divendres, 3 de novembre del 2017

Laberint d'enganys (VI)

Anterior



Capítol 6

Boba tenia l'esquena contra la paret. Les seves mans es van tibar preparades per a la lluita.
Però lluitar contra qui? O contra què? Boba es va relaxar i va inspirar amb força.
Per un moment va pensar que estava mirant-se en el mirall. Va veure el seu propi rostre, el seu propi cos i va aixecar les mans per protegir-se. Fins i tot la roba era la mateixa, una túnica del mateix to, i unes botes negres altes. L'única diferència era que el noi que mirava a Boba Fett usava un casc.
Però no era el casc d'un soldat clon, o un casc de mandalorià. Era un casc de color canyella amb accessoris de metall xapats en or. Boba havia vist milers com ell, al seu planeta natal Kamino. Era un casc d'aprenentatge, part de l'equip que els joves clons utilitzaven per al seu entrenament.
Boba estava mirant al seu germà bessó clon!
Els dos es van mirar amb cautela l'un a l'altre, mantenint els braços aixecats en una postura de lluita. Després d'un minut, el clon va sacsejar el cap i va tendir la mà a Boba. Per primera vegada, Boba va veure que sostenia alguna cosa.
–T'ha caigut això, –va dir el clon. L'hi va acostar a Boba. –Allà a dalt, per l'oficina de seguretat.
Boba el mirava amb incredulitat. Era el seu llibre, el llibre que el seu pare li havia deixat. Boba va sacsejar el cap. Finalment, el va agafar de les mans de l'altre nen.
–Gràcies, –va dir Boba. Havia estat tan ocupat tractant de sortir abans que Aurra Sing tornés, que havia oblidat que s'havia deixat el llibre. Mirà al noi i li va somriure. Per a la seva sorpresa, el noi li va retornar el somriure.
–Vaig pensar que podria ser important, –va dir el clon. –M'alegro d'haver-te atrapat.
Al voltant d'ells el turboascensor va descendir suaument, en silenci. Damunt de la porta un corrent de línies pampalluguejant i nombres indicaven que estaven acostant-se lentament el Nivell Dos, diversos milers de metres per sota del Primer Nivell. Boba va col·locar el llibre en la butxaca, al costat de la targeta. El clon el va mirar amb curiositat.
–No estàs usant el casc, –va dir el clon, tocant-se el seu. –Ets parell o imparell?
–Parell o imparell? –va repetir Boba. –Què vols dir?
Llavors es va recordar.
Tots els clons joves estaven numerats. Tots els clons joves portaven cascos d'aprenentatge com el que usava el nen que estava davant d'ell. L'única diferència és que alguns dels cascos d'aprenentatge tenien equip de color daurat. Uns altres tenien una ranura de maquinària de metall negre. Els clons imparells portaven els cascos de color or. Els clons parells portaven el casc amb la ranura de metall negre.
El casc d'aquest clon tenia el recobriment d'or. Era un imparell. Encara estava mirant a Boba, esperant pacientment una resposta.
–Oh, –va dir Boba al final. –Sóc, uh, el mateix que tu. Imparell.
El clon va assentir el cap amb serietat.
–Estan reparant el teu casc, també? –Es va copejar el seu propi casc, i va fer una cara rara quan una ràfega d'estàtica va sortir de l'auricular. El soroll era prou fort com perquè fins i tot Boba pogués sentir-ho.
–És per això que estic aquí, –va continuar el clon. –Jo hauria d'haver romàs a bord amb els altres. Però el meu casc ha sortit defectuós. El nostre comandant em va dir que es repararia més ràpid aquí sota, en el nivell de Suport Tècnic.
–Suport Tècnic? –va preguntar Boba.
–Està en el Nivell Tres. Aquí és on es realitzen totes les reparacions–. Mirà a Boba i, per primera vegada, va arrufar les celles lleugerament. –Hauries de saber-ho. El teu casc ha d'estar realment malament.
Boba sabia que els cascos d'aprenentatge proporcionaven un flux constant de dades que els clons joves absorbien. Algunes de les informacions es transmetien a través dels auriculars. Part de la informació era visual, emesa a través d'una petita pantalla, que sobresortia del casc cobrint l'ull esquerre del clon. Els clons es desenvolupaven al doble de velocitat que els éssers humans normals. Ells creixien dues vegades més ràpid, i usant els cascos d'aprenentatge, el seu cervell es desenvolupava al doble de velocitat, també.
–Així és, –va dir Boba lentament. –M'estava dirigint cap avall per veure si ja havia estat reparat.
El clon va assentir. Va somriure de nou, i Boba es va preguntar si la seva amistat podria ser el resultat d'un mal funcionament. Els clons no solien ser molt emocionals.
I a pesar que hi havia centenars de milers d'ells, sempre estaven sols.
Com jo, va pensar Boba amb sorpresa. Per primera vegada li va retornar el somriure.
–Em dic 9779, –va dir el clon. –Quin és la teva designació?
Boba va pensar ràpidament.
–1313, –va dir.
–Sóc de la generació Cinc Mil, –va continuar el clon. –És també la teva generació?
–Uh… sí, –va dir Boba. Esperava no haver de respondre a més preguntes. No obstant això, sentia curiositat pel clon. Boba va preguntar:–Per què estan tots aquests soldats aquí a Aargau?
–Et refereixes a nosaltres? –9779 es va mostrar sorprès. –Serà millor que arreglin el teu casc si vas oblidar fer-ho! Hi ha rumors que els separatistes estan aquí a Aargau. Aquest és un planeta neutral, però se suposa que els soldats clon han de mantenir un ull sobre ells. Però tan sols per si de cas.
Per si de cas, es va repetir Boba per a si mateix. Es preguntava per què l'exèrcit de la república hauria portat un clon amb una formació que no estava completa. Havia de ser part de l'entrenament, portar-los a un món relativament estable per aprendre a patrullar i a defensar-se.
–Ens estem acostant el Nivell Dos, –va dir la veu mecànica del turboascensor. –Si us plau, allunyar-se les portes.
9779 es va moure obedientment a un costat. Boba va començar a dirigir-se a la porta abans que s'obrís, però el clon el va detenir.
–Ja ho has oblidat? –li va preguntar 9779 amb el rostre seriós. –Anem al Nivell Tres. Per recuperar el teu casc!
–Oh…– va balbotejar Boba. –Jo, uh…
Però llavors, les portes van començar a obrir-se. I Boba ja no va haver de preocupar-se per si es trobava amb problemes.
Perquè els problemes li havien trobat a ell. Dempeus enfront del turboascensor estava...
Aurra Sing!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada