dijous, 4 de maig del 2017

Problemes a Tatooine (XIII)

Anterior



CAPÍTOL 13

L’speeder es va acostar cridant sortint de la foscor i de la nit, detenint-se just al costat de l'escotilla.
El contrabandista va mantenir el blàster pesat a la mà dreta i va apuntar al conductor. Gairebé massa tard, Kitster va reconèixer el que estava passant. Va saltar des de l’escotilla i va colpejar el blàster just mentre el seu pare disparava.
Els trets van passar de llarg, fent forats a terra.
Des de l’speeder enfosquit, la veu animada d’en Dorn cridava.
-Ei, alto el foc!
Va saltar fora de l'speeder, va anar al seient del darrere i va treure al nen ghostling. El petit noi, de no més de tres anys, va mirar al voltant amb els ulls ben oberts. Hi havia recobrat la consciència.
-Sento arribo tard -va dir en Dorn-, però havia de perdre aquests caçadors d'esclaus.
-Dorn! -va cridar l’Ànakin d'alegria. Ell i Jira van córrer cap a Dorn, el van abraçar, i el van portar a la nau del contrabandista.
Rakir Banai els va detenir quan estaven a punt d'entrar.
-No tinc lloc per a tots vosaltres -va dir ell-. Estic sobrecarregat ja.
-És qüestió de diners? -va preguntar Jira-. Tenim una mica més.
-No és qüestió de diners -va dir el pare d’en Kitster-. Els sistemes de suport vital simplement no poden suportar-ho. Algú ha de quedar-se enrere.
La mirada de pànic a la cara d’en Dorn era esfereïdora. Tothom a Mos Espa sabia que havia ajudat a alliberar els nens ghostlings. No duraria ni una setmana.
El nen en els seus braços va començar a plorar, tement que es quedaria enrere. Atordit, Dorn va baixar al noi a la rampa d'abordatge, i el va deixar córrer dins.
Kitster sabia el que havia de fer.
Havia de deixar que Dorn ocupés el seu lloc.
Ningú havia reconegut a Kitster quan havia estat atrapat. Les probabilitats eren bones de què ningú li estigués buscant.
-Vés -va dir Kitster a Dorn-. Pren el meu seient.
-Gràcies –va dir Dorn. Va abraçar a Kitster agraït i va córrer cap a la nau.
Kitster va alçar la mirada cap a l'home que pensava que era el seu pare. Rakir Banai va abaixar la mirada cap a ell, va posar una mà a la seva espatlla.
-Ets un noi valent. Arribaràs lluny.
Durant només un segon, Kitster va estar temptat de revelar l'únic secret que havia guardat tota la vida. Estava temptat de preguntar, "El meu nom és Kitster... saps qui sóc?"
Però sabia que si deia aquelles paraules, el seu pare no deixaria Tatooine sense ell. Si deia aquestes paraules el seu pare deixaria a Dorn o Pala o a un dels nens ghostlings aquí en lloc seu.
-Gràcies, senyor -va dir Kitster al seu pare-. Espero veure’l de nou algun dia.
Va caminar per la rampa, de tornada cap a l’Ànakin i Tatooine i a una vida d'esclavisme i incertesa. Va mantenir el seu secret en el seu cor.
Per a Kitster, no era una cosa difícil. Hi havia viscut així massa temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada