dimarts, 2 de maig del 2017

Problemes a Tatooine (II)

Anterior



CAPÍTOL 2

Jira estava en l'aire calent de Tatooine, un drap blau lligat al voltant del seu pèl gris trenat, ajustant els ulls als qui passaven i cridant:
-Fruita. Aconsegueixi la seva fruita aquí. -El petit tendal sobre el seu estand no li proporcionava la suficient ombra perquè es quedés dins.
Els jawes, grangers d'humitat, i criatures de centenars de mons van passar al costat d'ella. Es dirigien cap a les fredes i fosques cantines, refugiades dels sols bessons de Tatooine.
Ànakin va córrer cap al seu estand desmanegat.
-Hola, Annie -va dir Jira en veu alta-. Què puc fer per tu?
Ànakin va tractar d'ocultar la desesperació en la seva veu mentre xiuxiuejava:
-Necessito ajuda. Pala i Dorn i Kitster han estat capturats amb els nens ghostlings!
L'alè de la Jira es va quedar atrapat en la seva gola, i ella va fer una petita tos de sorpresa. Va mirar al voltant, com si busqués un lloc per seure. Ànakin podia veure l'esperança i l'alegria anar-se dels seus ulls, com si l’acabés de colpejar.
-Oh -va dir ella en veu alta, per a qualsevol vianant que pogués estar escoltant-. Tu vols una cosa especial. Crec que en tinc una a casa.
Va tancar el seu petit estand de fruita, i Ànakin la va seguir a través dels carrers polsosos cap a la seva estança. Van envoltar a un droide que estava netejant darrere d'un dewback, llavors va passar a un parell de baragwins musculats que estaven lluitant al carrer mentre la gent feia apostes sobre el resultat.
Mentre caminaven amb propòsit, un altaveu col·locat al costat d'una torre vaporitzadora propera va anunciar:
-Hi haurà una execució d'esclaus en posar-se els sols aquesta nit, a la sorra. Es convida el públic a assistir-hi. Reserva el teu seient ara... només cinc wupiupi!
Ànakin va tractar de no revelar la profunditat de la seva por. Sabia el que estava passant.
Van arribar a la petita estança de la Jira. Ànakin estava de nou atordit per com era d’estèril.
Tan aviat es va tancar la porta, Jira es va girar amb una expressió trista.
-Annie, ets un bon noi. -Ànakin va assentir. Podia dir que tenia males notícies-. Tu i els teus amics heu tractat de fer el correcte -va dir Jira-. I per això, els teus amics poden haver de pagar-ho amb les seves vides.
-No vull escoltar això -va dir l’Ànakin.
-Has d’escoltar-ho. Hi ha una nau venint aquesta nit, en menys de quatre hores. Se suposava que anava a emportar-se als nens ghostlings. Ara crec que tu hauries d'anar-te’n, en lloc seu.
-No! -va dir l’Ànakin. No podia suportar el pensament de deixar morir als seus amics.
-T’estic dient això pel teu propi bé. No queda res que puguis fer.
-Tu ets la que ens va dir que tinguéssim esperança -va dir l’Ànakin-. Tu ets la que va dir que sempre hi havia esperança.
Jira va sacsejar el seu cap tristament.
-No vaig aconseguir els diners -va admetre ella-. Tinc part, però no prou ni de prop. Potser si els hi donem els diners que tinc, els contrabandistes se t’emportaran a tu, en lloc seu.
Ànakin la va mirar ferotgement. Els seus ulls se sentien com si estiguessin cremant, i ell va lluitar contra les llàgrimes.
-Aconsegueix els diners -va dir ell-. De qualsevol manera que puguis. I prepara't per a la posada dels sols. Estaré preparat. I així ho estaran els meus amics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada