diumenge, 6 de maig del 2018

Jango Fett vs. Els Menjanavalles (V)

Anterior


CAPÍTOL 5

Jango Fett va tocar un botó a la consola d'armament de l'Esclau I, i després el va tocar dues vegades de nou. El botó estava marcat com CÀRREGA SÍSMICA: ALLIBERAR, i el barril complet de mines sísmiques va ser instantàniament reduït en tres. Les mines es van escopir a l'espai, i en el camí de la nau d’en Cradossk.
Jango sabia que Cradossk prendria accions evasives, i que no esperaria a les explosions. Va iniciar l’hipermotor de l'Esclau I i la nau estel·lar va saltar a l'hiperespai, deixant a Cradossk i a les mines enrere.
A través de la finestra, Boba va observar mentre la llum de les estrelles s'agrupava i fluïa sobre l'Esclau I com un riu sense fi de focs artificials. Tornant-se cap al seu pare, va preguntar:
–Vas matar a Cradossk?
–No tret que les seves habilitats de pilotatge s'hagin oxidat, –va dir Jango mentre es treia el casc–. Només vaig desplegar les mines per treure'ns-los de sobre. Cradossk no estava tractant de matar-me tampoc. Només vol que m'uneixi al Gremi de Caça-recompenses.
–Però tu mai t'uniràs, oi?
Jango va fer una ganyota.
–No m'agraden els grups socials o els xarlatans autoaduladors.
Boba va vacil·lar, després va preguntar:
–Podries haver matat als trandoshans abans al Lunavolver Delta?
–Sí, –va respondre Jango–. Però això hauria estat estúpid.
–Per què?
–El Gremi de Caça-recompenses és una organització extensa, –va dir Jango–. Si matés a Cradossk i Bossk, altres membres del Gremi haurien vingut darrere meu. Potser darrere teu, també.
Boba va dir:
–Però podries haver-te encarregat de tots els altres caça-recompenses, oi, pare?
–Aquest no és el punt, fill, –va dir Jango, tot i que sospitava que podria encarregar-se de la majoria d'ells–. Un caça-recompenses mai hauria matar sense motiu, i no convidem a què altres vinguin darrere nostre. Entesos?
–Sí. Ara si.
–Bé. –Jango va apuntar un polze cap a les dues lliteres que estaven col·locades a la paret darrere de la cabina de comandaments i va dir–: Descansa una mica. Passarà una estona fins que arribem a Esseles.
Boba va lliscar del seu seient, va abandonar la cabina de comandaments, va saltar fins a la llitera superior i es va ficar al llit. De tornada a la cabina de comandaments, Jango va comprovar els sistemes de la seva nau i va començar a preguntar-se sobre el futur del Gremi de Caça-recompenses. Podria viure amb Cradossk, però si un estúpid com Bossk s'apoderava alguna vegada, Jango definitivament reconsideraria la seva política de matar el líder del Gremi.

* * *

Boba estava somiant amb tenir el seu propi vestit d'armadura mandaloriana quan va sentir un suau moviment en la seva espatlla i va escoltar al seu pare dir:
–Desperta. Estem a punt de sortir de l'hiperespai.
Boba va rodar fora de la llitera superior i va tornar amb el seu pare al seu seient. Després de lligar-se, Jango va consultar una pantalla sensora i va dir:
–Allà anem.
Fora de la finestra de la cabina de comandaments, l'hiperespai es va fondre en l'espai real tridimensional, i Boba va veure per primera vegada el planeta Esseles. Pel que podia veure, semblava com un món càlid cobert de joves sistemes de muntanyes.
Jango va dir:
–Esseles és un centre per a la investigació i desenvolupament de l'alta tecnologia. Groodo el Hutt ha viscut aquí durant molts anys. –Ell va assenyalar a un satèl·lit modular orbitant Esseles, i destacà–: Aquesta és la drassana de naus estel·lars d’en Groodo.
Tant Jango com Boba immediatament es van adonar que la drassana de naus estel·lars tenia el tret inusual d'un hangar colossal tancat. La raó pràctica de les drassanes orbitals era que permetien la construcció de grans naus estel·lars en gravetat zero. Ja que els hangars tancats restringien el moviment al voltant de les naus durant la construcció, el seu únic bon ús era mantenir el secret. L'hangar d’en Groodo semblava prou gran com per amagar una nau de 400 metres de longitud. Ni Jango ni Boba sabien sobre la desafortunada rèplica a mida completa del llegendari Corredor del Sol d’en Groodo, ni que estaven mirant al lloc de construcció de la nau.
–Comprova el rastrejador de la nau del Senador Rodd, –va ordenar Jango.
Boba va consultar la consola de sensors, després va anunciar:
–El senyal del transport Sienar ve de la drassana de naus estel·lars d’en Groodo.
Mentre Jango guiava l'Esclau I cap al satèl·lit, hi va haver un espurneig electrònic des del seu comunicador mentre una transmissió li arribava. Pel comunicador, un droide de control de vol va dir:
–Manufactures Groodo a navili sense identificar. No té permís per amarrar. Comuniqui els seus assumptes amb Manufactures Groodo, o fixarem un raig tractor en el seu navili.
Jango va respondre al droide disparant un míssil de commoció al xip sensor de la drassana de naus estel·lars. Mig segon després, el míssil va detonar, i el xip sensor va desaparèixer. Boba es va encongir lleugerament davant la visió de l'explosió, i Jango va explicar:
–Ara no poden usar els seus comunicadors o fixar-nos.
Movent-se àgilment, Jango va amarrar l'Esclau I en un hangar obert que estava construït al lateral de la drassana orbital. Tan aviat com l'equip d'aterratge va estar en posició, va sortir del seu seient i va dir:
–Queda't aquí.
Boba va contestar:
–Sí, pare.
Jango es va posar el casc, ràpidament va comprovar les seves armes, després va sortir de la nau i va caminar fins a la plataforma de l'hangar. Passant a través d'una escotilla oberta, va entrar en l'hangar tancat colossal. La presència de contenidors de càrrega buits i aparells de construcció personalitzats indicaven que una nau estel·lar molt gran havia estat construïda recentment allà, però aquesta nau s'havia anat. No obstant això, un navili sí que ocupava l'hangar: el transport Sienar del Senador Rodd.
Dos droides prims, bípedes, armats amb blàsters comuns, es van aproximar a Jango des d'una sala de control. Un droide era la unitat de control de vol i l'altre era un antiquat droide de seguretat.
–La seva presència no està autoritzada, –va dir el droide de seguretat–. Se n'anirà immediatament. –Tots dos droides van alçar les seves armes, apuntant els seus canons blàster al tors d’en Jango.
Més ràpid del que podien seguir els fotoreceptors de cap dels droides, Jango va desenfundar una de les seves pistoles blàster WESTAR-34 compactes i va disparar dues vegades. Els raigs d'energia van donar en les seves posicions, destrossant els colls de cada droide. El droide de control de vol instantàniament va ser decapitat i va caure a la plataforma de l'hangar, però el droide de seguretat va romandre dret amb espurnes sortint en esprai de la conca destrossada del seu coll. Jango va disparar una vegada més al pit del droide de seguretat i aquest va caure.
Caminant al costat de les restes dels droides caiguts, Jango es va moure cap al transport Sienar. Comprovà l'escotilla del transport, va trobar que estava tancada. Va treure un petit explosiu del seu cinturó d'utilitats, el va assegurar sobre l'àrea del mecanisme de tancament de l'escotilla, després va retrocedir i va apartar el seu visor del transport. Un moment més tard, hi va haver un fort wumf i, quan Jango va tornar a mirar a l'escotilla del transport, va veure que l'escotilla estava penjant del lateral de la nau.
Jango va entrar al transport Sienar i va buscar en ell. Va trobar a un únic droide -una unitat astromecànica- ancorada en una conca de control sobre el pont. El Senador Rodd no estava a bord, però Jango va trobar que una de les beines d'escapament del transport havia estat llançada. Ja que no hi havia cap indicació que el transport hagués estat atacat, semblava que el Senador Rodd -possiblement sospitant que estava sent seguit havia pilotat el transport fins la drassana de naus estel·lars d’en Groodo, i després havia marxat del transport amb la beina d'escapament.
Jango es va adonar que Rodd havia fet servir la beina d’escapament en un esforç per cobrir el seu rastre i ocultar la seva presència en el sistema Esseles. Si el Senador hagués aterrat el seu transport a Esseles, la seva nau podria haver estat vista i haver informat d'això. En ancorar el seu transport a l'hangar d’en Groodo i usar la beina d’escapament, Rodd podia arribar al complex d’Esseles d’en Groodo sense atreure massa atenció.
Esperant conèixer la localització exacta del complex d’en Groodo, Jango va tornar al pont on va trobar a la unitat astromecànica encara ancorada a l'ordinador del transport. Jango va preguntar:
–On és el Senador Rodd?
L’astromecànic va respondre amb un so que semblava un rot digitalitzat.
Jango va desenfundar el seu blàster, el va apuntar al fotoreceptor del droide, i va dir:
–Repeteix això?
L’astromecànic va xiular i bipejar, després va girar el seu cap en cúpula per apuntar el seu fotoreceptor cap a un monitor de consola. Seguint la mirada del droide, Jango va veure un conjunt de coordenades aparèixer en el monitor.
–El complex d’en Groodo? –va preguntar Jango. L’astromecànic va respondre amb una xiulada afirmativa.
Memoritzant les coordenades mostrades, Jango va sortir del transport i va començar a obrir-se pas de tornada a l'Esclau I. Encara era a l'hangar tancat colossal quan un altre droide més va emergir, sortint de les ombres darrere d'una alta caixa d'enviaments.
Aquest era un Menjanavalles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada