diumenge, 19 de gener del 2020

Conseqüències (I)


Conseqüències


Chuck Wendig



La segona Estrella de la Mort ha estat destruïda, l'Emperador ha mort i han derrotat a Darth Vader. Ha estat un cop devastador per a l'Imperi i una gran victòria per a l'Aliança Rebel, però la batalla per la llibertat encara no ha acabat.
Un grup variat de rebels, atrapat en un planeta aïllat, és l'única cosa que s'interposa entre la fúria de l'Imperi i la llibertat de la galàxia.




LA SEGONA ESTRELLA DE LA MORT HA ESTAT DESTRUÏDA, L'EMPERADOR HA MORT I HAN DERROTAT A DARTH VADER. HA ESTAT UN COP DEVASTADOR PER L'IMPERI I UNA GRAN VICTÒRIA PER A L'ALIANÇA REBEL. PERÒ LA BATALLA PER LA LLIBERTAT ENCARA NO HA ACABAT.
L'Imperi es trontolla després de la gran derrota en la Batalla d’Endor. L'Aliança Rebel, convertida en una incipient Nova República, aprofita el seu avantatge i va a la caça de les restes de l'exèrcit enemic, abans que puguin reagrupar-se i contraatacar. Però hi ha una concentració ominosa de forces imperials per sobre d'un planeta remot anomenat Akiva. El pilot Wedge Antilles, en plena missió de reconeixement en solitari, descobreix una concentració de Destructors Estel·lars Imperials, com aus de presa preparant-se per a una cacera. Però el capturen abans que pugui informar als líders de la Nova República.
Mentrestant, en la superfície, Norra Wexley torna al seu planeta natal. Norra és una ex pilot rebel esgotada per la guerra, disposada a retrobar-se amb el seu fill després de molts anys de separació i començar una vida nova en algun lloc llunyà. Però quan Norra intercepta el missatge d'auxili de Wedge Antilles, s'adona que els seus dies com a soldat rebel no han acabat. El que no sap és com de prop que està l'enemic. O com de decisiva i perillosa que serà la seva nova missió.
L'elit imperial supervivent, decidida a conservar el poder de l'Imperi, s'ha reunit en Akiva per celebrar en secret una cimera d'emergència. És imperatiu consolidar les seves forces i preparar un contraatac. Però no són conscients que Norra i els seus nous aliats (el geni tècnic del seu fill, una caça-recompenses zabrak i un desertor imperial llibertí) estan disposats a fer el que faci falta per acabar d'una vegada per sempre amb el regne opressiu de l'Imperi.


Fa molt temps en una galàxia molt, molt llunyana...


La segona Estrella de la Mort ha estat destruïda. Es rumoreja que l'Emperador ha mort, i també el seu poderós sicari: Darth Vader. L'Imperi Galàctic està sumit en el caos.
De llarg a llarg de la galàxia, alguns sistemes ho celebren, mentre que a uns altres les faccions imperials conserven el seu poder. L'optimisme s'alterna amb la por.
Mentre l'Aliança Rebel s'enfronta al que queda de les forces de l'Imperi, un explorador rebel solitari descobreix una reunió imperial secreta...



PRELUDI

Avui és un dia de celebració. Hem vençut sobre la maldat i l'opressió. Li hem donat a l'Aliança (i a tota la galàxia) la possibilitat de respirar i celebrar que estem recuperant la llibertat que ens va arrabassar l'Imperi. Els informes que hem rebut del Comandant Skywalker confirmen que l'Emperador Palpatine ha mort, i amb ell el seu sicari Darth Vader.
Però encara que puguem celebrar-ho, no hauríem de pensar que és moment de descansar. Li hem assestat un gran cop a l'Imperi, i ara cal aprofitar l'oportunitat que hem creat. Hem destruït l'arma de l'Imperi, però l'Imperi en si segueix existint. La seva mà opressora es tanca sobre el coll de la gent bona i lliurepensadora de tota la galàxia, des del nucli de Coruscant fins als sistemes més remots de la Vora Exterior. Hem de recordar que la nostra lluita continua. La nostra rebel·lió ha acabat. Però la guerra... la guerra no ha fet més que començar.
—Almirall Ackbar





CORUSCANT

Fa molt poc.
A la Plaça dels Monuments. Les cadenes tritllegen en tancar-se sobre el coll de l'Emperador Palpatine. A continuació arriben les cordes, enllaçades al voltant de la part central de l'estàtua. Víctors desenfrenats de la multitud en tirar, tirar i tirar. Gemecs desil·lusionats en veure que l'estructura de pedra no cedeix. Però llavors algú lliga les cadenes a la part posterior de dos repulsors pesats. Els motors rugeixen, els dos vehicles s'engeguen i la multitud torna a tirar de les cordes.
Sona com un os gegantesc partint-se.
Apareix una fractura a la base de l'estàtua.
Més víctors. Xiscles.
I aplaudiments quan l'estàtua s'esfondra.
A l'estàtua se li desprèn el cap, que surt rodant i xoca contra una font. Esquitxades d'aigua fosca. La multitud riu.
Llavors es produeix un esclat de botzines, acompanyat per una marea de llums vermelles. Tres aerolliscadors baixen en picat des de les vies de circulació. La policia imperial. Amb cascos vermells i negres, on es reflecteixen les llums dels vehicles.
No donen cap avís. No li demanen a la multitud que es dispersi.
Els canons làser davanters dels aerolliscadors obren foc. Rajos vermells que travessen el cel. La multitud es divideix. Cossos caiguts, crivellats.
Però la gent no s'acovardeix. Ja no són una mera concentració de gent. Ara són una torba exaltada. Comencen a recollir fragments de l'estàtua de Palpatine i a llançar-los contra els aerolliscadors. Un dels aerolliscadors es fa a un costat per evitar una pedra i xoca contra un altre lliscant, els trets del qual es detenen. Alguns manifestants grimpen cap al cim del monument de pedra que hi ha darrere dels aerolliscadors (un capitell en el qual estan escrits els valors imperials de l'ordre, el control i l'estat de dret) i comencen a saltar sobre els vehicles de la policia. Un agent amb el seu casc surt volant. L'altre es puja al capó de l’aerolliscador i obre foc amb un parell de blàsters. De sobte, una pedra li impacta en el casc i cau al terra sense sentit.
Els altres dos aerolliscadors prenen una mica d'altura i segueixen disparant.
Crits de foc i fum.
Dos ciutadans de la multitud, Rorak i el seu fill Jak, corren a amagar-se darrere de l'estàtua caiguda. El rumor de la batalla campal que s'ha deslligat a la Plaça dels Monuments no s'esgota. A la llunyania, el so de més enfrontaments, una columna de flames, centelleigs de trets de blàster. En les altures, entre les vies de circulació, una pantalla s'omple d'interferències.
El noi només té dotze anys estàndard, no té edat per lluitar. Encara no. Mira al seu pare amb ulls suplicants, i crida per sobre del baluern:
—Però si l'estació espacial va ser destruïda, papa! La guerra s'ha acabat!
Ho han vist fa amb prou feines una hora. La suposada fi de l'Imperi. L'inici d'una cosa millor.
En els ulls brillants del noi es percep clarament la confusió: no entén el que està ocorrent.
Però Rorak sí. Ha escoltat històries de les Guerres Clon, històries que li va explicar el seu pare. Sap com és la guerra. No es tracta de moltes batalles sinó d'una sola guerra, lliurada una vegada i una altra. Però es divideix en diverses perquè resulti més manejable.
Fa molt temps que al seu fill no li explica la veritat, sinó una esperança idealitzada: Un dia l'Imperi caurà i les coses seran molt diferents quan tu tinguis fills. I encara és possible que arribi aquest dia. Però ara necessita una veritat més forta, més aguda:
—Jak, la guerra no ha acabat. La guerra no ha fet més que començar.
Rotak s'acosta al seu fill.
I li posa un tros d'estàtua a la mà.
Llavors pren un altre tros per a ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada