dijous, 2 de novembre del 2017

Laberint d'enganys (III)

Anterior



Capítol 3

Boba va decidir ràpidament que Aargau era definitivament el planeta més net en el qual mai havia estat. La zona d’atracada era com l'interior d'una pantalla hologràfica gegantesca, amb llums suaus intermitents i edificis de colors brillants. Els carrers eren amplis i estaven buits de qualsevol tipus de vehicle, excepte algun que un altre aerolliscador que havia aterrat recentment. Amb prou feines podia veure persones o androides. Ni tan sols el seu pare a l'apartament espartà que tenia a Kamino havia estat tan net com aquest planeta!
I tot estava banyat en llum vermella, una llum forta que va fer que li molestés la vista a Boba.
–L'atmosfera és d'aquest color? –va preguntar Boba.
Aurra Sing va negar amb el cap.
–No. Això són rajos infrarojos especials, –va explicar mentre sortia de l'Esclau I. –Aargau té una atmosfera humana estàndard. Cada nivell està codificat amb colors. Se suposa que així serà més fàcil trobar el camí de tornada. Em provoca mal de cap.
–A mi també. –Boba es va refregar els ulls. –Així que aquest nivell és el vermell?
–Això és correcte. Els rajos infrarojos ajuden a desinfectar les naus entrants, i als visitants. Aargau té un munt de regles.
Diversos soldats uniformats caminaven entre les naus de la badia d’atracada. Fins i tot amb el rostre ocult pels seus cascos i portant l'uniforme, Boba els va reconèixer. Eren soldats clon, membres de l'exèrcit clon creats pel Comte Tyranus. Aargau era part de la República, la qual cosa explicava què feien allà els clons. En una de les badies d’atracada, Boba va reconèixer una nau d'assalt de la República. Els soldats clon havien d'haver vingut en ella.
Però què fa aquí un transport de tropes? S'estarà reproveint?
Boba va veure que els soldats s'acostaven. Era una sensació estranya veure als clons de nou. Boba sabia que cadascun d'ells tenia la cara del seu pare. Els ulls del seu pare, la boca del seu pare, però no el somriure del seu pare. A causa de què els clons rares vegades somreien.
Boba podia veure la tensió en Aurra Sing mentre se li acostaven els soldats. Però es va limitar a assentir cortesament. Li van donar un ràpid cop d'ull a l'Esclau I, i després va seguir el seu camí.
–No ens estan buscant, –va dir Boba amb sorpresa. Va tornar a mirar als soldats. –Ni a nosaltres ni a la nau.
Aurra es va encongir d'espatlles.
–No és realment el seu treball. Són soldats de combat, no revisors de càrrega. De totes maneres, a ningú li molesta una mica de contraban a Aargau. Són massa rics. Ells tenen una dita: Millor pobre a Aargau que rics en qualsevol altre lloc. Aquest és el banc de la galàxia. Hi ha suficients metalls preciosos en les voltes d’Aargau com per equipar a tot un exèrcit mil vegades.
–De debò? –Boba va somriure per a si mateix amb picardia. Si els bancs eren tan rics s'adonarien si desapareixien algunes barres d'or?
Com si pogués llegir els seus pensaments, Aurra Sing va agregar:
–És fàcil arribar a Aargau. Però és més difícil sortir, no vulguis saber el que li fan a les persones que capturen tractant de treure material de contraban fos del planeta. –Ella es va girar i li va oferir un somriure desagradable. –Ni se t'ocorri trair-me, noi. Tot el que hauria de fer és acusar-te de contraban. A qui creus que creurà un funcionari? A un adult o a un nen?
No sóc tan sols un nen, sóc un nen caçador de recompenses, va pensar Boba arrufant el gest. Però no va dir res.
–Així que et quedes amb mi, –va xiular Aurra Sing mentre es dirigien cap a una brillant consola d'informació. Una immensa consigna hologràfica brillava en l'aire damunt d'ella. La consigna hologràfica mostrava un missatge que es repetia una i una altra i una altra vegada en un centenar d'idiomes diferents.
BENVINGUTS A AARGAU,
JOIA DEL SISTEMA ZUG!
S'HAN DE RESPECTAR LES SEGÜENTS DISPOSICIONS:
I. NO ES PERMET LA SOSTRACCIÓ DE METALLS PRECIOSOS.
II. NO ES PERMET LA POSSESSIÓ D'ARMES EXCEPTE ALS CIUTADANS D’AARGAU.
III. NO ES PERMET LA CONSPIRACIÓ INTENCIONADA PER DEFRAUDAR, DESACREDITAR, O ENGANYAR ALS BANCS D’AARGAU.
ELS DELICTES ANTERIORS ES CASTIGARAN AMB LA PENA DE MORT
Boba va mirar a Aurra Sing. Ella tindria un petit problema amb la Regla número II, va pensar Boba.
Però Aurra Sing no es va molestar a llegir les regles. Es va dirigir directament cap a la consigna hologràfica en les oficines de la duana central. Boba es va apressar per col·locar-se al costat seu.
–Benvinguts a Aargau, –va dir l'assistenta en la consola central de duanes. Era una humanoide, amb la primesa i la pell pàl·lida típiques que indicaven que era membres del Clan Bancari Inter-galàctic, de Muunilinst. Portava un vestit car, d'or i de plastiacer platejat. Els seus botons semblaven com si fossin de platí, amb incrustacions de brillants, de color maragda Gavrila. Va aixecar un petit escàner de retina, dirigint-lo primer als ulls d’en Boba, i a continuació als d’Aurra. Quan va completar l'exploració, va comprovar la lectura del dispositiu. La seva expressió no indicava res en absolut.
–Puc preguntar el motiu de la seva visita? –va preguntar ella.
–Sóc la tutora d'aquest nen, he estat designada per la seva família per controlar que obtingui l'educació que es mereix, –va mentir Aurra. Boba es va estremir davant la idea d'estar relacionada amb ella. –Estem aquí per verificar l'estat del seu Compte d'Estalvis d'Alt Rendiment Universal Institucional.
–Molt bé. –Va dir l'empleada somrient amb suavitat. –Puc veure algun comprovant de la seva inversió?
Per un moment Aurra Sing no va dir res. Després va lliscar una petita targeta brillant cap a l'assistenta. Boba va obrir els ulls: La targeta havien de ser les dades codificades amb la informació d'accés a la fortuna secreta del seu pare!
Aurra Sing va mirar a l'assistenta i li va dir:
–Crec que trobarà aquí tot el que necessita.
L'empleada va introduir la targeta en l'escàner. L'escàner va sonar i va parpellejar. L'assistenta va llegir la pantalla.
–Sí, –va dir. Mirà a Boba. –Tu ets Boba Fett?
Boba va assentir amb el cap i l'empleada va somriure.
–Amb aquest tipus de targeta, suposo que seran un jove molt ric!
–Sí, –va assentir Boba. Però no se sentia –ni semblava–, com si fos ric! Mirà el que portava posat. Una túnica grisa blavosa sobre uns pantalons gris blavosos, genolleres i botes altes negres. Una indumentària normal, no la que portaria un nen ric.
Però això suposaria alguna diferència per als agents de seguretat d’Aargau? A l'encarregat de seguretat no semblava importar-li molt. Mirà de nou a la brillant targeta d'informació que li havia donat Aurra Sing, encara inserida en l'escàner.
Li va dir a Aurra:
–Com tots els visitants que arriben per primera vegada a Aargau, tenen permís per visitar els nivells de l'un al tres. Aquí és on estan les oficines de la banca planetària i on estan emmagatzemats els metalls preciosos. Els crèdits de la seva propietat estan en un d'aquests nivells. Una vegada hagin retirat els seus crèdits o els metalls preciosos del seu compte, podran comprar permisos per entrar en els nivells quatre i cinc. En el Nivell Quatre és on podran trobar allotjament i el Nivell Cinc és on podran comprar els subministraments.
–Quin és el Nivell Sis? –va preguntar Boba.
–Entreteniment i serveis d'esbarjo.
Boba va somriure.
–I el Nivell Setè?
L'empleada de Duanes li va oferir un somriure gèlid.
–El Nivell Setè està a les zones més profundes. Una persona tan jove com tu no té res que fer allà. Animem el lliure comerç, per descomptat, per la qual cosa no es restringeixen els mercaders o comerciants de qualsevol lloc de la galàxia. Com a resultat, es poden trobar alguns personatges una mica sospitosos a les zones més profundes. És molt perillós, especialment amb la recent lluita contra els separatistes. La República ha enviat una força de manteniment de la pau per assegurar-se que les seves inversions segueixen sent protegides.
Ella va continuar mirant a Boba, i va seguir endavant.
–També has d'assegurar-te de no canviar els teus diners amb algú que no sigui un membre amb llicència del Clan Bancari Inter-galàctic. Hi ha canvistes del mercat negre a Aargau. És il·legal fer negocis amb ells. Si t'enxampen, seràs deportat immediatament. I t'agafaran. M'entens?
Boba va assentir amb serietat.
–Sí, –va dir.
Al costat d'ell, Aurra Sing es va remoure amb impaciència.
–Gràcies, –va dir. Ella va agafar la targeta d’informació. –Ara, si no li importa…
Però abans que pogués moure's, l'assistenta va aixecar la mà. Aparentment del no-res, van aparèixer diversos androides de seguretat S-EP 1 i es van dirigir cap a l'escriptori. Darrere d'ella va aparèixer un tercer androide que va fer palpitar el cor de Boba amb por i sorpresa.
Era un androide assassí IG.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada