dilluns, 1 de maig del 2017

El caçador de les tenebres (XXXV)

Anterior



Capítol 35

Tuden Sal va carregar al desactivat I-5 en el seu aerocotxe i va indicar una destinació al xofer androide. El vehicle es va elevar allunyant-se de l’espaiport, entrant netament en les rutes de trànsit aeri.
Ho sentia per Lorn. El seu amic no li havia explicat molt sobre la situació en què es trobava, però el poc que havia dit i l'aspecte de l'individu al que perseguia li deien que les seves possibilitats de supervivència eren poques. Una llàstima. Sempre havia pensat que Lorn tenia potencial, encara que sempre acabés per no estar a l'altura del mateix. Un brivall sempre sap reconèixer a un altre.
Però el més probable és que fos a morir en aquesta demencial empresa en què s'havia embarcat. Una pena, però no era cosa seva. El que més li preocupava era l'androide.
El sakiyà mai havia entès que el corellià tractés a I-5 com a un igual, arribant fins i tot a dir-li’n "soci". Els androides eren màquines, molt llestes, sí, i en alguns casos fins i tot capaços d'imitar el comportament humà de forma esgarrifosa. Però això era tot el que feien: imitar. Legalment eren propietats. Encara que s'havia acostumat a això durant l'any que feia que tractava amb Lorn i I-5, mai havia aconseguit superar el lleuger desgrat que li produïa veure'ls interactuar com si fossin iguals.
Bé, doncs això s'havia acabat. Ja feia temps que li havia posat l'ull en aquest androide; tan sols les modificacions del seu armament el convertien en una màquina molt valuosa. Els seus tractes ocasionals amb el Sol Negre feien bona la idea de tenir un guardaespatlles, i estava segur que I-5 seria un de molt bo. Un cop li hagués esborrat la memòria, és clar.
No li preocupava molt el que pogués pensar Lorn al respecte. Després de tot, no esperava tornar a veure’l amb vida. I, en aquest cas, el robatori i reprogramació d'un androide no estava tipificat com a delicte greu. La major repercussió legal que podria arribar a tenir seria una multa, que ni de lluny li costaria tant com un androide nou amb les modificacions especials d'I-5.
El mirés com ho mirés, era un bon negoci fins i tot pensant en la vella nau que acabava de regalar.
La teulada del Temple va brillar al sol de la tarda quan l’aerocotxe va passar sobre ell, abans de perdre’s entre les incomptables naus que omplien el cel de Coruscant.

* * *

L’Infiltrador va atracar en un dels molls de l'estació espacial, i Maul va escoltar els esmorteïts sons metàl·lics de l'escotilla exterior en connectar-se amb l'interior de l'estació. Va desactivar els sistemes de gravetat artificial i de suport vital, i es va dirigir surant cap a l'escotilla d'aire a través del fosc interior de la nau.
El punt d'accés a l'estació estava en un dels mòduls externs de servei. Darth Sidious li va prometre que allà no hi hauria ni humans ni androides que poguessin destorbar-lo en els seus desplaçaments, i en sortir va veure que era així. Es trobava en el que semblava un passadís de servei baix i estret, amb parets i sostre folrats de canonades, conductes i cables. En aquesta part de l'estació no hi havia gravetat artificial, sens dubte per qüestions pressupostàries. No importava, ja s'havia mogut abans en entorns de gravetat zero. Es va allunyar de l'escotilla i va surar passadís avall, fent servir els accidents de la paret per impulsar-se.
Tenia molt clares les indicacions d’en Darth Sidious; havia de recórrer aquest passatge fins a arribar al mòdul pròpiament dit, i després pujar per un tub vertical fins a un dels principals mòduls d'habitacions. Es reuniria amb Maul a una hora predeterminada, menys de quinze minuts després. Llavors Maul li lliuraria el vidre.
I la seva missió s'hauria completat.

* * *

Lorn va deixar que el pilot automàtic s'ocupés de l'atracament; no era tan bon pilot. No era bo en res, va pensar amargament, excepte en ficar en problemes als que estimo. Encara tenia la pistola làser que li havia tret al raptor, però només llavors es va recordar que el seu cartutx energètic tenia potència per a pocs trets. Encara que, donada la situació, d'una manera o altre, no tindria més temps que per fer aquests pocs trets.
Va entrar al conducte de servei quan es va encendre la llum verda. Feia ja temps que no experimentava la gravetat zero. Quan s’ho podia permetre, solia exercitar-se en sales d'exercici amb instal·lacions sense gravetat. Li agradaven els exercicis, la sensació de poder volar, encara que només fos en els estrets confins de la sala, alleugerint-lo així d'algunes de les càrregues de la seva existència.
No obstant això, no es feia il·lusions que la seva familiaritat amb l'absència de pes pogués significar algun avantatge sobre el Sith. No albergava cap dubte que el seu contrincant sabria moure’s amb habilitat letal i consumada en tot tipus d'entorns. Molta sort necessitaria per poder portar els seus plans a bon terme.
Un cop al passadís, es va moure lentament i amb precaució. No hi havia senyals del seu enemic, i no semblava que hi hagués cap lloc en el qual amagar-se. Tot i així, no pensava arriscar-se. En aquest moment, no s'hauria sorprès si el Sith apareixia de sobte davant seu, com sortit del no-res.
No tenia ni idea del que faria un cop el trobés; no havia tingut temps de traçar cap pla. Si el nòdul del taozin li permetia acostar-s'hi prou com per poder-li disparar, no tindria escrúpols de fer-ho per l'esquena, sempre que no es desmaiés pel terror un cop el tingués a tir.
Va arribar al final del passadís. D'allà sortia un tub de pujada. Abans de seguir-lo, va treure la pistola làser i va comprovar la càrrega d'energia.
El que va descobrir no era molt bo. L'arma no tenia energia suficient per un tret a màxima potència, o tres trets atordidors de baixa potència. Després de meditar-lo un moment, la va graduar en baixa potència, dient que era preferible tenir tres possibilitats de deixar fora de combat al Sith a una sola de matar-lo. Sempre i quan el tret atordidor li bloquegés. En aquestes altures no estava molt convençut que hi hagués alguna cosa que pogués danyar la seva Nèmesi.
Es va ficar en el tub. Conduïa a una càmera més gran i millor il·luminada, d'uns deu metres per deu, i bastant buida a excepció d'algunes caixes d'equip ancorades a les parets.
A l'altre extrem de la cambra es trobava el Sith.
Donava l'esquena a Lorn mentre introduïa una clau en un panell de la paret, per obrir una escotilla del mur del fons.
Lorn es va alçar en silenci del tub i va agafar la pistola amb les dues mans. Va recolzar els peus a la vora del tub; en aquesta gravetat zero hi hauria cert retrocés.
El nòdul de taozin semblava estar fent la seva feina: el Sith no semblava ser conscient de tenir a Lorn a deu metres de distància, apuntant-li entre els omòplats. Li tremolaven les mans, però no tant com per no encertar a un blanc tan gran com l'esquena del seu enemic, i més amb tres trets a la seva disposició. Un cop enderrocat el Sith, pensava matar-lo amb el seu sabre làser i agafar després el vidre d'informació.
El Sith va prémer un botó de la paret. Una llum verda es va il·luminar, i l'escotilla va començar a obrir-se.
Ja. Havia de disparar ja. Lorn va respirar fondo, obrint la boca perquè el Sith no li sentís prendre aire. El va exhalar de la mateixa manera, va tornar a prendre’l, el va mantenir en els pulmons.
I va prémer el gallet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada