes participin en aquesta cacera, anem a estar molt ocupats. Hem vingut a controlar Murkhana o als Jedi?
—No empitjoris les coses intentant confondre-ho, tinent —va reposar Trepador amb un somriure.
—Prega per què no escapin —va dir Munició assenyalant-lo amb el dit índex.
 

[1] ARC-170, Aggressive ReConnaissance-170 starfighter, Caça estel·lar de Reconeixement Agressiu, també traduït com CRA-170.(N. Del T.)
[2] BARC speeder, Biker Advanced Recon Commando, Comando Avançat de Reconeixement Motoritzat. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada