diumenge, 6 de maig del 2018

Jango Fett vs. Els Menjanavalles (VI)

Anterior


CAPÍTOL 6

Dissenyat per la Hurlo Holowan, el Menjanavalles estava entre les més ferotges màquines de matar mai inventades. Un droide bípede, s'alçava 2,25 metres d'alt, i els seus dos braços en puntes d'arpa de duracer eren capaços de fer forats a través de cascs armats. Si això no era prou dolent, el seu cap de metall estava equipat amb una àmplia mandíbula voluminosa, perfilada de dents irregulars esmolades com navalles. Sobre els mastegadors letals del droide, dos fotoreceptors vermells miraven al caça-recompenses.
Jango Fett sabia que el Menjanavalles no anava a permetre-li tornar a l'Esclau I sense lluitar. Jango va desenfundar una pistola blàster i va disparar al cap del droide, però el projectil energitzat només va rebotar al crani del Menjanavalles i va impactar contra l'alt sostre de l'hangar. Prenent un pas enrere cautelós, Jango estava a punt de provar amb una arma diferent quan es va adonar que els controls per al projector del raig tractor de l'hangar estaven al seu abast.
Jango va agafar els controls del raig tractor, va apuntar el projector cap al droide, i va activar el raig just mentre el droide assassí saltava cap a ell. El droide estava enmig de l'aire quan el raig es va fixar en el seu cos, i el droide es va arronsar i va retorçar en un esforç desesperat per alliberar-se del camp de força projectat.
Encara que Jango volia despatxar al Menjanavalles permanentment, no volia perdre munició que podria necessitar més tard. Va deixar al droide assassí atrapat en el raig tractor, suspès dins de l'hangar tancat.
Tornant de tornada a l'Esclau I, Jango va tornar a la cabina de comandaments on va trobar a Boba esperant ansiosament. Boba va dir-li:
–He sentit foc de blàster.
–Segur que sí, –va respondre Jango mentre activava el motor de l'Esclau I, després va pilotar la nau fora de l'hangar i lluny de la drassana orbital.
–Algun senyal d’en Rodd? –va preguntar Boba.
–Vaig trobar el seu transport. Sembla que va usar una beina d’escapament per viatjar a l'estació d'en Groodo a Esseles. –No Li venia de gust esmentar el Menjanavalles.
Boba va dir:
–Llavors anem al complex?
–Encara no, –va respondre Jango mentre inclinava l'Esclau I cap a Esseles–. Primer, vull saber més sobre el lloc. L’espaiport Intergalàctic de Calamar no està lluny del complex. Obtindré informació allà.

Jango va pilotar l'Esclau I a través de l'atmosfera d’Esseles. La nit havia caigut sobre Calamar, la qual cosa li anava prou bé a Jango, ja que preferia caçar sota la cobertura de la foscor. Arribant a l’espaiport Intergalàctic de Calamar, va aterrar sobre el sòl de terra d'una plataforma d'amarratge circular que semblava un pneumàtic descansant de costat.
–No m'ho diguis, –va dir Boba mentre Jango s'aixecava del seu seient i s'ajustava la seva armadura–. Vols que em quedi a la nau de nou, oi?
Jango va assentir.
–Roman fora de la vista. No deixis que ningú sàpiga que estàs a bord.
Deixant de Boba a l’Esclau I, Jango va sortir de la plataforma d'amarratge i es va trobar a si mateix en un carrer atrafegat. Els vehicles elevadors repulsors brunzien mentre passaven per un estrany conjunt de restaurants, botigues de maquinària i lloguers d'elevadors repulsors. A l'altra banda del carrer, hi havia una cantina, i un rètol sobre la porta deia: LA CAIXA DE SORRA ION, ARA SOTA NOVA GERÈNCIA. Jango va pensar que semblava un local tant per als viatgers com per als ciutadans locals. Creuant el carrer, va entrar a la cantina.
Havia d'haver estat una hora popular a la cantina, ja que estava plena d'una varietat d'aliens, tots els quals semblaven estar de bon humor. Però davant la visió de la forma en armadura completa de Jango i les seves armes a joc, tots els clients es van quedar en silenci. Jango va captar d’un cop d'ull el cambrer, un ishi tib de pell verda que va aconseguir fer un somriure amb la seva boca amb aspecte de bec i va dir:
–Què desitja, amic?
–Informació, –va dir Jango simplement.
Els ulls bulbosos del cambrer van parpellejar.
–Quelcom en particular?
–El complex d’en Groodo el Hutt.
L’ishi tib va ​​esbufegar.
–Groodo, eh? Tothom per aquí el coneix.
–No estic preguntant a tothom, –va dir Jango–. T'estic preguntant a tu.
L’ishi tib va ​​dir:
–Vaig estar al complex una vegada. Aquest ésser vulgar va vendre al meu germà un hipermotor vague.
Jango va treure una petita bossa de crèdits d'un sac d'utilitats i la va col·locar davant el cambrer.
–Segueix parlant.
El cambrer va empènyer la borsa de tornada a Jango i va dir:
–Et diré què. Si et dic quelcom útil, em pagues. Si no, et quedes els teus diners.
–Em sembla just, –va dir Jango–. Però si em dius alguna mentida, tornaré a per tu.
L’ishi tib va ​​riure entre dents.
–Sé que és millor no guiar-te malament. No ho entenguis malament, amic, però espero que no tornis mai. Sembla que ets del tipus dels dolents per als negocis.
Jango va consultar el sensor ocular pineal del seu casc per mirar darrere d'ell sense tornar-se. Amb seguretat, tots els clients estaven silenciosament sortint de la sala. Jango va col·locar una segona borsa de crèdits a la barra i va dir:
–Això hauria de cobrir les teves pèrdues.
L’ishi tib va ​​dir:
–El complex d’en Groodo és a prop d'un quilòmetre a l'est de Calamar. No té pèrdua. És un gran lloc amb una fàbrica i una fortalesa, envoltat per un alt mur. Està patrullat per alguns droides desagradables.
–Menjanavalles?
L’ishi tib va ​​assentir.
–Quants?
–No ho sé, –va dir l’ishi tib–. L'única vegada que vaig estar allà fora, vaig veure almenys tres d'ells.
–Entrades?
–Només hi ha una entrada oficial, però està protegida pels droides. Per descomptat, si volguessis fer una visita sorpresa, resulta que sé on hi ha un buit de mina abandonat als afores de la propietat. Jugava allà quan era un nen.
–El buit de mina té accés al complex d’en Groodo?
–Millor que això, –va dir l’ishi tib–. Tal com ho recordo, porta directament al soterrani de la seva fortalesa.
–Mai li has explicat a ningú més sobre el buit de mina?
–Ningú més m'ha preguntat mai. –L’ishi tib va ​​estendre el braç cap a un tovalló i va afegir–: Aquí, deixa que et dibuixi un mapa.
Un parell de minuts més tard, el cambrer estava feliçment comptant els crèdits que el misteriós caça-recompenses havia deixat enrere, i Jango sortia de la Caixa de Sorra Ion portant el diminut mapa del buit de mina i el complex d’en Groodo. Jango va reconèixer a alguns dels clients del local rondant davant del lloc, esperant que se n'anés. Estava considerant com viatjaria fins al buit de mina quan un kubaz de morro llarg va arribar de darrere de la cantonada en una swoop elevadora repulsora. El kubaz no estava mirant cap a on anava, i Jango va haver de saltar fora del camí per evitar ser atropellat. El kubaz va arribar a aturar-se, aparcant en doble fila davant del Caixa de Sorra Ion. Llavors va sortir de la seva swoop i va caminar cap a una botiga de maquinària propera.
Des de l'entrada al Caixa de Sorra Ion, un observador va comentar:
–A aquest maníac no li haurien de permetre conduir!
Jango va escoltar el comentari i no va poder estar més d'acord. Va pujar a l’swoop, va encendre el motor, i es va enlairar.

* * *

De tornada a l’espaiport Intergalàctic Calamar, Cradossk va aterrar la seva nau estel·lar robada. Hi havia fet diverses passades sobre l’espaiport abans d'escollir una plataforma d'amarratge, la qual va escollir perquè estava a diverses plataformes de distància d'una que contenia una nau que havia vist en el seu últim pas: L'Esclau I.
Després d'aterrar, Cradossk va anar al celler de càrrega del seu navili robat i va comprovar a Bossk, que estava estès sobre algunes mantes. Bossk estava roncant. Cradossk li va bufetejar al morro, i Bossk va grunyir.
–Desperta, –va dir Cradossk.
–Què passa? –va murmurar Bossk, parpellejant i fregant-se la nuca–. On som?
–Al planeta Esseles.
–Esseles? –va murmurar Bossk–. Què hi ha de... Fondor? Estàvem a Fondor. On és el Senador Rodd?
–Oblida’t de Rodd, –va dir Cradossk–. Algú et va disparar al Lunavolver. Vaig rastrejar la seva nau fins a Esseles.
Els ulls d’en Bossk cremaven vermells amb ràbia.
–Qui em va disparar?
Encara que Cradossk sabia que Jango Fett era responsable de disparar el tret que havia atordit a Bossk, va sacsejar el cap i va dir:
–No ho sé, fill. Però crec que hi ha un caça-recompenses a Esseles que podria conèixer a l'home del qual anem en la seva caça.
–Bé, com es diu? –va exigir Bossk.
Cradossk va dir:
–Jango Fett.
–Mai he sentit parlar d'ell, –va dir Bossk.
–Llavors potser els dos us hàgiu de conèixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada