dimecres, 3 de maig del 2017

Problemes a Tatooine (IX)

Anterior



CAPÍTOL 9

Ànakin va esperar diversos moments. Tan sigil·losament com podia, va grimpar de tornada per la canonada fins que va aconseguir la tapa del drenatge. La suor li queia. Enfilar-se per la canonada silenciosament era una feina difícil.
Va empènyer la tapa suaument. Va cedir. Els pirates morseerians realment havien trencat els claus per ell! Ànakin se sentia temptat de deixar una nota d'agraïment després d’emportar-se els seus diners.
Curosament va alçar la pesada tapa de ferro, llavors la lliscar per terra.
En uns segons va entrar a la sala d'emmagatzematge.
No hi havia llum. Va encendre el seu bastó de llum i va mirar al voltant. Caixes velles, la majoria d'elles cobertes de pols, omplien l'habitació.
Una vella nevera d'aire estava encastada en un nínxol sobre la porta, però no funcionava. L'habitació era sufocantment calorosa.
Ànakin va mirar a terra. També, estava cobert de pols. Ningú l’havia netejat en dècades.
No era difícil esbrinar on amagaven els pirates la caixa del tresor. Ànakin simplement va seguir les seves petjades en la pols.
El cor de l’Ànakin bategava amb força. Va agafar el seu raigtrepent com si fos un blàster, temorós que els pirates tornessin en qualsevol moment. Va tractar de no imaginar el que farien si l’atrapaven.
Va arribar fins a unes caixes cobertes amb una lona. Suaument la va elevar. Sota la lona hi havia una caixa de càrrega tancada.
El tresor!
Va tractar d'alçar la caixa. Era tan pesada que dubtava que fins i tot un whíphid musculós pogués haver-la desplaçat.
Ànakin no tenia una clau per al pany.
Però tenia un raigtrepant.
Va ajustar els controls del trepant perquè emetés un raig petit, prim de plasma. El va encendre. El trepant xiuxiuejà com una serp, i va emetre una contínua llengua de flames blava.
Va posar el raig al pany i va començar a tallar a través. El metall es va tornar vermell i es va fondre, caient en una massa a terra. Ànakin era un expert amb un raigtrepant. Havia de tallar trossos de naus espacials velles tot el temps.
Però aquesta era la primera vegada que tallava una caixa de càrrega.
En uns segons va obrir la tapa.
Dins de la caixa hi havia una fortuna en monedes de centenars de mons!
Aquí a Tatooine, la gent feia servir l'efectiu. Ànakin coneixia el valor de moltes de les peces. Va agafar les monedes més valuoses i les va ficar a les butxaques profundes de la seva túnica de jawa.
Tentinejaren suaument, música per les orelles.
Ànakin ràpidament va comptar uns bons tres mil wupiupi en monedes.
Però no havia comptat amb com d’agudes que serien les oïdes dels pirates morseerians!
Va escoltar una baralla i va aconseguir apagar l'energia del seu bastó de llum just abans que la porta s'obrís. Es va ficar darrere de les caixes polsoses. Els morseerians van enfocar amb els seus raigs de llum per l'habitació.
-Mira -va dir un pirata-. La reixa està treta. Hi ha algú aquí dins!
Ànakin va reprimir la urgència de cridar. Els pirates tenien blàsters. No vacil·larien a disparar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada