dilluns, 1 de maig del 2017

El caçador de les tenebres (i XXXVII)

Anterior



Capítol 37

Quan Obi-Wan Kenobi va arribar al Temple, es va adonar de seguida que passava alguna cosa. I no només per les ominoses reverberacions de la Força que bategaven invisibles al seu voltant. Tots els padawan i missatgers amb els quals es creuava en els salons semblaven estar concentrats i preocupats. Un d'ells el va veure i es va aturar.
–Padawan Kenobi, has de presentar-te immediatament davant el teu Mestre –va dir, continuant el seu camí abans que Obi-Wan pogués preguntar-li la causa de la palpable atmosfera de tensió.
Va trobar oberta la porta de la sala del Mestre Qui-Gon. El Jedi estava dins, carregant el seu cinturó d'accessoris amb objectes de combat com una pistola d'ascensió i càpsules de menjar. Va mostrar alleujament en veure a Obi-Wan aturat al llindar.
–Excel·lent. Has tornat just a temps.
–Què ha passat, Mestre?
–La Federació de Comerç ha bloquejat Naboo. Ens han triat a tu i a mi perquè siguem ambaixadors davant la nau capitana de la Federació de Comerç i arreglem la situació.
Obi-Wan es va sentir atordit davant la importància de la notícia.
–El Senat de la República condemnarà aquesta acció.
–Sospito que els neimoidians compten amb l'historial del Senat perquè aquest sigui poc efectiu en aquest assumpte. En qualsevol cas, hem de sortir immediatament.
–Ho comprenc, però abans he de dir-te que tant el Mestre Anoon Bondara com la seva padawan Darsha Assant han mort. No hi ha cap dubte d'això.
El Mestre Qui-Gon va interrompre per un moment la tasca de fer l'equipatge i va mirar al seu deixeble. El padawan va veure tristesa als ulls del seu mentor.
–I la causa d'aquesta tragèdia?
–No estic molt segur, però sospito de la participació del Sol Negre.
–Vull sentir tota la història, i també voldrà sentir-la el Consell. Però ara la rapidesa és essencial. Ja faràs el teu informe mitjançant una holotransmissió un cop estiguem de camí.
–Sí, Mestre.
Obi-Wan va seguir al seu Mestre quan aquest es va ajustar el cinturó al voltant de la cintura i va sortir de l'habitació.
Naturalment, faria el que li demanava el seu Mestre. Era obvi que aquesta nova crisi era molt més important que el que havia passat al Passadís Carmesí. Mentre seguia a Qui-Gon, es va preguntar si alguna vegada coneixeria tota la història del que els hi havia passat a Darsha i al Mestre Bondara. Ella tenia potencial per ser una bona Cavaller Jedi, i li feia pena la seva mort.

* * *

El Sith es va llançar contra ell, amb les fulles bessones brillant.
Lorn va despertar amb un sobresalt. Va mirar al seu voltant, sentint encara el pànic del seu malson. Llavors, va anar relaxant-se lentament a mesura que els seus ulls s'acostumaven al seu entorn.
Es va adonar que estava a l'habitació privada d'un hotel. No era molt elegant, però sí millor que al que s'havia acostumat en els cinc anys anteriors. Li havien tractat el canell tallat amb carn sintètica, i el senador Palpatine li havia dit que en pocs dies tindria una pròtesi. I, el que era més important, li havia dit que el vidre d'informació s'havia lliurat al Temple Jedi i que havien capturat a l'assassí.
En resum, que Lorn havia guanyat.
No del tot, és clar. Encara plorava la mort de la Darsha. També li preocupava el parador d'I-5, ja que l'androide no havia arribat mai al Temple Jedi. Però, tot i així, havia estat una victòria.
Li havien donat a triar entre dos futurs: relocalització en una colònia d'algun lloc de la Vora, o una adreça permanent en una mònada de Coruscant. Se li havia assegurat que, en qualsevol dels dos casos, s'havien retirat les denúncies de frau bancari i que se li concediria un estipendi amb el que podria viure còmodament en companyia d'I-5. Encara no havia decidit el que faria, encara que s'inclinava per quedar-se a Coruscant. Potser quedant-se aconseguís reprendre algun tipus de relació amb Jax. Els Jedi li devien almenys això.
I també s’ho devia a si mateix. Ja era hora que tornés a tenir una vida, però una vida de veritat, no el simulacre buit en el qual portava tant de temps atrapat. Necessitaria molt temps per deixar de tenir malsons, però acabaria per aconseguir-ho. Acabaria coneixent la pau.
Es va aixecar del llit. A l'armari tenia robes noves i se les va posar. No tenia cap lloc en especial al qual anar, però li venia de gust sortir a fora, sentir el sol a la cara, respirar aire pur. Feia molt temps que no gaudia d'aquests plaers tan simples.
Va obrir la porta.
El Sith estava davant seu.
Lorn es va quedar massa atordit per tenir por. El seu enemic va avançar, implacable, imparable, i va connectar el seu sabre làser. Lorn sabia que no podia fer res. L’habitació de l'hotel era petit, desproveït d'armes, amb només una porta.
Aquesta vegada no hi havia escapatòria.
Va descobrir amb sorpresa que, en aquest moment, l'últim de la seva vida, no estava espantat. De fet, va descobrir que se sentia d'una manera molt similar a la que Darsha li havia descrit quan estava profundament sumida en l'abraçada de la Força.
Estava en pau.
La informació sobre els Sith havia arribat als Jedi. Que l'assassí hagués escapat al seu tancament no canviaria això. Es va adonar que la seva mort servia a un objectiu més elevat.
Estava content que fos així.
La fulla del sabre làser llambrejà en la seva direcció. El seu últim pensament va ser per al seu fill; la seva última emoció va ser d’orgull perquè algun dia Jax seria un Cavaller Jedi.

* * *

Quan va mirar a Lorn Pavan als ulls, Darth Maul va saber el que pensava l'home. Podria haver-ho llegit amb claredat en els ulls i l'expressió del seu enemic, fins i tot sense ser sensible a la Força.
No va dir res.
Encara que Maul no tenia problemes per matar a qui s'interposés en el camí del seu Mestre, no per això no tenia sentit de l'honor. Lorn Pavan se les havia arreglat contra tota previsió per a ser un repte molt més gran que el de molts assassins professionals del Sol Negre. Era un contrincant digne i s'havia guanyat el dret a morir amb rapidesa.
El sabre làser xiuxiuejà en tallar l'aire, la carn, l'os.
Darth Maul va fer mitja volta i es va allunyar. Per fi havia completat la seva missió.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada